dibson28 08.05.11, 15:46 przeczytałam w innym wątku,że byłaś u Jerzakowej a powiedz mi u kogo robiłaś usg?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosbi Re: gosib 23.05.11, 20:14 Nie czesto ostatnio zagladam, wiec sorka za pozna odpowiedź. USG robila mi Dr. Przygoda. Uwazam ze jest rownie kompetentna i godna polecenia co Dr. Jerzak...serio. Wybierasz sie? Odpowiedz Link
dibson28 Re: gosib 24.05.11, 19:55 ja też u niej byłam stwierdziła u mnie poc,choć nik inny wcześniej tego nie zauważył. A powiedz mi jeszcze jak po wizycie u Jerzakowej?? Odpowiedz Link
gosbi Re: gosib 24.05.11, 21:15 No i ja tez mam podejrzenie tego samego Robie w tym tyg jeszcze badanie insuliny po glukozie i ide z wynikami do J. Jesli chodzi o samą Prof. to jestem naprawde zadowolona, ze do niej trafilam. Czulam sie w pelni profesjonalnie potraktowana i mialam pewnosc, ze kobieta wie o czym mowi. A u Ciebie na podstawie czego zdiagnozowala PCO? Tylko na podstawie USG? Bierzesz jakies leki? Odpowiedz Link
dibson28 Re: gosib 24.05.11, 22:20 u mnie na podstawie usg tak zdiagnozowała. A co do Jerzakowej...też miałam takie badania jak ty,po wizycie zestaw leków: castangus,acard,folic na receptę,wit.B6.B12,glucophage i od dodatniego testu clexane i może coś jeszcze. Na razie biorę leki co dalej nie wiem... Jestem ciekawa co Tobie powie,trochę mnie martwi to,że ona przepisuje taki zestaw wielu dziewczynom. Odpowiedz Link
gosbi Re: gosib 25.05.11, 11:07 No wlasnie sie zorientowalam po wypowiedziach, ze wiele dziewczyn ma od razu zdiagnozowane pco i bierze na to leki, tak jakby zaden inny lekarz nie znal tej choroby. No ale coz, trzeba też wziac pod uwage ze wielu osobom pomogla aprzeciez to sie liczy, zeby dojsc do celu nie? A ktory cykl jestes na tych lekach? Odpowiedz Link
dibson28 Re: gosib 27.05.11, 18:14 ja zaczyna 3 cykl i po nim kończą mi się leki pójdę do Jerzakowej co dalej. Odpowiedz Link
gosbi Re: gosib 30.05.11, 20:26 Wlasnie odebralam wyniki insuliny po obciążeniu: Insulina na czczo 4,8 mU/I po godzinie 23,85 mU/I po dwóch 27,09 mU/I Czekam jeszcze na homocysteine ale chyba przejde sie do Prof.J. i zobacze co powie.. Odpowiedz Link
dibson28 Re: gosib 30.05.11, 21:17 do niej iść najlepiej ze wszystkimi wynikami jakie zleciła, Daj koniecznie znać co Ci powiedziała a kiedy się do niej wybierasz?? Odpowiedz Link
gosbi Re: gosib 30.05.11, 21:20 Ze wszytskimi to bedzie cieżko, bo zleciła mi też kariotyp a na to zapisy sa na luty/marzec 2012...heh.. Ale powiedziala, ze to akurat najmniej prawdopodobne, ze to moglo byc przyczyną poronień. Odpowiedz Link
dibson28 Re: gosib 30.05.11, 22:19 aa no tak na to badanie czeka się troszkę w takim razie czekam na dalsze wieści od Ciebie a powiedz mi zaczynasz starania czy czekasz?? Odpowiedz Link
gosbi Re: gosib 31.05.11, 08:10 Ja nawet nie przerwałam... A tak serio to po prostu ani sie nie staram ani nie unikam. Z doswiadczenia wiem ze nie jest u mnie tak prosto zajsc, wiec wydaje mi sie ze zdaze z badaniami i diagnozą. Zobaczymy jak to bedzie. Odpowiedz Link
gosbi Re: gosib 08.06.11, 19:29 No i po wizycie. Praktycznie na podstawie USG Dr stwierdzila ze mam PCO. Dostalam wit B6, folik na recepte, glucophage, Vigantoletten 500, Omega 3 i to chyba wszystko + dieta, sport i dieta niskowęglowodanowa. Generalnie chyba taki standard pani Prof. Zrobilam tez od razu badanie na TSH, bo wczesniej nie dala.Wyniki jutro. Troche sie boje tych skutkow ubocznych Glucophage o ktorych dziewczyny pisza, zreszta ona tez mowila ze moga byc. Odpowiedz Link
dibson28 Re: gosib 09.06.11, 16:58 Diagnoza podobna do mojej i leki również ja nie mam Viga... Jeśli chodzi o glucophage to jak Ci wcześniej pisałam ja brałam go od mniejszej do większej dawki i jakoś obeszło się na szczęście bez skutków ubocznych. Martwi mnie,że ona w większości dziewczyn tak diagnozuje...mętlik mam w głowie. Odpowiedz Link
gosbi Re: gosib 10.06.11, 08:04 No ja tez biore Gluco.. po jednej tabletce na noc, a po tygodniu mam zwiekszyc dawke do dwoch na noc. Mimo to juz odczuwam, ze mnie lekko muli. Prawie caly dzien mam odczucie, ze mi "niedobrze" i nie mam prawie apetytu. Co do diagnoz, to mysle ze ona na tym glownie sie opiera i prawda jest taka ze albo trafi albo nie. Powiedzmy ze 50% na tyh lekach zajdzie szczesliwie w ciaze a 50% nie. Stad tez sprzeczne opinie w necie. Miejmy nadzieje ze u nas diagnoza jest trafiona Odpowiedz Link