benia7709 05.08.11, 23:20 Czy ktoś pomoże mi zanalizowac moj wykres. Czy wciąż czekam na owulację czy już ją przeszłam ? W ktorej fazie jestem? Link do wykresu poniżej enpr.pl/1543 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mewa000 Re: Wykres 06.08.11, 09:34 Niestety ciężko powiedzieć, bo nie masz obserwacji śluzu a to daje dużo lepszy obraz. Można tu wyznaczyć fazę wyzszych, bo szóstka przedwzrostowa jest, ale jest to tylko gdybanie. Odpowiedz Link
benia7709 Re: Wykres 06.08.11, 11:00 ja zawsze mam problem z obserwacją śluzu,przeważnie jestem sucha, 22 dc był przejrzysty i rozciągliwy ale nie za dużo. Czy od 20 dc mogę byc już w fazie wyższych temp.? Czy to możliwe żeby wyższe temp. były na takim niskim poziomie, nie muszą byc ok 37 stopni. Odpowiedz Link
kasiaiklaudia8309 Re: Wykres 10.08.11, 14:17 jak ktoś wydziela mało sluzu na zewnątrz można go pobierać dwoma palcami prosto z szyjki. Najlepiej o tej samej godzinie w ciągu dnia. Śluz w połączeniu z obserwacja temp. daje pełniejszy obraz tego co sie dzieje w Twoim organizmie. Zapytaj na forum Naturalne Planowanie Rodziny jak zwiększyć naturalnymi sposobami wydzielanie śluzu, bo jego jakość też ma znaczenie jesli ktos stara sie o dzidzie pa Odpowiedz Link
benia7709 Re: Wykres 11.08.11, 17:27 czy może mi ktoś wyjaśnic o co chodzi w moim cyklu? dzisiaj temp; poszła w gorę a ja dostałam miesiączkę, czy może to byc krwawienie środcykliczne? czy mam teraz zaczac cykl od nowa czy kontynuowac obecny? Odpowiedz Link
1aleks1 Re: Wykres 11.08.11, 18:50 benia7709 napisała: > czy może mi ktoś wyjaśnic o co chodzi w moim cyklu? dzisiaj temp; poszła w gorę > a ja dostałam miesiączkę, czy może to byc krwawienie środcykliczne? czy mam te > raz zaczac cykl od nowa czy kontynuowac obecny? Z tego co wiem prrzed zaczeciem nowego cyklu musi byc skok temp a temperatura musi byc podwyższona co najmniej 3 dni zeby uznac ze to nowy cykl. Jesli temp jest w fazi niskich to uznaje sie ze to krwawienie śródcykliczne Zalezy o ile Ci poszla temp do gory o czy to krwawienie czy plamienie pomoglaby Ci takze obserwacja sluzu i obserwacja szyjki. Trudno troche wywnioskowac u Ciebie bo masz przerwę w obserwacjach od 28-32dc (przynajmniej mi tak wyświetla twój wykres) czyli w newralgicznym czasie. Odpowiedz Link
benia7709 Re: Wykres 11.08.11, 20:28 tu jest własciwy link do wykresu enpr.pl/1544 na razie jest to brunatna wydzielina, od godz. 13.00 zaledwie 1 wkładka, ale może się rozkręcic. Odpowiedz Link
benia0977 Re: Wykres 12.08.11, 14:55 temp. ciągle się utrzymuje nad linia a @ bardzo skąpa ( mogłabym przez cały dzień używać 1 tamponu ), taka jak zwykle ostatniego dnia a nie pierwszego, jakas brązowa wydzielina i troszkę krwi. Nie wiem jak teraz liczyc cykl, od nowa? Odpowiedz Link
mewa000 Re: Wykres 12.08.11, 22:31 poczekaj jeszcze, tempka może jeszcze spaść. a jak nie spadnie to zrób test Odpowiedz Link
benia7709 Re: Wykres 14.08.11, 09:12 zrobiłam test, ale niestety wyszedł negatywny. Temp wciąz nad linią, @ można nazwac plamieniami, pierwszy w życiu mam taką skąpą, wystarczyłaby jedna wkładka dziennie, Wieczorem miałam znowu kłucie prawego jajnika, tego ktory mnie bolał przy jajeczkowaniu. Może jednak za test zrobiłam i jest cien nadziei, bo czemu akurat w tym cyklu mam taką słabą @.Czytałą że to może byc krwawienie implantacyjne i test należy wykonac 2 dni po nim. Spojrzcie na moj wykres biezacy enpr.pl/1544 Odpowiedz Link
benia7709 Re: Wykres 15.08.11, 10:40 gdyby to było plamienie implantacyjne, to mogłaby mi spasc tem. jak dzisiaj? enpr.pl/1544 Odpowiedz Link