Dodaj do ulubionych

Planowanie płci

27.12.11, 13:14
hej dziewczyny, czy któraś z Was stosowała możliwe triki na wyczekiwaną płeć? i czy coś rzeczywiście poskutkowało i możecie powiedzieć, że jakaś dieta, pozycja, czas przed i po owulacji , testy - przysłużyły się do córeczki lub synka??
Obserwuj wątek
    • kotkowa Re: Planowanie płci 27.12.11, 14:48
      Ja przestałam się sugerować tymi trikami. Początkowo trochę wierzyłam a teorię o tym, że na dziewczynkę starać się kilka dni przed owu, a na chłopca tuż przed owu, ale przeczytałam na stronie INER, że robiono badania, prześledzono tysiące wykresów i okazuje się, że ta teoria nie sprawdza się w praktyce. Tylko w warunkach laboratoryjnych plemniki "meskie" byly szybsze, a "zenskie" dluzej zyly - okazalo sie, ze w organizmie kobiety jest duzo wiecej czynnikow, ktore wplywaja na to, ktory plemnik polaczy sie z komorka jajowa. Czyli teoria obalona. Druga sprawa jest taka, ze owulacji w warunkach domowych nie da sie wyznaczyc - trzeba by chodzic na monitoring. Mierzac temp. mozna tylko wyznaczyc 7-dniowe okienko, w ktorym obdyla sie owulacja. Zaden bol, ani inne objawy nie sa wyznacznikiem dnia owulacji, ona jest ukryta. Nie ma co sobie glowy tym zawracac. W poprzedniej ciazy niczego nie planowalam odnosnie plci, mam synka, teraz tez nie zamierzam planowac.
    • pikka6 Re: Planowanie płci 27.12.11, 15:19
      wiesz co myślę że tu mało kto o takich pierdołach myśli... tu są dziewczyny po przejściach lub starające się dosyć długo i raczej chcą mieć jakiekolwiek dziecko.... Płeć przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie. Po kilku cyklach starań myślisz jak by tu zajść w ciąże a nie jak począć dziewczynkę/chłopca.
      • asiaimaja Re: Planowanie płci 27.12.11, 16:27
        tak, pikka ma rację. ważne,żeby w ogóle udało się mieć dziecko, zyczę Ci szybkiego sukcesu.
        poza tym te wszystkie metody to pic na wodę.
        • emes.k Re: Planowanie płci 27.12.11, 19:06
          uncertain ojej zawsze się takie co je temat boli!!! Przepraszam bardzo ale to jest forum na którym każdy może zapytać o to co akurat jego interesuje , więc po co te zgryźliwości - forum jest dla starających się - a nie dla niepłodnych, jeśli pytanie było dla was bez sensu mogłyście nie odpowiadać. Mam synka i marzę o córeczce - co w tym złego , że tylko zapytałam , czy ktoś próbował tych metod??/ i tak co ma być to będzie to było tylko pytanie - z ciekawości
          kotkowa dzięki za odp smile
          • pikka6 Re: Planowanie płci 27.12.11, 19:16
            to jesli troche poczytasz to forum to zauwazysz że tu raczej nikt o tym nie mysli bo problemem jest począć po prostu dziecko. I przepraszam że nikt o tym nie myśli mimo że to nie forum pt niepłodność a my miewamy z nią problem.
            • emes.k Re: Planowanie płci 27.12.11, 19:22
              ok rozumiem - przepraszam jeśli kogoś uraziłam
              • robin2510 Re: Planowanie płci 27.12.11, 19:29
                nie nie ma skutecznej naturalnej metody planowania płci. Wrzuć w wyszukiwarkę mój nick i przeczytaj moje posty na ten temat. Osobiście testowałam wszystko na chłopaka a mam dziewczynkę.
    • migotka.s Re: Planowanie płci 28.12.11, 13:51
      z tego co słyszałam to nie ma skutecznej metody (poza selekcją zapłodnioncyh komorek w warunkach laboratoryjnych)

ja rozumiem marzenia o konkretnej plci - poroniłam juz dwa razy i marze o dziecku
      najlepiej o dwójce z czego choc jedno bedzie dziewczynką

bardzo chciałabym miec córkę smile
      • annika23 marzenia w kwestii córki... 29.12.11, 09:08
        Ja podobnie jak Migotka marzyłam od zawsze o córcesmile W domu mam chłopaka, w brzuchu teżsmile Chłopaki są super, jakie są dziewczynki nie wiem. Planuję mieć troje dzieci, to może doczekam się tych kokardek (choć moja intuicja podpowiada,że raczej nie...). W żadne metody nie wierzę, moja bliska koleżanka ma 3 chłopców, ta ostatnia dwójka była "strzałem" w dziewczynkę - czyli odpowiednia dieta - dużo wapnia i magnezu, a także seks na kilka dni przed owusmile mówi,że ostatni syn jest z 8 dnia cyklusmile I bądź tu mądrymsmile
        • emes.k Re: marzenia w kwestii córki... 29.12.11, 09:59
          heh a no właśnie tak myślałam , że to nie takie proste smile i jeszcze raz sorki , jeśli swoim pytaniem sprawiłam komuś przykrość , ale po prostu dla mnie ta kwestia jest istotna , co nie oznacza , że zawracam sobie głowę, jak któraś z was tu wspomniała pierdołami , oczywiście i dla tych których zajście w ciąże to sprawa prosta i dla tych które długo sie starają - ważne jest , aby to maleństwo mieć- zdrowe, a płeć to loteria. /Nie ukrywam , że marze o córeczce , ponieważ mam synka - cudownego synka i gdyby był drugi też byłoby super smile))) , ale jak to kobietka - gdzieś tam w środku córeczka jest wielkim pragnieniem - stąd moje rozważania , czy któreś z was maja z tym doświadczenie -no i jak to się skończyło - no i jak widzę ---
          • migotka.s Re: marzenia w kwestii córki... 29.12.11, 10:47
            Emes.k - mojej mamie nic sie nie sprawdziło big_grin po latach sprawdziłysmy dla "fanu"
            zgodnie z dniem cylku to po pierwsze ani mnie ani brata byc nie powinno bo jestesmy dwiema wpadeczkami - ja z 8 dc a brat chyba z 5/6 (Jak widac kalendarzyk nie zadziałał wink )

i z tego kalendarza chinskiego wynika ze ja powinnam byc chłopcem a brat dziewczyną big_grin
          • annika23 Re: marzenia w kwestii córki... 29.12.11, 10:48
            Słuchaj ja myślę, że można spróbować wszystkich metod i wdrożyć je w życie (dieta, odpowiedni dzień na seks, kalendarz chińskiwink ) - może się uda. Natomiast nie nastawiałabym się tak mocno, żeby potem nie przeżywać niepotrzebnych rozczarowań.
            Ps. Jeśli chodzi o kalendarz chiński, to według niego jestem matką dwóch dziewczynek, tylko cholera jakoś siusiaki im powyrastaływink
            • migotka.s Re: marzenia w kwestii córki... 29.12.11, 12:04
              ej, zawsze jest duza szansa ze sie trafi - w koncu to 50 % big_grin big_grin
              • annika23 Re: marzenia w kwestii córki... 29.12.11, 12:12
                Jasnesmile
                • emes.k Re: marzenia w kwestii córki... 29.12.11, 19:21
                  hehe no 50% to też coś smile) , ja się w kalendarzu chińskim zgadzam smile no i mój Syn też jest synem smile, no cóż spróbować trzeba co będzie to i tak miłość taka sama - nieważne , metody wypróbuję , jeśli się uda - dam przepis na córe smile dzieki wszystkim za odp smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka