Dodaj do ulubionych

blady test

01.03.12, 13:00
Dzień dobry wszystkim wczoraj kupiłam test (jakiś Babycheck) i zrobiłam go dzisiaj rano z porannego moczu. Na ulotce było napisane że wynik należy odczytać po 5-10 minutach. Po 5 minutach nie było nic widać, a po 9-10 minutach pojawiła się bardzo bledziutka druga kreska. Jest dużo jaśniejsza od tej kontrolnej. Myślicie że po takim czasie można uznać wynik za wiarygodny?? Dzisiaj mam 42 dc. @ spóźnia mi się 9 dzień. Nie sądzicie że ta kreska powinna być już ciemniejsza?? A ona wyszła taka blada i to z porannego moczu...
A wygląda mniej więcej tak: www.peeonastick.com/hpt/frer.html - ten test na samej górze po prawej.
Obserwuj wątek
    • kotkowa Re: blady test 01.03.12, 13:39
      No nie wiem, gdyby to bylo po zalecanych 5 min to bym powiedziala, ze pozytywny, a ze to bylo po dluzszym czasie, to chyba jest do powtorki - choc szansa jest na pewno duza, brak @ i jednak blada kreska po dluzszym czasie, moze po 5 min byla tak blada, ze jej nie dostrzeglas. Powtorz, nie ma wyjscia.
    • anunia83 Re: blady test 01.03.12, 13:47
      Ale w ulotce jest napisane że wynik należy odczytać po 5-10 minutach a nie że po 5. Więc jak myślicie??
      • kotkowa Re: blady test 02.03.12, 09:01
        No to w takim razie mysle, ze tak smile Jesli do 10 minut kaza odczytywac, to nie ma co - jest druga kreska smile powtorz za 2 dni albo zrob bete, tak czy siak trzeba przeciez potwierdzic, ale wstepnie - gratuluje!!
    • kozica111 Re: blady test 01.03.12, 14:04
      Kreskę widać ale nie ma co gdybać, zrób test innej firmy, kup jakiś apteczny.
      • anunia83 Re: blady test 01.03.12, 14:07
        ten był kupiony w aptece.
    • lili76 Re: blady test 01.03.12, 14:18
      jak jest druga znaczy sie ciaza; kup inny i jeszcze raz zatestuj dla potwierdzenia; trzymam kciuki, za ciemniejsza
      • straggly Re: blady test 01.03.12, 21:34
        Może kup ten Bobotest ale paskowy, nie płytkowy, on ma deklarowaną czułość 10ug, a tamte 25ug. Nie wiem jak z tą czułością w praktyce, dla mnie przez to że on ma taka folię na tym paseczku, na którym się kreski pojawiają to dla mnie jest trudno tam coś dojrzeć - światło się w tym odbija. No ale skoro jest czulszy, to szybciej ta druga kreska powinna być widoczna.
        A Wy jakie testy najbardziej lubicie? Mi przypadły do gustu Kardioline - bardzo estetycznie wykonane, ładny obrazek na pudełkusmile, obszerna ulotka z przytoczonymi badaniami czułości testu, no i kreska wychodzi zawsze bardzo wyraźnie - na razie ta pierwsza, obu niedługo druga też taka wyjdzie.
        • dzieciusie3 Re: blady test 02.03.12, 08:28
          Powiem Ci tak,że mi testy wychodziły dopiero po 10-15 min.to było w 10dc.Śmiałam się strasznie,że u mnie to testy pozytywne wychodzą zawsze.To był cykl obserwacyjny-starać chciałam się dopiero w marcu-kwietniu.Dziewczyny z enpr.pl nakręcały mnie,że będzie piękna ciąża a ja uparcie im mówiłam,że się nie staram.Dziś jestem w 13 tyg.ciąży i wszystkie testy które zaczęłam robić od 10 dc. (a było ich trochę bo dziwne to było dla mnie)wychodziły z bladymi drugimi kreskami po 10 min.a nawet dłużej.Więc jeżeli chcesz być w ciąży to bardzo Ci tego życzę i na moje oko to jesteś w ciąży smile
        • kotkowa Re: blady test 02.03.12, 09:10
          Ja w I ciazy robilam Quick Vue paskowy i w 13 dfl wyszedl cien cienia drugiej kreski, ale tak malo widoczny, ze ledwo pod swiatlem zobaczylam, wczesniej zdazylam powiedziec m, ze jest negatywny i z ta wiedza poszedl do pracy. Dopiero po chwili dojrzalam pod swiatlem druga kreske. Po 2 dniach powtorzylam Bobo Test strumieniowy, ona ma czulosc od 10 jednostek, a nie od 25 i o wiele bardziej mi sie podobal, ma duze okienko i duze kreski, druga wyszla blada, ale wyrazna, ewidentna, tamtem za male okienko i krotkie kreski, trudniej cos dojrzec. Odtad stosuje zawsze Bobo Test, ale np ostatnio kreska kontrolna pojawila mi sie dosc pozno i dosc blada, bledsza niz zwykle. Poza tym przedostatnio cale okienko z kolei zabarwilo sie na lekko rozowy kolor, kreska kontrolna byla wyrazna, a w miejscu ciazowej bylo jakby biale miejsce, jakby granica dla tego zarozowionego tla - takze tez powiedzmy super idealny nie jest, ale mysle, ze jakby miala byc ciaza, to byloby widac cos wyraznie, bo jest czuly i ma duze okienko, duze kreski.
          Zaraz zaloze osobny watek o testach, bo tez jestem ciekawa opinii.
          • asiaimaja Re: blady test 02.03.12, 13:59
            mnie 2 dni przed spodziewaną miesiączką wyszła bbaaardzo blada druga kreska, mąż nawet tweirdził,że jest jedna, a beta hcg z tego dnia wynosiło 360,
            także... powodzenia!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka