18.04.12, 19:35
Dziewczyny czy ktoras z Was ma bole sutek przy owulacji?
ja mysle miec owulacjhe na dniach
sluz plodny jest
ale
bola mnie sutki, nie cale piersi a sutki sam
no i podbrzusze

badalam prolaktyne, co prawda bez obiazenia i jest prawiudlowa
biore na wszelki, tak kazala endokrynolog 1/4 tabl. bromergonu, ale to od jakies 2 tyg

Czy Wy tez tak macie??

no i starania od 3 cykli, bezoowocnie sad
Obserwuj wątek
    • aga430 Re: ?? 18.04.12, 22:04
      Witam,

Dlaczego skoro masz prolaktynę ok lekarka zleciła branie Bromergonu? tj dość silnie działający na cały organizm lek... mnie bolały też same sutki - takie pieczenie.. i przestalo. biore już 3 cykl Bromergon - ale ja mam zdecydowanie za wysoką prolaktynę i efektów nie widać poniewaz wszystkie znaki wskazują na to że jutro dostanę @ ...sad

pozdrawiam i zycze powodzenia
      • dorciaszek Re: ?? 19.04.12, 08:10

Kazała brac bo objawy wysokiej mam: bol piersi od owu (jesli ja mam bo nie mierze temp. ale klucie w jajnikach w danym dniu mam, sluz plodny), plamie przed kazda @ z 2,3 dni.
        Mowi ze ona nie moze mi zlecic (wizyta na NFZ) badania prolaktyny z obciazeniem i moze byc podstawwowa dobra, wynik ideralny 12 (norma do 25), ale mohe miec ta druga podwyzszona
        Ja biore tlyko 1/4 tabl.
        Ogfolnie czuje sie bez zmian

Juz sama nie wiem

Bola mnie te same sutki ;/

Dzis ide do mojej gin, zobaczymy co ona na to wszystko powie
      • dorciaszek Re: ?? 19.04.12, 08:12
        Kazała brac bo objawy wysokiej mam: bol piersi od owu (jesli ja mam bo nie mierze temp. ale klucie w jajnikach w danym dniu mam, sluz plodny), plamie przed kazda @ z 2,3 dni.
        Mowi ze ona nie moze mi zlecic (wizyta na NFZ) badania prolaktyny z obciazeniem i moze byc podstawwowa dobra, wynik ideralny 12 (norma do 25), ale mohe miec ta druga podwyzszona
        Ja biore tlyko 1/4 tabl.
        Ogfolnie czuje sie bez zmian

Juz sama nie wiem

Bola mnie te same sutki ;/

Dzis ide do mojej gin, zobaczymy co ona na to wszystko powie
    • kotkowa Re: ?? 19.04.12, 09:00
      Mam identycznie, tez bola mnie same sutki przed owu, mysle, ze to jest dobry znak. W cyklu, w kt. zaszlam w ciaze, tez mnie bolaly, wiec to na pewno nie jest zly objaw. Wzrasta poziom estradiolu.
      Tez badalam prl, podstawowa w normie, po obciazeniu rosnie 16x, wiec za duzo, ale moj gin uwaza, ze to nie jest miarodajne badanie, mam zbadac makroprolaktyne i robimy monitoring. U mnie i po objawach i po wynikach widac, ze do skoku temp. jest dobrze, estradiol rosnie ladnie, sa objawy plodne, sluz, wlasnie te wrazliwe sutki, ale problem jest albo z pekaniem pecherzyka, albo z kiepskiej jakosci komorka, nie do konca dojrzala, bo hormony w fl i caly jej przebieg wyraznie wskazuje na problem. Mam sie nastawic na stymulacje najprawdopodobniej, wazne tez, czy pecherzyki same pekaja.
      • dorciaszek Re: ?? 19.04.12, 09:16
        dzięki kotkowa
        a powiedz jakie robilas dokladnie badania na II faze by sprawdzic czy ona jest ok, czy sa jakies niedomogi?
        dzis u mnie 15 dzien cyklu mam wizyte, zobaczymy jak tam jajeczko
        czy w ogole jest
        czy juz po
        kurde problem w tym ze moja gin kosztuje 150 zl i chyba zbankrutuje jak bede musiala chodzic na monitoring co 2 dni ;/
        • aga430 Re: ?? 19.04.12, 21:21
          tez mam takie objawy jak od połowy cyklu ból piersi, plamienie to nawet tydzień przed @...ale moja prolaktyna jest za wysoka- mimo brania bromergonu objawy mam już 3 m-c te same za tydzień ide znowu badać prolaktyne. miałam moinitornig..niestety też prywatnie uncertain ...
          • kotkowa Re: ?? 20.04.12, 09:40
            A jaka masz ta prolaktyne? Nie zmienia sie po Bromergonie w ogole?
        • kotkowa Re: ?? 20.04.12, 09:38
          W II fazie bada sie progesteron i estradiol - dokladnie w 7dpo (albo w 7 dniu wyzszych temp). U mnie oba sa za niskie, tak jakby byla owulacja ale niepelna, niedojrzala komorka, slabe cialko zolte, albo jakby w ogole pecherzyk nie pekl, jak przy zespole LUF.
          A monitoring najczesciej ma 1 cene za calosc, nie powinien lekarz brac 150 zl za kazda wizyte, to absurd.
          • dorciaszek Re: ?? 20.04.12, 11:37
            Bylam wczoraj u tej moje prof.
            I zlecila mi od nasteonego cyklu
            clo 1*1 od 5 do 9 dnia
            duphaston
            plus 1 tabl bromergonu

przyjsc za 3 miesiace jesli sie nie uda

jak przeczytalam wieczorem o tym clo to az wlos mi sie zjezyl szczegolnie jesli sie go bierze bez monitoringu cyklu
            i postanowilam odpuscic i nie brac,
            bo teraz mialam w 15 dniu cyklu 15 mm jajeczko, a ja mam cykle ok 31-32 dni
            jajeczko widac rosnace bo nie palskie
            endometrium 11 mm

wiec jest sens sie tym faszerwaoc?

no zglupialam bardzo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka