19.07.12, 17:37
Witam dziewczyny i od razu prosze o rade.
Zdecydowalismy sie z partnerem na dziecko i po 5 talach stosowania tabletek odstawiłam.
potem był okres i w 15dc znowu pojawiło się krwawienie ( ??) a powiem szczeze że raczej spodziewałam sie owulacji.
Czy któraj z Was miała podobne objawy po odstawieniu antykoncepcji (Novynette) ??
Obserwuj wątek
    • silvanana Re: 1cs 19.07.12, 17:54
      Po tabletksach cykle mogą wariować.
      Miałaś krwawienie czy plamienie? Bo czasem podczas owulacji jest plamienie, jak pęcherzyk pęka.
      Może to być też torbiel, ja miałam brązowe plamienia i okazało się, że mam torbiel, ktora sama zniknela, i byla niegrozna...
      • petrowaa Re: 1cs 19.07.12, 18:53
        Dziekuje za odpowiedz smile
        To było delikatne plamienie i masz racje ze pewnie po odtawieniu tabletek cylk bedzie wariował przez jakis czas.
        • kotkowa Re: 1cs 20.07.12, 09:21
          U mnie po odstawieniu też cykle wariowały, okresu nie miałam po 180 dni, zanik owulacji, cisza hormonalna. Lekarz robił mi monitoring, badania hormonów, potem żmudnie i długo wyprowadzał na prostą, cykle wróciły, ale do teraz została mi niedomoga lutealna, niby owulacja jest, ale faza lut. kiepska - stąd problemy z ciążami - w I zaszłam na Luteinie i Bromergonie (tabletki często podwyższają prolaktynę, potem nie zawsze poziom spada), a teraz staram się już 11 cykl i problem jeszcze się pogłębił. Może miałam jakieś predyspozycje, ale tabletki na pewno mi zaszkodziły i pogorszyły sprawę. Nie piszę, żeby Cię straszyć, tylko, żebyś wiedziała, że po tabletkach warto poobserwować cykle i się przebadać jeśli coś jest nie tak. To nie tylko może przyspieszyć zajście w ciążę, ale i zapobiec poronieniu.
          • petrowaa Re: 1cs 20.07.12, 09:47
            Dzieki za wszystkie informacje.
            Byłam u lekarki-przeorowadziła rutynową wizytę, USG waginalne (wszystko trwał może 10 min) i powiedziała nie martwic się i jedyne co mi poradziła to kwas foliowy ( który zreszta już biorę)
            Zalezy mi na tym zeby sprawdzić czy wszytskojest ok- z hormonami itp a jesli coś wyjdzie nie tak to się tym zająć jak naszybciej.
            Może znacie kogoś godnego polecenia w warszawie ???
            • silvanana Re: 1cs 20.07.12, 09:53
              Ja bym na twoim miejscu poczekała z badaniami, tak ze 3 naturalne cykle. Nie wiem, czy to fakt, czy mit, ale po tabletkach branych przez tyle lat mogą ci wyjść zafałszowane wyniki.
              Przez te 3 cykle staraj się o dziecko naturalnie. Naprawdę, fajniej jest zajść w ciążę bez leków i wspomagania. Czasem to nie jest możliwe, wiadomo. Ale nie ma też chyba sensu za wcześnie ingerować...
              Badania hormonów to i tak powinnaś zrobić w 2-3 dniu cyklu (przynajmniej część).
              • akerel Re: 1cs 22.07.12, 20:20
                Po odstawieniu antykoncepcji powinno się odczekać od 3 do 6 miesięcy, dziwię się ze lekarz nic nie powiedział... sad
                • petrowaa Re: 1cs 22.07.12, 22:35
                  Nic nie powiedziała, zadnych uwag, wskazówek czy dodatkowych badań ( a wizyta nie nalażała do najtańszych )
                  Wiem że pewnie świruję i martwie sie na zapas ale chciałabym zeby wszystko było ok smile
                  Mam jeszcze pytanie-czy to prawda ze po odstawieniu antykoncepji wzrasta mozliwość ciązy blizniaczej ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka