Dodaj do ulubionych

Chlamydia itp - badal ktos?

07.09.12, 21:50
Wiecie, ze Chlamydia, Mycoplasma i Ureaplasma moga byc przyczyna tego, ze sie w ciaze nie zachodzi, albo sie ja traci?
Tak mi przyszlo do glowy, zeby wam napisac, bo staramy sie, badamy hormony itp, a przyczyna moze byc taka glupia...
Obserwuj wątek
    • justyna3003 Re: Chlamydia itp - badal ktos? 08.09.12, 07:48
      Badałam z wymazu te 3 ustrijstwa po poronieniu i całe szczęście nie miałam tego, bo leczenie jak czytałam bywa długie i kosztowne. Ponoć najlepej robić z wymazu a nie p/c ciała z krwi, które mogą wychodzić, a choroby de facto nie ma.
      • karmenk Re: Chlamydia itp - badal ktos? 08.09.12, 13:46
        Dokładnie - wymazy są droższe, ale jedyne wiarygodne. Wybieram się za jakieś 1,5 tygodnia właśnie.
        • kobietaznadmorza Re: Chlamydia itp - badal ktos? 08.09.12, 17:35
          Ja też miałam robione, dwa razy w szpitalu, rok temu wyszedł mi paciorkowiec a w tym roku nic. Jak najbardziej powinno się robić takie badania.
          • silvanana Re: Chlamydia itp - badal ktos? 08.09.12, 20:34
            Oczywiście, tylko wymaz, nie żadne przeciwciała big_grin Paciorkowiec (GBS) to akurat ok, ważny w ciąży, ale przed raczej nie.
        • blackdahlia35 Re: Chlamydia itp - badal ktos? 08.09.12, 17:37
          Moja znajoma miala chlamydie. Dostala jednorazowy antybiotyk, ktory musiala podac rowniez partnerowi i po 2 tygodniach pozbyla sie paskudztwa.
          • njut Re: Chlamydia itp - badal ktos? 10.09.12, 08:25
            Ja po poronieniu badałam Chlamydię (wyszła ok) ale pozostałych już nie. Dostałam skierowanie razem z wymazem z pochwy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka