Witajcie Koleżanki,
chciałabym się Was poradzić. Otóż jestem w 27 dniu cyklu przy cyklach 29-30 dniowych. Staraliśmy się z mężem w 12, 14 i 16 dniu cyklu. Wczoraj fatalnie się czułam (ból głowy - mam migreny) i zrobiłam test, bo musiałam wiedzieć, co przeciwbólowego ewentualnie mogę zażyć. Niewiele się spodziewałam, a tu proszę: w dwóch testach wykonanych popołudniu pokazała się bardzo blada druga kreska.

Dziś rano powtórzyłam i to samo - bardzo blada, ale na pewno widoczna druga kreseczka. Oczywiście powtórzę test 2 maja, czyli w dniu spodziewanej miesiączki albo pójdę na betę, ale ...
Doradźcie. Pracuję w szkole i za 1,5 tygodnia wyjeżdżam z klasą na 3-dniową wycieczkę do Austrii. Wyjazd w założeniu bardzo intensywny, autokarem, z nocnymi przejazdami - krótko mówiąc 3 dni na nogach w biegu i 3 nieprzespane noce. Jak myślicie, czy powinnam jechać? Trochę się obawiam, bo 6 lat temu miałam poronienie w 8 tygodniu, potem urodziłam zdrowego synka, ale od 5 tygodnia przez 3 miesiące byłam na lekach podtrzymujących. Jakoś chyba muszę się wycofać z tego wyjazdu i szukać zastępstwa. Jak myślicie?
Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie.