magdulka26 29.07.04, 18:36 Koszmarna prolaktyna buuu Prolaktyna 128,1 ng/ml 3IS FSH 2,22 mlU/ml LH 3,54 mlU/ml Progesteron 8,36 ng/ml Estradiol 142,5 pg/ml I co otym myslycie ,z tego co wiem wszystko mam oki,oprócz prolaktyny. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gagat100 Re: Mam wyniki !!!!!!!!!!!!!!!!1 29.07.04, 19:15 a mials jakies obiawy , dlaczego postanowilas zrobic te badania??? Odpowiedz Link
maretina Re: Mam wyniki !!!!!!!!!!!!!!!!1 29.07.04, 20:23 prolaktyne szybko zbijesz. progesteron mizerny.pewnie dostaniesz suplement na druga faze cyklu, ewentualnie gin poczeka az spadnie prl i wtedy progesteron moze sie podwyzszyc).reszty w tym dc nie umiem zinterpretowac. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Mam wyniki !!!!!!!!!!!!!!!!1 29.07.04, 20:46 Gagatku nie miałam zadnych objawów,jedynie to plamienia dzień przed spodziewaną miesiączką.Staram sie od 4 miesięcy i nic,postanowiłam zrobić badania i wyszło szydło z worka.Prolaktyna blokowała wszystko.Ale znalazłam dobrego gina i chcę jak najszybciej do niego się udac .Pozdrawiam Magda. PS.A jaki powiniem być progesteron maretino ? Odpowiedz Link
maretina Re: Mam wyniki !!!!!!!!!!!!!!!!1 30.07.04, 07:57 nie wiem jakie masz normy w swoim lab, ale te, ktore ja znam zaczynaja sie od 10 ale ten wnik wcale nie jest super do utrzymania ciazy. generalnie im wyzszy progesteron tym lepiej. ja na poczatku ciazy mialam progesteron prawie 19 ng/ml i lekarz krecil nosem Odpowiedz Link
lidek0 Re: Mam wyniki !!!!!!!!!!!!!!!!1 29.07.04, 22:21 A z której fazy cyklu te badania? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Mam wyniki !!!!!!!!!!!!!!!!1 30.07.04, 08:14 Magdulko, troszkę kiepskie te wyniki, to był 22dc ja dobrze pamiętam. wiec napewno na prl dostaniesz bromergon , to szybciutko go obniży (u mnie spadła do rewelacyjnego poziomu 9 ng/ml w ciągu 3 tygodni i tak się nadal utrzymuje) co do progesteronu to to też troszkę za mały ale nie tragiczny, pewnie tak jak dziewczynki mówiły cos dostaniesz na jego podwyższenie. Przeważnie tak jest że jeśli masz wysoką prl to i progesteron szwankuje, ale nie zawsze ja jestem tego przykładem - wysoka prl a progesteron idealny. Także nie masz sie czym przejmować, szybciutko do gina po bromek i do dzieła. Myslę ze następny cykl bedzie Twój ))))))) Ale sie rozpisałam, sorki Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Mam wyniki !!!!!!!!!!!!!!!! 30.07.04, 11:36 Wiecie co załamała mnie ta prolaktyna,nie spodziewałam sie takiego obrotu sprawy.Cóż nie pozostaje mi nic innego jak szybko do gina.Znalazłam podobno dobrego lekarza tylko nie mogę sie z nim skontaktować.POtrzebuję kogoś z Tarnowa o pomoc .W moim mieście jest paru lekarzy a może raczej pseudo- lekarzy,którzy nie zlecają żadnych badań tylko każą czekać bo przeciez jestem jeszcze młoda i mam czas.I mam teraz przykład na sobie że mogłaby tak czekać i czekać i bym sie w zyciu nie doczekała.Ludzie jak mozna mieć takie podejście to pacjenta.Teraz powinnam pójść do pierwszego lepszego i dać mu pod nos wyniki i ciekwawe co by doktorek pwiedział.Ach szkoda słów. Dziękuje wam dziewczyny za szybką odpowiedź ,trzymajcie sie cieplutko. Magda. Odpowiedz Link