Dodaj do ulubionych

SIERPIEŃ 2013 (testowanie)

• kasiocha88 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 15.08.13, 17:39
      Hey dziewczyny smile
      Zmieniłam lekarza, byłam na wizycie i jestem już bardziej spokojna. Po pierwsze lekarka powiedziała, żebym się tym in vitro na razie nie przejmowała. Że nie jest nic przesądzone abym nie mogła zajść w ciążę normalnie i normalnie ją donosić.
      Wczoraj miałam 21 dzień cyklu, tak jak podejrzewałam owulacje mam dość późno, zważywszy że cykle trwają coś koło 32 dni. Ale pani doktor zrobiła mi usg i się zdziwiłam, ponieważ jeszcze owulacji nie było. Pęcherzyk ładnie sam rośnie (mimo, że ja mam policystyczne jajniki i zawsze owulacje miałam stymulowaną tongue_out to teraz wyjątkowo organizm sam działatongue_out). Według obliczeń owulacja nastąpi z niedzieli na poniedziałek tongue_out Także lekarka powiedziała, że nic nie stoi na przeszkodzie żeby działać, sama stwierdziła, że a nóż widelec uda się bez tych wszystkich specyfików, leków i innych wspomagaczy smile Także będziemy działać tongue_out
      Z ważnych dla mnie rzeczy powiedziała, żeby mąż teraz zbadał swoje żołnierzyki, a dodatkowo ja mam zrobić posiewy, bo być może jest gdzieś jakaś bakteria, którą trzeba ubić, bo tak to ona może powodować te poronienia.
      Wydaje się, że lekarka myśli całkiem logicznie i rozsądnie smile Jestem zadowolona smile
      Dodatkowo wiem kiedy wystąpi owulacja więc działamy smile Sama lekarka stwierdziła, że nie mam nic do stracenia, albo się uda, albo się nie uda... a że u mnie te straty zawsze były w okolicach miesiączki, to się teraz nie zorientuje, jak dostane @. Byle by tylko nie testować za szybko tongue_out Aczkolwiek nie nastawiam się na nic i niech tak zostanie wink
      • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 15.08.13, 22:25
        Dobre wiadomosci. Skoro nie mialas owulacji a juz jestes w 21dc to czy bedziesz brala jakies leki zeby wydluzyc fl?

Termin owulacji sie zbliza to zamiast siedziec na forum sio do sypialni! Powodzenia.
        • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 15.08.13, 22:49
          kasiocha no to wszystko brzmi optymistycznie. Myślę, że teraz powinniscie całą energię skupic się na działaniu! Skoro wiesz kiedy owu, no to musicie teraz się sprężyc wink I może jak się nie nastawiasz to natura zrobi Ci figla- zdarzy się cud i zafasolkujeszsmile
          • kiya83 AKTUALIZACJA 16.08.13, 08:47
            Aktualizuję smile Testy wykonane w 27 dc, 29 dc i 30 dc, czyli dzisiaj, wszystkie pozytywne smile W poniedziałek dla świętego spokoju chyba pójdę na betę, bo cały czas nie mogę uwierzyć.
            Czekam na resztę uśmiechniętych buziek i trzymam kciuki smile

Izaraf.................10cs..............01.08.2013 37 lat
            blankama............3cs...............06.08.2013 30 lat
            mart.a1982.........24cs..............07.08.2013 smile
            megmama...........xcs...............08.08.2013 29 lat
            korag1000...........6cs...............08.08.2013
            monika18815……..4cs…………….09.08.2013 smile
            mamaa_mai.........4cs..............11.08.2013
            dadusia89............2cs..............13.08.2013 24 lat
            sunrise_25...........2cs..............15.08.2013 25 lat
            kiya83..................2sc..............15.08.2013 30 lat smile
            asiatkow20...........6cs..............16.08.2013 27 lat
            mamakartofelka...18cs............16.08.2013 29 lat
            eeffaa..................2cs..............16.08.2013 30lat
            koa-la3................4cs..............17.08.2013 31 lat
            viktoria_84...........2cs..............18.08.2013 29lat
            nitka128...............3cs..............19.08.2013 28lat
            palaga………………..6cs……………19.08.2013 36 lat
            papagajka............4cs..............20.08.2013 29 lat
            gaba85................11cs............20.08.2013 28 lat
            katharin...............2cs..............21.08.2013 31 lat
            paszczakin...........8cs..............22.08.2013 34 lat
            rigolard................8cs..............22.08.2013 38 lat
            jupios..................19cs............23.08.2013 29 lat
            ewelinka_1986.....5cs..............26.08.2013 27 lat
            blue_orchidea......14cs............26.08.2013 33 lat
            kasiocha88..........2cs..............26.08.2013 25 lat
            calineczka_11......19cs............31.08.2013 37 lat
            blankama.............4cs.............31.08.2013 30 lat
            szydelko84..........10cs............31.08.2013 29 lat
            cibeles................1cs..............31.08.2013 31 lat
            malwinka-4..........3cs.............31.08.2013 29 lat
            • blue_orchidea Re: AKTUALIZACJA 16.08.13, 09:20
              kiya super, gratuluję smile i myślę, że powinnaś iśc w poniedziałek na bete smile
              • viktoria_84 Re: AKTUALIZACJA 16.08.13, 09:37
                ja również gratuluje i po cichu zazdroszczęwink super to mamy już 3zafasolkowanesmile super, dziś 16 i widzę, że dziś też kilka z nas testuje, dziewczyny czekamysmile i trzymamy kciuki
            • szydelko84 Re: AKTUALIZACJA 16.08.13, 22:12
              kiya gratulacje smile
              kolejna uśmiechnięta buźka smile oby tak dalej smile smile smile
    • asiatkow20 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 09:46
      😭😞 i jak zwykle u mnie jak w zegarku co do godziny przyszla @. I kolejny miesiac bezowocny. Czy to mozliwe ze mimo ze od zawsze mam regularne miesiaczki testy owulcyjne pokazuja owulacje lekarz potwierdzil na usg ze jest cialko zółte i w srodku u mnie ok? Czy to moja psychika wszystko blokuje? Ale jak tu nie myslec i odpuscic? Mieszkam w UK i czytalam ze tutaj jest ciezko uzyskac jakiekolwiek skierowania na badania. Do Polski nie mam mozliwosci wyjazdu. Sama niewiem co mam robic? Czekac jeszcze czy odrazu zaczac szukac przyczyny?? Ratunku bo oszaleje!
      • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 10:05
        dziewczyny mialam testowac wczoraj ale owu chyba mi sie przesunela o kilka dni (tak mi sie wydaje) no i chcialam poczekac do 18.08 z testowaniem ale nie wytrzymalam i dzisiaj zrobilam test no i jest pozytywny ale ta 2 kreska jest bardzo bardzo blada...sad boje sie ze bedzie powtorka z rozrywki z zeszlego roku. W czerwcu tamtego roku bylam w ciazy biochemicznej wtedy tez kreska byla bardzo mocno blada po 2 dniach nadal blada po 3 dniach znikla i na 2 dzien dostalam okres. Boje sie ze teraz tez tak bedzie...
        • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 10:07
          narazie buzki na liscie nie wpisuje bo sie boje, ze za chwile bede musiala ja z tamtad usunac...
          • panna_turkus Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 10:17
            sunrise_25 trzymam kciuki

mart.a1982, monika18815 i kiya83 GRATULACJE!
        • kiya83 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 11:48
          Wiem, że ciężko o spokój, ale trzeba czekać. Zrób test albo w dniu spodziewanej miesiączki, albo dzień po.
          Ja w zeszłym cyklu miałam prawdopodobnie ciążę biochemiczną, w 27 dc beta 4,62, w 29 dc test ciążowy nic nie wykazał, więc poszłam na betę i już było 1,09. Dlatego teraz baaaardzo ostrożnie podchodzę do tematu, tak jak pisałam zrobiłam w sumie trzy testy... W 27 dc test o czułości 10 mlu/ml i pokazał po 3 - 4 min. bladą kreskę, wczoraj w dniu spodziewanej @ znów test o czułości 25 mlu/ml i znów blada kreska, a dzisiaj 30 dc test (10 mlu/ml) wyraźna kreska i dalej @ brak. Nadal nie umiem się cieszyć, ale z drugiej strony nie ma co wariować. Na betę jednak nie pójdę, będzie co ma być.
          Tobie życzę owocnego testowania smile

sunrise_25 napisał(a):

> dziewczyny mialam testowac wczoraj ale owu chyba mi sie przesunela o kilka dni
          > (tak mi sie wydaje) no i chcialam poczekac do 18.08 z testowaniem ale nie wytrz
          > ymalam i dzisiaj zrobilam test no i jest pozytywny ale ta 2 kreska jest bardzo
          > bardzo blada...sad boje sie ze bedzie powtorka z rozrywki z zeszlego roku. W cze
          > rwcu tamtego roku bylam w ciazy biochemicznej wtedy tez kreska byla bardzo mocn
          > o blada po 2 dniach nadal blada po 3 dniach znikla i na 2 dzien dostalam okres.
          > Boje sie ze teraz tez tak bedzie...
      • panna_turkus Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 10:27
        skoro po twojej stronie nie ma przeciwwskazań to może żołnierzyki słabe? może należałoby facetowi kupić jakieś suplement - "androvit" czy coś... albo wysłać na badanie nasienia. pół roku to raczej statystyczny czas starań (4 do 6 cykli).

jak ktoś tu kiedyś napisał gdyby chodziło tylko o stres to by się dzieci w czasie wojny nie rodziły.
        • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 10:38
          po tamtej ciazy biochemicznej lekarz powiedzial ze tak sie zdarza i ze czesto sie tak dzieje i ze jak zdarzy sie to wiecej niz 1 raz u tej samej kobiety to mozna sie wtedy dopiero zaczac zastanawiac.
          jedno dziecko juz mamy ma 2 lata wiec chyba nie w pleminkach lezy przyczyna? chyba ze od tego czasu sie pogorszyc z jakis powodow?
          ja sie nie badalam tzn hormonow nie badalam tylko tarczycowe zima, bo sie zle czulam ale wyszlo ok wszystko. Jesli nie uda mi sie utrzymac tej ciazy wezme sie za badania
          • dadusia89 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 11:04
            Hej dziewczyny,

U mnie nadal nic nie wiadomo,bo @ nie przyszla a powinna byc 3 dni temu. podbrzusze mnie boli jakos tak inaczej, bo przy @ boli tylko jak juz przyjdzie i to w ten sam jeden dzien, no i ten dziwny wyciek z sutkow przy scisnieciuuncertain nie wiem juz co mam myslec,mdli mnie dzis od rana,ale boje sie zrobic kolejny test bo tak bardzo bym chciala zeby tym razem sie udalosmile popytalam troszke wsrod rodzinnych ciezarnych(obecnie mam 2 w ciazy) i tez mowily ze na samiutkim poczatku mialy taki wyciek....

hmmm sama nie wiem co robic, gdyby nie ta beta zrobiona dwa dni przed planowana @ tj.12.08 ,to juz bym sie cieszyla ze jestem po tym bladziochu na testach. Jak myslicie czy mozliwe jest ze beta wyszla ujemna bo wtedy jeszcze zarodek sie nie zagniezdzil a juz teraz 4 dni pozniej jest zagniezdzony i dlatego @ nie przyszla?? ratunku bo wariuje...
          • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 11:39
            sunrise trzymam kciuki, żeby jednak tym razem nie było powtórki.kiss
        • asiatkow20 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 11:43
          Sama niewiem co moze byc przyczyna ale pierwsze co zrobimy to badanie meza. Jesli u niego wszystko bedzie ok to zaczene szukac przyczyn u mnie.tak lekarz powiedzial. Tylko ze mieszkajac w UK to nie takie proste bo tu nie robia Ci badan bo sobie tak wymyslilas a prywatne kosztuja krocie na co mnie nie bardzo stac. Wiem ze pól roku to nie duzo ale jak czytam ze inne szczesciary juz po 2 lub 3 cyklu maja dwie kreseczki to zaczynam myslec o najgorszych powodach i ze nigdy mi sie nie uda!! Dzieki za odpowiedz bo nie mam nawet z kim pogadac. Moja rodzina mnie tylko doluje bo kazdy sie pyta"a wy kiedy sie zdecydujecie" "juz macie swoje lata" pozniej bedzie coraz trudniej" mam dosc sluchania mojej tesciowej ze nie przyjedzie do nas az bedzie po co. Mojej mamy ktora opowiada ze juz wszystkie moje kolezanki w Pl chodza na spacery z wozkami i jej sasiadki wszystkie sa babciami a ona nie. Nie chce im non stop powtarzac ze przyjdzie swoj czas to bedzie. Juz jestem na nie o to zla.
          • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 12:07
            takie gadanie jest najgorsze, ale niektórzy nie zdają sobie sprawy jaką potrafią sprawic. Ale spokojnie, 6 miesiecy staran jeszcze nie świadczy o tym, że jest coś nie tak. Wiesz kiedy masz dni płodne itd?
            • asiatkow20 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 12:22
              Wiem i sprawdzalam testami owulacyjnymi i za kazdym razem pokazaly SMILE( usmiechnieta buzke) z mezem staralismy sie nie na sile ale my od zawsze czesto kochalismy sie kilka razy w tygodniu. Jestesmy ze soba od 10 lat i wspomne ze nigdy nie bralam tabletek antykoncepcyjnych. Stosowalismy prezerwatywy z poczatku cyklu a zwylke tydzien przed okresem nic bo po sluzie widzialam ze szyjka juz jest twarda i zalepiona wiec nic tam nie przeniknie.
              • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 13:31
                dzieki za kciuki dziewczyny.

Ja tez ostroznie podchodze do tych bladych kresek i z dystansem, bo boje sie, ze sie okaze ze nie potrzebnie sie cieszylam. Takze caly czas sobie powtarzam, ze jeszcze nic nie wiadomo jak to sie potoczy i nie ma co sie jeszcze cieszyc. Dzsiaj jest moj 29 dzien cyklu zawsze mialam 27,28 ale w tym mies chyba mi sie poprzestawialo i owu byla w 18dc tak mi sie wydaje przynajmniej.
                Czuje sie jakos dziwnie jestem strasznie zmeczona, spac mi sie chce. odbija mi sie co chwile i jakby czesciej do wc chodze no i brzuch pobolwa momentami, ale nie jak na @
                no nic poczekam poniedzialku i jak nie dostane do tego czasu @ to powtorze test.
                • gaba85 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 14:36
                  asiatkow20 - mam tak samo, jak Ty, tylko już leci 11 miesiąc. Też wysłuchuję durnych pytań od znajomych ( i tutaj bezcenna rada - "wyluzuj, za bardzo chcesz " ( jak to słyszę, to mam ochotę komuś przygrzmocić smile ) i czasem rodziny - chociaż z tej strony już trochę mniej. Też nie brałam nigdy tabletek. Też mam wszystko niby książkowo...
                  Jeśli teraz nic nie wyjdzie, to robimy badania mnie i męża.
                  Ale uwierz mi 6 m-cy to na prawdę nie jest dużo. Zajście w ciąże to nie są jakieś komputerowe wyliczenia - że było to to i tamto, więc powinnam zajść. Organizm sam sobie wybierze odpowiedni moment. Nie patrz na innych , bo to tylko niepotrzebna presja. Cieszcie się sobą z mężem, póki jesteście we 2. Ja staram się docenić np. to, że możemy jeszcze pojechać sobie sami na wakacje i na nic się nie oglądać - czego nie mogą zrobić znajomi z malutkimi dziećmi. Uszy do góry. Gadaniem teściowej się nie przejmuj. Przyjdzie czas i na Was, uwierz mi smile
                  • asiatkow20 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 15:13
                    Oby tak sie stalo!! Zycze dwoch krech na tescie 20.08 Bo ja dzis ksiażkowo co do godziny okres dostalam. Moj test lezy w szufladzie.
                    • gaba85 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 15:52
                      Dziękuję. Chociaż mój test też zapewne nie zostanie nawet wyciągnięty z szuflady smile
                      • asiatkow20 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 16:25
                        Moj maz non stop powtarza mi "mysl pozytywnie". A ja mysle pozytywnie az do momentu jak zobacze@. A potem wszystko mi puszcza i koniec z pozytywami. Ale jak to wszystkie dziewczyny powtarzaja trzeba wierzyc i moec nadzieje do konca!!
                        • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 18:57
                          No niestety chyba wiekszosc z nas co miesiac przechodzi załamanie...
                          • koa-la3 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 19:44
                            hej Dziewczyny ja od trzech dni przeżywam jakieś katorgi, zaczęło się od środy,pojawiła się śluz zabarwiony krwią na brązowo i od tego czasu jest go coraz więcej ale tylko jak korzystam z wc, wkurzona bo miałam naprawdę wszystkie objawy ciążowe zrobiłam w środę test (9dpo) o czułości 10 ale nie zaraz po wstaniu tylko tak godzinkę później, no i wyszedł cień cienia, cienia, dziś znowu zrobiłam (11dpo) ale o czułości 25 tym razem z porannego moczu i znowu cień, cienia,cienia, popołudniu powtórzyłam o czułości 10 i cień cienia.
                            Załamka, znajoma położna kazała mi powtórzyć za dwa dni test a na razie brać duphaston dwa razy po tabletce. Bóle brzucha mam takie same jak trzy dni temu, ale są, samopoczucie jak zaraz przed @.
                            Jak myślicie DZiewczyny z waszego doświadczenia, jest jeszcze szansa?? brać dupka czy odpuścić,bo ja już sama nie wiem,z tych nerwów to mam mętlik w głowie.Kurka że też nie może to być bardziej proste...ehhh
                            • nitka128 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 21:47
                              asiatkow20 a w ktorej czesci UK mieszkasz? ja tez mieszkam w anglii i wiem ze jest pare polskich klinik ktore zajmuja sie problemem nieplodnosci i robia wszystkimi badania. niestety jest to prywatna klinika ale ceny nawet przystepnesmile)
                              Kiya gratulujesmile)) wiecej usmiechow dziewczynysmile
                              Moje przeczucia co do tego ze sie udalo zaczynaja niestety zanikamsad to ta dzisiejsza tempka ktora niestety cos spadlasad( No coz nie w tym miesiacu to moze w przyszlymsmile)wazne zeby nie tracic nadzieji kiedys sie udasmile
                              • asiatkow20 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 22:31
                                Mieszkam w Londynie i czytalam na innych forach ze koszty sa spore tylko to pewnie zalezy od diagnozy i leczenia. Nie szukalam jeszcze nic konkretnego. Patrzylam tylko na ceny badan hormonalnych i wizyty u prywatnych ginekologow. Musze chyba zaczac szukac.
                          • szydelko84 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 22:31
                            dziewczyny a jak radzicie sobie gdy przychodzi niestety @ tak bardzo niechciany? macie jakieś sposoby na odreagowanie??
                            • nitka128 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 22:41
                              zawsze jest rozczarowaniesad staram sie myslec pozytywnie kilka dni przed @ ze nic sie nie stanie jak przyjdzie ze w nastepnym miesiacu napewno sie uda ale niestety jak przychodzi to mimo pozytywnego myslenia i tak smutek jest. Lampka wina albo nawet 2 poprawia troche samopoczuciesmile najgorsze jest to ze chociasz staram sie nie nakrecac i podchodzic do tego z dystansem to i tak sie nakrecam i czekam z niecierpliwoscia na koniec cyklusmile A najlepsze jest doszukiwanie sie jakichkolwiek objaw ciazysmile taka juz chyba natura kobiety
                              • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 16.08.13, 23:09
                                kiya83 bardzo bardzo sie ciesze twoim szczesciem, gratuluje! moge spytac w ktorym dniu mialas owulacje tak okolo? zastanawiaja mnie twoje wyniki testu 10mlu

sunrise_25 3mam kciuki za twoje kreski any tylko zgrubialy i sciemnialysmile

gaba85 obys sie pozytywnie zaskoczyla i musiala az siegnosc po ten swoj test z dna szuflady

koa-la3 jak bierzez tego "dupka smile" zeby podtrztymac to bierz, przeciez jeszcze nic strasznego sie nie stalo

szydelko ja jestem w malym szoku ze jednak nie udalo sie, potem po kilku godzinach jestem troche wkurzona, ale juz na drugi dzien wyliczam kiedy zaczna sie plodne i skupiam sie na nowym cyklu smile

u mnie ok 6-9 dni po owulacji i od dwoch dni jestem mega senna, apetyt mam wielki. na razie tlumacze to zapracowaniem, ale nadzieja jest. temperatura rosnie, do tego duzo duuuzo bialego sluzu. szyjka mi sie obnizyla w kilka dni po owulacji a wczoraj byla juz uniesiona. poki co jeszcze nie mysle czy wymalac sie z testem za kilka dni czy czekac na okresu smile pewnie im blizej tym bardziej bede sie zastanawiac robic czy czekac.
                                • mamakartofelka Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 17.08.13, 08:59
                                  Jestem w szoku!!!! Wczoraj rano bladzioch na sikańcu. Beta 59,38!!!! Byłam u gina. Mam brać luteinę2x2, za 2 tygodnie usg!
                                  • calineczka_11 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 17.08.13, 10:16
                                    Ale extra wiadomosc. Ja tez staram sie juz dlugo i tchnęłaś we mnie nadzieje. Trzymam kciuki mamokartofelka smile big_grin
                                    • viktoria_84 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 17.08.13, 11:02
                                      mamokartofelka GRATULUJE i trzymam kciukismile

Ja dziś zrobiłam test i oczywiście jedna krechasad wiem, że miałam testować jutro ale nie wytrzymałam i niestety moje nadzieje szlag trafiłsad więc powoli czekam na tą "red bitch"
                                      Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny
                                      • m.krzyk Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 17.08.13, 15:24
                                        Hej, byłam tu na forum testowania styczeń-luty, miałam przerwę (psychiczną) i wracam wink
                                        mam nadzieję że ostatni raz..
                                        Będę testować 23.08

m.krzyk................??cs............23.08.2013 25 lat
                                        kasiocha88..........2cs..............26.08.2013 25 lat
                                        • calineczka_11 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 17.08.13, 18:52
                                          Melduje, ze zgodnie z forumowymi zaleceniami poddaje sie relaksowi wink jestesmy u znajomych na letnisku, dzis zrobilismy ok. 20km rowerem a jutro jest splyw kajakowy ok. 4h. Pogoda super, mile towarzystwo. Dzis jeszcze mamy ognicho z gitara. Mam nadzieje, ze i Wy rowniez dobrze sie bawicie. Pozdrawiam z Namyslina (gdziekolwiek to jest big_grin)
                                          • viktoria_84 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 18.08.13, 11:54
                                            calineczka_11 napisał(a):

"... Pozdrawiam z Namyslina (gdziekolwiek to jest big_grin)"

z Namyslina??? to ten koło kostrzyna nad odra w zach.pom.??? Jęśli tak to ja mieszkam 15km od namyślinasmile

• sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 18.08.13, 16:59
                                              no niestety dziewczyny u mnie i tym razem ciaza biochemicznasad testy robione od 3 dni pozytywne (wszystkie bardzo blade tylko ten czulszy 10 pokazal wyrazna) a wczoraj brazowe plamienie a dzisiaj sie nasililo pewnie sie za chwile zacznie krawaienie.

Ehh nie ma co tylko isc do lekarza i sie przebadac, bo co mi innego pozostalo...

pozdraiwiam i powodzenia zyczewink
                                              • calineczka_11 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 18.08.13, 18:06
                                                sunrise_25 tak mi przykro. Opcja z badaniami to chyba najlepsze rozwiazanie - kierunek lekarz odmaszerowac big_grin
                                                victoria_84 tak to to miejsce na koncu swiata, ale bardzo klimatyczne smile
                                      • cibeles Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 17.08.13, 19:37
                                        mamokartofelka gratulacjesmile
                                  • kiya83 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 17.08.13, 20:17
                                    Gratuluję! smilesmilesmile

mamakartofelka napisała:

> Jestem w szoku!!!! Wczoraj rano bladzioch na sikańcu. Beta 59,38!!!! Byłam u gi
                                    > na. Mam brać luteinę2x2, za 2 tygodnie usg!
                                  • panna_turkus Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 18.08.13, 13:37
                                    mamakartofelka gratulacje
                                • kiya83 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 17.08.13, 20:15
                                  Dziękuję i Tobie z całego serca życzę upragnionych dwóch kreseczek smile

Ta moja owulacja była bardzo wcześnie, nie wiem, czy wyjątkowo w tym cyklu, czy tak mam (cykle regularne 28 dni). W 9 dc miałam wizytę u gina i usg, no i okazało się, że zarówno w badaniu i usg widać nachodzącą owulację, a na usg piękny pęcherzyk 17,4 mm z lewego jajnika. Pani doktor kazała mi kupić butelkę wina na weekend, nie myśleć o zachodzeniu w ciążę i działać big_grin W sobotę po wizycie, czyli 10 dc, po południu miałam mocny ból lewego jajnika, nie kojarzę tego wcześniej, więc też się zastanawiam, czy to mogła być owulacja. Zwykle czułam charakterystyczny ból w 15 dc i myślałam, że to właśnie owulacja. W tym cyklu i poprzednim tego nie czułam.
                                  Generalnie jeśli chodzi o starania moja gin powiedziała, że organizm lubi płatać figle jak widać, więc najlepiej zaczynać starania już po miesiączce, żeby plemniki już były jak dojdzie do uwolnienia komórki jajowej. No i zawsze jednak większe szanse przed owulacją niż w ten dzień lub po.
                                  Jeśli chodzi o nasze starania, to my próbowaliśmy w 8, 9, 10 i 11 dc.
                                  A co do testu o tej większej czułości, to tak sobie pomyślałam, że jeśli coś jest, to w 27 dc powinno już być widać z racji wczesnej owulacji.

ewelinka_1986 napisała:

> kiya83 bardzo bardzo sie ciesze twoim szczesciem, gratuluje! moge spytac w ktor
                                  > ym dniu mialas owulacje tak okolo? zastanawiaja mnie twoje wyniki testu 10mlu
                                  • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 18.08.13, 17:38
                                    kiya83 dzieki za odpowiedz

sunrise_25 moze to tylko pamienie jeszcze nie wszystko przesadzone??

mamokartofelka gratki!!!
    • kasiocha88 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 18.08.13, 22:21
      Z racji tego, że Pani doktor wyliczyła mi kiedy będę miała owulację, muszę przesunąć dzień swojego testowania, bo chyba też ten cykl mi się nieco wydłuży tongue_out
      Bezpiecznie będzie testować 30 sierpień, no chyba, że dostanę @. Także aktualizuję listę

kasiocha88..........2cs..............30.08.2013 25 lat
      • gaba85 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 19.08.13, 08:22
        Ja niestety przechodzę na wrzesień. Gratuluję przyszłym mamusiom, którym się w sierpniu udało i trzymam kciuki za te, które dopiero będą testowały.
        • palaga Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 19.08.13, 09:36
          ja też niestety na wrzesień. dzisiaj powinnam mieć @. nie mam jeszcze, ale test rano robiłam i jest tylko jedna kreseczka sad strasznie mi smutno. nakręciłam się za bardzo. byłam pewno, że będzie pozytywnie. wiem, że tak nie można, bo potem rozczarowanie jest wielkie, ale niestety. moja psycika żyje własnym życiem. nic na to nie poradzę. sad
          • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 19.08.13, 10:25
            gratuluje 2 kreseczek! smile

Ja nadal mam plamienia, wczoraj zadzwonilam do mojej gin i kazala wziac luteine (mam z zeszej ciazy jeszcze) i nospe i kazala zrobic bete, wiec ja dzisiaj zrobilam a w srode powtorka.
            Ale ja nie mam juz zludzen dzisiaj zrobilam test i po 3 dniach kreska nadal bardzo blada taki cien raczej to jest. Nie sciemniala ani troszke przez te 3 dni, wiec pewnie beta stanela w miejscu a okres zatrzymuje sobie luteina na to mi wygladasadsadsad
            No ale puki nie mam wynikow bety bede ja brac.
    • gooska_a Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 19.08.13, 08:58
      w srode spodziewany okres przechodzilam obok apteki i niewytrzymalam kupilam test no i sa dwie kreskii juuupii

przeszczesliwaaasmile))))))))))))))))
      • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 19.08.13, 12:05
        gooska_a gratulacje, swietna wiadomosc

dziewczyny powodzenia we wrzesniowych staraniach!
        • koa-la3 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 19.08.13, 13:01
          hej sunrise ja podobnie jak ty, od sześciu dni plamię od czterech biorę duphaston, wczoraj test dwie kreski i mocniejsze niż w piątek,dziś wizyta u lekarza na razie nic nie widać,przyczyna plamień też nie znana,jutro beta i w czwartek i zobaczy się na razie mam leżeć i jak to powiedział mój gin. "wegetować - żadnych ekscytacji!!!", nie nastawiam się na nic,szkoda moich nerwów, trzymajcie kciuki
          • mamakartofelka Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 19.08.13, 15:16
            Dzięki dziewczyny za gratulacje! Wczoraj zaczęły się i u mnie plamienia, a właściwie takie brudzenie na brązowo. Byłam w szpitalu i zrobili mi usg. Na razie widać tylko małą kropeczkę w macicy. Mam nadzieję ze to moje szczęście tak wygląda. Miszę ppwtorzyc betę i cierpliwie czekać na usg u lekarza prowadzącego. Najgorsza jest ta bezsilność. Boje się zeby nie było jak rok temu. Trzymajcie za nas kciuki. Ja za Was tez trzymam, powodzenia dziewczyny!!!
            • calineczka_11 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 19.08.13, 15:56
              Trzymamy big_grin
              No i rozumiem, ze bierzesz cos na potrzymanie (a nie tylko samo "czekanie" Ci sie odbija wink )
      • panna_turkus Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 19.08.13, 14:41
        gooska_a gratulacje
        • rigolard Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 19.08.13, 14:50
          mi się śniło że dostałam okres. a ponieważ jestem czarownicą, to tak sie pewnie stanie.

gratuluję zaciążonymsmile
          • elka791 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 19.08.13, 15:12
            tak sobie podczytuje to forum, moze czas najwyzszy sie zapisac na testowanie wink moze warto umiescic obok wieku...ilosc posiadanych dzieci? nie wiem..tak tylko rzucam hasło...

elka791...............5 cs..............21.08.2013 28 lat
            • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 19.08.13, 16:13
              gooska gratulacje ! smile
            • viktoria_84 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 19.08.13, 16:15
              Gratuluje wszystkim zafasolkowanymsmile
              Ja dziś robiłam test i jedna krechasad ale jak dłużej patrzyłam to widziałam (lub chciałam widzieć) cień cienia drugiej krechy... Nie wiem. Dziwne bo @ dalej nie mam (a powinnam dostać w niedziele) a dziś test pokazuje jedną krechęsad Póki brak @ wciąż jest nadzieja, chociaż słabniesad
              • palaga Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 19.08.13, 17:53
                to mówicie dziewczyny, ze jak nie ma okresu a jest jedna krecha na teście - to jest jeszcze nadzieja? ja mam dzisiaj termin @. rano 1 kreska. ale @ na razie nie ma. leciuteńkie brudzenia i tyle. co prawda do końca dnia pozostało jeszcze trochę godzin, ale może, może. zazwyczaj mam okres jak w zegarku. jak do jutra nie będzie @ to naprawdę zacznę mieć nadzieję. dam wam znać.
                • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 19.08.13, 21:41
                  palaga ja myślę, że dopóki nie ma rozkręconej @ to nadzieje można miec smile
                • viktoria_84 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 19.08.13, 22:03
                  palaga napisała:

> to mówicie dziewczyny, ze jak nie ma okresu a jest jedna krecha na teście - to
                  > jest jeszcze nadzieja?

Ja miałam @ zawsze jak w zegarku a tu 1dzień już opóźnienia ale test pokazał wyraźną I krechę a tą druga to tak jak pisała - cień z cienia. Więc albo to moje urojenia, albo mogę mieć jeszcze nadzieje póki nie ma @.
              • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 20.08.13, 17:07
                Nie martw sie na zapassmile u mnie dobrze widoczne 2 kreseczki się pokazały dopiero wczoraj a @ powinnam miec 9tegosmileviktoria_84 napisała:

> Gratuluje wszystkim zafasolkowanymsmile
                > Ja dziś robiłam test i jedna krechasad ale jak dłużej patrzyłam to widziałam (lu
                > b chciałam widzieć) cień cienia drugiej krechy... Nie wiem. Dziwne bo @ dalej n
                > ie mam (a powinnam dostać w niedziele) a dziś test pokazuje jedną krechęsad Póki
                > brak @ wciąż jest nadzieja, chociaż słabniesad
                • viktoria_84 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 20.08.13, 20:03
                  monia to mnie teraz pocieszyłaśsmile jutro zrobię ponowny test, oby cień z cienia II krechy był wyraźniejszym cieniem.
                  • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 20.08.13, 20:54
                    monika bete masz bardzo ladnasmile nie martw sie bedzie oksmile
                    u ciebie jest za wczesnie zeby bylo widac zarodek mi w ciazy w tym tyg tez tylko pecherzyk bylo widac bez zarodka.
                    Jesli kreska na testach nie blednie znacznie i nie znika to beta pewnie nie spadasmile
                    • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 12:35
                      Sunrise-25 jeśli masz rację i beta mi będzie rosła to dosłownie dam Ci buzi smile
                      sunrise_25 napisał(a):

> monika bete masz bardzo ladnasmile nie martw sie bedzie oksmile
                      > u ciebie jest za wczesnie zeby bylo widac zarodek mi w ciazy w tym tyg tez tylk
                      > o pecherzyk bylo widac bez zarodka.
                      > Jesli kreska na testach nie blednie znacznie i nie znika to beta pewnie nie spa
                      > dasmile
    • kasiocha88 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 19.08.13, 19:38
      Gratuluję dziewczynom, którym się udało!!! smile
      Natomiast baaaardzo 3mam kciuki za Was dziewczynki, które macie te cholerne plamienia uncertain Bądźcie dobrej myśli i duuuuużo wypoczywajcie, wiem, że łatwo się mówi, ale przechodziłam to i wiem jakie miotają wtedy w człowieku uczucia... Oby te plamienia nie były niczym groźnym! Jestem dobrej myśli! Kciuki mocne za Was i Wasze kropeczki! kiss
      • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 19.08.13, 22:32
        kasiocha88 napisała:

> Gratuluję dziewczynom, którym się udało!!! smile
        > Natomiast baaaardzo 3mam kciuki za Was dziewczynki, które macie te cholerne pla
        > mienia uncertain Bądźcie dobrej myśli i duuuuużo wypoczywajcie,

Ja tez trzymam mocno kciuki!! Bedzie dobrze, nie denerwujcie sie i odpoczywajcie, samo minie, pozdrawiam was

• nitka128 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 19.08.13, 23:30
          gratuluje wszystkim ktorym sie udalosmile trzymam kciuki za cala resztesmile a ja niestety wpisuje sie na wrzesniowa listesad nawet nie robilam testu bo juz pojawily sie plamienia wiec jutro @ sie rozkrecisad
          • jupie Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 20.08.13, 08:31
            A ja też was podczytuję..i pewnie dopiszę się do listy wrześniowej -sierpień 1 cs nieudany sad mimo idealnego wyliczenia owulki. I plamienia 5 dni przed @ - na dniach idę do gina-niech powie czy to normalne.
            Kiedyś myślałam że jak zacznę starania to będą na totalnym luzie. Tymczasem jak tu nie myśleć -przyjdzie, czy nie przyjdzie-oto jest pytanie wink
            Tym bardziej, ze miałam 3 lata temu podejrzenie endometriozy na jajniku, przez to brałam tabletki,jajnik sie poprawił (zniknęła zmiana i bole) wiec odstawilam, i po odstawieniu mam różnie -raz 60 dni bez @, potem podejrzenie policystycznych, ale potem na usg, że jest ok-normalnie za każdym razem wychodzi mi co innego,wiec mój organizm chyba daje czadu.
            A ten cykl-idealny z pozoru, a ciąży brak.
            Pozostaje mieć nadzieję, ze we wrześniu sie uda.
            Trzymam za Nas kciuki smile
            • palaga Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 20.08.13, 09:52
              Rety dziewczyny, ja ciągle mam nadzieję. Wczoraj powinnam dostać @. ja mam cykle regularne jak w zegarku 26 dni i bardzo silne (szczególnie 1-szy dzień). a tu wczoraj prawie nic - lekkie znaczenia, ale leciuteńkie. dzisiaj na razie podobnie. test jak wam pisałam negat - 1 krecha. wiec czekam w wielkiej niepewności. czy przyjdzie @? czy może jednak na kolejnym teście pokażą się 2 kreski? chyba jutro znowu zatestuję.
              • palaga Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 20.08.13, 11:18
                no niestety dziewczyny, złe wieści. przyszła @ i ostatecznie odebrała mi nadzieję sad. po prostu spóźniła się o 1 dzień. szkoda sad. jedno dobre, że przynajmniej wiem na czym stoję. ta przedłużająca się niepewność dawała mi się mocno we znaki. nie umiałam myśleć o niczym innym. no nic głowa do góry. założyłam że do końca roku musi się udać smile
                • viktoria_84 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 20.08.13, 12:18
                  przykro mi palagasad ale głowa do góry, na pewno się uda.
                  Ja dalej nie mam @ i mam nadzieję, jest 2dni po terminie. Jak do jutra się nie pojawi @ to rano testuje i może będą II krechy (wczoraj niestety I krecha i cień z cienia II )
                  • palaga Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 20.08.13, 13:18
                    trzymam kciuki viktoria_84!!! naprawdę - z całych sił! 2 dni to już jest coś! oby się udało. czekam na radosne wieści. ja już się pozbierałam. w przyszłym miesiacu pełna mobilizacja smile. muszę znacznie zwiększyć ilość podejmowanych prób smile
                    • viktoria_84 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 20.08.13, 14:18
                      Dziękuję palaga i ja również trzymam kciukismile
                      • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 20.08.13, 15:20
                        palaga szkoooda sad bardzo mi przykro, powodzenia jednak w dalszych starankach!! kiss
                        • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 20.08.13, 16:04
                          U mnie sytuacja nadal niejasna tzn nadal plamie na brazowo nie jakos mocno ale jednak. Testy wychodza caly czas bardzo slabo pozytywne czyli z cieniem cienia tak zwanym.

Ale teraz najlepsze:
                          Majac dosc tej sytuacji postanowilam zrobic bete i powtorzyc po 48h i jak bedzie spadac odstawiam luteine i czekam na @ bo nie chce za dluzej powstrzymywac tego krwawienie jesli faktycznie ciaza sie nie rozwija, no ale ze luteina mi sie konczyla pojechalam po recepte do gin. Zaczynam wszystko opowiadac co i jak, ze mialam juz taka sytuacje testy pozytywne (kilka z roznych firm), a za chwile okres i ze to pewnie byla i teraz tez jest ciaza biochemiczna, a ona sie mnie pyta: "co to jest ciaza biochemiczna??" !!! zatkalo mnie i omal z krzesla nie spadlam big_grin
                          Troche zmieszana zaczynam jej tlumaczyc a ona przerwala mi i mowi "ja tam w testy sikane nie wierze, licza sie tylko testy z krwi a jesli ich wtedy i teraz nie zrobilas nawet nie mysl o czym takim, ze poronilas - to sa tylko twoje slowa" myslalam, ze wyjde z siebie i stane obok!!

Szok poprostu nawet nie mam sily tego komentowac. W jakims badz razie jutro ide na 2 bete i odbieram ta pierwsza. Mam nadzieje, ze namowie panie w labo i zrobia mi jeszcze wynik w ten sam dzien i ze jutro juz bede wiedziec na czym stoje.
                          • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 20.08.13, 16:12
                            o matko to skad Ty wytrzasnelas ta lekarke?! big_grin

trzymamy kciuki i pisz nam jutro jak te wyniki betysmile
                            • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 20.08.13, 16:40
                              no wlasnie nie wiem. Jestem zawiedziona, bo ona porowadzila moja 1 ciaze i jesli chodzi o poloznictwo byla bez zastrzezen. Ona jest chyba dobra tylko w prowadzeniu ciazy, ale w sprawach zachodzenia w nia jak same widzicie tragedia - sama jestem w wielkim szoku, ze z takim czyms mi wyleciala.

Dam znac na pewno, chociaz ja nadzieji nie mam juz... objawy wszystkie jakie mialam ciazowe mi przeszly jedynie piersi bola, ale to pewnie zasluga luteiny.
                              wczoraj mialam niezlego dola, ze znowu sie nie udalo, ale dzisiaj juz troche lepiej. Najbardziej sie boje, ze jest cos nie tak, ze bede zachodzic w ciaze i ja ronic w pierwszych jej dniach i tak w kolko i nikt nie bedzie umial mi powiedziec czemu tak sie dzieje.

Dziewczyny a prosze wytlumaczcie mi jak to jest z ta genetyka? bo ja kompeltnie nie kumam tzn: jesli mamy juz 1 dziecko to czy te ciaze bioch. moga byc np przez wadliwe geny? chodzi mi o to, ze geny przeciez sie nie zmieniaja w ciagu zycia czlowieka, od urodzenia do smierci przeciez mamy takie same geny?? Wiec jak mam juz 1 dziecko to przez te 3 lata od poprzedniej ciazy geny nasze mogly stac suie wadliwe?
                              moze to glupie pytanie, ale jakos wczesniej sie tym nie interesowalam no, ale w takiej sytuacji chyba bede musiala zaczac.
                              • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 20.08.13, 16:53
                                sunrice 25 idż do innego lekarza....zobacz co on Ci powie. Ja wczoraj byłam u dwóch... bo mój to mi tyle powiedzial że nie się nie namęczył...poszłam do innego...i teraz cierpliwie czekam. dodam że też biore luteinę. 2*2tab dziennie pod język. Też mamy już dziecko jedno. Napewno wszystko bedzie dobrze.
                          • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 20.08.13, 16:48
                            sunrise_25 JA po tygodniu byłóam u lekarza zeby całkowicie potwierdzic ciążę i lekarz stwierdzil ze ten zarodek nie rośnie mało tego podobno mam pęcherzyk płodowy bez widocznego echa zarodka!!! bardzo się przestraszyłam..ale kazał mi zrobić betę....i zrobiłam..mam tak fajną pielęgniarkę i dzwoniąc wieczorkiem powiedziała ze wynik mój to 187,8. więc ciąża jest ok 4-5 tydz. mało widoczna.. w czwartek idę zrobić drugą betę i modlę się żeby rosła....dużo czytałam o tym w necie. a kreseczki na testach plytkowych mam silniejsze. dużo bardziej widoczne. mysle że ta beta rośnie skoro testy są lepsze...????
                            • azile22 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 20.08.13, 16:57
                              już od dłuższego czasu podglądam ten wątek, ale niestety nie miałam co się dopisywać, bo już na początku miesiąca wiedziałam, że to znów nie ten miesiąc...

monika18815 mam nadzieję, że wszystko okaże się dobrze i beta będzie rosnąć i fasolka też. wiem co teraz czujesz bo w kwietniu miałam tak samo z moją 1 ciążą... niestety moja beta spadła i doszło do poronienia w 5 tyg... dlatego tym bardziej trzymam za Ciebie kciuki wink
                            • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 20.08.13, 20:55
                              dzis 23dc i zaczelam rozmyslanie kiedy zrobic test?
                              tak mi to chodzi po glowie ze rano postanowilam ze w ogole nie zrobie testu i zobacze czy okres przyjdzie a teraz juz kombinuje ze moze w czwartek zrobie bo mam wolne?? big_grin
                              to bedzie ciezkie 5 dni smile

sunrise_25 zobaczysz, beta urosnie na tyle ze nabierzesz wkoncu spokoju ducha smile 3mam kciuki

jak tam inne testowania??

• sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 08:34
                                ewelinka dzieki chcialabym zebys maila racje, ale wszystkie znaki na niebie i ziemii mowia ze juz po wszystkim. Dzsiaj jade odebrac bete i wykonac druga i jak mi zrobia wynikk jeszcze dzisiaj to bede juz wiedziec na 100% na czym stoje.
                                Ja tez tak mam, ze do okolo 23 dnia cyklu jestem przekonana, ze czekam do dnia @ a okolo 23 dc zaczyna sie kombinowanie i myslenie, z emoze jednak wczesniej zatestujesmile poprostu cierpliowsc nie jest moja mocna stronasmile
                                Mi teraz test 2 kreski pokazal okolo 11 dni po owu.
                                trzymam kciuki za Ciebie Ewelinkasmile
                                • m.krzyk Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 10:34
                                  Dziewczyny ja zaczęłam się bać.. mam przeczucie że tym razem też nic z tego nie będzie. Dziś 38 dc, 12 dzień po owu.. boję się piątkowego testowania..
                                • mamakartofelka Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 11:02
                                  sunrise_25 jedziemy na tym samym wózku, daj znać jak twoje wyniki, ja tez dzisiaj robiłam betę i progesteron. też ma już jedno dziecko, niedługo skończy trzy latka, mialam jedną cp i 2 poronienia w zeszlym roku. a teraz znowu zaczęłam plamić/brudzić . trzymam kciuki za Nas wszystkie!!
                                  • rigolard Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 11:52
                                    dziś mam doła.
                                    Może przez pogode? moze przez swiadomość uciekajacego czasu.
                                    wczoraj bylam u lekarza. tarczycy radzi nie ruszac (moj wynik tsh 2,3). usg dowcipne pokazuje ze wszystko ok, pozostale wyniki tez.
                                    opcji nie mam zadnych: moge zbadac nasienie męża (raczej nie wchodzi w gre bo jemu wisi czy bedzie dziecko), moge zrobic hsg - ale nawet jesli okaze sie ze jajowwody sa niedrozne, to i tak zostaje invitro. czyli znow dupa, bo maz az tak zdesperowany nie jest. ja tez.
                                    mamy dwójkę. jak się nie uda w tym roku, to musze odpuścic.
                                    • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 12:42
                                      A ja wierze że w końcu i niedalekiej przyszłości każda z as będzie miała swojego misiaczka malutkiegosmile)))
                                      Ja mam dopiero jutro drugą betę i też się denerwuję...nadzieję mam w tym że testy płytkowe mam coraz mocniejsze.smile
                                      Pewnie mi się owulacja przesunęła bo 5 dzień okresu miałam bardzo stresujący... Moja córcia tak sobie nóżkę rozcieła że miała zakładane 8 szwów. Z szoku zwyzywałam lekarkę bo nie była wcale delikatna dla dziecka. i pewnie dlatego tak mi to wyszło.
                                      • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 13:49
                                        dziewczyny szok!!!!!!!!!!!
                                        pierwsza beta 72.36 a druga 176.13 !! ja nie wierze poprostu nie wierze...smile

boje sie cieszyc narazie i nawet nie potrafie. Mam wrazenie, ze to jakis zart i ze to wcale nie prawda...
                                        z tego szoku po wyjsciu z labo musialam ochlonac za nim wsiadlam za kolko, bo nie bylam nawet w stanie prowadzicsmile
                                        Caly czas zadaje sobie pytanie "ale jak to?" wszystkie moje objawy przeciez znikly a testy pokazuja cien ciena dziwne to wszystko.
                                        W jakims badz razie jest nadzieja, ze jednak bedzie dobrze, narazie mam sie oszczedzac (ha przy ponad 2 latku to malo mozliwe) i brac luteine 4 razy dziennie, nospe i folik. Plamienia po zwiekszeniu luteiny ustaly odpukac...

mamakartofelka trzymam mocno kciuki za Ciebie.
                                        monika hehe Twoje kciuki mi pomogly wiec ja tez teraz mocno je trzymam za Ciebie, ale ja jestem pewna, ze bete bedziesz miala pieknasmile moze sie wkrotce spotkamy na forum rowiesniczym??wink
                                        • viktoria_84 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 13:57
                                          sunrise_25 to świetna wiadomośćsmile Gratuluje i oszczędzaj sięsmile
                                          A u mnie dalej brak @ a test rano znów pokazał cień cienia II krechy, ale tym razem mąż też zobaczył ten cień, więc może się udało. Nie chce się cieszyć na zapas.
                                          Trzymam kciuki za nas wszystkie.
                                          • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 14:52
                                            sunrise super!! cieszymy się razem z Toba!smile
                                          • paszczakin Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 15:00
                                            ale Wam dziewczyny zazdroszcze.. u mnie dzis 28dc, kluje mnie w brzuchu, piersi jak na okres..
                                            wczoraj zrobilam test (głupek) i zero cieni nawet.. ovufriend mnie dobija, bo ten mój wykres nijak na udany cykl nie wyglada sad jutro wyjezdzamy na wakacje, jak mam dostac ten @ to niech przyjdzie, przynajmniej bym sie nie zastanawiala nad wiekszym wysiłkiem..
                                            ale wg moich wyliczen (bo owu, moze przes HSG sie przsuneła) @ dopiero w sobote miałby być..

jakos mnie wszystko to stresuje w tym miesiacu- zapisalam sie w naszej tabeli na jutro na testy, ale nie wiem, czy jest sens- 2 dni przed "wyliczonym" okresem a dzien po statystycznym.. ostatni cykl mialam 26 dni, przedostatni 28..
                                        • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 15:14
                                          haha Sunrise-25 widzisz?? miałam racjesmile Kochana ja przy pierwszej ciąży też drugą kreseczkę miałam taką że tylko ja ją widziałamsmile ciążę przeszłam bez objawowo...w tej dopiero po 10 dniach od spodziewanej @ jest druga kreseczka mocnasmile jejku mam nadzieję że jutro u mnie też bedzie beta większasmile)) Gratuluję i spokoju Ci życzęsmile
                                          A wam dziewczyny najlepszego i pamiętajcie." Nadzieja umiera ostatnia"smile
                                          • calineczka_11 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 16:27
                                            Gratuluję Dziewczyny smile cieszę się z Wami i tym samym mi się humor poprawił. Nam z końca miesiąca jeszcze dobrych kilka dni zostało. Oby coś "przyniosły bociany" smile
                                        • blankama Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 16:59
                                          sunrise wielkie gratulacje,super ,ze się udało,spokojnej ciąży życzę smile
                                          Trzymam kciuki za całą resztę ,ja też testuję pod sam koniec sierpnia .
                                    • elka791 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 17:52
                                      no i jest... 2 kreseczka wink słabo widoczna,byc moze,ze dzis duzo pije i sporo siusiam. jutro rano powtorze test.
                                      teraz sie tak przygladam..nie...no jest...mąż tez ją widzi...hehe..czyli sobie nie wmowilam wink
                                      • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 18:25
                                        monika to daj koniecznie jutro znac jak tam Twoja betasmile
                                        ja w poprzedniej ciazy mialam odrazy 2 grube i bardzo intensywne krechy dlatego teraz wydaje mi sie to wszystko dziwne.
                                        "nadzieja umira ostatnia" jak to pieknie i trafnie napisalaswink
                                        ja pisalam, mowilam i myslam, ze juz nadzieji nie mam bo tak mi bylo latwej, ale tak na prawde gdzies tam gleboko jakas nadzieja sie tlilasmile
                                      • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 18:27
                                        elka i viktoria moje gratulacje smile
                                        • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 19:16
                                          aha no i uaktualniam liste

sunrise_25...........2cs..............15.08.2013 25 lat smile
                                          viktoria_84...........2cs..............18.08.2013 29lat smile
                                          elka791...............5 cs..............21.08.2013 28 lat smile
                                          • ciusiunku Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 19:19
                                            Witajcie! dziewczyny bardzo Wam gratuluję - z waszych newsów przeczytanych hurtem, nawet zaczęło mi się wydawać, że uśmiechniętych buziek jest więcej. Super że aktualizujecie listę - to takie budujące i miłe dla oka i serca!
                                            Pozdrawiam mooooocno!
                                            • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 19:38
                                              Elka serdecznie Gratuluje smile
                                              sunrise_25 na pewno dam znać. choć sie bardzo boje wyników.
                                              właśnie rozmawiałam z kuzynką,i jej koleżanka poroniła w 3 miesiącu...
                                              też na początku był sam pęcherzyk. ale każdy przypadek jest inny.
                                              • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 20:31
                                                monika ja wiem, ze takie historie zasiewaja zairenko paniki przechodzilam przez to w 1 ciazy od samego poczatku do samego konca. Takich historii niestety nasluchalam sie bardzo duzo i w moim otoczeniu tez bylo pare poronien wtedy. Teraz juz mnie takie historie nie ruszaja w takim sensie, ze zaczynam sie bac, czy niepokoic bo wiem ze to mi nic nie daje tylko nerwy szarga. Wiadomo zawsze wszystko sie moze zdazyc czy w 2 czy w 3 czy w np 7 miesiacu i ja jestem tego swiadoma. Niestety rozne zeczy sie zdazaja i trzeba byc tego swiadomym.
                                                Oczywiscie rozumiem Twoj strach o wynik. Sama w 1 ciazy gdzie nie mialam podstaw do niepokoju, bo krechy na tescie byly piekne, zero plamien czy boli, a po wynik 2 bety i tak szlam z dusza na ramieniu i szalalam z niepokojusmile ale to juz tak jest jak komus bardzo zalezysmile

Ja dokladnie w 4 tyg i 5 dniu ciazy mialam pecherzyk 4mm bez zarodka a w 7 tyg i 2 dniu byl juz zarodek z bijacym serduszkiem.
                                                • rigolard Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 20:52
                                                  widze wyrazną przewage 2-cyklowych. przynajmniej statystyczniewink tym bardziej gratuluje dlugodystnasowym staraczkom!
                                                  • papagajka Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 21:37
                                                    gratulacje dziewczyny, cieszę się razem z Wami wink mi się niestety nie udało, okres spóźniał się 2 dni ale testy wychodziły negatywne eh zawsze sobie czymś nadzieję robie no nic trzymam kciuki za świeże mamuśki i za te które jeszcze będą testować i skacze na wrzesień hehe
                                                  • viktoria_84 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 21:37
                                                    ja jeszcze nie przyjmuję gratulacji bo boję się, że to za wcześnie, ale cień z cienia widoczny nawet przez mojego M. jest.
                                                    W dziwne bo już 2dni po terminie @ a wychodzi taka prawie nie widoczna.
                                                    W pierwszej ciąży II krecha wyszła już na dzień przed terminem @.
                                                    Poczekamy zobaczymy.
                                                    ps. gratki dla zafasolkowanych i dalej trzymam kciuki
                                                  • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 22:19
                                                    każda ciąża inna smile
                                                  • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 21.08.13, 22:40
                                                    gratuluje zaciazonym smile
                                                    sunrise az chce sie napisac: a nie mowilam??? swietna beta

nie rozumiem tylko jak przy tak malych czulosciach testow z twoja beta prawie 180 dalej lekko lekko widoczna kreska..

ja dzis za duzo rozmyslalam i sie tylko bezsensu stresowalam.
                                                    jutro 25dc.. przegladam coraz wiecej wykresow na ovu i tam wiekszosc juz po 10 dniach poo mialo testy pozytywne smile
                                                    no nie wiem...

ale pozytywnie mnie nastawiaja pojawiajace sie nowe usmiechniete buzki, oby koniec miesiaca okazal sie dla nas szczesliwy. zycze wam i sobie z calego serca

https://ovufriend.pl/thumb/11acb8fbcc77310aab89bc71ad30e232.png
                                                  • mamakartofelka Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 22.08.13, 07:43
                                                    U mnie niestety beta spadła. 3 raz to samo!!! Może macie jakiś pomysł co powinnam teraz zrobić? Ja już straciłam nadzieje ze się uda. Mam bardzo zła morfologię. Muszę zadbać o siebie... Będę do was zaglądać i kibicować ale już nie zapisuję się na listy bo psuje tylko statystyki. Co najlepsze po odstawieniu luteiny nie mam plamień. Ciekawe kiedy @ przyjdzie? Powodzenia życzę wam dziewczyny!!
                                                  • malwinka-4 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 22.08.13, 09:40
                                                    Gratuluję wszystkim którym się udało i trzymam kciuki za resztę żeby testowania były zadawalającesmile
                                                    Dziewczyny jak sobie radzicie z czekaniem na testowanie? Bo u mnie 22dc i ja już nie mogę się doczekać, chociaż teraz ma się jeszcze nadzieje a potem już jest wszystko czarno na białym i tylko rozczarowanie pozostajesad Kiedy najwcześniej można iść na betę albo zrobić test?
                                                  • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 22.08.13, 11:07
                                                    powodzenia, przykro mi ze sie nie udalo. sciskam cie!

zrobilam dzis test w 25dc i czego sie spodziewac, negatywny ;/ ale wczoraj wariowalam i nie moglam sie zdecydowac, za duzo o tym myslalam. i zawiodlam sie, a najgorzej ze teraz mysle ze sie nie uda i juz.

temperatura prawie identyczna jak w zeszlym miesiacu, kiedy spadek byl w lipcu i byl w sierpniu.
                                                  • milagros1977 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 22.08.13, 11:53
                                                    ewelinka bardzo Ci kibicuje i mam dla Ciebie jedna rade, przestan obserwowac wyliczac mierzyc i myslec.... doskonale wiem jakie to trudne bo sama przez to przechodzilam zeby zjasc w pierwsza ciąże.... a zaszlam w miesiacu w ktorym odstawilam wszytsko bo juz myslalm ze i tak sie nie uda i sie udalo, psychika ma baardzo duze znaczenie, trzymam kciuki
                                                  • elka791 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 22.08.13, 12:45
                                                    jest juz wyraźna,duza krecha.jeszcze do mnie to nie dociera wink
                                                    w tym cyklu bralam wiesiolek..wczesniej nic o nim nie wiedzialam...wiec moze to pomogło...
                                                    gratulacje mamom z buźkami..za reszte trzymam kciuki
                                                  • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 22.08.13, 14:55
                                                    elka super wink a co do wiesiołka jednym pomaga, a drugim nie. przynajmniej ja mam takie odczucia.. nie widziałam różnicy w śluzie po stosowaniu wiesiołka, wiec zaprzestałam braniasmile
                                                  • calineczka_11 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 22.08.13, 16:14
                                                    mamokartofelka tak mi przykro sad
                                                    Coś w takim razie musi być porządnie nie halo z tymi hormonami. Może za mała dawka tej Luteiny, a może lepszy byłby Duphaston (chyba że mówiłaś ogólnie o hormonie luteina).
                                                    Byłaś u endokrynologa (ginekologa)? Albo w poradni niepłodności (przy państwowych szpitalach też są).
                                                    Jedno co, to nie możesz się załamywać, wiem że pewnie chce ci się "wyć", ale tym nic nie zdziałasz. Spróbuj opanować emocje (popłacz sobie dzień, dwa dla rozładowania napięcia - bo to nawet i pomaga), ale potem MUSISZ myśleć optymistycznie. Nie jesteś sama Kochanie. Ściskam Cię.
                                                  • mamakartofelka Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 23.08.13, 09:59
                                                    Dziękuję calineczko za słowa otuchy. Brałam luteine 2x2 dopochwowo i to ona powodowała te plamienia. Teraz nie biorę i plamienia ustały. Dziwie się ze jeszcze nie mam krwawienia. Brzuch pobolewa delikatnie. Ale na razie ciszauncertain
                                                  • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 23.08.13, 10:42
                                                    wink))))))))))))))))))
                                                    Az sie chce zaktualizować listę ale poczekam na 26.08
                                                    Dziewczyny powodzenia. Juz nie wiele dni zostalo!
                                                • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 22.08.13, 15:06
                                                  Jeszcze 2 godzinki i bede wiedziałą jaki jest wynik drugiej betysmile i nie wiem co ze soba zrobic przez ten czassmile proszę trzymajcie kciukismile
                              • jupios Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 28.08.13, 15:49
                                Obiecałam sobie, że tylko staram się do końca roku, jak się nie uda to będę miała jedynaka.
    • jupios Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 22.08.13, 16:52
      U mnie znowu nic nie wyszło, idę dziś do ginekologa, poproszę o skierowanie na histeroskopię, bo to co widział to raczej polip i mam dziś robić badanie na chlamydię, może tu jest problem.
      Na razie na wrzesień nie będę się zapisywać 20 miesiąc sobie odpuszczę, poczekam na wyniki, może na zabieg. Powodzenia dla tych, którym się udało, a tym, którym nie wyszło, życzę II kreseczek.
      • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 22.08.13, 17:23
        monika no i jak tam? bo mnie juz kciuki od trzymania bola!!smilesmile
        • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 22.08.13, 17:47
          kochana źlesad beta mi wzrosła ze187.8 na 205.9.
          poczytalam i nie jest dobrze,bede jeszcze dzwonila do lekarza.jutro jade na wizyte.
          ale sie nie poddam
          jak bedzie trzeba to bede brala zastrzyki.
          • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 22.08.13, 19:07
            o kurcze monika faktycznie troszke maly przyrostsad tak mi przykro...sad
            ale tak jak piszesz nie poddawaj sie idz jak najszybciej do lekarza moze jeszcze nie wszystko stracone. Czasami jest tak, ze np jak sa 2 zarodki i jeden z nich obumiera to beta na chwile "staje"
            musi byc dobrze!!!
            umow sie do gina jak najszybciej!
            • dzieciusie3 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 23.08.13, 11:21
              Dziewczyny podczytuje Was i kibicujesmile,powiem Wam,że moja beta tez nie była wzorcowa i chodząc z wizyty na wizytę czy coś już widać myślałam,że zwariuję i na ostatniej wizycie w 8 tyg. zobaczyłam serduszko i je usłyszałam,co do testów-PUKI @ BRAK JEST NADZIEJE I TO WIELKA!!!!! Testy w dniu spodziewanej @ z czułości 10 wyszedł bladzioch i to po ok.1h.jak wysechł,na drugi dzień z czułości 25 nie wyszło nic,zaczęło się jeszcze plamienie.Wierzyłam ale wiedziałam,że nic nie mogę zrobić.Nie traćcie nadziei,plamienie/krwawienie nie oznacza @,negatywny test nie oznacza braku ciąży!!!! Teraz moja przyjaciółka robiła test nic nie wyszło i go schowała. Przyszłam do niej wieczorem i mówię "pokaż testy bo jestem znawcą bladych kreseksmile'.I wiecie co tam było ...tak druga kreska po całym dniu wyszła,.
              Tak,wiem,wiem,ble ble ble odczytuje się do 5 min.Ale to już nie pierwszy raz spotkałam się z czymś takim,u mnie u niej ... Nie wierzyła.Na drugi dzień zrobiła kolejny i co...nic,a po 3h. jest ładna widoczna nie blada kreska,@ brak ,bóle ma okresowe bo tak jest.
              • m.krzyk Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 23.08.13, 11:39
                Ja powinnam dziś testować ale się boję crying
                mam plamienia od trzech dni ( dziś 40dc ) niby to jeszcze nie @, ale boję się że na teście będzie jedna kreska i zupełnie nie będzie szansy.. wiem że to głupota, ale nadzieja umiera ostatnia!
                zaraz zwariuję ;/
                • gps7 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 23.08.13, 12:08
                  cześć Wam, jestem nowa tutaj, fajnie tu u Was, to jest mój 1cs, dzisiaj testowałam i jedna krecha sad Pozdrawiam i trzymam kciuki!
                  • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 23.08.13, 13:52
                    sunrise_25 sad byłam u lekarza.
                    pęcherzyk się wchłonął i czekam na @ sad
                    lekarz kazał przyjść za tydzień nawet przy krwawieniu.
                    jeśli nie będzie to mechaniczne czyszczenie będzie.
                    na całe szczęście to robią przy znieczuleniu ogólnymsmile
                    i niech już przychodzi ta @ jak ma przyjść bo czas się zacząć starać od nowa!!!!!!
                    nie mam dużo czasu....
                    wszystkim gratuluję i pozdrawiamsmile
                    • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 23.08.13, 13:59
                      monika bardzo mi przykro na prawdesad
                      ze tez takie rzeczy musza sie zdarzacsad czemu to nie moze byc tak poprostu zwyczajnie proste...
                      no nic nie ma sie co zalamywac tylko dzialac dalej. Zycze Ci kochana szybkiego ponownego zaciazenia i zeby wszystko skonczylo sie dobrze!!
                      trzymja sie i sciskam mocno
                      • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 23.08.13, 15:45
                        Bardzo Ci dziękuję Sunrise_25.
                        Na pewno będę aktywna na tym wątkusmile więc jak coś to zaglądaj..i dbaj o siebiesmile
                        • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 23.08.13, 15:58
                          Moniczka tak mi przykro.. sad pisz nam jak się czujesz, i jak po tej wizycie u lekarza.
                      • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 23.08.13, 17:57
                        Widocznie moje Drogie tak musiało się stać. ale wiedzcie że bardziej był ubolewała gdyby było maleństwo i by umarło. tak to wiem że nic nie było.
                        Ale ja sie tak łatwo nie poddaje i niedługo znowu bede w ciąży...
                        za wczesnie się chyba zaczęłam cieszyć.
                        • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 24.08.13, 09:26
                          i bardzo dobrze, nie poddawaj się! I też myśle, że wkrótce znowu Wam się uda, tylko tym razem będzie wszystko dobrze! tego Ci życzę.
                          • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 24.08.13, 10:26
                            monika tez zawsze mowie, ze co ma byc to bedzie i ze widocznie tak mialo wlasnie byc.
                            Tak myslalam wczoraj o Tobie i zastanawialam sie nad tym co napisalas, ze jak nie przyjdzie @ to lyzeczkowanie bedziesz miec tak? Nie jestem lekarzem, ale z tego co mi kiedys moja gin mowila i z tego co czytalam to, ze przy tak "malych" ciazach w 95% unika sie czyszczenia mechanicznego, bo organizm sam sobie radzi z oczyszczeniem macicy, a jesli nie to podaje sie leki na wywolanie @
                            chyba nie wato ryzkowac lyzeczkowaniem przy tak malej ciazy skoro sa inne sposoby na oczyszczenie. Łyzeczkowanie niesie ze soba ryzko problemow z donoszeniem na przyszlosc kolejnych ciaz. Moze pogadaj o tym ze swoja gin jesli @ nie przyjdzie.

A jak Twoje samopoczucie?
                            • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 24.08.13, 11:48
                              Dla nas 5 okazala sie szczęśliwa.
                              Dzis 27dc cyklu.
                              Robilam test w 25dc i wyszedl negatywnie i naszly mnie myśli że znów się nie uda.
                              Wczoraj zrobiłam test ponownie i już po minucie zauważalny był cień różowej kreski. I tak już zostało wink)
                              Dziś powtórzyłam i znów raz dwa druga kreska, słaba ale mocniejsza od wczorajszej! !

Dziewczyny chyba się udało; )) jestem w ciąży. Nareszcie wink))

Uwierzę juz na 100% jak minie 29dc a kreska będzie ciemniejsza. Wczoraj przez 5pierwszych godzin po wstaniu mialam bardzo silne mdłości i zawroty glowy. Lewdo wytrzymałam w pracy. Albo to tak wczesne objawy albo cos mi zaszkodzilo.
                              Vzekam z niecierpliwością na wasze testowanie. Życzę d w dwoch kresek!
                              • ciusiunku Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 24.08.13, 11:50
                                Wow! Ewelinka!!!! Wielkie gratulacje!!! Od maja byłam z Tobą na liście smile Bardzo bardzo się cieszę!!! aktualizujcie listę dziewczęta!!!
                                • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 24.08.13, 15:08
                                  monika18815……..4cs…………….09.08.2013
                                  ewelinka_1986.....5cs..............26.08.2013 27 lat smile
                                  • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 24.08.13, 15:08
                                    ewelinka moje gratulacjesmilesmilesmilesmile
                                    • milagros1977 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 24.08.13, 15:22
                                      ewelinka gratuluje serdecznie i zycze spokojnej ciążysmile
                                      • mamucha_90 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 24.08.13, 16:10
                                        Zapomniałyście o mnie więc się dopiszęsmile

mamucha_90........1cs.............29.08.2013 23 lat
                                        • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 24.08.13, 16:30
                                          a to w takim razie przepraszam za pominieciesmile ale ostatnio jestem jakas rozkojarzona...
                                          • mamucha_90 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 24.08.13, 17:00
                                            sunrise_25 nic się nie stałosmile dziękuję za pozytywne przyjęcie do grupywink
                                            • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 24.08.13, 18:53
                                              Dziękuję wam kochane!
                                              Tak miło bylo zawsze cieszyć sie z innymi i gratulowac im pomimo wlasnych niepowodzen a tu proszę. Przyszedł czas i na mnie.
                                              Z niecierpliwością czekam konca miesiąca zeby zobaczyć resztę uśmiechniętych buzek.
                                              • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 25.08.13, 11:27
                                                Ewelinka Gratulujesmile)))
                                                Sunrise_25 ja chyba zaczynam świrować....jak widze dziewczyny z brzuszkami na mieście lub malutkie dzieciątka to czuje ten ból.... chociaż powtarzam sobie że przecież u mnie nic nie było...wchłonęło sie.....nie chcę myśleć jak bym funkcjonowała gdybym straciła juz taką ciążę bardziej zaawansowaną.
                                                Fajnie patrzeć ja przybywa tych buzieksmile)))
                                                pozdrawiam Was dziewczynysmile
                            • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 25.08.13, 07:09
                              Najpierw mi da na wywołanie @ a po niej mam zrobic znowu bete i jesli wykaze ze cos pozostalo to wtedy czeszczenie mechanicznesmile ale ja wiem ze sie sama wyczyszcze i juz nie moge sie doczekać tej @smilesunrise_25 napisał(a):

> monika tez zawsze mowie, ze co ma byc to bedzie i ze widocznie tak mialo wlasni
                              > e byc.
                              > Tak myslalam wczoraj o Tobie i zastanawialam sie nad tym co napisalas, ze jak n
                              > ie przyjdzie @ to lyzeczkowanie bedziesz miec tak? Nie jestem lekarzem, ale z t
                              > ego co mi kiedys moja gin mowila i z tego co czytalam to, ze przy tak "malych"
                              > ciazach w 95% unika sie czyszczenia mechanicznego, bo organizm sam sobie radzi
                              > z oczyszczeniem macicy, a jesli nie to podaje sie leki na wywolanie @
                              > chyba nie wato ryzkowac lyzeczkowaniem przy tak malej ciazy skoro sa inne sposo
                              > by na oczyszczenie. Łyzeczkowanie niesie ze soba ryzko problemow z donoszeniem
                              > na przyszlosc kolejnych ciaz. Moze pogadaj o tym ze swoja gin jesli @ nie przyj
                              > dzie.
                              >
                              > A jak Twoje samopoczucie?
    • kasiocha88 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 24.08.13, 20:59
      Ale się cieszę z przybywających uśmiechniętych buziek na liście!!! Ekstra!!! smile to daje wielką nadzieje, że na każdą z nas przyjdzie ten czas, że zobaczymy II kreseczki na teście smile Gratulacje dziewczyny!!! smile Niech Wasze ciąże będą spokojne i szczęśliwe smile
      U mnie dzisiaj 31 dzień cyklu. Teoretycznie jutro powinnam dostać miesiączkę, o ile nic się nie poprzestawiało po tym poronieniu. Bo jak byłam tydzien temu u lekarza, to po USG widać było, że okres ma przyjść plus minus 2 tyg. Więc nie wariuję, nie szaleje, tylko grzecznie czekam wink
      Myślałam, że wczoraj okres przyjdzie, bo poleciał taki lekko zabarwiony śluz na różowo, ale nie, @ się nie pojawiła, dzisiaj znów czysto. Jak do poniedziałku nie dostanę miesiączki, to jadę robić wymaz z kanału szyjki macicy i pochwy, może to być wskazówka do wcześniejszych poronień. No i dodatkowo w poniedziałek jedziemy robić meżowi ogólne badanie nasienia plus posiew nasienia.
      Fakt faktem podziałaliśmy w dni płodne i w owulacje, aczkolwiek nie sądzę, żeby coś z tego wyszło, bo nie zauważyłam żadnych zmian u siebie wink
      • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 25.08.13, 20:21
        Dziękuje jeszcze raz!
        Blue_orchidea, jak u Ciebie? Wytrzymałaś do tej pory bez testu??

U mnie dzis 3 test poranny juz z gruba krecha, jest 28dc. Nie moge zrobic bety ale jak linia ciemnieje z dnia na dzien to chyba dobrze. Jak jutro nie przyjdzie okres to chyba uwierze na dobre. Moj maz dopiero dzis zaczal wierzyc ze jest ciaza bo nie przekonywaly go te blade kreski (chociaz widoczne bez problemu). Zrobilam nawet kolejny test kilkanascie minut temu i pomimo picia wielu herbat wyszla druga kreska od razu smile

Troche duzo sie naczytalam o wszystkich przykrych sytuacjach i troche sie boje, bo czuje ze cos sie dzieje na dole, sa takie delikatne skurcze, albo jajnik zaboli na chwile. Ale wiele z was pisalo, ze takie sa objawy wiec staram sie myslec ze jest dobrze.

od dwoch lat czytam to forum ze az szkoda sie przenosic na inne. tak bym chciala zeby wszystkie dlugo pojawiajace sie ksywki dostawily buzke i zebysmy wszystkie spotkaly sie na forum dla przyszlych mam.

smile))
        • kasiocha88 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 25.08.13, 21:01
          Ewelinka - nie stresuj się i staraj się za bardzo nie analizować wszystkich ukłuć w Twoim organizmie, żeby się nie nakręcać! Myśl pozytywnie! Skoro testy tak pięknie pokazują II kreski to jest super i nic złego się nie stanie smile powtarzaj to sobie caaaały czas big_grin

A co do tego aby wszystkie spotkały się na wątku przyszłych mam - to na pewno tak będzie smile
          Dzisiaj jakaś taka mega pozytywna energia na mnie wstąpiła wink sama nie wiem czemu wink Może dlatego, że mam dziś 32 dzień cyklu, a okresu nadal brak smile Ale jestem dzielna i jeszcze nie testowałam tongue_out
          • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 25.08.13, 21:11
            kasiocha8 kiedy planujesz testowac??
            mierzysz temp??
            • kasiocha88 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 25.08.13, 21:28
              Ewelinko wiesz co, nie wiem czy w ogóle będę tak na prawdę, bo jutro mam wizytę rano u ginekologa bo idę na wymaz z kanału szyjki macicy i pochwy, więc sądzę, że zrobi mi od razu USG dopochwowe, więc może się czegoś dowiem. Aczkolwiek wiem, że na ciążę może być za szybko żeby coś było widać, ale jak coś to może mi powie, że np. okres powinien przyjść za jakieś kilka dni czy coś, bo czasami jak mi lekarz robił USG to mówił, że widać, że okres zaraz przyjdzie. Także zależy co jutro usłyszę wink
              A co do mierzenia tempki to nigdy tego nie robiłam
              • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 25.08.13, 22:01
                w takim razie, zaciskam kciuki zeby powiedzial ze na okres sie nie zapowiada smile)
                napisz koniecznie jak po wizycie
                • kiya83 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 26.08.13, 08:35
                  sunrise25, viktoria_84, elka791, mamucha90, ewelinka_1986 - serdecznie gratuluję! smile

PS. ewelinka, chciałam Ci napisać, że jakaś magia działa wink ja 3 lata temu, będąc w Twoim wieku, zaszłam w ciążę z córcią - kwiecień to cudowny miesiąc na narodziny! smile i jeszcze jesteś moją imienniczką big_grin
                  • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 26.08.13, 09:51
                    kasiocha88 trzymam kciuki za Ciebiesmile
                    chcialam Ci tylko napisac, ze mi gin powiedziala jak robila mi usg 2 dni po terminie @ ze jest w macicy taki obaszar nazawala to nawet jakos, ale nie pamietam jak. Mowila, ze z tego bedzie albo @ albo ciaza, ze na tym etapie to wyglada tak samo i ciezko stwierdzic co z tego bedzie...
                    • ciusiunku Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 26.08.13, 10:50
                      Wracam do Was smile Wprawdzie się wykreśliłam, ale teraz myślę - a co mi szkodzi testować jeśli @ nie przyjdzie? Mam nieregularne cykle (PCOS) więc nie bardzo wiem kiedy ustalić datę, ale na wszelki wypadek wpisuję się na sam koniec 31 sierpnia - to będzie 39 dc.
                      Gratuluję tym, którym się udało, za resztę finiszującą trzymam kciuki.
                      A i jeszcze , gdzieś ktoś pisał o dopisaniu dzieci - myślę, że to fajna sprawa, jak dopisywanie wieku smile

Koala? A Ty gdzie ??? smile ???

viktoria_84...........2cs..............18.08.2013 29 lat smile
                      nitka128...............3cs..............19.08.2013 28 lat
                      ciusiunku.............12cs............31.08.2013 32 lata (synek 3 l. 4 m. , starania o drugie)
                      • mamucha_90 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 26.08.13, 11:18
                        mamucha_90........1cs.............29.08.2013 23 lat (córeczka 8,5 m., starania o drugie)
                        ciusiunku.............12cs............31.08.2013 32 lata (synek 3 l. 4 m. , starania o drugie)
                      • koa-la3 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 26.08.13, 12:15
                        ciusiunku wiesz, tak się boję żeby nie zapeszyć,ale co tam wstawiam buźkę,co ma być to będzie ;] trzymajcie dziewczyny kciuki, żeby wszystko skończyło się dobrze.
                        A może któraś z was tak miała że od samego początku plamiła i wszystko dobrze się skończyło, ja już 13 dni plamię, czekam tylko na dobre opowieści bo mam się nie stresować wink

koa-la3................4cs..............17.08.2013 31 lat smile synek 2l.10m.starania o drugie
                        palaga………………..6cs………0;…19.08.2013 36 lat
                        • rigolard Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 26.08.13, 12:30
                          koa-la! gratulacje! zycze dluugiej i bezproblemowej ciązy. przegoń plamienia i nie stresuj sie.
                        • ciusiunku Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 26.08.13, 12:38
                          Koala nie gniewaj się, że Cię wywołałam do "odpowiedzi", ale założyłaś wątek na ten miesiąc smile no i pomyślałam, że po usg jesteś już spokojniejsza. Sorry!!! Ciesze się wraz z Tobą smile i gratuluję!!!
                          • koa-la3 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 26.08.13, 13:12
                            ciusiunku nic się nie stałosmilenawet sama dziś myślałam żeby się wpisać, w końcu jestem w ciąży.
                            Trzymam kciuki za Twoje testowanko i pozostałych dziewczyn,cały czas Was podczytuję i śledzę listę. Czekam na kolejne uśmiechnięte buźki smile
                            • calineczka_11 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 26.08.13, 14:16
                              Gratulacje dla wszystkich Dziewczyn, ktorym sie do tej pory smile
                              A co sadzicie na temat: wczoraj mialam dosc powazne problemy zoladkowe, najpierw wymiotowalam 3 razy a potem mnie jeszcze pogonilo. Balam sie ze to grypa zoladkowa, ale dzis juz jest wzgledny spokoj, choc brzuch caly czas mnie ćmi. Pije wode, mocna herbate i zjadlam do tej pory jedego sucharka i kromke starego chleba z maslem (no i narazie mnie nie goni, ani nie wymiotuje). Ale martwi mnie cos innego. Mam podwyzszona temperature (nawet 38°C) i boje sie ze mi sie moj zarodek ugotuj (jesli jest) no ale niechce tez dlatego przyjmowac zadnych srodkow. Leze w lozku i czekam, jak to bedzie wygladac jutro. Czy myslicie Dziewczyny, ze to moze miec cos wspolnego z implementacja (albo cos na podobe? Generalnie nie miewam takich problemow uncertain
                              • mysza_w Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 26.08.13, 14:32
                                Calineczka, paracetamol nawet w ciąży jest bezpieczny. Natomiast lekarz ginekolog mi powiedział, że wysoka temperatura w ciąży nie jest wskazana, więc jak najbardziej trzeba ją zbijać, bo ona może zaszkodzić zarodkowi bardziej niż lekarstwa.
                                • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 26.08.13, 15:43
                                  Calineczk trzymam kciuki za Ciebiesmile Oby wszystko było dobrzesmile
                                • calineczka_11 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 26.08.13, 18:43
                                  Zażyłam ten paracetamol i robie okłady z kota na brzuch big_grin
                                  • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 26.08.13, 18:58
                                    calineczka_11 jak moje dziecko ma gorączkę to robie jej kąpiel żeby spadła gorączka. tylko woda musi byc 2-3 stopnie niższa od temperatury ciała.
                              • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 26.08.13, 19:38
                                ale przygoda ci sie trafila,
                                najlepiej na wysoka temp. sa zimne oklady albo kapiel
                                • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 26.08.13, 21:51
                                  dziewczynki dzisiaj testowałam i niestety jedna kreska.. sadsad wczoraj miałam termin @, wiec nadzieja była wielka.. a teraz mam już lekkie bóle miesiączkowe i temp spada. sad chyba nastawiam się na najgorsze..
                                  • viktoria_84 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 26.08.13, 23:07
                                    przykro mi blue... przytulam i następnym razem musi sie udać.
                                  • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 27.08.13, 00:10
                                    Kurcze. Blue orchidea czekalam na dobre wiesci od ciebie. Grunt to sie nie załamywać i próbować do skutku wink ściskam cie mocno
                                    • paszczakin Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 27.08.13, 12:24
                                      u mnie tez sad
                                      dwa dni przed zaczął mnie brzuch jak w najgorszym okresie bolec.. ja chyba zwalczam potencjalne ciaze sad
                                      no ale dzis mam miec wyniki wszytkich badan..
                                  • calineczka_11 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 27.08.13, 21:51
                                    blue i jak tam sie czujesz, rozkrecilo sie czy moze jest jeszcze szansa?
                                    Ja po wczorajszej goraczce nie mam juz sladu. Generalnie do wieczora sie uspokoilo i dzis rano jak mierzylam to mialam tylko 36,67 (czyli tyle ile potrzeba w lutealnej u mnie). No ciekawe to bylo doswiadczenie. Ludze sie ze to efekt "ciazowy", a nie jakas infekcja wirusopodobna.
                                    • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 27.08.13, 22:24
                                      monika fajnie, ze sama sie oczyszczasz to najlepsza z opcji w takiej sytuacjismile
                                      w takim razie trzymam kciuki za wrzesnien!smile

ewelinka skoro masz problemy z tarczyca lepiej isc wczesniej na wizyte. Mi tez marzylo sie zajsc w ciaze i isc na perwsza wizyte np dopiero w 8 tyg ale niestety czasem tak bywa, ze sa problemy i lepiej isc wczesniej niz cos przegapic.
                                      ps. a jak sie w ogole czujesz? ja z objawow ciazowych jak narazie mam tylko sennosc i zmeczenie.
                                      • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 27.08.13, 22:29
                                        dziewczyny sorka, ze pisze tu o tym na tym forum, ale potrzebuje wsparcia w moich ciazowych schizachwink
                                        Wczoraj zaczal bolec mnie migdal lekko, a dzisiaj juz mocno, innych dolegliwosci brak no i oczywiscie juz mam czarne mysli, ze ciaza obumrze lub dziecko bedzie chore, bo wiadomo kazda infekcja na poczatku ciazy niesie ze soba ryzyko...
                                        jutro jade do lekarza, a jak narazie lecze sie domowymi sposobami, miod, czosnek, cytryna, ale to nic nie daje.
                                        pocieszcie prosze...sad
                                        • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 28.08.13, 06:58
                                          a cebula z cukrem????
                                          lub woda z solą tzn, solanka na płukanie gardłasmile) nie martw sie bedzie dobrze.smile
    • kasiocha88 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 27.08.13, 09:32
      Dziewczyny u mnie dzisiaj 34 dzień cyklu... @ spóźnia się 4 dni.
      Byłam wczoraj u lekarza na wymazie, no i tak jak się spodziewałam, nie może mi nic konkretnego powiedzieć, bo to jeszcze za szybko, także mam czekać.
      W sobote, niedziele i poniedziałek miałam delikatne plamienie. Myślałam, że miesiączka się rozkręca, ale to tylko naprawde delikatne plamienie było, które wczoraj pod wieczór ustało i jest już znów czysty śluz. Może to implantacja byla? Bo owulke miałam 17 sierpnia, więc z obliczeń by się nawet zgadzało.
      Kurde nie wiem dziewczyny co o tym wszystkim myśleć. Obiecałam sobie, że teraz już na spokojnie, bez myślenia o ciąży i pewnie by tak było gdyby @ przyszła w terminie, a że się spóźnia, to zaczynam robić sobie nadzieje.
      A wiecie co jest najśmieszniejsze.... 3 poprzednie moje ciąże wychuchane, wydmuchane, na stymulowanych owulacjach, z przeróżnymi lekami począwszy od sterydów, zastrzyków z heparyny, końskich dawkach luteiny i co? krwawienia od samego początku aż w końcu poronienia... a teraz jakby się rzeczywiście udało, to nie biore nic... żadnych leków. a i krwawień żadnych... echh więc daje to wszystko do myślenia.
      Głupia ja nawet wczoraj wieczorem test zrobiłam... bobo test ten niebieski strumieniowy. I nie wyszła żadna kreska tongue_out kupiłam go w przecenie, więc może jakiś trefny tongue_out
      Poczekam z tym wszystkim do końca tygodnia. zobaczymy jak to się wszystko potoczy... echhh...
      • malwinka-4 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 27.08.13, 10:13
        kasiocha88 ale skoro Ty miałaś 17 sierpnia owulacje i piszesz że @ się spóźnia 4 dni to chyba coś nie tak bo przeważnie owulka jest 14 dni przed @, no chyba że masz jakoś inaczej a ja się nie doczytałam na Twoich postach. Ja miałam cykl monitorowany i 17 dnia doszło do owulacji i jeszcze nawet nie testowałam bo uważam że mam czas jeszcze parę dni.
    • kasiocha88 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 27.08.13, 11:33
      Malwinka - ja mam zawsze dość późno owulacje, natomiast faze lutealna dość krótką. Cykle mają około 30-31 dni. Nawet jak byłam na stymulowanych owulacjach i owulka była późno, to @ przychodziła w terminie. Ja tak już mam wink Dlatego 34 dzień cyklu to już nie jest normalne u mnie... bo nawet po każdym poronieniu @ jak w zegarku.
      • malwinka-4 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 27.08.13, 13:06
        To życzę Tobie i pozostałym staraczkom powodzenia. Ja też nie mogę się już doczekać ale na razie jestem silna i nie kupiłam jeszcze testu. Dziś 27 dc, więc już nie długo.
        kasiocha88 zasugerowałam się tak bo miałaś testować dzień przede mną a teraz napisałaś że @ się spóźnia.
        • gps7 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 27.08.13, 13:57
          Cześć dziewczyny jestem tu nowa, a moja sytuacja: mam 34l dwa lata temu 3 cykle nieśmiałych starań, zaprzestaliśmy z powodów finansowo-lękowych i teraz 1 cykl starań. Planowaną @ miałam na 23.07. Test w dniu @ negatywny. Żadnych bóli podbrzusza typowych dla okresu. Wieczorem brązowe małe plamienie. Na 2 dzień maciupkie plamienie krwią jasnoczerwoną (jakieś trzy pici plamki). Na 3 dzień mega ból jak kiedyś przy schodzeniu piasku i duże krwawienie. Wzięłam nospę, przeszło. 4 dzień plamki na wkładce, 5 dzień też plamki pici pici. Zatem może to być okres? Tak naprawdę jednodniowy? Inne objawy - Temperatura podwyższona od trzech tygodni, ale jak przyszedł ten straszny ból i mocne krwawienie, w sumie to miesiączka to piersi przestały być tkliwe, ale nadal są duże i nadal temperatura.

Poczytałam was i mam niezłą wkrętkę, zrobiłam dzisiaj Betę, o 18 wynik.

może to po prostu wszystko z mega nadzieji że nawet ani testy ani okres nie docierają do mnie sad Tak se chciałam popisać, wieczorem dam wam znać

• sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 27.08.13, 14:20
            dziewczyny wczoraj bylam na usg i pecherzyk sie pojawilsmile palmienia dawno ustaly wiec wyglada na to, ze wszystko idzie jak narazie dobrzesmile
            trzymaka kciuki za reszte dziewczyn i zycze powodzenia!smile
            • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 27.08.13, 18:24
              sunrise_25 to świetna wiadomośc. Ja będę testowała najprawdopodobniej 21 września. mógłby ten cas lecieć troszkę szybciej bo już bym wolała przejść do tej lepszej części mojego cyklu. Zaczynam od 3 wrześniasmile))
              • gps7 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 27.08.13, 19:55
                Beta ujemna.
                • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 27.08.13, 19:58
                  Jeszcze będzie dobrzesmile Ja po poronieniu na szczęście sama się wyczyszczam (przepraszam za szczerość) i nabieram sił psychicznych na kolejna próbęsmile
                  • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 27.08.13, 21:39
                    sunrise_25 wszystko na dobrej drodze smile)

ja chyba jutro zapisze sie na pierwsza wizyte bo biore euthyrox i boje sie ze cos przegapie i np. nie podwyzsze dawki jak bedzie trzeba.
        • kasiocha88 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 28.08.13, 09:42
          Wpisałam na liste jak najpóźniejszy dzień testowania, który wypadał własnie kilka dni po @ żeby nie schizować tongue_out
    • kasiocha88 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 28.08.13, 09:48
      sunrise_25 - a który tydzień ciąży jesteś, licząc od dnia ostatniej miesiączki? smile
      echh u mnie dzisiaj rano jakieś plamienie znów delikatne... ja sama nie wiem co to jest... @ się rozkręca? czy może zaszłam w ciążę i znów ta sama historia z rozrywki, że plamie i zaraz poronienie samoistne uncertain
      Dlatego nie chcę robić betaHCG żeby niepotrzebnie nie zobaczyć dodatniego wyniku, a po kilku dniach dostać "spóźnioną" @ sad
      Jakiś dół mnie złapał...
      • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 28.08.13, 10:18
        plukalam gardlo z sola kilka razy i nic, sok z cebuli tez wcinam i nic, czosnek tez jem juz chyba z glowke zjadlam od wczoraj, herbata z imbirem i miodem i cytryna i to na chwilke tylko pomagasad

kasiocha88
        a badalas progesteron? bierzesz jakies leki z progesteronem np. luteine czy duphaston?
        ja mialam kiedys ciaze biochemiczna tzn testy pokazywalu slaba 2 kreske i codziennie byla jasniejsza az w koncu znikla i na drugi dzien dostalam okres...
        teraz w tej ciazy tez testy z slabymi cieniami kresek i w okolicach terminu @ plamienia pojechalam szybko po luteine do lekarza no i plamienia ustaly i jak narazie jest ok, beta przyrasta, na usg widac pecherzyk wiec jest juz jakas nadzieja. Jestem w 5 tyg i 2 dni od OM
        • kasiocha88 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 28.08.13, 10:28
          Dzisiaj mam wizyte u lekarza na 13:40, zobaczymy co mi powie i co zadecyduje... echh.
          Od ostatniej miesiączki jeśli okazałoby się, że jestem w ciąży to jutro zaczynałabym 5 tydzień.
          Progesteronu nie badałam i też nic nie biorę, bo nikt nie potwierdził mi ciąży uncertain dzisiaj ta wizyta to u nowego lekarza, więc mam nadzieje, że dowiem się czegoś więcej. Wieczorem na pewno dam znać co i jak
      • m.krzyk Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 28.08.13, 10:55
        Ja nawet nie musiałam testować.. @ spóźniła się 1 dzień. Także przechodzę na wrzesień, a może nawet październik (długie, nieregularne cykle). Gratuluję wszystkim zaciążonym i trzymam kciuki za resztę kiss
        • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 28.08.13, 15:24
          kasiocha88 i jak tam jestes juz po wizycie? daj znac co powiedzial lekarz
          • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 28.08.13, 15:54
            dzięki dziewczyny za wsparcie. No niestety @ rozkręcila się wczoraj.. sad odpuściłam sobie wczoraj pisanie na forum, bo nie byłam w stanie.. tak mi było przykro. Dzisiaj jest już troszke lepiej, powoli nastawiam się na nowy cykl. Zaraz zmykam na wrzesień, ale jeszcze trzymam kciuki za ostatnie sierpniowe dziewczyny! Niech Wam przynajmniej się uda!
            • rigolard Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 28.08.13, 16:22
              przykro mi Blue. Byłam z Tobą myślami do końca.
              Jedziemy dalej razem.
              • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 28.08.13, 19:13
                przykro mi ze wam sie nie udalo, ale jeszcze kciuki zaciskam za koncowke sierpniowych staraczek
                • blankama Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 28.08.13, 20:47
                  Dziewczyny u mnie też niestety nic z tego sad a miałam tak wielką nadzieję,że sierpień okaże się szczęśliwy,no nic nie mam innego wyjścia jak próbować dalej...a mój synek od dwóch lat prosi o rodzeństwo...
                  A tymczasem idę się upić
                  • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 28.08.13, 22:17
                    no chyba każda z nas co miesiac ma ogromną nadzieje, że tym razem się uda...
                    blankama ciesz się kochana, że już masz jedno maleństwo smile
            • calineczka_11 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 28.08.13, 23:55
              sad kurcze no szkoda, że i tym razem nie poszło do przodu. Starsz się już całkiem długo i miałam nadzieję, że będziesz miała "dla mnie" super nowiny. Ech, no nic. Zobaczymy co ja pokażę. Ostatni cykl miałam jakiś krótki (tylko 25 dni). Teraz tyle minęło wczoraj, także pewnie będzie "normalny", albo się wydłuży. Muszę czeeeeekkkkaaaćććć. Ściskam ciepło i do roboty wink
    • kasiocha88 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 28.08.13, 22:18
      No i u mnie również wredna małpa dzisiaj przyszła... zanim poszłam do lekarza. Ale to nic, uda się następnym razem, trzeba sobie tak ciągle powtarzać, żeby nie zwariować smile
      Natomiast lekarz powiedział mi, że nie chce nawet znać nazwiska pani doktor, która wymyśliła, że czeka mnie tylko in vitro wink Zabawny, fajny lekarz, dodał mi dużo pozytywnej energii!
      Odebrałam też dzisiaj wyniki męża żołnierzyków i lekarz powiedział, że wszystko w normie smile
      Jeżeli chodzi o ciąże biochemiczne... dowiedziałam się dzisiaj od Pana Doktora, że najnowsze badania przeprowadzone przez amerykańskich naukowców dowodzą, iż kobiety w trakcie swojego płodnego życia statystycznie przechodzą 2,5 raza ciążę biochemiczną. Także powiedział mi, że głowa do góry, to że zdarzyło mi się to 3 razy, to jeszcze nie dowód, że czeka mnie in vitro i że nigdy nie donosze ciąży. I dzieje się tak dlatego, że na etapie podziałów komórkowych dochodzi do jakiegoś "błędu" i organizm po prostu przestaje interesować się taką ciążą i ją odrzuca. Ale spokojnie można zajść i w końcu się uda. Najwazniejsze to żeby nie tracić nadziei smile
      Także taka informacja, może komuś się przyda smile
      A tymczasem do zobaczenia z niektórymi we wrześniu na dalszym podtrzymywaniu się na duchu smile a tym którym się udało kibicuję przez kolejne 8 miesięcy, aby wszystko szczęśliwie się zakończyło smile
      Ale będę tutaj również zaglądać smile
      • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 29.08.13, 17:37
        kasiocha szkoda, że małpa przylazła.sad w takim razie zapraszamy na wrzesien!
        • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 29.08.13, 22:38

3mamy kciuki!!
          • ciusiunku Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 30.08.13, 09:04
            No widzę, że wypadłam z listy, niemniej ja też jutro testuję smile
            Jak szaleć - to szaleć big_grin

• ciusiunku Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 30.08.13, 11:57
              Witajcie, dopisałam się na nowo, ale nie będę testować. Dziś po cichu przylazła czerwona małpa. Nic to - i tak się cieszę, że leczenie metforminą i dieta - działają. To pierwsza moja @ w rozsądnym terminie bez wywoływania lekami smile Wprawdzie akurat we wrześniu mąż za granicę wyjeżdża, ale co tam wróci na Boże Narodzenie to postaram się być jeszcze chudsza i jeszcze zdrowsza!
              Pozdrawiam i trzymam kciuki za finałową stawkę sierpnia!
            • calineczka_11 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 30.08.13, 14:11
              UUU widzę, że odliczanie zbliża się ku końcowi smile
              U mnie to nie wiem, czy przypadkiem się owulka lekko nie potknęła. Jak była 17 to jutro mogę "sikać", jak 19 - to wolałabym poczekać do 2 września. I co tu robić, co tu robić ... Nie chcę się nakręcać. Chyba jednak poczekam "spokojnie" do wtorku. Jak nie przyjadą goście do tej pory, to zatestuję. Zatem trzymam kciuki za resztę dziewczyn, aktualizuję listę i spadam na wrzesień.

blankama.............4cs........31.08.2013 30 lat
              szydelko84..........10cs.......31.08.2013 29 lat
              cibeles................1cs.........31.08.2013 31 lat
              malwinka-4..........3cs........31.08.2013 29 lat
            • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 30.08.13, 14:23
              Ciusiunku przepraszam za pominięcie. Musialam skopiowac nieaktualna liste. 3mam kciuki
              • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 30.08.13, 15:42
                dziewczyny powodzenia! trzymam mocno kciuki za Was wszystkie ! chce jutro zobaczyc cztery uśmiechnięte buźki! smilesmile
                • cibeles Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 30.08.13, 20:56
                  II kreski, beta 186 mlU/ml, progesteron 120 nmol/l (ok 38 ng/ml) smile
                  • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 30.08.13, 22:58
                    moje gratulacje smile
                    • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 31.08.13, 07:25
                      GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!1
                      • cibeles Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 31.08.13, 08:59
                        dzięki dziewczyny! smile
                        • ciusiunku Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 31.08.13, 09:07
                          Cibeles wielkie gratulacje!!! Czyń honory i aktualizuj listę smile Życzę duuuużo zdrowia!!!
                          • cibeles Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 31.08.13, 10:31
                            a zatem Szanowne Forumowiczki aktualizuję listę, rozumiem, że każda z Was dopisze dziś swoje buźki? smile
                            cibeles................1cs..............31.08.2013 31 lat smile
                            ciusiunku.............12cs............31.08.2013 32 lata

Wczoraj zrobiłam sobie pierwszy zastrzyk z heparyny (mam brać asekuracyjnie po 2 poronieniach 13tc, 8tc). "Modliłam" się z 15 minut zanim wbiłam igłę, ale wyszło chyba nieźle, bo miejsce ukłucia nie boli ani nie mam siniaka smile
                            Usg 20 września, ginekolog uznał, że wcześniej i tak nic nie będzie widać, nie ma się co stresować.
                            • szydelko84 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 31.08.13, 15:36
                              U mnie rano jedna krecha sad a w poludnie @ sad((
                              Gratulacje wszystkim ktorym sie udalo i zazdroszcze wink
                              Na razie nie zapiuje sie na wrzesien. Za tydzien wyjezdzam na urlop i odpuszczam sobie we wrzesniu.
                              • mamcia07 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 31.08.13, 17:57
                                Gratuluję wszystkim, którym się udałosmile Muszę wam napisać, że uwielbiam czytać wasze wpisy. JESTEŚCIE BOSKIE!!!!!! Tysiąc buzioli
                  • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 31.08.13, 21:48
                    Cibeles wow gratki dla ciebie i fasolki! !!! Ale fajnie. Pozytywnie kończymy miesiąc.
                    Dla pozostałych również duzo duzo spokoju i cudownych kolejnych juz 8 miesięcy ciąży a dla reszty dużo przyjemności ze starań. Dacie rade! Uda sie prędzej czu trochę pzniej.
                  • panna_turkus Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 02.09.13, 06:53
                    cibeles gratulacje. spokojnej ciąży.
                    • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 02.09.13, 20:14
                      mart.a1982
                      sunrise_25
                      kiya83
                      viktoria_84
                      elka791
                      koa-la3
                      cibeles

jak tam u was dziewczyny???
                      • mart.a1982 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 02.09.13, 20:20
                        U mnie wszystko na dobrej drodze. 20 sierpnia byłam u mojego lekarza, ciąża potwierdzona pięknie bijącym serduszkiem. Teraz w czwartek idziemy na kolejne USG więc bliżej poznamy nasze maleństwo smile Na razie męczą mnie mdłości no i niestety przeziębienie, teraz jestem na L4 do końca tygodnia.
                        • malwinka-4 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 02.09.13, 22:32
                          A u mnie niestety przyszła@sad Jest mi cholernie przykro i mam doła.
                          • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 02.09.13, 23:07
                            malwinka przykrooo mi sadsad
                      • koa-la3 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 03.09.13, 09:29
                        Cześć eweinka_1986 wczoraj miałam wizytę i widziałam malusieńką migającą kropeczkę, serduszko mojego Dzieciątka, ciąża pomimo ciągłych plamień rozwija się dobrze, biorę duphaston i luteinę dopochwowo i leżę plackiem w domku. Moi kochani Mężczyźni (Mężuś i Synuś) rozpieszczają nas na każdym kroku.
                        Trzymam za Was wszystkie dziewczyny kciuki i cały czas zerkam co u Was słychać, czekam na kolejne uśmiechnięte buźki na wrześniowej liście.
                        • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 03.09.13, 16:45
                          hej ewelinka dzieki za pamiecwink
                          a wiec u mnie tak jakos nerwowo... tzn ciagle sie o cos martwie i to jest silniejsze ode mnie...
                          Ostatnio bolal mnie migdal, ale po 2 dniach przestal, ale za to doszla biegunka dosyc ostra, trwala 4 dni. No i od tego czasu przestalam miec jakiekolwiek objawy ciazowe, ustal bol piersi i sennosc tez jakos znikla jak reka odjal. Przestalam tez "czuc" brzuch tzn wczesniej czulam, ze cos tam sie dzieje, a teraz nic. W ogole sie nie czuje w ciazy...
                          nie musze chyba pisac o czym w takiej sytuacji mysle, oczywiscie o najgorszymsad jutro sprobuje wyludzic na gin usg, ale nie wiem czy sie uda, bo u nas w przychodni na nfz usg nie chca zbytnio robic. A do mojej prywatnej gin mam wizyte na 9 dopiero.
                          Ehhh albo jestm paranoiczka (co by mnie chyba najbardziej ucieszylo) albo niestety poprostu kobiata, ktora wsluchuje sie bardzo w swoj organizm i "przeczowa" kiedy moze byc cos nie tak...
                          • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 03.09.13, 21:49
                            koala super, że wypoczywasz, tak trzymac! widzę, że Twoi mężczyźni spisują się na medal.smilesmile
                            ewelinka napisz jak tam po wizycie, czy Ci zrobił USG...
                      • kiya83 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 04.09.13, 16:00
                        Hej smile Też dziękuję za pamięć smile
                        U mnie dobrze, wczoraj byłam na wizycie u mojej gin już z wynikami badań (wszystko ok). Maluch malutki jak na 6t5d przystało, ale serduszko już bije smile Dolegliwości ciążowych brak poza zwiększonym apetytem i większym zapotrzebowaniem na sen - pewnie drugą połowę września prześpię wink 19.09 mam kolejne usg u lekarza z pakietu w pracy, a do mojej gin idę 27.09.

ewelinka_1986 napisała:

> mart.a1982
                        > sunrise_25
                        > kiya83
                        > viktoria_84
                        > elka791
                        > koa-la3
                        > cibeles
                        >
                        > jak tam u was dziewczyny???
                        • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 04.09.13, 16:11
                          dzięki za wspaniałe wieści smile cieszymy się razem z Tobą!smile
                          • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 04.09.13, 19:39
                            sunrise daj znać jak będzie u lekarzasmile nie denerwuj się będzie dobrzesmile
                            • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 04.09.13, 21:59
                              Fajnie dziewczyny ze wszystko dobrze.
                              sunrise nie panikuj, bedzie ok smile nie zawsze musi cie kluc i bolec zeby wszystko bylo w porzadku.
                              ja bylam poki co na wizycie ale tylko mi pobrano krew, dzis odebralam wyniki, wszystkie bardzo dobre. dostalam dzis list ze szpitala (mieszkam za granica) ze usg na 21 pazdziernika, wiec tam zadzwonilam ze od 16 pazdziernika jestem na urlopie czy nie da rady szybciej. Pani uprzejmie powiedziala ze nie moze umowic mnie na usg wczesniej jak 12 tydzien ktory bedzie ukonczony wlasnie 21 ;/ Juz trudno, i tak jedziemy do Polski to zrobie prywatnie a po 2 tygodniach w szpitalu juz u siebie po powrocie.
                              troche sie musze naczekac, ale w zasadzie to tylko i az 7 tygodni.
                              poza tym mam wiecej energii, nie podsypiam w dzien, a zdarzalo mi sie to normalnie.
                              mdlosci mam czasem duze, innego dnia wcale. na szczescie nie wymiotowalam jeszcze.
                              brzuch czasem tez pobolewa ale juz nie tak czesto i mocno jak na poczatku.
                              staram sie tym nie martwic i wam tez radze tego tak nie przezywac.
                              chcialabym juz wszystkim powiedziec ale czekamy do tego usg
                              • kasiocha88 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 04.09.13, 22:11
                                No powiedzenie wszystkim o ciąży baaaardzo korci smile
                                Ja nauczona doświadczeniem, teraz wiem, że tak szybko niestety się nie pochwalę jak już znów zajdę w ciąże.
                                Czekam cały czas bardzo na październik, aż będziemy mogli się starać. Muszę teraz wytępić tą bakterie, która niszczyła mi wszystkie ciąże uncertain draństwo cholerne!
                                Ale mam nadzieje, że jak już wszystko wylecze to szybko się uda znów zajść w ciąże. Z tym większego problemu nigdy nie miałam, tylko te poronienia...
                                Ale cóż... nie ma co wracać wspomnieniami do złych chwil.
                                Lubię powracać tutaj do Was smile i podczytywać co tam u Was smile
                                • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 06.09.13, 16:31
                                  hej dziewczynysmile nie udalo mi sie dostac do gin w tym tyg, wiec wizyte mam dopiero w poniedzialek. Troche mi przeszlo juz te panikowanie (jak naraziebig_grin), ale dzisiaj boli mnie dosc mocno brzuch po lewej stronie na samym dole i nie wiem co to moze byc. Nie jest to bol jak na okres,nie zadne skurcze tylko bol w jednym punkcie, nie ciagly. I na pewno ponizej jajnika. Mam nadzieje, ze to nic zlego...
                                  Monika a jak tam u Ciebie? zaglada na wrzesien i widze, ze testujesz 21 dobrze pamietam? smile
                                  Ewelinka troche mnie pociszylas tym, ze u ciebie te objawy tez nie sa non stop, jak widac nie ma reguly z tymi obajwami.
                                  • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 06.09.13, 22:01
                                    sunrise ja nie wiem kiedy my odetchniemy na dobre?
                                    chyba jak nas wypisza do domu z malenswami to uwierzymy ze jest ok.
                                    staram sie myslec ze rosne we mnie dziecko i nic mu nie grozi smile
                                    a to czy wymiotuje czy nie wcale na nie nie wplywa,
                                    a ty mialas juz wymioty? ja nie, dzis nawet ani ani zero mdlosci
                                    • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 07.09.13, 19:14
                                      Hej sunrise_25smile
                                      tak ja testuję 21go. i juz sie nie moge doczekac.
                                      smile
                                      życzę wam dziewczyny spokojnej ciążysmile))
                                      • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 08.09.13, 11:19
                                        ewelinka z doswiadczenie przy pierwszym dziecku wiem, ze po porodzie to sie dopiero zaczniesmile
                                        a czy na pewno zdrowe, a czy mu nic nie dolega itp itd ale to juz chyba taki los matki...smile
                                        Ja zadnych mdlosci ani wymiotow nie mam, w ogole nic mi nie dolega oprocz tego bolu brzucha o ktorym pisalam. W poprzedniej ciazy na tym etapie mialam mdlosci i sporadyczne wymioty, bole migrenowe, wielkie i bolace piersi, i mega humorki no, ale niby kazda ciaza inna... puki co staram sie nie martwic i cierpliwie czekam na jutrzejsze usgsmile

monika bede sledzic watek i trzymac kciukismilesmile powodzeniasmile
                                        • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 09.09.13, 15:22
                                          sunrise i jak USG?
                                          Fajnie, że ciąża bardzo nie daje Ci się we znaki. Kolejny przyklad, że każda ciąża jest zupełnie inna. smile
                                          • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 09.09.13, 20:36
                                            hej dziewczetabig_grin
                                            Bylam na usg i wszystko ok oprocz malego krawiaka, ktory sie ponoc juz wchlania.
                                            Serduszko bilosmile wedlug usg to 7 tydzien co jest raczej malo mozliwewink teraz mam 7 tydzien ale od ostatniej @
                                            A dzisiaj jak mnie siotra po 2 tyg zobaczyla stwierdzila, ze juz mi widac ciazowy brzuch big_grin
                                            "łooo matko" sobie pomyslalamsmile
                                            no jak widac te moje znikajace objawy nie swidczyly o najgorszym, widacznie tak sie zdaza.
                                            POZDRAWIAM
                                            • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 09.09.13, 21:11
                                              sunrise ciesze sie bardzo! widzialas swoja kruszynke.
                                              ja od 3 dni plamie, dzis bylam u lekarza i wyslala mnie na usg ale po kilku godzinnym czekaniu zbadano mi tylko szyjke - jest ok, i zaprosili na usg jutro z rana.
                                              nic mnie nie boli, w zasadzie to plamienie tylko przy podcieraniu takze nie mam tego duzo,
                                              strach jest, bo jutro sie dowiemy czy w ogole serduszko bije, czy sie ciaza rozwija.
                                              mam mega stracha, dzis to rozryczalam sie w przychodni a jak sie ogranelam to rynknelam w gabinecie ;/
                                              licze ze to jakis blachy powod tych plamien.
                                              • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 09.09.13, 21:11
                                                wg OM dzis 6t1dc
                                                • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 09.09.13, 22:40
                                                  sunrise no to super, bardzo się cieszymy smile a siostra to chciała byc baaardzo miła, bo to oczywiscie niemożliwe, żeby brzuszek było widac hehe wink albo w związku, że jesteś w ciąży, zaczęłaś sobie bardziej dogadzac big_grin
                                                  • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 10.09.13, 07:07
                                                    ewelinka nie martw się będzie dobrzesmile daj znać jak już będziesz po usg?smile
                                                  • koa-la3 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 10.09.13, 10:17
                                                    ewelinka trzymam za Ciebie i Maleństwo kciuki, oby plamienia okazały się niegroźne.
                                                    Sunrise gratuluję i cieszę się z tobą że Dzidziuś ma się dobrze, może będziesz należeć do tych szczęściar co ciążę przechodzą prawie bezobjawowo i spokojnie, a brzusio niech rośnie, nie ma nic piękniejszego jak szczęśliwa kobieta z brzuszkiem ciążowym.
                                                    U mnie w końcu po trzech tygodniach plamienia ustały, ale za to podbrzusze boli od paru dni tak dziwnie, jakbym kolkę dostawała, dzwoniłam dziś do gin. i chyba jutro do niego wpadnę kontrolnie, dla spokojności ducha.
                                                  • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 10.09.13, 13:05
                                                    Ja wam wszystkim życzę spokojnej ciążysmile
                                                    i śpijcie ile wlezie bo potem będzie duuupkaaaa!!!!!smile
                                                  • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 10.09.13, 15:39
                                                    ewelinka trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.. kiss
                                                  • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 10.09.13, 16:05
                                                    Dziękuje za dobre słowa.
                                                    usg brzuszne nic nie pokazalo bo oproznilam pecherz tuz przed, potem mialam dopochwowe i pani nie mogla sie doszukac zarodka, wolala nawet inna lekarke na konsultacje.
                                                    podejrzewa ciaze pozamaciczna albo ze jest jeszcze za wczesnie - w co chyba nie wierze bo to juz 6t2dc.
                                                    poryczalam juz troche, moj maz mnie nie rozumie albo chce byc twardy i tego nie pokazuje, mowi ze bedzie dobrze a jak nie to tak najwyrazniej mialo byc,
                                                    dzis krwawie jak przy okresie, brzuch w zasadzie nie boli, tzn nie mam skurczy tylko takie uczucie jak to przy okresie. pobrali mi krew na bete i maja powtorzyc za 48 godzin,
                                                    nic mi nie dali na krwawienie ale tego sie spowiedzialam w irlandii nie leczy sie do 12 tygodnia ;/
                                                    poki ostatecznie nie powiedza ze ciazy nie ma jest mala szansa ale chyba musze sie pogodzic z tym co nieuniknione.
                                                  • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 10.09.13, 19:37
                                                    kochana jest mi przykro i to bardzosad bo coś takiego przeszłam w sierpniusad
                                                    w 6 tc pęcherzyk mi się po prostu wchłonął. po 3 dniach dostałam krwawienia i się wyczyściłam.
                                                    teraz się staram o następnesmile
                                                    na pewno będzie dobrze. Nawet jeśli tak się stanie jak u mnie to jesteś zdrowa i młoda i znowu zajdzieszsmile
                                                    a Jeśli ja się mylę i wszystko jest ok. to ja Ci życzę spokojnej ciąży!!!!
                                                  • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 10.09.13, 21:39
                                                    jejku bardzo mi przykro sad smutne to co piszesz, nadzieja pewnie jest niewielka, no ale zawsze może się zdrarzyc cud! na pewno Wam się uda, jak nie tym razem, to na pewno następnym! jesteśmy z Tobą.
    • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 11.09.13, 13:54
      ewelinka napisz jak się czujesz???? nie odzywasz sie wcale
      • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 11.09.13, 15:26
        no własnie czekamy na wieści od Ciebie!!
        • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 11.09.13, 16:22
          niestety juz jest po wszystkim.
          wczoraj po usg jak wrocilam do domu to bardzo krwawilam, bol taki zwykly miesiaczkowy, bez skurczy ani nic takiego, kazda z nas wie jak to jest jak sie ma okres. w pewnym momencie poczulam takie plum, poszlam do lazienki i okazalo sie ze organizm moj wydalil cos w rodzaju tkanki. od razu ulzylo mi od tamtej pory w ogole nic nie czulam, zero najmniejszego bolu, krwi bylo tez mniej. tylko goraczka mnie wziela. sprawdzilam szyjke byla nisko i otwarta - bardzo.
          biorac prysznic tez sprawdzilam i byla otwarta wiec juz po wszystkim.
          nie wiem co za cud musialby sie stac zeby to nie bylo poronienie.
          jutro jade do szpitala na druga bete i powinna juz spasc, nie wiem kiedy sie robi usg zeby zobaczyc czy sie oszyszczam calkowicie, chyba jak sie juz nie krwawi?
          bylam zalamana poki jeszcze mialam nadzieje, ale jak juz to sie stalo to przestalam plakac i rozumialam ze juz nic nie poradze.
          teraz wiem ze moim obajawem byl zanik mdlosci jakies 5 dni.

jeszcze dzis moja kolezanka z pracy wrocila z urlopu - jest w 26tc, brzuch jej tak urosl przez 3 tygodnie, ona wie ze sie staram ale nie pyta za wiele. tym bardziej ciesze sie, ze nikt nie wiedzial.
          w obecnym miejscu pracuje od 5 lat i nigdy sie nie zdarzylo zebym opuscila choc jeden dzien, zwolnienie mialam na dwa dni a ze stalo sie tak nie inaczej postanowilam isc dzis do pracy i wszyscy mowili ze musialo mnie niezle "zlapac" skoro wzielam zwolnienie. Gdyby chociaz wiedzieli co ja przezylam... ale ciesze sie ze nie wiedza bo chyba nie ma nic gorszego jak te spojrzenia.. niech mysla ze mialam jelitowke albo cos.

Ale sie rozpisalam.
          Wczoraj tez duzo czytalam i chcialam cie Monika podpytac czy jak poronilas w sierpniu to we wrzesniu sie starasz? Jaki ten wrzesniowy watek obszerny ze nie nadarzalam z czytaniem.

Ponoc rozne sa opinie zeby odczeac cykl, od 3 miesiecy nawet do 6 miesiecy bez staran.
          Naczytalam sie ze wiele kobiet nawet nie doczekala 1okresu bo spowrotem zaszly i maja zdrowe dzieci. Ponoc tez po poronieniu najlatwiej sie zachodzi szybko w ciaze.
          Ech, zeby to takie wszystko bylo latwe.

A co u Was?

Pozostalym zaciazonym zycze spokojnej ciazy bez zmartwien, ja sie za bardzo martwilam i szukalam ciagle czegos.
          • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 11.09.13, 20:09
            Ewelinka miałam identyczną sytuacje jak Tysmile odstawiłam luteine i 3 dni później dostałam okres. wyleciało ze mnie to samo jakiś kawałeczek tkanki. okres miałam 4 dni. 2 pierwsze były bardzo obfite. a te nastepne już malutko. dzień po okresie pojechałam do gin. i dokładnie mnie badając stwierdził że jestem czysta i mogę się starać o następne. Właśnie mi się skończyły dni płodne i czekam.
            Nie martw się powinno się odczekać te 3 miechy po łyżeczkowaniu a i tak dziewczyny zachodzą juz wcześniej bo to wszystko zależy od psychiki.u Nas nawet nie było zarodka. ciąża biochemiczna.
            Ja sobie to tak tłumacze bo tak to ból mniejszysmile
            • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 11.09.13, 21:33
              kochana nasza jesteśmy z Tobą! Podziwiam Cię, bo widac, że silna z Ciebie kobitka.. Trzymaj się! kiss
              • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 11.09.13, 22:35
                blue dziekuje ci bardzo
                moniko a ty mi teraz daj nadzieje swoimi II za niedlugi czas.
                ja mialam dwa dni plamienia, wczoraj normalnie lalo sie ze mnie do momentu wydalenia tej tkanki, potem nagle krwawienie skape, tzn. male. licze ze sie szybko skonczy.
                rano na usg byl pecherzyk ale pusty to znaczy ze juz zarodek sie znizyl ku wydaleniu czy to sie razem wydala i najwyrazniej zarodka nie bylo? wiecie moze? to juz tylko dla spokoju ducha.
    • kasiocha88 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 11.09.13, 23:22
      Ewelinka - przykro mi, że i Ciebie to spotkało... echh ale ja to sobie za każdym razem tłumaczyłam, że lepiej jak "nic" nie ma, niż zobaczyć zarodek i ma się to stać później, bo ta świadomość, że jednak taka malutka istotka tam była, jest dużo gorsza sad
      Ale widzę, jesteś silna, więc dobrze kiss
      Najważniejsze, że chcesz walczyć dalej!!! Tak trzymaj!
      Ja po każdym poronieniu mogłam starać się od nowego cyklu. Mi lekarz mówił, że jeśli czuję się gotowa, to nie ma żadnych przeciw wskazań.
      Teraz akurat wrzesień mi odpadł, bo jestem na antybiotyku, więc zaczynam w październiku staranka.
      Ale to fakt, po poronieniu podobno dużo szybciej można zajść w ciążę, też o tym słyszałam.
      Także 3maj się dzielnie i jeśli tylko jesteście gotowi, to działajcie dalej! trzymam kciukikiss
      • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 12.09.13, 06:18
        ewelinka uwierz mi że jak tylko mi sie uda to na pewno ci pokaże te 2 kreseczki. A Ty się szykuj i działaj już od tego cyklu....odpręż się i wpisuj na listę....jestem z Tobą~~
        Kasiocha88 musze Ci powiedzieć że bardzo dzielna jesteś.
        nie wiem czy po następnych poronieniach dałabym radę...
        Trzymam kciuki za WAs i za siebie...
        Mnie od kilku dni czasem pobolewa macica. lekko.
        • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 12.09.13, 17:15
          dzięki dziewczyny,
          powodzenia !!
          • sunrise_25 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 18.09.13, 09:59
            Hej dziewczyny! nie bylo mnie troche a tu tyle sie dzieje... Ewelinka bardzo mi przykrosad niespodziewalam sie, ze ta sytuacja sie tak rozwiniesad Mam nadzieje, ze jakos sie trzymasz kiss

U mnie dobrze tzn ja czuje sie dobrze czasami troche mdli, ale nie codziennie. Mam nadzieje, ze tam w srodku tez wszystko ok... za 2 tyg kolejne usg to sie dowiem czy wszystko ok i czy krwiak sie wchlanal.
            Co do mojego brzucha to faktycznie mam 3 cm wiecej juz niz przed zajsciem w ciaze, ale w pierwszej ciazy w 11 tyg mialam juz widoczny ciazowy brzuch, wiec skoro ponoc w 2 ciazy szybciej rosnie to moze juz mi cos wywalilo, albo poprostu wahania wagi przez luteine. Wiecej nie jem, bo brak apetytu, jem mniej wiecej jak przed ciaza, ale ja niestety z tych co na sama mysl o jedzeniu tyja, a zwlaszcza w ciazysad
          • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 18.09.13, 14:46
            Ewelinka jak sie trzymasz???byłaś już u lekarza???
            ja czekam na wyniki bety....aż mnie trzęsie.
            trzymaj się cieplutkosmile
            • blue_orchidea Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 18.09.13, 16:14
              monia trzymam kciuki i od razu napisz jak beta!
              • ewelinka_1986 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 19.09.13, 23:45
                czesc dziewczyny,
                obserwuje i czytam!
                Monika znalazlam cie na ovu i mamy sie w przyjaciokach aNiLewe moj nick
                widzialam na wykresie na jednak beta negatywna, przykro mi ale moze jest za wczesnie a jak nie to w przyszlym miesiacu damu czadu :]]

na razie sie nie zapisuje na testowanie bo nie wiem kiedy, raczej przyjdzie okres i wtedy bedziemy sie starac bo temperatura mi wariuje, poki co nie zanosi sie na owulacje.
                poza tym moj wynik w dniu poronienia byl 601, 48h pozniej bylo rowno 400 a dzis po kolejnym tygodniu spadla do 320. Lekarka sie zaniepokoila ze tak wolno spada i za tydzien znow mam isc na bete.

Ogolnie czuje sie dobre, pogodzilam sie z tym i jestem gotowa na nowe starania. Czesto niestety analizuje ktory to bylby dzien.tydzien ciazy i wtedy ogarnia mnie smutek.
                Ale tak mialo byc!

Blue a co u ciebie?? Zaraz popodgladam reszte watkow

Sunrise wszystko jest dobrze, brzusio ci rosnie, nim sie obejrzysz zaraz nie bedziesz mogla przejsc przez drzwi tongue_out Apetytem sie nie martw, jeszcze nadrobisz, poki co nie ma co wciskac na sile wink Sciaskam mocno - byle nie za mocno smile)
                • monika18815 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 06:43
                  Hej Ewelinka 1986 wiesz że ja mam tak samo jak ty??? licze który to byłby tydzień i sie smucę....w dodatu wszędzie na około tylko brzuchy i porody.kur.......dobijam sie sama. Na razie wrzucę na luz bo za bardzo się spinam. Może okresik przyjdzie regnularnie i będzie oksmile
                  Trzymaj się cieplutko kochana. i dla Nas zaświeci słoneczkosmile))
                  • serek_84 Re: SIERPIEŃ 2013 (testowanie) 05.11.13, 22:49
                    ewelinka_1986 jak tam u Ciebie? zainteresowałam się Twoją osobą ponieważ też mam hasi i niedoczynność i też biore tylko euthyrox. Jak się czujesz w tej chorobie? Ja bardzo dobrze, mam praktycznie wszystko w normie, oprocz ft3, ale uważam że to błąd labolatoryjny.

Powiedz mi jak z Twoją ciążą? To jednak poronienie? Wiesz co było powodem? Ja się martwię że przy hasi właśnie tak się dzieje sad Zapisujesz się do nas na listopadowe testowanie? daj znać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka