Dodaj do ulubionych

mała macica

02.08.13, 11:25
Moja ciąża 5 lat temu zakończyła się wcześniejszym porodem - bez wskazania przyczyny.
Wczoraj byłam u lekarza, który stwierdził, iż powodem wcześniejszego porodu mogła być mała macica, która teraz u mnie wygląda, jakbym wcale nie była w ciąży. Czy spotkałyście się z takim przypadkiem. Czy kolejna ciąża tez może zakończyć się przedwcześnie?
Obserwuj wątek
    • mama-cudownego-misia Re: mała macica 02.08.13, 12:15
      > Czy kolejna ciąża tez może zakończyć
      > się przedwcześnie?
      A pytałaś o to ginekologa?
      • pannatunia Re: mała macica 02.08.13, 14:18
        Pytałam, powiedział, że wszystko może się zdarzyć. Może to mieć wpływ, ale nie musi.
        • mama-cudownego-misia Re: mała macica 02.08.13, 14:35
          No to obawiam się, że on wie lepiej od forumek. A masz do niego zaufanie? Bo akurat w przypadku planowania ciąży, która bedzie obarczona jakimś tam ryzykiem ważne jest mieć dobrego ginekologa.
          Samą opinię też bym skonsultowała u innego, nie mówiąc, co ten pierwszy powiedział, żeby drugi przez lojalnosć zawodową nie potwierdził.
          • kiri77 Re: mała macica 03.08.13, 20:21
            ja powiem tak mi przed ciaza powiedzial lekarz ze mam mala macice jak u 12 latki i ze jak juz zajde w ciaze to poronie kilka razy lub niedonosze ciazy zeby mogla sie ona rozciagnac. Pierwszy synek urodzil sie wczesniakiem ale powod to wezel prawdziwy na pepowinie. druga ciaza donoszona i bez powiklam. Nastawilam sie na straty ciaz a wcale tak nie bylo. Lekarze jednak nie moga przewidziec wszytkiego. Trzymam kciuki
            • pannatunia Re: mała macica 05.08.13, 12:11
              Zaufanie mam - dzięki jemu jestem tu dziś i ja jak i moje dziecko, a nawet mama.
              Syn urodzony wcześniej miał również węzeł, więc może to przez to....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka