jupijajo Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 18.09.13, 13:35 Hej Dziewczyny nie wiem czy w dobrym miejscu pisze. Jestem tu nowa od 2 cykli staramy się z Mężulkiem o drugą dzidzie. Aktualnie jest dzis 23 dc, owulacje mnialam mniej więcej, 10,11. I sek w tym że nie pamiętam jak miałam w pierwszej ciąży takie pierwsze objawy. Przytulanko było z7/8 później 9 strasznie mnie bolało podbrzusze trwało to do mniej więcej połowy 10 września nigdy chyba nie odczowałam takiego bólu O.o 16dc miałam śluz biały gesty "twrorzkowy" od 20 dc mialam było go mniej i był gęsty i biały. A teraz mam sahare i przez caly czas od owu czuje jakieś minimalne uklucia jaknika od dziś mi jakoś piersi nabrzmialy ale zawsze tak miałam przed @. Czy możecie mi podpowiedzieć czy któraś może z Was tak miała ? Dodam ze zrobiłam dziś rano test bo nie wytrzymała tak na mnie patrzył w łazience wyszedł negatywny spodziewałam się tego i wiem że za wcześnie bo @ dopiero na 24 jest przewidziana ! Pozdrawiam Gorąco i trzymam kciuki ale coś czuję że tez się dopisze do października Odpowiedz Link
monika18815 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 18.09.13, 14:43 Hej. Sunrise_25 jak milutko że tu zajrzałaś)) myślałam o Tobie) jak się zarodeczek rozwija??? miałam dziś bete ale wyniki dopiero jutro a jak zadzwoniłam do labolaatorium to niestety ale takich informacji nie podaja telefonicznie. Aż miałam ochotę ją wyciągnąć przez słuchawkę)) zrobiłam rano test i no wiecie normalny czlowiek by nic nie zauważył,,, ale taki świr jak ja to coś tam zauważył, tylko nie wiem co to było.... kreseczke czy plamka na moim oku)) jutro albo za 2 dni zrobię drugi. temp. dziś 36.98 pobolewa poddbrzusze. tylko cycki wiotkie strasznie. co mnie zastanawia bo na @ też miałam nabrzmiałe.)) Odpowiedz Link
polapa Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 18.09.13, 15:34 hej równiutko 3 tyg po owulacji(monitoring) okres dostałam..... tzn narazie lekkie plamienia ale mysle ze sie rozkreci okres.....dopisuje sie do października ehh.... Odpowiedz Link
blue_orchidea Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 18.09.13, 16:12 jupijajo witaj wiesz co to jest strasznie ciężko powiedziec. Bo wiele z nas takie objawy pewnie ma i u jednych to ciąża, a u innych @. Dodatkowo każda ciąża inna, wiec w drugiej ciąży możesz miec zupełnie inne objawy niż w pierwszej trzeba sie w cierpliwosc uzbroic i czekac jeszcze trochę z testowaniem, bo teraz za wcześnie pozdrawiam polapa przyyyykro bardzo Odpowiedz Link
jupijajo Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 18.09.13, 16:46 blue_orchidea niestety cierpliwość to nie najlepsza moja strona a szczególnie teraz zapewne jak każdej z Nas ale zastanawiam się jak to jest z tymi testami bo troszkę już się na czytałam ale po jakiejś godzinie jak spojrzałam na test w sumie przypadkiem bo chciałam go wyrzucić i była ta 2 kreska wyraźna ale nie chcę się nakrecać bo jest wiele różniących się opinii na temat testów po czasie Odpowiedz Link
sunrise_25 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 18.09.13, 17:06 monika a zagladam zagladam i kibicuje Wam bardzo hmmm a moze bys fotke tego tesu wrzucila? spojrze swym "fachowym" okiem troche juz tych testow sie narobilam... u mnie zarodeczek nie wiem jak tam, ostatnio 9 wrzesnia bylo ok serduszko bilo mam nadzieje, ze nadal tak jest chociaz czasem mam watpliwosci jak za dobrze sie czuje no ale ja juz takie schizy mam nic nie poradze na to Odpowiedz Link
monika18815 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 18.09.13, 18:33 No niestety rozebrałam go na części pierwsze tak sie chciałam dopatrzyć)) Ale nie wiem. bo czasem widać a czasem nie. ja chyba fiksuje jutro sie dowiem wszystkiego ok 12 tej. bo wtedy zadzwonie po wyniki. boję się bardzo. Ale co ma być to będzie. jeszcze rano zrobię drugi test. jak dotykam piersi to zaraz czuje ból macicy i tak co troche sie bawie c.....kami że czuć tą macice miałyście coś takiego??? Odpowiedz Link
jupijajo Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 18.09.13, 18:51 Monika18815 Przy pierwszej ciąży tak mialam ale to było jak już bylam w 7tc i wiedziałam że jestem i ginekolog potwierdził nie było nawet mowy o przytulaniu bo wszystko czułam jak górę dotykalam to macica się odzywała że tam jest teraz mam 3 letniego wspaniałego synka teraz staramy się o córcie ja mam jeszcze nie cały tydzień przed sobą (do 24) a teraz mam wrażenie jak by mi mrówki wezykiem w piersiach chodziły albo to już wytwór mojej wyobraźni Trzymam kciuki za wszystkie co oczekują dnia testowania i życzę II Kreseczek Odpowiedz Link
monika18815 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 18.09.13, 19:48 jupijajo mam nadzieję że mi wykraczesz|))) pisz mi tak dalej.ja to lubie)) nic jutro się wszystko wyjaśni))) Odpowiedz Link
jupijajo Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 18.09.13, 19:57 Nie ukrywam bo mąż się śmieje już ze jestem jakąś czarownica ciągle coś przewiduje a słowa "wykrakalas znowu" to już rutyna w pewnym sensie Oby w Twoim przypadku też się sprawdzily czego Ci bardzo życzę i trzymam kciuki za jutro, i oczekuje tylko dobrych nowinek Odpowiedz Link
kamylen Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 18.09.13, 16:27 monika18815 jeszcze nie słyszałam żeby plamka na oku powodowała zobaczenie drugiej kreseczki dlatego trzymam kciuki żeby się ładnie pogrubiła i nie zostawiała wątpliwości co do swojego istnienia ja jak zobaczyłam moją niby-kreseczkę to musiałam wywalić męża z wyrka żeby mi powiedział że widzi to co ja więc wszystko w normie i informuj nas na bieżąco. Wszystkim oczekującym na test lub na @ dziewczynom życzę cierpliwości i trzymam kciuki Odpowiedz Link
blue_orchidea Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 18.09.13, 21:59 no tak, cierpliwosc to nie jest mocna strona żadnej z nas! Odpowiedz Link
kamylen Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 18.09.13, 22:38 A kiedy się bardzo czeka to czas jak na złość stoi jak zaklęty dlatego ogromne buziaki dla Was bo jesteście bardzo dzielne Odpowiedz Link
monika18815 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 19.09.13, 06:45 hej dziewczyny. temp rano 37.04 ale test wyszedł negatywnie z moczu. jestem 3-4 dni przed @ i narazie jestem spokojna. bo jedynymi znakami jakie mam to ból macicy. wszystko sie okaze o 12tej. kurcze ja mam inny problem bo ja jestem zatrudniona na 3 miesiące i muszę zajśc cholera))) rozumiecie o co mi chodzi??? nie wzięłam pod uwagę poronienia i mnie zatrudnili. inaczej cały czas bym czekała. tylko że ten ból macicy jest czesty dosyć. Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 19.09.13, 07:54 kamylen miło, że nas odwiedzasz i wspierasz. Jak się czujesz? Odpowiedz Link
kamylen Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 19.09.13, 11:35 Odwiedzam Was i podczytuję codziennie i oczywiście kibicuję gorąco każdej z Was U mnie samopoczucie narazie całkiem dobrze, choć nie widziałam jeszcze mojego malenstwa na USG, przez co się trochę denerwuje żeby wszystko było dobrze. Beta ładnie rośnie (w zeszłym tygodniu było już 1100). Oprócz okropnych bóli brzucha nic innego mnie nie boli (nawet (.)(.) ). Wizyta u gina w przyszłym tygodniu więc mam nadzieję na pierwsze "zdjęcie" fasolki Buraki dla Was moje drogie "fajterki" Odpowiedz Link
kamylen Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 19.09.13, 11:38 Oczywiście nie "buraki" tylko "buziaki" - ten wredny T9... <zawstydzona> Odpowiedz Link
monika18815 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 19.09.13, 12:22 hej Wam. właśnie się dowiedziałam że przeskakuję na październik bo wynik bety 0.1.... więc napewno nic z tego. no nic trzymam kciuki za Was Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 19.09.13, 12:44 kamylen czekamy na wieści, jak fasolka rośnie. Oczywiście buziaki dla Was monika18815 ale @ jeszcze nie ma u Ciebie? Odpowiedz Link
eeffaa Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 19.09.13, 13:37 monika18815 właśnie tak jak pisze polamagda, nie ma @ to jest nadzieja. polapa i katharin a co u Was? lenk_a37................x cs............04.09 37 lat mamaa_mai...........5 cs............06.09 26 lat nadzieja05.............9 cs........... 10.09 34 lata maesstra.............20 cs .......... 11.09 29 lat kamylen ...............2 cs ...........11.09 29 lat azile22..................2 cs........... 11.09 22 lata polapa...................x cs............11.09 33 lata ewelin5.................2 cs............12.09 27 lat palaga..................7 cs.............13.09 36 lat 82rozyczka...........16 cs............13.09 31 lat aniab.27.................1cs............14.09 32 lata gaba85................12 cs............14.09 28 lat pepapigg...............1 cs............14.09 36 lat eeffaa...................3 cs............14.09 30 lat inuzia....................2 cs........... 14.09 28 lat ka.maszka.............1 cs............15.09 32 lata szirlej85................2 cs............15.09 28 lat asiatkow20............7 cs............16.09 27 lat jupie.....................2 cs.............ok.17.09 29 lat igulina1.................8 cs..pp...... ok. 18.09 26 lat katharin................3 cs.............18.09 31 lat papagajka.............5 cs.............ok. 20.09 29 lat gps7.....................2 cs............ 20.09 34 lat monika18815.........5 cs.............21.09 30 lat truskawka2013......1 cs.............21.09 26 lat saper314 ...............1cs.............21.09 27 lat blue_orchidea.......15 cs.............24.09 33 lata kandyzowana30......2 cs.............26.09 33 lat eli.ase....................3 cs............28.09 33 lat evdokia..................2 cs.............28.09 32 lata monajka23.............9 cs.............29.09 24 lata m.krzyk..................2 cs.............29.09 25 lat kasiocha88.............3 cs.............30.09 25 lat feniks1979............13 cs.............30.09 34 lata polamagda............17 cs............30.09 36 lat Odpowiedz Link
aniab.27 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 19.09.13, 13:42 Wczoraj dopisałam się na październik i uprzedziłam @ która dzisiaj przyszła także u mnie Odpowiedz Link
jupie Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 19.09.13, 14:12 Słuchajcie - nie ma @ jest nadzieja - ale jak w międzyczasie beta jest zrobiona i jest 0,1 to cudów nie ma-ciąży nie ma. Beta jest produkowana od momentu zagnieżdżenia wiec jeśli 3 dni przed @ wychodzi 0,1 to ciąży nie ma i ja bym nie chciała żeby ktoś w takiej sytuacji rozdmuchiwal mi nadzieję..Fajnie mieć nadzieję, ale przy tej becie to już bez przesady.. Monika, nie martw sie, ja też przepisuje sie na październik i mam nieciekawa sytuacje w pracy- szykują sie zwolnienia i jak niezaciaze pewnie wylece i plany na 1 dziecko będę musiała przesunąć na 2 lata.. A mam 29 i na razie 0 dzieci.Zanim znajdę nowa prace i sie w nią wdroze trochę potrwa, a nie chce z marszu pracodawcy przynosić kwitka..takie kurde realia w tym kraju. Pozostaje mieć nadzieję ze październik przyniesie 2 kreski i duza bete Odpowiedz Link
monika18815 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 19.09.13, 14:25 jupie jedziemy na tym samym wózku)) tez muszę zajść bo mi znowu pieniądze szlak trafi. wiem że kasa nie jest najważniejsza ale wiecie jakie są realia i od listopada będe musiała szukać pracy a wiadomo jakie jest bezrobocie. Wiem że w ciąży nie jestem....nie mam jeszcze @ bo powinnma dostać ok 21-22. ale już wiem że nie dostane. jakbym dostała w niedziele to bym się cieszyła że mam chociaż regularnie po poronieniu. no nic jak Bóg da będzie. Ale dzięki za słowa otuchy i pocieszenia. pozdrawiam. Odpowiedz Link
monika18815 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 19.09.13, 14:25 już wiem że dostane)) pomyliłam się Odpowiedz Link
blue_orchidea Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 19.09.13, 15:32 szkoda monika mam nadzieję, że w następnym cyklu Wam się uda.. apropo dziewczyny zauważyłyscie, że feniks ostatnio nie ma? Czy mi się tylko wydaje ?:p Odpowiedz Link
monika18815 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 19.09.13, 15:44 no podobno sie uczy)) Ale już długo długo Odpowiedz Link
blue_orchidea Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 19.09.13, 15:49 no, żeby tylko jej głowa nie pękła od tej nauki nie wierzę, że nie ma 5 minut, żeby do nas zajrzec i nam opowiedziec jakiś kawał Odpowiedz Link
monika18815 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 19.09.13, 16:50 słyszysz Feniks???? odezwij sie do nas!!!! My tęsknimy!!!!)) Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 19.09.13, 19:39 Blue_orchidea bardzo cie prosze zerknij na moje wyniki widziałam w lipcowym wątku ze sie znasz pliss...wizyte u endo mam dopiero na pocz paźdz. fT4-1,120(0,900-1,700) fT4-2,98(2,0-4,4) Prolaktyna-7,15(4,79-23,3) FSH-6,06(3,5-12,5) LH-3,75(2,4-12,6) TSH 0,503(0,27-4,2) Prosze o jakieś interpretacje.... Odpowiedz Link
rigolard Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 19.09.13, 21:46 Pepapigg idź na forum hashimoto. Masz wysokie tsh i niskie oba hormony. O ile dobrze obczailam twoje wyniki, bo piszesz dwa razy o FT4, to proporcje masz jak poniżej: FT4 27.50% [wynik 1.12, norma (0.9 - 1.7)] FT3 40.83% [wynik 2.98, norma (2 - 4.4)] Myśle, ze warto zrobić dalsza diagnostykę - przede wszystkim usg tarczycy z podanymi wymiarami platow oraz badania w kierunku ewentualnych niedoborow: b12, ferrytyna, d3. Skonsultuj sie koniecznie z endokrynologiem - uwaga - DOBRYM - chociaż niezwykle trudno takiego znaleźć. Odpowiedz Link
ewelinka_1986 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 19.09.13, 23:51 Hej dziewczyny, Gratuluje WAM dwoch kresek! Nie powiem, dobry wynik jak na polowe wrzesnia a jeszcze druga polowa listy przed testowaniem. 3mam kciukasy i zycze powodzenia!! Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 00:46 Wielkie dzieki rigolard jestem tu bo chciałam dxidxie...i badania zaczełam robić... Fakt druga wartosc to ft3 Czuje sie słabo i dużo śpiiee przybrałam na wadze i czekam na wizyte u endo. Czy jest szansa na upragnione dziecko? Odpowiedz Link
jupijajo Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 14:12 Hej Dziewczyny monika18815 przykro mi , że teraz nie wyszło trzeba być dobrej myśli mam 25 dc i nie wiem co myśleć wczoraj miałam mdłości wszystkie miesnie mnie bolaly ze czułam się co najmniej słabo mam 3 dni do @ i test wyszedł negatywnie może,a raczej na pewno za wcześnie na test ale zawsze przed @ miałam na brzmiale i bolace piersi a teraz nic za to podbrzusze od owu ciagle kuje, boli ¡¿ nie mam pojęcia co myśleć Pozdrawiam Was Dziewuszki gorąco Trzeba myśleć optymistycznie i głowa do góry Odpowiedz Link
marinareczka Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 09:29 Czesc dziewczyny! Z gory przyepraszam za brak polskich znakow... uroki zycia za granica Chetnie dolacze do Waszego grona, o ile mozna. U mnie decyzja o kolejnym dziecku jest dosc spontaniczna, gdyz to zalecenie lekarza. Nie to, zeby lekarz nas zmuszal Myslelismy z mezem o drugim dziecku, ale dopiero za jakis czas, keidy bedzie bardziej stabilna sytuacja finansowa. Niedawno, jeszcze w obecnym cyklu, mialam przeprowadzamy zabieg laparoskopii, wykryto u mnie zaawansowana endometrioze (glownie przy jelitach). Mam tez czesciowo niedrozny jeden jajnik, przez co ginekolog stwierdzil, ze beda problemy z zajsciem w ciaze, ale zalecil intensywne starania. Teraz jest dopiero pierwszy cykl, w ktorym wzielismy sie 'do roboty' Czy Was tez tak ta cala sytuacja pochlania? Jestem tym tak przejeta, ze tylko siedze i czekam, az te dni zaczna mijac, zastanawiajac sie czy juz jestem w ciazy czy jeszcze nie. Okres powinnam dostac najpozniej okolo 26 wrzesnia. Cykle mam nieregularne (23-28 dni) przez co caly czas sie zastanawiam czy powinnam zrobic test, rozum podpowiada mi, ze jednak jeszcze za wczesnieWiem, ze cierpliwosc bardziej poplaca... dlatego poradzcie drogie Staraczki, jak sobie radzic z czasem? Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 09:58 Witaj marinareczka w naszych progach. Oczywiście, że się dopisuj. Nasze życie przebiega na odliczaniu dni od owulacji do dnia spodziewanej @. A potem jest różnie. Albo jest albo przepisujemy się na wątek z testowaniem w następnym miesiącu. Generalnie, żeby nie zwariować to trzeba znaleźć sobie jakieś zajęcie, żeby ciągle nie myśleć o chęci bycia w ciąży, aczkolwiek jest to bardzo trudne. No i bardzo się pocieszamy, wspieramy, razem przeżywamy nasze rozterki i co najważniejsze razem się śmiejemy. Nie wyobrażam sobie dnia bez obecności na tym forum. Dziewczyny są świetne, poczytaj najlepiej nasz cały wątek. Pozdrawiam Odpowiedz Link
marinareczka Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 11:42 Dziekuje [polamagda]! Forum bardzo ciekawe, juz troche przeczytalam, ale zeby nadrobic wszystkie wpisy potrzeba mi jeszcze czasu Wlasnie wrocilam ze sklepu i juz bylam gotowa kupic test, ale nie moglam znalezc. Wmowilam sobie, ze to znak, zeby nie robic po za wczesnie Tak jak piszesz, bardzo trudno jest o tym nie myslec... ja caly czas, odkad mam nadzieje, mam tez co chwile jakis objaw, ktory od razu staram sie jakos logicznie wytlumaczyc, ale jednak po cichu myslac o ciazy. Czasami doprowadza mnie to do szalu ! Takie male wariacje kobiet starajacych sie. Przez ten lekki stres, podekscytowanie i ta niepewnosc chyba boli mnie juz brzuch. Mam nadzieje, ze to nie okres... choc zabarwiony sluz juz mam. Ale poki krwawienia nie ma, jest nadzieja )) Pozdrawiam wszystkie Forumowiczki, zycze powodzenia tym, ktore zapisaly sie juz na pazdziernik oraz trzymam kciuki za te, ktore jeszcze maja wykonanie testu w tym miesiacu przed soba Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 11:58 witam dziewczyny no ja juz sama nie wiem... zrobiłam badania z tego co wyczytałam prawdopodobnie mam niedoczynnośc wtórną i hashimoto , niskie TSH z niskim fT4 i Ft3, wizyta u endo dopiero po owulacji... próbować czy może dać spokój? samemu wprowadzić wit d i żelazo? myślałam, że mój stan psychiczny smutek i senność spowodowany jest żalem że nie mogę zajść w upragniona ciążę a tu proszę... dziękuje dziewczynom na forum,że się interesuja i odpowiadają. To więcej daje niż wizyta u lekarza. Założyłam też konto na ovufriend... zobacze czy mam owulację chociaż. Nie wiem czy w mojej sytuacji niezachodzenie w ciąże to powód tego niskiego TSH i zależnośći %fT4 do fT3 .... i ciekawe czy będe miała szanse jeszcze na dzidzie.... buuuuuuuuu Odpowiedz Link
marinareczka Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 12:11 Szansa na dzidzie jest zawsze! Znam przypadek, gdzie lekarze mowili 'Nie bedzie pani mogla miec wiecej dzieci', a tu ciaaach, kolejna fasolka! Trzeba probowac, probowac i probowac Co to Twoich wynikow, to niestety jestem poczatkujaca, wiec niewiele pomoge. Pamietaj, ze trzeba byc dobrej mysli A tu cos na rozluznienie: ryjbuk.pl/test-ciazowy-260785 Odpowiedz Link
rigolard Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 14:54 pepapigg ja chyba pijana byłam bo widziama u ciebie tsh 5, a ty masz 0,5. to jest super. natomiast niskie procentowo ft3 ft4 moga rzeczywiscie dawac ci odczucie sennosci, zimna, braku energii. moze tez mieć niedobór zelaza i b12. Kobieto, idz do endokrynologa, ale raczej nastaw się ze wyjdziesz z kwitkiem. ja przy tsh 2,28 do tej pory nie dostalm recepty na euthyrox. I staraj sie caly czas, i nie popadaj w stany smutku i zadumy, bo to bez sensu! Odpowiedz Link
jupie Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 15:06 No właśnie też mi sie coś nie zgadzało, bo widzę ze 0,5 a rigolard pisała, że wysokie.. Ja bym też radziła samemu nie wnioskować tylko iść do dobrego endo-zresztą di ty gin.tez powinien dobrze zinterpretować i powiedzieć, czy na wydania to ok, czy nie. Powodzenia! Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 15:26 jupie napisał(a): > Nie wydania tylko starania, ech dzięki jupie ja juz się denerwuje bo wszystkie prawie tu takie młode laseczki ja 36 mam skończone i chciałam jeszcze tak hop siup na koniec roku se dzidzie ciachnąć hehe Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 15:08 rigolard kochana czyli nie jest az tak źle? ja jestem zielona... jedyne co to nienajlepiej się czuję jest mi zimno i ciagle śpię ile bym nie przespała zawsze usnę... to męczące bo nawet filmu nie moge oglądnąć z moim mężem czy posiedzieć a on taki nocny marek... będe znowu próbowac sie wstrzelic kupie te suplementy witaminy i sie podkuruje i czekam na wizyte co mi powie endo, a moze sie uda ? juz mi sie brzusio po nocach śni.... trzymam za was wszystkie kciuki Odpowiedz Link
rigolard Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 15:28 Pepapigg zrób sobie test na niedoczynność. www.chorobytarczycy.eu/test#0 I bardzo polecam poczytanie forum Hashimoto, to kopalnia wiedzy, która pozwoli cie się dobrze przygotować do spotkania z endo. forum.gazeta.pl/forum/f,24776,Hashimoto.html Trzymaj sie! Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 15:34 dzięki rigolard czytam właśnie będe miała co robić Tobie też powodzenia i fasolki of kors Odpowiedz Link
truskawka2013 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 19:57 ja JUTRO rano testuję... Martwię sie.. Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 20:21 Truskawka nie martw sie może to bedzie wlasnie ten dzień Odpowiedz Link
monika18815 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 20:56 truskawka tez trzymam kciuki)))) Odpowiedz Link
marinareczka Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 15:39 No to wskakuje na liste siup: (wybaczcie brak emotikonek, nie wiem jak je ustawic) lenk_a37................x cs............04.09 37 lat smile mamaa_mai...........5 cs............06.09 26 lat smile nadzieja05.............9 cs........... 10.09 34 lata sad maesstra.............20 cs .......... 11.09 29 lat sad kamylen ...............2 cs ...........11.09 29 lat smile azile22..................2 cs........... 11.09 22 lata smile polapa...................x cs............11.09 33 lata ewelin5.................2 cs............12.09 27 lat sad palaga..................7 cs.............13.09 36 lat sad 82rozyczka...........16 cs............13.09 31 lat sad aniab.27.................1cs............14.09 32 lata gaba85................12 cs............14.09 28 lat pepapigg...............1 cs............14.09 36 lat sad eeffaa...................3 cs............14.09 30 lat smile inuzia....................2 cs........... 14.09 28 lat sad ka.maszka.............1 cs............15.09 32 lata sad szirlej85................2 cs............15.09 28 lat smile asiatkow20............7 cs............16.09 27 lat jupie.....................2 cs.............ok.17.09 29 lat sad igulina1.................8 cs..pp...... ok. 18.09 26 lat sad katharin................3 cs.............18.09 31 lat papagajka.............5 cs.............ok. 20.09 29 lat gps7.....................2 cs............ 20.09 34 lat monika18815.........5 cs.............21.09 30 lat truskawka2013......1 cs.............21.09 26 lat saper314 ...............1cs.............21.09 27 lat blue_orchidea.......15 cs.............24.09 33 lata kandyzowana30......2 cs.............26.09 33 lat marinareczka........ 1 cs.............26.09 25 lat eli.ase....................3 cs............28.09 33 lat evdokia..................2 cs.............28.09 32 lata monajka23.............9 cs.............29.09 24 lata m.krzyk..................2 cs.............29.09 25 lat kasiocha88.............3 cs.............30.09 25 lat sad feniks1979............13 cs.............30.09 34 lata polamagda............17 cs............30.09 36 lat Odpowiedz Link
blue_orchidea Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 16:05 pepapigg widziałam, że dziewczyny już Ci pomogły co tam u Was kochane staraczki? Dzisiaj na ovufriend porada odnośnie obserwacji szyjki macicy. Przyznam się, że cały czas mam z tym problem, nie potrafię odróżnic czy jest otwarta czy zamknięta itd. Badacie szyjke, czy ograniczacie się do mierzenia tempki i śluzu? P.S. trzymam kciuki za wszystkie, które testują we wrześniu! Odpowiedz Link
rigolard Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 16:11 Blue, ciagle myśle o Tobie Blue Jasmin. Sorry, wina Woodiego. Jak Ty się masz? jesteś na ostatniej prostej. Ja nawet nie kupiłam termometra. Wstyd po prostu. Ale ciesze się ogromnie, bo udało mi się dostać receptę na tardyferon i skomplementuję zelazo. Mysle sobie, ze możne dziecka nie było bo organizm słaby? Trzeba sie jakoś pocieszać, ze jak uzupełnię braki, to w cudowny sposób zajdę Trzymaj się Jasmin Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 18:31 Blue_orchidea ja od dawna sprawdzam śluz i z tym nie mam problemu no chyba że go nie ma a powinien być..od niedawna sprawdzam temp i mam konto na ovufriend kiedyś uzywałam pasków owul i wykazywały wiec nadzieje mam Aaaa i czytałam o żelu ułatwiającym zapłodnienie ! wiecie coś o tym? Odpowiedz Link
monika18815 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 20:52 kochana blu. ja jak próbuje sprawdzić szyjkę to potrafię nawet paluszka wsadzić w tę szyjkę))) tzn. koniuszek blue_orchidea napisała: > pepapigg widziałam, że dziewczyny już Ci pomogły > > co tam u Was kochane staraczki? Dzisiaj na ovufriend porada odnośnie obserwacji > szyjki macicy. Przyznam się, że cały czas mam z tym problem, nie potrafię odró > żnic czy jest otwarta czy zamknięta itd. Badacie szyjke, czy ograniczacie się d > o mierzenia tempki i śluzu? > > P.S. trzymam kciuki za wszystkie, które testują we wrześniu! Odpowiedz Link
jupijajo Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 16:07 Pozwólcie że również się do tego wspaniałego grona lenk_a37................x cs............04.09 37 lat smile mamaa_mai...........5 cs............06.09 26 lat smile nadzieja05.............9 cs........... 10.09 34 lata sad maesstra.............20 cs .......... 11.09 29 lat sad kamylen ...............2 cs ...........11.09 29 lat smile azile22..................2 cs........... 11.09 22 lata smile polapa...................x cs............11.09 33 lata ewelin5.................2 cs............12.09 27 lat sad palaga..................7 cs.............13.09 36 lat sad 82rozyczka...........16 cs............13.09 31 lat sad aniab.27.................1cs............14.09 32 lata gaba85................12 cs............14.09 28 lat pepapigg...............1 cs............14.09 36 lat sad eeffaa...................3 cs............14.09 30 lat smile inuzia....................2 cs........... 14.09 28 lat sad ka.maszka.............1 cs............15.09 32 lata sad szirlej85................2 cs............15.09 28 lat smile asiatkow20............7 cs............16.09 27 lat jupie.....................2 cs.............ok.17.09 29 lat sad igulina1.................8 cs..pp...... ok. 18.09 26 lat sad katharin................3 cs.............18.09 31 lat papagajka.............5 cs.............ok. 20.09 29 lat gps7.....................2 cs............ 20.09 34 lat monika18815.........5 cs.............21.09 30 lat truskawka2013......1 cs.............21.09 26 lat saper314 ...............1cs.............21.09 27 lat blue_orchidea.......15 cs.............24.09 33 lata jupijajo.......................2cs..............24.09 22 lata kandyzowana30......2 cs.............26.09 33 latmarinareczka........ 1 cs.............26.09 25 lat eli.ase....................3 cs............28.09 33 lat evdokia..................2 cs.............28.09 32 lata monajka23.............9 cs.............29.09 24 latam.krzyk..................2 cs.............29.09 25 lat kasiocha88.............3 cs.............30.09 25 lat sad feniks1979............13 cs.............30.09 34 lata polamagda............17 cs............30.09 36 lat Odpowiedz Link
jupijajo Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 16:10 Hej Wybaczcie mi zdeformowana liste niestety wszystko robie z telefonu i nie mam pojęcia dlaczego tak się stało Odpowiedz Link
eli.ase Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 19:22 Hej, ja się przesuwam troszkę wyżej...ovu przyszło wcześniej, więc testowanie też się przesunie...aktualizacja, mam nadzieję, że nic nie pomyliłam... Mam nadzieję, że wrześniowe uśmiechnięte buźki się jeszcze nie wyczerpały A przy okazji gratuluję zafasolkowanym i trzymam kciuki za siebie i resztę. lenk_a37................x cs............04.09 37 lat mamaa_mai...........5 cs............06.09 26 lat nadzieja05.............9 cs........... 10.09 34 lata maesstra.............20 cs .......... 11.09 29 lat kamylen ...............2 cs ...........11.09 29 lat azile22..................2 cs........... 11.09 22 lata polapa...................x cs............11.09 33 lata ewelin5.................2 cs............12.09 27 lat palaga..................7 cs.............13.09 36 lat 82rozyczka...........16 cs............13.09 31 lat aniab.27.................1cs............14.09 32 lata gaba85................12 cs............14.09 28 lat pepapigg...............1 cs............14.09 36 lat eeffaa...................3 cs............14.09 30 lat inuzia....................2 cs........... 14.09 28 lat ka.maszka.............1 cs............15.09 32 lata szirlej85................2 cs............15.09 28 lat asiatkow20............7 cs............16.09 27 lat jupie.....................2 cs.............ok.17.09 29 lat igulina1.................8 cs..pp...... ok. 18.09 26 lat katharin................3 cs.............18.09 31 lat papagajka.............5 cs.............ok. 20.09 29 lat gps7.....................2 cs............ 20.09 34 lat monika18815.........5 cs.............21.09 30 lat truskawka2013......1 cs.............21.09 26 lat saper314 ...............1cs.............21.09 27 lat blue_orchidea.......15 cs.............24.09 33 lata eli.ase....................3 cs............25.09 33 lat kandyzowana30......2 cs.............26.09 33 lat marinareczka........ 1 cs.............26.09 25 lat evdokia..................2 cs.............28.09 32 lata monajka23.............9 cs.............29.09 24 lata m.krzyk..................2 cs.............29.09 25 lat kasiocha88.............3 cs.............30.09 25 lat feniks1979............13 cs.............30.09 34 lata polamagda............17 cs............30.09 36 lat Odpowiedz Link
blue_orchidea Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 21:26 rigolard nie przeszkadza mi zupełnie, może byc i blue jasmin Odpowiedz Link
blue_orchidea Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 21:27 peppapig to jak masz konto na ovu, to raz dwa wrzucaj swój wykres ja śluz też od dawna sprawdzam i bez problemu rozpoznaję.. no ale z tą szyjką to mam ewidentnie problem Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 20.09.13, 22:17 Oki jutro wrzuce wykres teraz na komorce jestem ale ja mam pierwszy wykres dopiero 8 dcyklu zawsze sama cosik pisalam w notesie a tu tak przejrzyście widać i wyświetli mi owulke Oby Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 21.09.13, 13:36 blue_orchidea napisała: > peppapig to jak masz konto na ovu, to raz dwa wrzucaj swój wykres > ja śluz też od dawna sprawdzam i bez problemu rozpoznaję.. no ale z tą szyjką t > o mam ewidentnie problem KOCHANA BLUE JAK MAM WRZUCIC TEN WYKRES... udostępniłam na ovufriend i nic ... Odpowiedz Link
saper314 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 21.09.13, 06:57 Hej, Rano o 5 zrobiłam test, półprzytomna zobaczyłam 2 kreski Pójdę dziś na betę, żeby monitorować przyrost. martwię się, bo w maju tego roku miałam łyżeczkowanie w związku z poronieniem zatrzymanym (12 tydz). Powodzenia testującym Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 21.09.13, 07:44 Saper314 gratulacje! Trzymam kciuki żeby wszystko było ok... Odpowiedz Link
truskawka2013 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 21.09.13, 08:59 Mi się nie udało ( Jedna kreska i ani cienia drugiej. Najlepsze jest to, że koleżanka mi powiedziała wczoraj że zaszła w ciąże po 1 cyklu starań Jakoś tak czuje się gorsza serio. Czekam na @ eh... Odpowiedz Link
azile22 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 21.09.13, 11:12 saper gratuluję! truskawka nie czuj się gorsza tak jest, że czasem wystarczy 1cs, a czasem trzeba się postarać trochę dłużej. większości z nas tutaj nie udaje się za 1 razem, ale nie jesteśmy gorsze po prostu bardzo chcemy i to czasem nas blokuje nie smuć się póki nie ma @ jest jeszcze jest szansa Odpowiedz Link
kamylen Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 21.09.13, 12:46 truskawka2013 rozczarowanie jest naturalne - kiedy spodziewałaś się innego wyniku. Ale czekaj jeszcze na @ - niektórym dziewczynom pozytywny test wychodzi dopiero 3 dni po terminie spodziewanej @, więc jeszcze nie wszystko stracone A gorsza nie jesteś, nie myśl tak - niestety nie na wszystko masz wpływ, co do ciąży, to z mężem możecie dać z siebie wszystko ale to zaledwie połowa drogi, pozostała część nie leży już w naszych rękach (dlatego jest to takie wkurzające - bo można tylko czekać na rezultat). Więc w żadnym wypadku nie obwiniaj siebie Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 21.09.13, 13:32 witaj polamagda i gratuluje dzisiejszej bużce :0 ja mam niedługo płodne czekam na objawy z ustęsknieniem i tak jak truskawka czułam sie niejeden raz zdołowana jak każda z nas która czeka na fasolke ale znowu do boju i jakie to miłe sie ciagle przytulać ze swoim facetem i czekać może sie uda tym razem, to forum mnie umocniło i wiem że nie jestem sama ... ( i nie tylko ja po 30 stce troche tez staram się o dzidzie ) Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 21.09.13, 14:03 pepapigg chyba mnie pomyliłaś, bo ja jeszcze mam 9 dni do testowania, ale mam nadzieję, że pogratulujesz mi za te kilka dni, pozdrawiam Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 21.09.13, 14:05 pepapigg sorry, myślałam że mi gratulujesz, niedoczytałam posta, jajniki mi się na mózg już chyba rzuciły he he Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 21.09.13, 14:37 polamagda hehe nic nie szkodzi chciałabym ci pogratulowac za pare dni a ty mi w pańdzierniku hehe Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 21.09.13, 14:42 A Jeżeli chodzi o wrzucenie wykresu z ovu to dziewczyny pisały jak to zrobić. Musiałabyś przekopać ten wątek. Odpowiedz Link
kamylen Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 21.09.13, 12:38 Jejejeje!!! Gratulacje teraz trzymam kciuki za spokojną i szczęśliwą ciążę Odpowiedz Link
saper314 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 21.09.13, 15:01 hej, ciąża potwierdzona beta 1412,5 mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze i trzymam kciuki za Was dziewczynki. Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 21.09.13, 16:03 No piękna beta saper. Pewnie w poniedziałek zrobisz następną, daj znać jak wyniki. Czekamy na fluidy ciążowe od Ciebie... Trzymajcie się i spokojnej ciąży Odpowiedz Link
jupijajo Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 21.09.13, 16:25 Hej Dziewczyny Własnie zrobiłam test, nie wiem co mnie podkusiło I wyszła ta II kreska blada ale widać ją W poniedziałek pójdę na bete jeszcze dla pewności Trzymam za Was kciuki dziewczynki i 3-majcie się Odpowiedz Link
blue_orchidea Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 21.09.13, 17:13 ale świetnie! dziewczyny wieeelkie gratulacje. kochana jak wchodzisz na ovu, pod wykresem masz: udostępnij wykres. Klikasz na MINIATURA i kopiujesz ten link. Potem tutaj na gazecie ustawiasz sobie sygnaturę, czyli kopiujesz ten link Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 21.09.13, 17:22 Blue_orchidea wielkie dzięki będę próbowac później no i gratuluje II kresek Ja też chce :-$ :-! O Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 21.09.13, 17:55 sprawdzam czy jest mój wykresik ni jest zaczęłam dopiero w tym cyklu ... Odpowiedz Link
saper314 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 24.09.13, 08:00 hej Powtarzałam wczoraj betę i już się podwoiła, jest ponad 3000. martwi mnie ze piersi mnie jeszcze nie bolą, nie wiem czy tak może być na początku ciąży. Odpowiedz Link
jupijajo Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 24.09.13, 08:15 Hej Saper314 Mnie też jeszcze nie bolą ale w moim przypadku to druga ciąża i z tego co wiem to nie muszą boleć od razu a jak się czujesz ? Odpowiedz Link
lenk_a37 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 24.09.13, 09:01 dziewczyny, mały update moich poczynań niektóe z was moze pamiętaja - jako weteranka plamień bez powodu w FL całkiem niedawno wreszcie zaciążyłam (3 raz Nie było łatwo chociazby z racji wieku (skonczone 37), plamien ,nastawienia M, braku czasu na porzadne staranka. W efekcie intensywne starania trwały około 1,5 roku (długo). Aktualnie to mój 7 tc. Wczoraj na usg zobaczyłam 6 mm zarodek z bijącym serduchem. Niech mój "beznajdziejny" przypadek będzie nadzieja dla wszystkich dziewczyn ktore nie maja zdiagnozowanej przycyzny nie powodzen - uda sie wam - zobaczycie. Tylko kazda z nas musi chyba odczekac swoje..... Do świeżo zaciążonych: moim pierwszym objawem ze cos sie pozytywnego dzieje bylo tydzien po owulacji i ostatnim sexie totalne odrzucenie od piwa, ktore lubiłam. W tym momencie zakielkowala we mnie mysl ze moze......moze...... tydzien pozniej kiedy plamienia nie rozkrecily sie w normalny @ test byl juz pozytywny. OD kilku dni po terminie @ zaczedly mnie bardzo bolec sutki, dzisiaj bola juz cale piersi, sa jakby obite, nie da sie lezec na brzuchu. Przez jakis tydzien od terminu@ bolacy brzuch ale nie jak na @ tylko kłócie naciaganie i napinanie w dole brzucha. To niesamowite - to moja 3 ciaza, co prawda po dlugim czasie przerwy ale przezywam kazdy jej dzien na nowo, jakby byla pierwsza. Wciąż zagladam na to forum, trzymam za was kciuki, szczegolonie za weteranki - nalezy wam się juz! Trzymacjie tez za mnie....zebym w koncu dlaa sobie spokoj z netem i czytaniem info o pusdtych pecherzykach, zanikajacych serduszkach, poronieniach.... Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 24.09.13, 09:48 kochana lenko ja tez mam prawie 37 i taką szalona chęć na trzecie i cieszę sie że to napisałaś bo dodałaś mi nadziei... ja postanowiłam popróbować do końca roku... jeśli się nie uda to poprostu sobie odpuszczę może pójde do szkoły... zawsze chciałam zrobić kosmetyczną... życzę Ci zdrowia i szczęścia i wszystkim dziewczynom upragnionej fasolki by móc zobaczyć bijące serduszko....... Odpowiedz Link
zabka1230 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 03.10.13, 13:23 mam nadzieję że to już "niedługo" bo staram się już rok jestem przebadana nawet w pon. prześwietlona i co .....i wszystko jest ok! hormony ok, endometrium 3warstwowe ok, jajeczka w jajnikach ok, zrostów ni ma tak jak tej ciąży. Od dzisiaj przestaje chodzić do gina i przerzucam się na neurologa bo mam coś z głową nie tak więc zaczynam hodować kwiatki i takie tam może wtedy zaskocze) Odpowiedz Link
saper314 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 24.09.13, 15:45 Dobrze się czuję. nie mam ani plamień ani bólu brzucha. Za to latam do toalety, śpię na stojąco i trochę mnie mdli, ale nie tak żebym chciała wymiotować? a Ty jak się czujesz jupijajo? Odpowiedz Link
jupijajo Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 24.09.13, 16:23 saper314 zdążyło mi się raz w galerii na zakupach może nie zemdleć ale nogi mi się ugieły mdli czasem co dziwne nie rano tylko wieczorem toaleta to owszem również nie plamie i nie mam bólu brzucha, podbrzusza a więc ok tylko dziś się zarejestrowałam do lekarza niestety nie będzie go przez tydzień w październiku i wychodzi na to że dopiero w 10 tc pójdę po raz pierwszy ... Czy nie za późno jak na pierwszą wizytę? Jak myślicie? Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 24.09.13, 16:59 jupijajo Ty to jesteś cierpliwa, bo ja już bym była u lekarza na pewno. Żeby dostać becikowe musisz mieć prowadzoną ciążę od 10 tygodnia, tak więc się załapiesz... Odpowiedz Link
jupijajo Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 25.09.13, 08:34 polamagda niestety nie miałam wyjścia zarejestrowałam się w pierwszym wolnym terminie a to prywatnie O.o sama w szoku byłam, lecz mam jeszcze jeden termin gdzie rejestrowalam się na początku września na NFZ do innego ginekologa a więc chyba nie zmarnuje tego to będzie ok 6 tc a więc pójdę dla własnego spokoju że jest wszystko ok nie mam innego wyjścia Odpowiedz Link
evdokia Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 21.09.13, 18:40 Gratulacje saper i jupijajo! Saper, szczególnie za Ciebie będę trzymać kciuki, bo mam podobne doświadczenia do Twoich. Ech, martwię się, bo znowu zaczęły mi się plamienia przed okresem. Po poronieniu brałam na nie przez dwa miesiące duphaston i potem było OK aż do ostatniego miesiąca. W zeszłym miesiącu tak się tym nakręciłam, że wzięłam te plamienia za implantacyjne, bo nigdy nie zaczynały mi tak wcześnie - aż 7 dni przed miesiączką. Chyba się wybiorę do gina na początku tygodnia A w tym cyklu chyba znowu nic nie będzie z testowania Odpowiedz Link
ewelinka_1986 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 21.09.13, 20:24 monika i jak u Ciebie? testowalas??? Odpowiedz Link
monika18815 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 22.09.13, 12:29 Ewelinka testowałam i nici. bo z bety mi wyszło 0.1. Czekam na okres który powinnam dostać dziś i G....mam nadzieję że to nie od poronienia. Nie nakręcam się już. po prostu co będzie to będzie. A co U ciebie??? jak samopoczucie??? ewelinka_1986 napisała: > monika i jak u Ciebie? testowalas??? Odpowiedz Link
ewelinka_1986 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 24.09.13, 22:35 monika18815 napisał(a): > Ewelinka testowałam i nici. bo z bety mi wyszło 0.1. Czekam na okres który powi > nnam dostać dziś i G....mam nadzieję że to nie od poronienia. Nie nakręcam się > już. po prostu co będzie to będzie. A co U ciebie??? jak samopoczucie??? kurcze, szkoda Monia ze sienie udalo. Ale dobre masz podejscie. Mi tez parcie puscilo. Co bedzie to bedzie. ) I tak 3mam za Ciebie kciuki nie wazne co Odpowiedz Link
jupijajo Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 21.09.13, 20:51 Dziękuję Dziewczyny Gdyby nie Wy to oszalała bym chyba sama ze sobą Gratuluję tym którym się udało zafasolkować I trzymam mocno kciuki za Te które są jeszcze przed testowankiem A w szczególności życzę powodzonka i cierpliwości Dziewczyną które będą dalej dzielnie się starać i walczyć o tą upragnioną fasolke Jesteście WIELKIE ★ Odpowiedz Link
marinareczka Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 22.09.13, 18:40 Gratuluje jupijajo i saper314! Zycze oby wszystko przebieglo po Waszej mysli i w zdrowiu! Truskaweczko, nie czuj sie gorsza. Kazdy ma swoj czas, trzeba byc wytrwalym! U mnie niestety wariacje, plamienia i juz zaczyna sie @ Troche smutno, bo czuje, ze kwestia czasu i @ sie rozkreci. Ale nie wolno tracic nadziei, dlatego dopoki w pelni krwawa malpa nie przyjdzie, zostaje jeszcze u Was A jezeli juz sie pojawi, to trudno. Pazdziernik: nowy miesiac, nowa szansa. Wtedy zaczynam sie wspomagac ziolkami O. Klimuszki i dzieki temperaturze i sluzowi bede uczyla sie poznac jak wyglada moj cykl. Odpowiedz Link
calineczka_11 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 22.09.13, 19:21 marinareczka - akurat na sprawdzanie sluzu i teperatury nie musisz czekac do nowego cyklu. Zacznij juz dzis, a nabierzesz wiekszej wprawy I mam pytanie do dziewczyn, ktore braly Bromergon - czy zaczynalyscie od jakiegos konkretnego dnia cyklu, jak Wam lekarz kazał. Prosze o wskazowki, chce skonfrontowac ze swoimi. Z gory dzieki za odzew w temacie )) Odpowiedz Link
marinareczka Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 22.09.13, 21:24 calineczka_11, w sumie racja z tym sluzem Ze tez na to od razu nie wpadlam Chyba nadzieja, ze nie bede musiala byla wieksza niz logiczne myslenie. A teraz na sluz juz za pozno, poczekam az @ minie. Odpowiedz Link
marinareczka Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 23.09.13, 07:49 Hej Dziewczyny! Niestety u mnie we wrzesniu bezowocnie. Nie czekam do 26stego, bo @ juz jest peln, nie ma sensu tracic testu. Dodaje '' i zmykam na pazdziernikowa liste. Powodzenia wszystkim usmiechnietym buzkom, trzymajcie sie w zdrowiu. A tym, ktorzy jeszcze testuja, zycze II ) lenk_a37................x cs............04.09 37 lat mamaa_mai...........5 cs............06.09 26 lat nadzieja05.............9 cs........... 10.09 34 lata maesstra.............20 cs .......... 11.09 29 lat kamylen ...............2 cs ...........11.09 29 lat azile22..................2 cs........... 11.09 22 lata polapa...................x cs............11.09 33 lata ewelin5.................2 cs............12.09 27 lat palaga..................7 cs.............13.09 36 lat 82rozyczka...........16 cs............13.09 31 lat aniab.27.................1cs............14.09 32 lata gaba85................12 cs............14.09 28 lat pepapigg...............1 cs............14.09 36 lat eeffaa...................3 cs............14.09 30 lat inuzia....................2 cs........... 14.09 28 lat ka.maszka.............1 cs............15.09 32 lata szirlej85................2 cs............15.09 28 lat asiatkow20............7 cs............16.09 27 lat jupie.....................2 cs.............ok.17.09 29 lat igulina1.................8 cs..pp...... ok. 18.09 26 lat katharin................3 cs.............18.09 31 lat papagajka.............5 cs.............ok. 20.09 29 lat gps7.....................2 cs............ 20.09 34 lat monika18815.........5 cs.............21.09 30 lat truskawka2013......1 cs.............21.09 26 lat saper314 ...............1cs.............21.09 27 lat blue_orchidea.......15 cs.............24.09 33 lata eli.ase....................3 cs............25.09 33 lat kandyzowana30......2 cs.............26.09 33 lat marinareczka........ 1 cs.............26.09 25 lat evdokia..................2 cs.............28.09 32 lata monajka23.............9 cs.............29.09 24 lata m.krzyk..................2 cs.............29.09 25 lat kasiocha88.............3 cs.............30.09 25 lat feniks1979............13 cs.............30.09 34 lata polamagda............17 cs............30.09 36 lat Odpowiedz Link
eeffaa Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 23.09.13, 09:20 Mały update. Gratuluje jupijajo i saper314! lenk_a37................x cs............04.09 37 lat mamaa_mai...........5 cs............06.09 26 lat nadzieja05.............9 cs........... 10.09 34 lata maesstra.............20 cs .......... 11.09 29 lat kamylen ...............2 cs ...........11.09 29 lat azile22..................2 cs........... 11.09 22 lata polapa...................x cs............11.09 33 lata ewelin5.................2 cs............12.09 27 lat palaga..................7 cs.............13.09 36 lat 82rozyczka...........16 cs............13.09 31 lat aniab.27.................1cs............14.09 32 lata gaba85................12 cs............14.09 28 lat pepapigg...............1 cs............14.09 36 lat eeffaa...................3 cs............14.09 30 lat inuzia....................2 cs........... 14.09 28 lat ka.maszka.............1 cs............15.09 32 lata szirlej85................2 cs............15.09 28 lat asiatkow20............7 cs............16.09 27 lat jupie.....................2 cs.............ok.17.09 29 lat igulina1.................8 cs..pp...... ok. 18.09 26 lat katharin................3 cs.............18.09 31 lat papagajka.............5 cs.............ok. 20.09 29 lat gps7.....................2 cs............ 20.09 34 lat monika18815.........5 cs.............21.09 30 lat truskawka2013......1 cs..............21.09 26 lat saper314 ...............1cs.............21.09 27 lat blue_orchidea.......15 cs.............24.09 33 lata jupijajo...................2cs.............24.09 22 lata eli.ase....................3 cs............25.09 33 lat kandyzowana30......2 cs.............26.09 33 lat marinareczka........ 1 cs.............26.09 25 lat evdokia..................2 cs.............28.09 32 lata monajka23.............9 cs.............29.09 24 lata m.krzyk..................2 cs.............29.09 25 lat kasiocha88.............3 cs.............30.09 25 lat feniks1979............13 cs.............30.09 34 lata polamagda............17 cs............30.09 36 lat Odpowiedz Link
kandyzowana30 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 24.09.13, 18:29 O nie bylo mnie sporo czasu, ale czas testowania sie zbliza wiec zagladnelam i tu tyle ladnych usmiechnietych buziek, az fajnie sie patrzy. Gratulacje dla wszystkich usmiechnietych i spokojnych 8 miesiecy zycze. No i trzymam kciuki za wszystkie ktore testy jeszcze maja przed soba. Odpowiedz Link
truskawka2013 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 23.09.13, 10:16 Koło mnie już na 100% smutna buzia @ jest wiec zapisuje się na październik Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 23.09.13, 10:27 Witajcie dziewczyny jest dobrze na16 smutnych mamy 8 no i to nie koniec Moze dziewczyny wiecie w ktorym dniu cyklu warto isc na monitoring nigdy nie byłam...ale tez nie mam kaski za bardzo i nie wiem co zrobić aby wiedzieć czy wszystko oki z moimi jajeczkami.... Odpowiedz Link
monika18815 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 23.09.13, 11:28 A ja @ jeszcze nie mam. Za to wykres ovu jest dziwny, bo znowu mi płodne wyszły dni ale wszystko na luzie co ma byc to będzie. nie zależy mi na szybkim zajściu dziewczyny bo zwolniłam się z pracy. Odpowiedz Link
calineczka_11 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 23.09.13, 12:11 pepapigg to zależy czy znasz swoje cykle czy nie. Jeśli nie znasz (co wnioskuje) to "niestety" najlepiej jest wykonać kilka wizyt, powiedzmy od 9 dnia cyklu. Na tej pierwszej lekarz ci powie jakie masz endo i ile widać pęcherzyków atrialnych. Termin następna wizyty będzie uzależniony od tego co lekarz zobaczy na pierwszej. Ale powiedzmy ze średnio co 2-3 dni do momentu kiedy WYRAŹNIE stwierdzi, że była owulacja (jest płyn, miejsce po jajeczku, a najlepiej gdy określi występowanie ciałka żółtego. Zatem jeśli nie masz zaprzyjaźnionego lekarza, który potraktuje Cię "poza kolejkowo" na porannych wizytach w szpitalu np: na oddziale ginekologicznym, to postaraj się umówić ze swoim z NFZ na monitoring, a jeśli to nie do zrealizowania to musisz przeboleć kasę i iść prywatnie. Ale od razu zaznacz że chcesz robić monitoring, więc wszystkie wizyty powinny być tańsze. Ja zrobiłam tak raz za 150zł. Bo tak miedzy nami wizyta trwa raptem 5 min – tyle co się rozbierzesz, poszukiwanie jajników i ubierzesz Powodzenia Odpowiedz Link
naftalka5 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 23.09.13, 12:36 Blue , jutro Twój dzień. Trzymam mocno kciuki &&&& Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 23.09.13, 13:01 Calineczka dziekuje za info nie interesowałam sie nigdy aż tak owulacją bo dwoje dzieci mamy od strzała...tylko teraz kiedy to trzecie bym chciała to nie wychodzi... Byłam na wizycie kiedy przypuszczałam ciąze brak bylo okresu ale test negatywny aaa jaa bardzo chiałam tej ciązy...to miałam usg i był plyn w zatoce douglasa niewiele.. Po tej wizycie lekarka nie wykluczyla ciązy choc nic nie bylo widać no i okres za 3 dni dostałam...a to rozczarowanie....i kolejny cykl nic..teraz w sumie bedzie trzecie polowanie na jajeczko Odpowiedz Link
blue_orchidea Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 23.09.13, 14:59 Niestety mojego dnia jutro nie będzie.. wczoraj dostałam @ Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 23.09.13, 16:15 Myślałam blue, że Ci się teraz uda. Jesteśmy w podobnym wieku tzn. po 30-ce, bardzo Ci kibicowałam. Trzymaj się cieplutko. Ja jeszcze tydzień... Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 23.09.13, 18:02 Blue orchidea u mnie też ale za pare dni płodne dni i znowu szansa dzisiaj kupilam zel ulatwiający zaplodnienie zeby plemniki mialy dobre warunki.. No i trzymam kciuki za polamagde Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 23.09.13, 18:15 Dzięki, gdyby to tylko od tych kciuków zależało he he Odpowiedz Link
anexxxxx Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 23.09.13, 20:27 Ja też kibicuję blue bo również jesteśmy w podobnym wieku ok 30 i ja także staram się równo 14 cykl i nic z tego.. Mój ginekolog dał mi skierowanie na laparoskopię diagnostyczną, która będzie już w październiku i mam nadzieję odpowie na pytanie czemu ponad rok nie mogę zajść w ciążę. Uważam, że dziewczyny starające się ponad rok powinny być kierowane na laparoskopię, przynajmniej wiedziałyby na czym stoją.. Blue nie poddawaj się ! trzymam kciuki! Odpowiedz Link
blue_orchidea Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 23.09.13, 22:34 dzięki za wsparcie, nie poddam się na pewno.. tak trzeba pomyśleć o jakiejś szczegółowej diagnostyce. Daję sobie czas do końca roku... i potem "prześwietlam się" wzdłuż i wszerz. Odpowiedz Link
maesstra Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 24.09.13, 09:36 nie zwklkaj do końca roku, zacznij od już, na pierwszy ogień m niech zrobi badania żeby były aktualne, ja czekałam i teraz bije głową w ściane że może za długo Odpowiedz Link
blue_orchidea Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 24.09.13, 15:28 rozmawiałam z moim M i stwierdziliśmy, że jednak damy sobie czas do końca roku.. Mam nadzieję, że nam się uda. Jak nie to, od stycznia zaczniemy pełną diagnostykę, z resztą mamy kilka miesięcy, żeby odłożyc troche kasy, bo licze sie z tym, że badania to będzie spory wydatek. Odpowiedz Link
ewelinka_1986 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 24.09.13, 22:37 blue a wy sie staracie tak normalnie czy pelna para?? Sorki za pytanie ale kibicuje Ci bardzo i chcialabym wkoncu zobaczyc przy twojej ksywce. Generalnie dobry wynik chyba we wrzesniu. Pieknie dziewczyny, Gratuluje z calego serca. Odpowiedz Link
eli.ase Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 25.09.13, 08:49 Dziś wielki dzień miał być... Ale temperatura spadła. Test zatem oszczędziłam i póki czekam na @ Także za chwilę pewnie dopiszę się do październikowej listy. Odpowiedz Link
monika18815 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 25.09.13, 11:39 Ewelinka dzięki za to co napisałaś Ja również trzymam za Ciebie kciuki. Dziewczyny myślicie że pomimo iż beta mi wyszła negatywnie moge kupic test?? bo nadal nie mam @. i tak się zastanawiam. czy warto? Odpowiedz Link
evdokia Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 25.09.13, 12:16 monika18815, strasznie pokręcony ten Twój wykres Zwykle masz regularne cykle? Jeśli tak, to ja bym zrobiła test. Odpowiedz Link
monika18815 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 25.09.13, 13:35 tak cykle miałam bardzo regularne. dosłownie z zegarkiem w reku Ale u mnie 26 sierpnia nastąpiło poronienie. dlatego się zastanawiam nad tym tym testem bo w zeszłą środe robiłam betę i mi negatywnie wyszło. evdokia napisał(a): > monika18815, strasznie pokręcony ten Twój wykres Zwykle masz regularn > e cykle? Jeśli tak, to ja bym zrobiła test. > Odpowiedz Link
evdokia Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 25.09.13, 14:16 Ojej, przykro mi Nie doczytałam tego. W takim razie wstrzymałabym się jeszcze z testem. Organizm może po prostu potrzebować trochę czasu na dojście do siebie. A który to był tydzień? Ja poroniłam w 10 tygodniu, ale owulacja i okres wypadły potem normalne. Odpowiedz Link
monika18815 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 25.09.13, 19:02 Ja poroniłam w 6tc. Ladnie się wyczyściłam i myślałam że normalnie dostanę @ a tu nic. drugi raz mam płodne dni. tak wychodzi z ovu. evdokia napisał(a): > Ojej, przykro mi Nie doczytałam tego. W takim razie wstrzymałabym się jeszcz > e z testem. Organizm może po prostu potrzebować trochę czasu na dojście do sieb > ie. A który to był tydzień? Ja poroniłam w 10 tygodniu, ale owulacja i okres wy > padły potem normalne. Odpowiedz Link
kandyzowana30 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 25.09.13, 12:41 Eli to dla mnie niewykonalne. Miec w domu test I go nie zasikac . Odpowiedz Link
eli.ase Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 25.09.13, 12:56 hehe... No ja odkąd mierzę temp. staram się unikać rozczarowania, na które już wskazuje opadnięta temp. Dziś rano mierzyłam 3x. I ani razu nie chciała pokazać więcej niż 36,7... Ale wcześniej mimo spadków obsikałam kilka razy patyczki, czarując pole z drugą kreską... niestety bezskutecznie Liczę, że testy jeszcze się przydadzą zanim stracą ważność... Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 25.09.13, 13:18 kandyzowana jak się czujesz przed testowankiem? Odpowiedz Link
blue_orchidea Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 25.09.13, 15:32 dziewczyny trzymam kciuki za te, które jeszcze mają szanse w wrześniu zobaczyć dwie kreseczki trzymam mocno kciuki.. Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 25.09.13, 15:55 a ja dzisiaj siedze jak na szpilkach ... na wykresie zbliżaja się płodne dni ja mam śłuzu rozciągliwego sporo od dzisiaj... czyżby po tym oeparolu?? cycki mnie bolą i jajniki..normalnie znowu hormony szaleją wieczorkiem wiem, że nie powinnam ale winka sobie naleję i będę sie kochac z moim m... z nadzieją że to własnie dzisiaj hehe jakby to był mój pierwszy raz nie ma to jak pozytywne nastawienie. No i sie wykresów ciążowych naoglądałam ze hej na ovu,. Odpowiedz Link
kandyzowana30 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 25.09.13, 17:35 Nerwowa strasznie jestem. Rodzine po katach rozstawiam I wkurza mnie kazda rzecz nie na swoim miejscu . Boje sie strasznie w sumie kazdego wyniku. Ech teraz dopadly mnie wlasnie watpliwosci. Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 25.09.13, 17:43 Najgorsze jest to czekanie... Też jestem jak bomba- nie dotykać, grozi wybuchem he he Odpowiedz Link
kandyzowana30 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 25.09.13, 17:47 Ja juz nawet obsikalam jeden test rano.zrobilam to jednak tak nieporadnie, albo test byl wadliwy bo nawet kontrolna kreska nie wyszla. No nic poczekamy. Odpowiedz Link
blue_orchidea Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 25.09.13, 22:45 widzę, że cierpliwosc to nie jest mocna strona żadnej z nas Odpowiedz Link
kandyzowana30 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 07:34 Dziewczyny, wstalam o 6, oobsikalam ten patyczek. Poczekalam chwilke I zobaczylam piekne dwie kreski. No moze nie az tak piekne, bo ta testowa wyraznie slabsza od kontrolnej. I po chwilowej euforii ogarnal mnie cholerny strach, zeby nie bylo tak jak ostatnim razem. Ja chyba nie jestem normalna . Odpowiedz Link
evdokia Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 08:22 Hura! Dwie kreski jak byk Gratulacje! U mnie póki co też dobrze - temperatura nie spada, ale twardo się wstrzymuję z testowaniem. Odpowiedz Link
nadzieja05 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 08:26 kandyzowa, sliczne te twoje kreski, gratuluje. Odpowiedz Link
kandyzowana30 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 08:33 Ech dzieki dziewczyny. Patrze na nie jak zaczarowana I przysiegam ze za kazde 5 min patrzenia druga kreska robi sie grubsza I wyrazniejsza . Wiecie wczesniej niz moj maz, ktory jeszcze spi. Odpowiedz Link
marta.mokry Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 08:43 Gratuluje )). Daj znać jak reakcja męża . Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 09:02 Super kandyzowana. Gratulacje. Musisz myśleć pozytywnie, tym razem się uda, zobaczysz... Ja jestem po dwóch poronieniach, wiem co to strach. Ja jeszcze mam 4 dni do testowania... Odpowiedz Link
kandyzowana30 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 10:37 Dzieki magda. Staram sie I tak na prawde to po prostu ogromnie sie ciesze. M zareagowal ze stoickim spokojem. Chyba jeszcze do niego nie dotarlo. Za to z pewnoscia nie rozumie mojego strachu. Mam wrazenie, ze niektore rzeczy potrafi zrozumiec tylko druga kobieta. Dziewczyny trzymam kciuki za te zamykajace peleton wrzesniowy I zebysmy sie spotkaly na czerwcowych mamach 2014. Odpowiedz Link
jupijajo Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 09:06 kandyzowana Gratulacje wielkie i zdrówka oraz spokojnych i szczęśliwych 8 miesięcy życzę ★ Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 09:19 wszystkim zyczę zdrowia i gratuluje kreseczek Odpowiedz Link
eli.ase Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 08:32 Gratulacje! U mnie niestety @ zawitała... testy zatem czekają na końcówkę października. Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 09:29 kochane prosze was jakby któraś zerknęłą na mój wykres już nic z tego nie rozumiem... owulację powinnam mieć lada dzień tak myślałam... śluz się rozkręca, a tu dzis temperatura wyskoczyła na 37,1 i ovu obliczyło mi na 23 czyli już PO? ja zwariuje... zaraz ide test sikac na owulację .... co wyjdzie... a może to dlatego że sie kochaliśmy w nocy taka wysoka temperatura... boszeeee............................... Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 09:55 zrobiłam test owulacyjny i to rano i wyszły dwie ładne czerwone kreseczki czyli owulacja jest lub będzie w najbliższym czasie a na ovufriend pisza że juz była...komu wierzyć .. no nic przytulanek ciąg dalszy tylko juz sie boje rozczarowania ... ściskam spanikowana pepa Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 10:29 pepa przytulaj się kiedy masz na to ochotę... trzeba trochę wyluzować... winko, fajna muzyczka i miły wieczór z M - cóż więcej mówić.. pozdrawiam i baw się dobrze Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 10:35 polamagda wiem... panikuje już nie będę heh ...... dzięki <3> polamagda napisał(a): > pepa przytulaj się kiedy masz na to ochotę... trzeba trochę wyluzować... > winko, fajna muzyczka i miły wieczór z M - cóż więcej mówić.. pozdrawiam i baw > się dobrze Odpowiedz Link
naftalka5 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 11:29 Kandyzowana!! Ogromne gratulacje! Spokojnej ciąży Ci życzę Pepa, mi Ovufriend przeskakuje co chwilę z datą owulacji, dlatego przestaje powoli do niego przykładać zbyt wielką wagę Trzymam kciuki za testujące!!! &&&& Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 11:39 kochana tylko mi owulacje wyliczyli przed tym jak wyszedł pozytywny test owulacyjny ja dopiero sie nastawiam na działanie <3 a tu mi wychodzi ze za późno ?? ehh myślałamże pomoże mi ten wykres a tu tyle zamieszania ... nic tylko sie kochac i czekac na fasolki .. naftalka5 napisała: > Kandyzowana!! Ogromne gratulacje! Spokojnej ciąży Ci życzę > Pepa, mi Ovufriend przeskakuje co chwilę z datą owulacji, dlatego przestaje pow > oli do niego przykładać zbyt wielką wagę > > Trzymam kciuki za testujące!!! &&&& Odpowiedz Link
monajka23 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 12:11 Cześć dziewczyny przede wszystkim bardzo Gratuluję wszystkich pozytywnych testów !!!! u mnie niestety @ zawitała więc muszę prosić którąś z was o smutną buzke na liście bo piszę z tabletu i nie da sie skopiować listy. Trochę mi smutno ale trudno... na październik się na razie nie dopisuje bo stwierdziłam że czas najwyższy na wszystkie badania i diagnostykę. Będę do was zaglądać moje kochane i trzymam kciuki za te które jeszcze nie testowaly oby byly II. Pozdrawiam Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 12:21 uzupełniłam kandyzowana i monajka lenk_a37................x cs............04.09 37 lat smile mamaa_mai...........5 cs............06.09 26 lat smile nadzieja05.............9 cs........... 10.09 34 lata sad maesstra.............20 cs .......... 11.09 29 lat sad kamylen ...............2 cs ...........11.09 29 lat smile azile22..................2 cs........... 11.09 22 lata smile polapa...................x cs............11.09 33 lata sad ewelin5.................2 cs............12.09 27 lat sad palaga..................7 cs.............13.09 36 lat sad 82rozyczka...........16 cs............13.09 31 lat sad aniab.27.................1cs............14.09 32 lata sad gaba85................12 cs............14.09 28 lat pepapigg...............1 cs............14.09 36 lat sad eeffaa...................3 cs............14.09 30 lat smile inuzia....................2 cs........... 14.09 28 lat sad ka.maszka.............1 cs............15.09 32 lata sad szirlej85................2 cs............15.09 28 lat smile asiatkow20............7 cs............16.09 27 lat jupie.....................2 cs.............ok.17.09 29 lat sad igulina1.................8 cs..pp...... ok. 18.09 26 lat sad katharin................3 cs.............18.09 31 lat papagajka.............5 cs.............ok. 20.09 29 lat gps7.....................2 cs............ 20.09 34 lat monika18815.........5 cs.............21.09 30 lat sad truskawka2013......1 cs..............21.09 26 lat saper314 ...............1cs.............21.09 27 lat smile blue_orchidea.......15 cs.............24.09 33 lata jupijajo...................2cs.............24.09 22 lata smile eli.ase....................3 cs............25.09 33 lat kandyzowana30......2 cs.............26.09 33 lat smile marinareczka........ 1 cs.............26.09 25 lat sad evdokia..................2 cs.............28.09 32 lata monajka23.............9 cs.............29.09 24 lata sad m.krzyk..................2 cs.............29.09 25 lat kasiocha88.............3 cs.............30.09 25 lat sad feniks1979............13 cs.............30.09 34 lata polamagda............17 cs............30.09 36 lat Odpowiedz Link
mmonikaa5 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 13:23 Witam wszystkie Panie gratuluję uśmiechniętym buźkom i trzymam kciuki żeby pozostałym pokazały się II kreseczki. mam pytanie dziewczyny dostalam dzisiaj wynik beta hcg i jest 32,86 ale nic poza tym, lekarz nie opsial jeszcze wyników a ja przeszukuje internet i mam juz metlik w głowie. Pomóżcie proszę, nie che się znowu rozczarowac tak ajk przy Lipcowym tesowaniu, nie robiłam wtedy bety ale spóźniający sie okres i moja bujna wyobraźnia spłatały mi figle. dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 13:25 mmonikaa5 musisz za 2 dni powtórzyć betę, żeby wiedzieć czy prawidłowo przyrasta... Odpowiedz Link
kasiocha88 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 13:46 mmonikaa5 - wynik wskazuje ciąże, ale taką bardzo wczesną bo chyba powyżej 5 jest ciąża kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Za 2 dni powtórz bete i zobacz czy ładnie przyrasta Narazie się nie stresuj, myśl pozytywnie, a wszystko będzie dobrze Odpowiedz Link
mmonikaa5 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 13:57 dziękuję za odpowiedzi @ miałam 28 sierpnia, owulacje miałam 18 dc ( po monitoringu) bete zrobiłam tylko dlatego że lekarka chciała mi przepisać antybiotyk na zatoki. Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 14:53 to tak by wychodził 2 tydzień ciąży, gratulacje mmonikaa Odpowiedz Link
blue_orchidea Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 15:50 kandyzowana ogromne gratulacje!!! Odpowiedz Link
blue_orchidea Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 15:59 peppa nie przejmuj się, bo to jest owulacja niepotwierdzona. W żadnym wypadku nie zaprzestawaj starań ovu wstępnie Ci zaznaczyło, bo faktycznie duży wzrost tempki odnotowałaś... napisane jest tak: "Czasami OvuFriend może zaznaczyć owulacje na Twoim wykresie linią przerywaną co oznacza, że do owulacji mogło dojść, ale jej wystąpienie nie jest pewne " Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 17:01 blue_orchidea no troszkę wyluzowałam, jakoś strasznie emocjonalnie podchodzę, tak sie nastawiam, że jak już test owulacje pokazał to ona musi byc i jak jest tulenie to dzidzia musi byC a tak często nie jest, bo by nas tu tyle dziewczyn nie było... ale cieszę się że test mi pokazał te dwie kreseczki bo kiedys tam robiłam i było zawsze blado a dzisiaj tłuste kreseczki aż mi sie gorąco zrobiło nie moge się doczekac dzisiejszej nocki, dzieciaki do spania a mama z tatą do tulenia pozdrawiam Cie i trzymam kciukaski Odpowiedz Link
calineczka_11 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 19:44 pepa to wstaw koniecznie to info o pozytywnym tescie do Ovu, ten 'program' musi tez to 'wiedziec' im wiecej ma informacji tym lepiej Gratuluje kandyzowana - śliczny teścik mmonikaa powtorz koniecznie bete i oby ladnie przyrastala Odpowiedz Link
blue_orchidea Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 26.09.13, 22:39 no calineczka ma rację, bo ovu bierze wszystkie te obserwacje pod uwagę. peppa wiadomo, że każda z nas podchodzi do tego emocjonalnie. Jedne bardziej, drugie mniej.. tak to już jest z nami staraczkami. Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 27.09.13, 07:02 Dzień dobry, przyszłam, żeby Cię wkurzyć, żebyś znowu sobie popłakała przeze mnie. Twoja @ Takie powitanie miałam dzisiaj o 6 rano. Także u mnie . Trzymam kciuki za inne staraczki... Odpowiedz Link
nadzieja05 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 27.09.13, 08:36 dzieczyny, czy ktoras wie moze jakie sa zasady mierzenia emperatury, tzn. ktos mi kiedys poiedzial, ze trzeba miec 6 godz nieprzerwanego snu i wowczas wynik jest miarodajny, bez wstawania z lozka. A co jesli od czasu do czasu wstaje wysikac, albo napoic corke? Powodzenia zaciaoznym, za testujace i niezaciazone trzymam kciuki. Odpowiedz Link
naftalka5 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 27.09.13, 08:58 Nadzieja : "...Jeśli w nocy wstajesz do małego dziecka postaraj się mierzyć temperaturę po największej ilości przespanych godzin. Lepiej jest, aby nie było to w środku nocy, tylko w godzinach porannych (temperatura mierzona w godzinach porannych jest bardziej akuratna, niż ta nocna). Nie przejmuj się tym, jeśli po dokonaniu pomiaru położysz się jeszcze spać. Jeśli na przykład Twoje dziecko budzi się zazwyczaj około 5 nad ranem, a Ty jesteś po co najmniej trzech godzinach snu, zmierz temperaturę o tej porze, nawet jeśli później wrócisz jeszcze do łóżka..." Oprócz tego przesyłam Ci linka z odpowiedziami na najróżniejsze pytania dotyczące pomiarów, śluzów itp ovufriend.pl/pytania-i-odpowiedzi.html#category_3 Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 27.09.13, 11:12 polamagda ściskam przytulam <3 Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 27.09.13, 11:51 dzięki pepapigg. Rozstawiam wszystkich w pracy po kątach. Aż strach się bać co będzie w domu po południu. Dzisiaj to tylko wyro i lampka wina... Odpowiedz Link
calineczka_11 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 27.09.13, 11:54 polamagda, rozumiem że nie jest Ci za wesoło i przytulam mocno naftalk5, tak zerkam na Twój wykres i mam sugestie, że jak to nie jest problem, to mierz tą temperaturę zawsze oj "zabójczej" 5:30 - nastaw sobie budzik, 3 minutki i możesz spać dalej Bo jak kiedyś przez kilka dni sprawdzałam, to temperatura np. o ósmej jest nawet o 0,2-0,4oC wyższa od tej z siódmej. Odpowiedz Link
naftalka5 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 27.09.13, 12:10 Blue, ostatnio wstaję o tej godzinie "dzięki" siostrze, która zbiera się do pracy Jutro i w niedziele nie będzie problemu, ale już w poniedziałek zmierzę o 4:30, bo mam o 8 samolot Też sprawdzałam temp o różnych godzinach. Pierwsza o 5:30 potem przysnęłam i jak się obudziłam o 9 to była 0,3 stopnia wyższa Zobaczymy jak to będzie, chociaż chyba mnie PMS dopada Śniły mi się głupoty i byłam obrażona w związku z tym na G, bo to on był głównym bohaterem a potem byłam bliska płaczu, że nie jest romantyczny jak 5 lat temu No i się szybciutko zrehabilitował i zarezerwował hotel w Zakopanym na weekend Odpowiedz Link
naftalka5 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 27.09.13, 12:13 Przepraszam, chciałam napisać Calineczko a o Blue_orchidea myślałam Odpowiedz Link
naftalka5 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 27.09.13, 12:26 Wiecie, ze na Allegro są "wróżki"? Można im zadać pytanie za 1zł. O ja durna. Wczoraj wypiłam małe piwko i się skusiłam... Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 27.09.13, 12:31 a co Ci powiedziała ta wróżka? Odpowiedz Link
naftalka5 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 27.09.13, 12:37 Że w ciąży będę, ale nie w najbliższej przyszłości No i napisała o tylko jednej. Odpowiedz Link
naftalka5 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 27.09.13, 12:39 NIgdy nie korzystałam z tego typu usług, więc nie traktuję tego jako wyroczni, ale... humor mi się lekko popsuł A nuż udowodnie jej niebawem, ze się myliła Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 27.09.13, 12:42 ja byłam 5 lat temu u wróżki, byłam akurat w ciąży, ale już wiedziałam, że raczej nie będzie dobrze. Przepowiedziała mi 2 dzieci i dwa poronienia. 1 dziecko jest, 2 poronienia już były, więc teraz jest szansa na baby. ale coś nie mogę zaciążyć. jak nie urok to @... pozdrawiam Odpowiedz Link
naftalka5 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 27.09.13, 12:48 Kurcze, czyli się sprawdza. Pocieszam się faktem, że w sieci każdy może robic za wróżkę a wizyta na żywo różni się diametralnie Tak czy inaczej czekasz już tylko na ciążę i szczęśliwy poród, wierząc w to co Ci przepowiedziała Trzymam mocno kciuki, zeby stało się to jak najszybciej Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 27.09.13, 12:54 bardzo naftalka dziękuję. Moja teściowa korzysta z wróżek telefonicznych, raz moja ciąża się jej sprawdziła (to był kwiecień) a teraz w sierpniu się nie sprawdziła. ja za bardzo nie wierze w takich wróżbitów. ale tonący brzytwy się chwyta i jak jest po jego myśli to się tego trzyma. pozdrawiam serdecznie i też trzymam kciuki za Ciebie Odpowiedz Link
mmonikaa5 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 27.09.13, 15:42 Beta powtórzona w środę było 32,86 dzisiaj 107,6, martwi mnie opis lekarza Wyniki badań poza granicami normy. wynik potwierdza wczesna ciąże; wizyta planowa dziewczyny czy to za mały przyrost? Odpowiedz Link
kandyzowana30 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 27.09.13, 16:55 mmonikaa5 patrzac na ten wykres twoje wyniki sa jak najbardziej w normie forum.gazeta.pl/forum/w,585,131561468,131561468,Przyrost_i_normy_Beta_hcg.html. Przyrost tez masz ladny. Nie widzialam nigdy takiego opisu lakarza wiec nie jestem pewna o co chodzi. On na pewno dobrze wiedzial o ktory tydzien od ostatniej miesiaczki chodzi? Jak na moje laickie oko wszystko jest dobrze i niepotrzebnie sie stresujesz. Odpowiedz Link
blue_orchidea Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 27.09.13, 16:00 ja raczej nie wierze we wróżki, horoskopy itd. ale masz rację tonący brzytwy się łapie.. Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 27.09.13, 16:50 dziewczyny ja tez byłam u wróżki dawno temu w okolicach matury i powiedziała że będę miała 3 dzieci więc czekam na to trzecie tak bardzo chciałabym móc powiedzieć mojej córci że będzie miała małą dzidzie-moje marzenie .... Odpowiedz Link
evdokia Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 28.09.13, 08:35 Hej dziewczyny U mnie dzisiaj dwie kreseczki! Trzymajcie za mnie kciuki, żeby tym razem dalej było OK, a ja trzymam za Was i liczę na to, że wszystkie z Was zobaczę już niedługo na całkiem innym forum Zaktualizowałam listę o siebie i parę innych ostatnich wpisów: lenk_a37................x cs............04.09 37 lat mamaa_mai...........5 cs............06.09 26 lat nadzieja05.............9 cs........... 10.09 34 lata maesstra.............20 cs .......... 11.09 29 lat kamylen ...............2 cs ...........11.09 29 lat azile22..................2 cs........... 11.09 22 lata polapa...................x cs............11.09 33 lata ewelin5.................2 cs............12.09 27 lat palaga..................7 cs.............13.09 36 lat 82rozyczka...........16 cs............13.09 31 lat aniab.27.................1cs............14.09 32 lata gaba85................12 cs............14.09 28 lat pepapigg...............1 cs............14.09 36 lat eeffaa...................3 cs............14.09 30 lat inuzia....................2 cs........... 14.09 28 lat ka.maszka.............1 cs............15.09 32 lata szirlej85................2 cs............15.09 28 lat asiatkow20............7 cs............16.09 27 lat jupie.....................2 cs.............ok.17.09 29 lat igulina1.................8 cs..pp...... ok. 18.09 26 lat katharin................3 cs.............18.09 31 lat papagajka.............5 cs.............ok. 20.09 29 lat gps7.....................2 cs............ 20.09 34 lat monika18815.........5 cs.............21.09 30 lat truskawka2013......1 cs..............21.09 26 lat saper314 ...............1cs.............21.09 27 lat blue_orchidea.......15 cs.............24.09 33 lata jupijajo...................2cs.............24.09 22 lata eli.ase....................3 cs............25.09 33 lat kandyzowana30......2 cs.............26.09 33 lat marinareczka........ 1 cs.............26.09 25 lat evdokia..................2 cs.............28.09 32 lata monajka23.............9 cs.............29.09 24 lata m.krzyk..................2 cs.............29.09 25 lat kasiocha88.............3 cs.............30.09 25 lat feniks1979............13 cs.............30.09 34 lata polamagda............17 cs............30.09 36 lat Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 28.09.13, 08:45 Super evdokia. Gratulacje! Szczęśliwej ciąży... Odpowiedz Link
evdokia Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 28.09.13, 09:09 Mówiłaś, mówiłaś, to ja jakoś w tym miesiącu nie wierzyłam U Ciebie też ładnie temperaturka rośnie Dzięki dziewczyny Odpowiedz Link
monika18815 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 28.09.13, 09:31 Evdokia To jest najlepsza wiadomość jaką dziś dostałam. Trzymam kciuki za WAS!!!!!!\ Ja się powoli przyzwyczajam do myśli że na 3 miesiące zawiasy mam. Będę mierzyła temp. i obserwowała się żeby w grudniu iść na całość Odpowiedz Link
jupijajo Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 28.09.13, 10:17 evdokia Gratuluję i 3-mam kciuki za kolejne miesiące aż do Szczęśliwego rozwiązania ★ monika18815 będzie dobrze może jak troszkę odpuścisz, jakiś spontan i fasolka sama przyjdzie czego Ci oczywiście życzę ★ Odpowiedz Link
naftalka5 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 28.09.13, 10:59 Evdokia, już sama nie wiem. Dzisiaj tempka skoczyła (nie za późno?) i jakieś objawy @ się pojawiły. A Ty, miałaś jakieś "objawy"? Monika, głowa do góry. Wiem , że łatwo się mówi ale tak czy inaczej nie masz innego wyjścia. Zyczę dwóch kreseczek w 1cs po przerwie Odpowiedz Link
evdokia Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 28.09.13, 11:24 naftalka5, ja miesiączki raczej dosyć łagodnie przechodzę i czasem tylko dzień przed okresem/w dniu okresu mam takie uczucie napięcia/rozciągania w brzuchu. Teraz też tak mam, a wczoraj to było najbardziej dokuczliwe. Tak więc objawy ciążowe nie różnią się u mnie specjalnie od okresowych Odpowiedz Link
monika18815 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 28.09.13, 19:58 Dziekuje Wam za słowa otuchy. Mam nadzieję że tak będzie. naftalka5 napisała: > Evdokia, już sama nie wiem. Dzisiaj tempka skoczyła (nie za późno?) i jakieś ob > jawy @ się pojawiły. > A Ty, miałaś jakieś "objawy"? > Monika, głowa do góry. Wiem , że łatwo się mówi ale tak czy inaczej nie masz in > nego wyjścia. Zyczę dwóch kreseczek w 1cs po przerwie Odpowiedz Link
kandyzowana30 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 28.09.13, 11:11 Gratulacje I duzo spokoju zycze . I tylko radosnych 8 miesiecy. Odpowiedz Link
kandyzowana30 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 28.09.13, 11:14 Tak widze, ze w koncowce usmiechy I smutne buzki ukladaja sie na przeprzemiennie. Takze m.krzyk I feniks drogie panie pora na wasze usmiechy do pelnego wzoru. Odpowiedz Link
blue_orchidea Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 28.09.13, 11:49 evdokia kochana wielkie gratulacje!! piękny wykres z zieloną kropeczką!! Odpowiedz Link
calineczka_11 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 28.09.13, 20:15 Tez mi sie podoba Gratulacje Odpowiedz Link
naftalka5 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 29.09.13, 15:06 A co tu tak cicho? Halo ostatnie testujące w tym miesiącu, gdzie jesteście? A Feniks to już chyba całkiem zaginęła w akcji Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 29.09.13, 16:17 Feniks egzaminy zdaje, ale mogłaby zajrzeć do nas, tak cicho bez Niej... Odpowiedz Link
calineczka_11 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 29.09.13, 19:08 Jutro "sama" zapisala sie na testowanie, to moze wpadnie i rozrusza towarzystwo jakas opowiastka - Dziewczyny, gotujcie sie ... Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 30.09.13, 11:19 Ostatni dzień kobity jakiś uśmiech dzisiaj? Ja czekam na październik ale jakoś bez przekonania...chyba czekam na cud... Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 30.09.13, 11:24 Ja też już opadam z sił, prawie 1,5 roku za nami, masakra jakaś... Odpowiedz Link
eeffaa Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 30.09.13, 12:33 Widzę że coraz mniej nas tu, duża część przeniosła się już na październik, teraz czekamy chyba tylko na jakiś sygnał od m.krzyk i feniks1979 lenk_a37................x cs............04.09 37 lat mamaa_mai...........5 cs............06.09 26 lat nadzieja05.............9 cs........... 10.09 34 lata maesstra.............20 cs .......... 11.09 29 lat kamylen ...............2 cs ...........11.09 29 lat azile22..................2 cs........... 11.09 22 lata polapa...................x cs............11.09 33 lata ewelin5.................2 cs............12.09 27 lat palaga..................7 cs.............13.09 36 lat 82rozyczka...........16 cs............13.09 31 lat aniab.27.................1cs............14.09 32 lata gaba85................12 cs............14.09 28 lat pepapigg...............1 cs............14.09 36 lat eeffaa...................3 cs............14.09 30 lat inuzia....................2 cs........... 14.09 28 lat ka.maszka.............1 cs............15.09 32 lata szirlej85................2 cs............15.09 28 lat asiatkow20............7 cs............16.09 27 lat jupie.....................2 cs.............ok.17.09 29 lat igulina1.................8 cs..pp...... ok. 18.09 26 lat katharin................3 cs.............18.09 31 lat papagajka.............5 cs.............ok. 20.09 29 lat gps7.....................2 cs............ 20.09 34 lat monika18815.........5 cs.............21.09 30 lat truskawka2013......1 cs..............21.09 26 lat saper314 ...............1cs.............21.09 27 lat blue_orchidea.......15 cs.............24.09 33 lata jupijajo...................2cs.............24.09 22 lata eli.ase....................3 cs............25.09 33 lat kandyzowana30......2 cs.............26.09 33 lat marinareczka........ 1 cs.............26.09 25 lat evdokia..................2 cs.............28.09 32 lata monajka23.............9 cs.............29.09 24 lata m.krzyk..................2 cs.............29.09 25 lat kasiocha88.............3 cs.............30.09 25 lat feniks1979............13 cs.............30.09 34 lata polamagda............17 cs............30.09 36 lat Odpowiedz Link
pepapigg Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 30.09.13, 18:47 To ja też lece na październik! Odpowiedz Link
blue_orchidea Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 30.09.13, 22:47 no tak, niech ostatnie dwie staraczki dadzą nam znak i możemy wszystki zmykac na pazdziernik Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 01.10.13, 14:07 Halo feniks... Co u Ciebie? Żyjesz po tych egzaminach? Odpowiedz Link
calineczka_11 Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 01.10.13, 14:35 No właśnie - FEEEENIIIIIKS gdzieeeeeeeeeee jesteeeeeeeeś???? Chyba nie utonęła nam w tych książkach. Dawaj Dziewczyno znak, czy wszystko ok Odpowiedz Link
blue_orchidea Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 01.10.13, 15:38 no właśnie feniks czekamy z niecierpliwościa na jakieś wieści od Ciebie! brakuje nam tu Twoich kawałów ;p Odpowiedz Link
blue_orchidea Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 01.10.13, 22:34 taaa i odezwie się w najmniej oczekiwanym momencie Odpowiedz Link
rigolard Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 02.10.13, 09:34 Feniks to symbol słońca i wiecznego odradzania się. Może przyjdzie pod inną postacią)? Odpowiedz Link
polamagda Re: WRZESIEŃ 2013 (testowanie) 03.10.13, 07:35 A feniks dalej nie daje znaku życia. Może zapadła w sen zimowy i obudzi się na wiosnę? Odpowiedz Link