Dodaj do ulubionych

skutki bromka?

04.08.04, 11:58
Kochane dziewczynki,

Powiedźci prosze, czy przy braniu bromka moze wystąpić taki białawy wyciek
(takie białe kropki na brodawkach)? i do tego od kilkunastu dni mam piersi
jak dwa duże bąble (strasznie bolące). Czy moze być to od przyjmowania
bromka, takie jakieś dziwne skutki uboczne?? dodam ze to mój 27dc., chyba @
się zbliza, ale te białe kropeczki mnie martwią.

Pomóżcie, pozdrawiam cieplutko Kasia
Obserwuj wątek
    • kattrin1 szkoda :((( 05.08.04, 19:55
      że nikt nie miał podobnie sad(((
    • magdulka26 Re: skutki bromka? 05.08.04, 22:02
      Widzę ze nikt nie odpowiada ,wiesz co ja biorę tez bromergon ale dopiero od
      wczoraj więc cięzko jest mi powiedzieć coś na ten temat.A moze jestes w
      ciąży,poczekaj do @ jak nie przyjdzie zrób test.Życzę pozytywnego wyniku w
      postaci II.Pozdrawiam Magda.

Chcę zajść tak jak słoneczko.
    • gaja26 Re: skutki bromka? 06.08.04, 10:14
      Witaj moja imienniczko smile
      Bromergon biorę od 3 tyg. i objawów takich jak Ty nie miałam. Spytaj ginekologa
      (odradzam internistów wink)
      Dodatkowo biorę luteinę (przez 10 dni, dziś nareszcie ostatni raz!) i po niej
      nie czuję się najlepiej sad( Chce mi się ciągle spać i mdli mnie (w ciąży
      niestety nie jestem) no i ten smak od trzymania pod językiem... brrr jakbym
      ssała kawałek gipsu sad(
      Pozdrawiam Kasia
      • kattrin1 Re: skutki bromka? 06.08.04, 10:35
        Cześć Kasieńko smile))
        ja ciągnę bromka od 31 maja, wiec już troszkę czasu...
        i na początku też takich objawów dziwacznych nie miałam, dopiero od, można
        powiedzieć, połowy tego cyklu. Zawsze piersi miałam większe w czasie owu i
        troszki po, ale nigdy nie bolały mnie aż tak i nie miałam takich "balonów" -
        normalnie chodzący sylikonsmile)), no i ten wyciek (który tez nie powinien mieć
        miejscasad((
        Luteiny nie biorę bo mam ładny progesteron. Widze że mam szczescie, ze go nie
        biore, jeśli smakuje jak gips, współczuje

we czwartek ide do gina, moze mi powie co jest grane, chyba że przyjdzie @@ :
        (((( i samo ustąpi.

Pozdrawiam cieplutko i życzę szybciutkich II kreseczeksmile))) Kasia

• magdulka26 Re: skutki bromka? 07.08.04, 17:57
          Kasiu podejrzewam że bierzesz bromka ze względu na wysoką prolaktynę.Powiedz mi
          czy od maja sprawdzałaś prolaktynę.Ja dopiero biorę od środy więc narazie nie
          będę jej sprawdzać bo ta jędza była tak wysoka że szok 128,1 ng/ml.Przekroczyła
          wszelkie granice smile.Ja zamiast luteiny mam Duphaston przez 5 dni bo progesteron
          tez mizerny.W jakich dawkach bierzesz teraz bromka ja już do połówki doszłam w
          ciągu 3 dni.Chcę brać nawet 1,5/2 tabletki dziennie żeby szybko się z nią
          uporać.Pozdrawiam Magda.

• kattrin1 Re: skutki bromka? 07.08.04, 18:40
            Magdulko,
            sprawdzałam w pod koniec czerwca i mam piękny wynik - 9 ng/ml. Więc ideał.
            Moja dawka to 3/4 tabletki dziennie, na początku brałam 0,5 i ginka mi
            zwiększyła. prolaktyna przy dobrej dawce momentalnie spada, także nie powinnaś
            się przejmować - jeśli już bierzesz bromka to z prolaktyną szybciutko wygrasz.
            A jak lekarz kazał Ci brać, jaką dawkę??

Ja na progesteron nic nie biorę, ponieważ nie mam z nim problemu.

Sorki że tu w tym poście, ale zaczynam cykl od początku, dziś 1dc, o 6 rano
            przybyła złowieszczo @@, proszę potrzymaj kciuki za jakieś 10-14 dni za mnie,
            by się udało,

Ja trzymam byś szybko uporała się z wysoką prl i niskim progesteronem i też w
            tym cyklu zaszła, tak jak chcesz, jak słoneczkosmile))))
            Pozdrawiam cieplutko, Kasia
            • magdulka26 Re: skutki bromka? 08.08.04, 21:55
              A jeszcze jedno czy bierzesz teraz bromka tak na wszelki wypadek zeby się ta
              zmija nie podniosła.Ja mysle że jak mi spadnie to tak będę łykac 1/4 na
              noc ,żeby mieć pewność że się nie podniesie po odstawieniu.Będzie dobrze
              Kasiu ,tylko musimy w to wierzyć.Ja w tym miesiącu nawet nie nie staram bo i
              tak niema sensu .To chyba będzie pierwszy cykl na luzie i bez stresu.Nie będę
              się musiała wsłuchiwać w swój organizm i mysleć -udało się czy nie.Pełny luz .

• magdulka26 Re: skutki bromka? 08.08.04, 21:47
      Witaj Kattrin smile.Ja zaczęłam od 1/4 ,to była środa,w czwartek wzięłam 1/2 ale
      podzieliłam na dwa razy.A teraz już połówkę od 3 dni biorę.Jutro cała tabletka
      pójdzie.Chcę ją jak najszybiej zbić.To szybciutko Ci spadła ta wredna
      prolaktyna,mi pewnie dłużej niż miesiąc to zajmie.Ale mysle że we wrześniu
      będzie wynik ok.Teraz czeka mnie cytologia ,boję sie bo już długo nie
      robiłam,sama jestem sobie winna.A z drugiej strony lekarz tez mi nigdy nie
      robił.Dopiero obecna gin.kazała zrobić.Miałam też zrobić przeciwciała ilościowe
      na różyczkę ale jak sie okazało byłam szczepiona.
      Będę trzymać kciuki za was obojga .Przecież musi sie nam kiedyś udać.

• kattrin1 Re: skutki bromka? 09.08.04, 09:29
        Cześć Magdulko,
        Mysle, że przy takich dawkach szybciutko obniżysz prl. Ja nadal ja biorę, aż
        zajdę i później w pierwszych tygodniach ciązy (jak wkońcu mi sie uda) też, by
        nie poronić. Także wrzesień jest Twój\!!!smile))

Szybciutko zrób cytologie i też badania na toxoplazmoze, cytomegalie, to tez
        ważne badania przed ciążą.

Wiesz, ja zaczęłam cykl od soboty, NARESZCIE mi się unormował - tylko 29dniowy
        cykl(huuurraaaa) i @ jest krotsza tylko 3-4 dniowa. I teraz jestem pewna, ze to
        od bromka (w czwartek idę do gina, to się jeszcze upewnie),

Pozdrawiam cieplutko,
        i jak bedziesz coś wiedzieć to daj szybciutko znaćsmile)))
        bede czekać na wieścismile))))))))))) Kasia
        • magdulka26 Re: skutki bromka? 09.08.04, 13:02
          Hej Kasiu !Dziś idę na cytologię do mojej pani gin.zapytam ją jeszcze o parę
          rzeczy.Dziś już poszła cała tabletka ,cieszę się że tak dobrze go toleruję.Też
          myslalam o toxoplazmozie ,lepiej wiedzieć wczesniej co się dzieje w naszym
          organiźmie.Cytomegalia ,nie pomyslałam pewnie trzeba będzie się znowu
          kłuć.Trzymam kciuki za Ciebie na pewno będzie dobrze .Pozdrawiam Cię cieplutko.

• kattrin1 Re: skutki bromka? 09.08.04, 14:05
            Cześć Madziu,
            bede 3mać kciuki za cytologie, jak bedziesz miała wynik to daj znać.
            Ciesze sie, ze dobrze bromka tolerujesz, moze szybciej zajdziesz
            hihihihihiismile)))
            Buziaki, Kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka