ewa.analityk1 52. mala na clo 12.11.04, 09:55 Mam 30 lat, to nasz 6 cykl staran, po kilkuletniem (7-8) uzywaniu antykoncepcji. Drugi cykl z testami Ewy, ale w poprzednim nie bylo owulacji wiec poszlam do ginekologa i dostalam tabletki na wspomozenie owu (Clomifen) i mialam bardzo ladny 18 mm pecherzyk 11 dnia. Potem juz tylko testy owulacyjne i "starania" :- ) Objawy: urosly mi piersi i sa bolesne, a szczegolnie sutki. Do tego nieco czesciej chodze do toalety niz zwykle, ale to ciezko sprawdzic. Tylko takie wrazenie. Dlatego wlasnie zdecydowalam sie wczesniej zrobic test... Mam nadzieje, ze to prawda i ze wszystko bedzie ok. Bede brac witaminy i folik. No i... za kilka dni jade na wakacje, tam bede odpoczywac i dbac o siebie ile sie da )) Pozdr. Odpowiedz Link
ewa.analityk1 53 17lipiec1976 nadal ni wierzy :) 17.11.04, 09:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20897&w=17717459&a=17717459 Odpowiedz Link
ewa.analityk1 54 szczęśliwy tata:) żona brała castagnus 20.11.04, 15:23 Dzis mija 35 dzien owulacji i nie ma okresu! Wczoraj zrobilismy test i wyszedl chyba pozytywnie. Kreska kontrolna byla bardzo wyrazna a testowa mniej wyrazna od kontrolnej ale bardzo widoczna (jasnosc testowej kreski ocenilismy na 70 % wzgledem kontrolnej). Dziekuje za cenna porade aby zona brala ziolowe tabletki (nazwy nie pamietam cos jak Cas...) bo od kilku miesiecy staralismy sie i nic. Za 2 razem po uzyciu testow owulacyjnych chyba nam sie udalo. Prosimy o porade co teraz kiedy ewentualnie mozemy isc do lekarza czy zrobic jeszcze jeden test ciazowy? Odpowiedz Link
ewa.analityk1 55. weronika castagnus zaszła ze złą prolaktyną 22.11.04, 18:42 tu Weronika - weronka_24 powiem w skrócie wczoraj wyszedł mi pozytywny test a dziś własnie dzwoniłam do laboratorium i powiedziali mi ze beta HCg wyszła 195,04 i jeszcze jedno... od pozytywnego wyniku odstawiłam Castagnus - dobrze zrobiłam? pewnie dobrze, że odstawiłaś ile dni po owulacji jest na pewno 15 bo 5.11 byłam u lekarza i powiedziała że owu była to beta piękna wielkie gratulacje Ewo starałam się 8 cykli i juz naprawdę traciłam nadzieję mąż się żmieję ze tak bardzo się bał badań nasienia że zadziałał w końcu ale prolaktyna w poprzednim cyklu wyszła 24,08 castagnus obniżył i może dlatego sie udałao Odpowiedz Link
ewa.analityk1 56. negatywny test ciżowy przed pozytywnym w 10 dp 23.11.04, 12:30 Witam, ja już kiedyś z Panią rozmawiałam... kupiłam od Pani testy owulacyjne zrobiłam testy owulacyjne tak, jak powiedziała mi Pani... w czwartym dniu pokazały się dwie kreski... to był 11.11.2004 zrobiłam dzisiaj... test ciążowy ale nie ten od Pani (wykorzystałam go już wcześniej)... kupiłam w aptece i jedna kreska jest czerwona a druga jasno różowa super wielkie gratulacje bardzo się cieszę testy i rozmowa z Panią BARDZO mi pomogły... pozdrawiam Odpowiedz Link
ewa.analityk1 57. Asia balda kreska na ciążowym po 1.5 godzinie 24.11.04, 11:08 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20897&w=17693073&a=17934990 Odpowiedz Link
ewa.analityk1 58-59 potrzymały w rękach testy i wystarczyło ;) 25.11.04, 23:39 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20897&w=17970019&a=17970019 Odpowiedz Link
ewa.analityk1 60. anulka 1 żadnych objawów ciąży 4 cykl z testam 27.11.04, 13:04 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20897&w=18063858 Odpowiedz Link
ewa.analityk1 61. pierwsze starania z testami 29.11.04, 16:18 kupiłam od Pani testy owulacyjne zrobiłam testy owulacyjne tak, jak powiedziała mi Pani... w czwartym dniu pokazały się dwie kreski... to był 11.11.2004 kupiłam w aptece test ciążowy i jedna kreska jest czerwona a druga jasno różowa ale myśli Pani, że to rzeczywiście jest pozytywny wynik?? na 100% a teraz, kiedy jestem prawdopodobnie w ciąży, jestem bardzo szczęśliwa... ja byłam pewna, że mi się nie uda tak szybko... jak zobaczyłam dwie kreski na teście owulacyjnym, myślałam, że zwariuję ze szczęścia... później zrobiłam test ciążówy i nic... mąż mi tłumaczył, że za wcześniej go zrobiłam... a ja już myślałam o najgorszym... Odpowiedz Link
ewa.analityk1 62. Marta 3 starania pierwsze z testami 02.12.04, 11:32 Witam Po pierwsze - bardzo dziekuje za testy i za "zarazki" - zadzialaly za pierwszym razem! to byl moj 3 cykl a pierwszy z Twoimi testami i bingo! Bardzo, bardzo sie ciesze i jeszcze raz dziekuje Pozdrawim serdecznie Marta Odpowiedz Link
ewa.analityk1 63.maria.ksiazek teoretycznie nie było owulacji 04.12.04, 11:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20897&w=18259200 Odpowiedz Link
ewa.analityk1 62 asisz rok starań pierwszy z testami test + po - 07.12.04, 19:49 Chciałam panią poinformować, że wczoraj zrobiłam test i okazuje się, że jestem w ciąży, wszystko dzięki Pani testom!! Serdecznie dziękuje i pozdrawiam Asia poprzedni mail Pisałam do Pani wcześniej odnośnie mojej owulacji Poleciła mi pani wykonanie testu ciążowego za 7 dni, tak też zrobiłam. Niestety test ciążowy pokazał tylko jedną b. wyraźną kreskę, więc nie wykrył ciąży Odpowiedz Link
ewa.analityk1 65. dużo stresu ale udało się 12.12.04, 19:49 hello będzie dzidziuś a tak się martwiłaś testy pomogły ; ) mozesz za jakąś chwikę dopisac nas do listy sukcesów pewnie i masz podziękowania od andrzejka dziękuję bardzo a ja wam życzę zdrowego bobasa Odpowiedz Link
ewa.analityk1 66. aga 8 miesiąc 2 z testami 20.12.04, 12:08 bardzo późno owulacja 21 dzień 10 dni po owulacji test ciążowy negatywny 11 dni po owulacji owulacyjny pozytywny 13 dzień po owulacji quick vue pozytywny Odpowiedz Link
ewa.analityk1 67. mk smutna ciąża :( 21.12.04, 17:54 ciąża była, ale niestety nie utrzymała się w 5 tygodniu nastąpiło poronienienie niestety Odpowiedz Link
ewa.analityk1 68 mko udało się :) 26.12.04, 23:01 Serdecznie dziekuje za fluidki, ktore zakupilam wraz z testami owu Dzis juz jestem w 5 tygodniu ciazy!!!! Odpowiedz Link
ewa.analityk1 69. monika udało się czeka na synka 26.12.04, 23:01 Witam serdecznie pani Ewo. Testy od Pani spisały się znakomicie! mam 2 tygodniową Fasolkę (oby zdrową i najlepiej płci męskiej - tak przynajmniej próbowałam sie wstrzelić). Dziekuję serdecznie, życzę owocnych sprzedaży, no i przede wszystkim wesołych Świąt. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ewa.analityk1 70 nelka6 po poronieniu dziwnie wysoka prolaktyna 26.12.04, 23:18 Pani Ewuniu, mam wynik mojej prolaktynki - 59,73 ng/ml, gdzie norma > > 2,8-29,2. Nie bardzo rozumiem o co chodzi w moim organiźmie, bo > > dotychczas brakowało mi progesteronu i wcześniej przed zjasciem w > ciązę > > i po jej stracie bralam duphaston, a teraz z prog. jest ok, choć nie > > biorę leków już pół roku a prl taka duża. czy wie Pani jak to się > > dzieje? --------------- Dnia 16-12-2004 o godz. 9:37 Ewa napisał(a): > Proalktyna może być przyczyną małego progesteronu i niepłodności (jest > przyczyną około 30% problemów z zajść) ale ponieważ wynik jest po > owulacji może oznaczać to również ciążę. Dlatego zaczekaj do nowego > cyklu i zacznij leczenie, o ile nowy cykl nastąpi ------------------------ Pani Ewuniu,ta wysoka prl to jednak na skutek ciąży!!!Testowałam wczoraj ostatnim testem ciążowym od pani i pre-testem bo nie wierzyłam (dzień po terminie @)Myślałam , że owu nie będzie,a tu proszę najpiękniejszy prezent na Święta ))pisałam wczoraj na forum testy owu jako nelka6.Dziękuję za testy,porady,odpowiedzi i cierpliwość )))cudowny ten grudzień Odpowiedz Link
ewa.analityk1 71.may2004 prezent mikołajkowy 07.01.05, 23:07 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20897&w=19180588&a=19180588 Odpowiedz Link
ewa.analityk1 72. majka pierwsze starania z testami 07.01.05, 23:11 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20897&w=19109378&a=19109378 Odpowiedz Link
ewa.analityk1 73. szybko i już 3 miesiąc 12.01.05, 23:34 Witam Ewo > > Mój brzuszek rośnie jak na drożdżach (lekarz nawet twierdzi, że za > szybko). Jak na połowę trzeciego miesiąca jest zdecydowanie duży Odpowiedz Link
ewa.analityk1 74. jola dokładny opis :) 3 próba z testami 12.01.05, 23:35 Witaj Ewo Udało się nam, twoje zarazki ciążowe pomogły. 28 sierpnia poprzez Allegro zakupiłam u Ciebie testy owulacyjne wraz z testami ciążowymi i poradnikiem odnośnie planowania płci dziecka. I udało się. Jestem bardzo szczęśliwa i pragnę ci podziękować za zarazki ciążowe, naprawde działają.Jesteśmy małżeństwem od trzech lat.Jednak do stycznia 2004 roku przyjmowałam tabletki antykoncepcyjne Microgynon.Postanowiliśmy jednak z mężem odstawić je i zapragnęliśmy potomstwa.W marcu oboje przeszliśmy ciężką grypę wraz z kuracją antybiotykową zatem zadecydowaliśmy że poczekamy aby mój organizm był całkowicie czysty i staraliśmy się ograniczać współżycie płciowe w dniach płodnych przez 3 miesiące- marzec, kwiecień i maj. I od czerwca wzieliśmy się ostro do pracy Jednak bez większego rezultatu. I tak też w sierpniu ubiegłego roku zamówiłam u Ciebie testy owulacyjne. Pierwsze wykonaliśmy we wrześniu - wykazały owulację jednak zapłodnienia brak, drugie w październiku - również wykazały owulację jednak zapłodnienia brak, trzeca próba w listopadzie dokładnie 26 - test wykazał owulację i 13 grudnia ujrzałam na teście ciążowym 2 kreseczki. Jeszcze teraz mam łzy szczęscia w oczach. Udało się, jestem 6 tym tygodniu potwierdzonej ciąży i w czwartek 13 stycznia idę na USG. EWO - dziękuję , jeszcze raz bardzo dziękuję, mam 30 lat w tym roku i jestem bardzo szczęsliwą mamusią mojego maleństwa, dziękuję także w Jego imieniu. Pozdrawiam i dalej pragnę przesłać zarazki ciążowe dla tych którzy wciąż tak jak my dotąd czekają z niecierpliwością na swoje pociechy aby móc je nosić pod swoim sercem i płakać ze szczęścia wyczekując dnia ich narodzin. Pozdrawiam Wdzięczna i najszczęśliwsza na świecie przyszła mamusia - Jola Odpowiedz Link
ewa.analityk1 75. monika 12.01.05, 23:36 Pani Ewo Bardzo dziękuje za testy od pani, dzięki nim jestem w upragnionym stanie (za pierwszym razem). Obecnie jest 8 tydzień i już widziałam naszego dzidziusia (może to chłopczyk). Bardzo dziękuje i pozdrawiam (może zasilę grono zaciążonych) Odpowiedz Link
ewa.analityk1 76. misia celowali w chłopca 14.01.05, 22:57 Witaj Ewo! Tym razem się udało. Testowałam z rana i wieczorem. Mało brakowało, a przegapiłabym ten moment, ponieważ nigdy kreska testowa nie wyszła tak nasycona jak kreska kontrolna i to mnie zmyliło. Kolejny wykonany test miał już kreskę jaśniejszą od poprzedniej i szybko braliśmy się do roboty. Wydawało mi się, że to już jest za późno ale na szczęście się udało. Mam nadzieję, że to będzie chłopiec, bo tak celowaliśmy. Pozdrawiam Misia Odpowiedz Link
ewa.analityk1 77. gosia wreszcie się udało 18.01.05, 00:37 Chciałabym na wstępie od razu Pani podziękować za testy i rady. Dzięki pani testom dziś jestem w ciąży. Szczęśliwa, troszkę jeszcze wystraszona i niepewna, ale na pewno szczęśliwa. Wystarczyło raz zatestować i w końcu utrafiliśmy w dobry moment!!! Jeszcze raz ślicznie dziękuję i życzę jak najwięcej takich maili na swojej skrzynce. Odpowiedz Link