Dodaj do ulubionych

skąd mdłości?

16.08.04, 13:24
Powiedzcie mi kochane co to może być, mam 22 d.c. (pełny to umnie 28) i od
trzech dni co trochę mnie mdli. To jest mój pierwszy cykl starań po
poronieniu i choć wiążę z nim wielkie nadzieje, to nie napalam się za bardzo,
żeby się nie rozczarować. Ale skąd te mdłości, przecież sobie nie wmawiam, a
z drugiej strony tak szybko? Już raz byłam w ciąży, poroniłam w 6 tyg. ale
wtedy nie miałam żadnych objawów oprócz wrażliwych piersi. Teraz nic. Chce
poczekać z testem do dnia spodziewanej @. Ale juz mnie korci, żeby zrobić
wcześniej, po ilu dniach próbowałyście zrobić test najszybciej?

Gosia
Obserwuj wątek
    • aquarius72 Re: skąd mdłości? 16.08.04, 13:54
      Nie rób testu wcześniej - pomyśl, jakie nerwy będziesz przechodzić, jak wyjdzie
      pozytywny i będziesz czekać, czy przyjdzie jednak @, czy nie.
      Trzymam kciuki, żeby nie przyszła smile
    • maretina Re: skąd mdłości? 16.08.04, 14:33
      niezaleznie od tego czy jestes w ciazy czy tez nie masz prawo w 22 dc odczuwac
      mdlosci. obwiniac za to pieklo mozesz progesteron, ktory w drugiej fazie skacze
      w gore, a jesli masz cykle 28-29 to wlasnie miedzy 21-22 dc masz go w swoim
      organizmie najwiecej. jesli nie zaciazysz to bedzie on spadal od ok 27 dcsmile
    • marta252 Re: skąd mdłości? 16.08.04, 14:52
      wiesz golo, że mam podobne dolegliwości? ja niestety nie wytrzymałam i zrobiłam
      już 2 testy, niestety oba negatywne. dzisiaj 26dc, a nudności okropne. ja też
      poroniłam w 6tc i to jest mój pierwszy cykl starań. boje sie że sobie wmawiam,
      ale w tamtej ciąży test wyszedł pozytywny dopiero po kilku dniach od terminu @
      tak ,że mam jeszcze nadzieję. pozdrawiam Cię i trzymam za nas kciuki. napisz
      jakie masz jeszcze objawy.
      • golo25 Re: skąd mdłości? 17.08.04, 06:43
        Martuś, objawów nie mam więcej żadnych. Ani piersi nie są wrażliwe, ani nic.
        Ale jeszcze na razie myślę pozytywnie, bo w poprzedniej ciąży też wcale nie
        miałam objawów. Teraz zresztą wydaje mi się, że jest jeszcze za wcześnie.
        Czasami podkuwa mnie coś w jajnikach, popiecze delikatnie w podbrzuszu, ale
        boję się myśleć, że to to. Bo bardzo się boję, że się rozczaruje. Wtedy będę
        beczeć na 100%. Poczekam cierpliwie i jeśli @ nie przyjdzie, to robię w
        poniedziałek test. Mój mąż juz wczoraj chciał pędzić do apteki, taki jest
        ciekawy! Ale poczekamy. Mocno pozdrawiam.

Gosia
    • marta252 Re: skąd mdłości? 17.08.04, 10:55
      golo, to znowu ja. chciałam Ci napisać, że znowu nie wytrzymałam i zrobiłam
      test. wynik troszkę zadziwiający, mianowicie na pierwszy rzut oka negatywny,
      ale na granicy tego okienka coś sie zaróżowiło. oczywiście rozłożyłam test na
      czesci i zobaczylam różową kreseczkę, szkoda tylko że nie w tym miejscu gdzie
      bym chciała. dziewczyny z forum różnie to interpretują, ale nie robie sobie
      nadziei. pewnie to jakaś wada testu, lub jest tak w każdym teście ale wcześniej
      tego nie zauważyłam. napisz mi coś więcej o sobie. pozdrawiam.
      • golo25 Re: skąd mdłości? 17.08.04, 11:53
        Martuś, a Ty mi napisz w którym dniu cyklu tak walczysz z tymi testami.
        Mam napisać coś o sobie, oki. Mam 25 lat, mieszkam w Koszalinie. 03.02.04
        poroniłam w 6 tyg. Podejrzenie padło na chlamydia, bo okazało się, że są i u
        mnie i u mężą. Bardzo zacięcie z nimi walczyliśmy - przeszliśmy 3 kuracje
        antybiotykowe + ja różne zestawy dopochwowe. Zresztą przez te całe pół roku
        bardzo solidnie przygotowywaliśmy się do następnej ciąży. W sierpniu dostaliśmy
        zielone światelko od gina i pierwszy raz staralismy się bardzo mocno i w pełni
        świadomie. W poprzedniej ciąży spróbowaliśmy ot tak, jednego dnia, chcieliśmy
        zobaczyć czy się uda, no i się udało. Teraz starania są dla mnie bardziej
        stresujace, bo trochę wariuję. Chciałabym juz natychmiast za pierwszym razem
        być w ciąży. Mam nadzieję, że się spełni. A jak wyglądaja Twoje potyczki
        ciążowe Martuś? Napisz mi parę słów. Ja mam teraz 23 dzień cyklu, najwczesniej
        testuję w poniedziałek.

Pozdrawiam. Gosia
    • balbine Re: skąd mdłości? 17.08.04, 12:16
      Mnie też już parę razy mdliło po 20 dc, ale na razie każdy cykl starań był
      bezowocny. Test najwcześniej robiłam w dniu spodziewanej @. Nie chciałam robić
      wcześniej testu z krwi, żeby nie rozczarować się, gdyby @ jednak przyszła.
    • marta252 Re: skąd mdłości? 17.08.04, 15:08
      golo, ja też mam 25 lat, poroniłam 1.06 tak więc całkiem niedawno, robiłam
      różne badania, ale nie znaleziono przyczyny, dlatego lekarz pozwolił mi na
      starania juz teraz. dzisiaj jest 27dc, tak więc jutro powinnam dostac @. bolą
      mnie piersi i mam mdlości, ale nie sadzę żeby sie udało bo testy nic nie
      wykazuja. trzymam za nas kciuki i odzywaj się czasem. jeszcze raz pozdrawiam.
      marta smile
      • golo25 Re: skąd mdłości? 18.08.04, 09:44
        Marta, mdłości od wczoraj już nie mam. Może to naprawdę był ten progesteron,
        jak przypuszczała Maretinka. Ale cały czas czadu dają mi jajniki, nawet w nocy
        mnie kłują, szczególnie prawy. Już nawet chodzą mi głupoty po głowie, że może
        to fasolka nie może się zagnieździć i poleci razem z @. Okropne to czekanie!!!
        Najgorsze jest to, że w poprzednich cyklach po owulacji jajniki nie dawaly o
        sobie znać. A teraz? Co to znaczy? A może wcześniej nie przywiązywałam do tego
        wagi? Już sama nie wiem... Pozdrawiam, zanim zwariuję..

Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka