Dodaj do ulubionych

spadek tempki na ovufriend

05.08.15, 22:16
czesc dziewczyny od kilku cykli staram się o dziecko z pomoca ovufriend. Zawsze ładnie wyznacza mi owulkę- w tym cyklu też 17dc. Niestety teraz jest w 23 dc i dzisiaj odnotowalam spory spadek temperatury- jak myslicie czym to może być spowodowane? Dodam, że cykle mam ok 30 dniowe i spadek mialam zawsze ok 29 dnia przed samym przyjściem @
Obserwuj wątek
    • rb_111222333 Re: spadek tempki na ovufriend 08.08.15, 10:00
      Błąd pomiaru? Jednorazowe wahnięcie o niczym nie świadczy, liczy się tendencja
      • anabel27 Re: spadek tempki na ovufriend 09.08.15, 15:54
        Niestety nie jednorazowe wahnięcie, bo cały czas od kilku mam niską tempkę. A nigdy tak nie miałam... Ehh myślicie, że już w tym cyklu szanse przekreślone?
        • rb_111222333 Re: spadek tempki na ovufriend 10.08.15, 22:55
          Moim zdaniem z tego cyklu nic nie wyjdzie
    • nina2500 Re: spadek tempki na ovufriend 09.08.15, 20:44
      z tego co wiem, w czasie implantacji też jest możliwy spadek... pozdrawiam!!!
      • anabel27 Re: spadek tempki na ovufriend 14.08.15, 18:28
        niestety rb_111222333 miałaś rację- z tego cyklu nic nie wyszło... sad czy taki niski poziom temperatur może na coś wskazywać?
        • rb_111222333 Re: spadek tempki na ovufriend 15.08.15, 18:34
          Z tego co pamiętam z czasów kiedy ja się starałam to dopiero 18 wyższych temperatur dawało podstawy do zrobienia testu ciążowego. Jeśli po jakimś czasie po owulacji temperatura spada i nie jest to jednorazowy pomiar, to trzeba nastawić się na okres. Cykl miesiączkowy wygląda w ten sposób, że na początku jest faza niższych temperatur, poźniej jest skok po owulacji i faza wyższych temperatur. W momencie implementacji zarodka temperatura może spaść poniżej poziomu, a w kolejnych dniach podskoczyć wyżej. Jeśli faza wyższych temperatur jest krótsza niż 10-12 dni to może świadczyć o nieprawidłowościach. Oczywiście pomiar powinien być robiony po dłuższym odpoczynku, codziennie o tej samej porze termometrem pokazującym temperaturę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
          • anabel27 Re: spadek tempki na ovufriend 17.08.15, 20:18
            dzięki za odpowiedź. smile tak właśnie myślałam, ze najważniejsza się dwufazowość cyklu... odnośnie mierzenia tempki- przestudiowałam całą bazę wiedzy na ovufriend, więc wiem jak prawidłowo mierzyć... dlatego wiedziałam, że jak tempka spadła, to nie był błąd pomiaru, bo zawszę mierzę tak samo, o tej samej porze, tym samym termometrem itd. W każdym razie myśłałam, że może niski poziom temp. w drugiej fazie cyklu może świadczyć o jakiś problemach hormonalnych?? W sumie chyba nie będę się sama nakrecac, zobaczę jak będzie w tym cyklu. A Wy dziewczyny długo już się staracie?
            • nina2500 Re: spadek tempki na ovufriend 18.08.15, 17:29
              zapraszam na sierpniowe testowanie wink
            • rb_111222333 Re: spadek tempki na ovufriend 18.08.15, 18:42
              Ja już jestem w 5 m-cu. Dosyć długo staraliśmy się z mężem o dziecko, a w od kiedy zaczełam mierzyć temperaturę to wystaczyły 3 cykle smile
              • anabel27 Re: spadek tempki na ovufriend 19.08.15, 20:36
                Ooo gratuluję smile a długo to ile oznacza w Waszym przypadku, jeśli oczywiscie mogę zapytać? No właśnie bardzo często tak jest, że pomiar tempki i wiedza kiedy są plodne i owulka to klucz do zajścia w ciąże. smile
                Będzie grudniowe maleństwo? smile jak samopoczucie w ciąży?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka