Dodaj do ulubionych

więcej śluzu:-)

24.09.04, 17:38
Witam mam pytanie co najlepiej brać na poprawę śluzu i jak stosować dany lek?
Obserwuj wątek
    • magdulka26 Re: więcej śluzu:-) 24.09.04, 22:50
      Polecam olej z wiesiołka firmy Oeparol.Ja brałam 5 kapsułek dziennie ,efekt był
      w 2-gim cyklu.Wczesniej nie widziałam u siebie śluzu szyjkowego.

Chcę zajść tak jak słoneczko
    • ewa.analityk1 Re: więcej śluzu:-) 25.09.04, 11:50
      1. olejek z wiesiołka

Pomaga także poprawić śluz szyjkowy - zwiększa jego ilość, szczególnie tego
      typu płodnego ("jak jajko kurze"). Picie dużej ilości wody (czasem to
      wystarcza, jako że nawadnia odpowiednio organizm, który może prawidłowo
      spełniać swoje funkcje wydzielnicze) i branie olejku może wyraźnie poprawić
      produkcję śluzu, który pomaga pozostać plemnikom żywym do 5 dni.

Wydaje się być ratunkiem przy zmianach dysplazmatycznych sutków dzięki
      poprawieniu absorpcji jodu (minerał często występujący poniżej normy u kobiet z
      tego typu schorzeniem). Poprzez stawanie na przeszkodzie produkcji
      prostaglandyn związanych ze stanem zapalnym, GLA może zmniejszyć skurcze
      menstruacyjne, a także zmniejszyć wrażliwość przedokresową piersi. Wiele kobiet
      cierpiących na PMS ma jednocześnie niskie stężenie GLA w tkankach. Dzięki
      poprawieniu funkcjonowana śluzówki macicy może pomóc kobietom, które nie są w
      stanie zajść w ciążę.

Przez poprawę krążenia krwi, GLA może leczyć jedną z podstawowych przyczyn
      impotencji. W tym wypadku często wiesiołek brany jest z witaminą C i Ginkgo
      Biloba.

Pomaga poprawić funkcjonowanie tarczycy u kobiet z lekka niedoczynnością.
      Niedoczynność może powodować brak owulacji i poronienia.

Efekty uboczne: Użyty w odpowiednich dawkach nie powoduje efektów ubocznych.
      Badania nad bezpieczeństwem długoterminowego stosowania wiesiołka są nadal
      niedostępne. Jakkolwiek od prawie dwóch dekad jest bardzo mało raportów na
      temat toksyczności olejku.

Uwaga: Bądź pewna, że kupujesz produkty od znanego producenta - niektórzy mogą
      umieszczać tanie substytuty - olej sojowy i słonecznikowy.
      Nie bierz jeśli masz epilepsję.

Dawkowanie: Od 2-6 tabletek dziennie (1500 mg do 3000 mg). Powinien być brany
      od menstruacji do owulacji, bo olejek może powodować skurcze maciczne w ciąży.
      Zamiast olejku z wiesiołka możesz brać olejek z nasion lnu po owulacji z racji,
      że nienasycone kwasy tłuszczowe są potrzebne dla zdrowia. Ten środek może być
      brany podczas ciąży.

Skuteczność działania preparatu poprawia jednoczesne podawanie cynku, magnezu,
      witamin B6, E, C, PP.

Zalecana jest cierpliwość - czasem efekty widać dopiero w 2 cyklu stosowania.

2. syropek

Robitussin®, Guajazyl®
      Środki zawierają substancję zwaną guajfenezyną (ważne w przypadku Robitusinu,
      bo są różne wersje tego preparatu). Są często kupowanymi bez recepty syropami
      na kaszel. Choć nie jest to udowodnione przez lekarzy, niektórzy uważają, że
      pomagają poprawić śluz szyjki macicy, a przez to zajść w ciążę. Rozcieńczają
      śluz szyjkowy (NIE ZWIĘKSZAJĄ OGÓLNIE JEGO ILOŚCI), a w związku z tym pomagają
      plemnikom podróżować w głąb macicy i jajowodów. Nie ma dowodów klinicznych, że
      guajfenezyna może pomagać w zajściu w ciąże, czy że kobieta
      potrzebuje "rozcieńczać" śluz.

Uwaga: upewnij się ze środek, który kupujesz nie zawiera dextromethorphanu,
      może być szkodliwy dla rozwijającego się płodu.

Efekty uboczne: Zwykle dobrze tolerowane, jakkolwiek mogą powodować senność,
      ból głowy czy brzucha.

Dawkowanie: 3-4 łyżeczek od herbaty dziennie przez 3-4 dni poprzedzające
      owulację. Nie ma sensu zbyt wcześnie zaczynać zażywania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka