juch 03.10.04, 12:01 Wprawdzie rzadko się odzywam, ale często czytam Jestem jeden dzień po terminie @, będę testować w tym tygodniu. Może jest jakaś dziewczyna w podobnej sytuacji? Razem będzie latwiej znosic trudy czekania Pozdrawiam i czekam... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kattrin1 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 03.10.04, 12:15 Ja mam termin @@@ na 7 października i własnie tego dnia mam wizytę u ginka, jak nie przyjdzie małpa wredna o czasie to, dobiem sie u ginka czy sie udało... Można powiedzieć ze to coś w rodzaju testowania hihihihii... Zostaje tylko oczekiwanie na cud do czwartku)))) Łączę sie z Tobą, i napisz jak sie czujesz, masz jakieś objawki??? Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
juch Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 03.10.04, 13:24 Hej, powiem ci, że wcale nie mam objawów, ani małpy, ani ciąży. Jedynie bolą mnie piersi. Nic poza tym. Sama się dziwię, bo co miesiąc miałam całą paletę objawów i byłam zawsze przekonana o ciąży. Teraz nie mam żadnych przeczuć, sama nie wiem co o tym myśleć, a jak u Ciebie? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 03.10.04, 15:58 Znam ten ból z objawami, ja też za każdym razem sie doszukuje coraz to nowszych, hihihihi...ale teraz czuje sie bardzo okresowo, piersi jak balony, brodawki olbrzymie, podbrzusze i jajniki dają porządnie o zsobie znaki, wiec już sama nie wiem za 4 dni powinna sie pojawić @@@, a co bedzie zobaczymy, Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
szymma Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 03.10.04, 15:36 Hej! Przyłączam sie do Was. Dziś mam 24dc, więc na 8-9 października przewiduję @. Ciągle sprawdzam piersi-i trochę mnie bolą, ale chyba od ciągłego ich "gniecenia".Pozostaje tylko czekać a to jest najgorsze. Dajcie znać co WAS (czy doszły jakieś oobjawy) i jak poszło testowanie. Mam nadzieję, że się uda!! BUZIAKI Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 03.10.04, 15:59 Dniowo jestem o dzień starsza hihihih dziś 25 dc. Czekam z niecierpliwością na czwartek a masz racje czekanie jest najgorsze, Czekam na wieści od Was dziewczynki, Kasia)))))))) Odpowiedz Link
juch Jak tam dzisiaj? 04.10.04, 16:34 I jak się dziś czujecie? Mnie wczoraj na noc, już po położeniu się rozbolał dośc mocno brzuch. Myślałam, że dostanę okresu, ale dziś temperatura nadal wysoka i okresu nie ma. Piersi jak baloniki Sama nie wiem, może jutro potestuję, dziś 32 dc a cykle mam 29 dniowe. Odpowiedz Link
gusia_78 Re: Jak tam dzisiaj? 04.10.04, 16:38 Witam kobitki, Ale Ty jesteś cierpliwa Ja pewnie na Twoim miejscu zrobiłabym test w tym 29 dc. Życzę powodzenia Aga Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Jak tam dzisiaj? 04.10.04, 18:10 Myśle, ze powinnaś zatestować, już coś powinno wykazać, też podziwiam Twoją cierpliwość, ja umieraz z niecierpliwości do czwartku, i nie wyrabiam))) Czekam na pozytywne wieści i ewentualne wirusiki cięzarówkowe)))))) Kasia Odpowiedz Link
juch Trzymajcie kciuki ;-))))) 04.10.04, 19:16 Tak naprawdę to wcale nie jestem taka spokojna, wszystko we mnie aż "chodzi", mam jednak marne przeczucia, raz mi się wydaje, że zaciążyłam, innym razem, że nic z tego. No jutro się przekonam, jak wrócę z pracy to napewno dam znać. Trzymajcie kciuki - proszęęęęęęęęęęęę! Papa Odpowiedz Link
szymma Re: Trzymajcie kciuki ;-))))) 04.10.04, 19:45 Trzymamy MOCNO!! Daj znać koniecznie!! Odpowiedz Link
szymma Re: Do Kattrin1 04.10.04, 19:54 Rzeczywiście jesteś 1-dzień do przodu. Już niewiele Ci zostało tego czekania. Ja stwierdziłam, że jak w piątek nie dostanę @ to przeczekam jeszcze sobotę i test zrobię w niedzielę rano- w urodzinki mężusia. Tak strasznie chciałabym dać mu ( nam )w prezencie-dzidziusia...POZDROWIONKA Odpowiedz Link
gusia_78 Również Do Kattrin1 04.10.04, 20:04 Będziesz testować w dniu spodziewanej miesiączki czy później? Szymma i Katrin1 czyę Wam powodzenia z całego mojego serduszka Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Do Kattrin1 05.10.04, 08:25 a ja akuracik 7 paźdz. mam urodzinki tatusia swojego i też chciałabym mu prezescik taki mały wnuczkowy zrobić.... ale zobaczymy jeszcze 2 dni...i bedzie wiadomo..., przynajmniej nie bede musiała patrzec na test, tylko dowiem sie od lekarza)))) Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
niecierpliwa78 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 04.10.04, 21:09 Cześć Dziewczyny! Jestem tu nowa i tak jak Wy czekam w tym tygodniu na @, a raczej na to, żeby się nie pojawiła. W tym miesiącu miałam HSG - wszystko OK - dużo przytulania w odpowiednim czasie i zobaczymy. Może w końcu się uda, bo jestem już zmęczona tym ciągłym wyczekiwaniem. Termin @ na 8.10, ale jak na razie wszystko wskazuje na to, że jednak to jeszcze nie teraz. Pozdrawiam ciepło i trzymam za wszystkie kciuki! Odpowiedz Link
gusia_78 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 04.10.04, 21:22 Droga niecierpliwa a ile już m-cy wyczekujesz? Swoją drogą intuicja ma niemałe znaczenie przynajmniej u mnie, bo ja mimo, ze czekam jeszcze 9 dni również czuję, ze to nie tym razem. Pozdrówka Aga Odpowiedz Link
niecierpliwa78 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 04.10.04, 21:57 Pierwszy raz spróbowaliśmy jakieś 3 lata temu. Ponieważ mam regularne cykle i zawsze mam ból owulacyjny, a potem równo 14 dni do @, to myślałam, że jak się już zdecyduję to nie będzie żadnego problemu. No i się nie udało. W sumie, w czasie tych 3 lat mieliśmy kilka "przymusowych" przerw, ale teraz od marca "ciężko" pracujemy i czekamy... A Ty ile czekasz? Pozdrawiam! Odpowiedz Link
gusia_78 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 04.10.04, 22:12 Rok temu rzuciłam tabletki ale z ręką na sercu to cykli w których mogło się zdarzyć było 6. Ja mam niereguralne miesiączki, tzn. kilkudniowe wahania co miesiąc wspomagam się więc testami owulacyjnymi. I podobnie jak Ty naiwnie myślałam, że pierwszy seks bez zabezpieczenia w okresie płodnym zakończy się ciążą... Oh ludzka naiwności... Gorąco ściskam Odpowiedz Link
niecierpliwa78 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 04.10.04, 22:45 No tak, najpierw wydajemy pieniążki na to, żeby nie być w ciąży, a potem żeby być... ale w końcu na pewno się uda!!! Trzymam kciuki za nas obie! Odpowiedz Link
szymma Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 05.10.04, 07:48 Dzieki Gusia! Kurcze ja zaczynam miec kiepskie przeczucia...że nie tym razem! Zmierzyłam dziś temp. i mam tylko 36,7 a normalnie w tej fazie miałam wyższą. Trochę bolą mnie piersi i to wszystkie objawy- a dziś już 26 dc. Mam nadzieję, że przynajmniej Wam się uda!! Odpowiedz Link
gusia_78 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 05.10.04, 07:54 Witam, W moim przypadku niestety intuicja jest lepsza i szybsza niż test ciążowy. Pewnie tak będzie w tym m-cu. Staram się nie wsłuchiwać w przeróżne objawy mojego organizmu, bo już chyba bym zwariowała. Czekam ale z nikłą nadzieją na przyszły tydzień a raczej myślę już o terminie nastepnych starań. Ściskam mocno Odpowiedz Link
kattrin1 Do Szymma 05.10.04, 08:38 Mam malusie pytanko, jakie bóle piersi odczuwasz?? Moze wymienimy sie objawkami i samopoczuciem, moze masz jakieś bóle podbrzusza takie @@, bądź innego typu?? Jesli chcialabys pogadac napisz... Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
kattrin1 Do Juch 05.10.04, 08:29 Cześć, co u Ciebie??? Dlaczego jeszcze nie testujesz?? Moze dzidzia już zagnieździła sie w Twoim ciałku pod serduszkiem))))))) Czekam na wieści, Kasia Odpowiedz Link
juch Hej 05.10.04, 13:22 Testowałam rano, ale niestety "-" buuuuu;-((((((((((( Nie wiem, może za wcześnie? to w sumie dopiero ok. 9 dni po ewentualnym zapłodnieniu (miałam w tym cyklu późno owulację. Ale chyba już nic z tego nie będzie... Mam doła. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 05.10.04, 14:01 A który masz dc ,jakie długie masz cykle,może za wczesnie zrobiłaś. Chcę zajść tak jak słoneczko Odpowiedz Link
juch Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 05.10.04, 14:13 Dziś mam 32 dc, zazwyczaj miałam 29-dniowe, a ostatni cykl 33dni. W tym miesiącu przestałam brać duphaston i pewnie dlatego tak późno owulacja (potwierdzona jedynie obserwacjami). Sama nie wiem co jest, pewnie po prostu organizm uspokaja się po hormonach (duphaston brałam 9 miesięcy). Strasznie mi smutno... Odpowiedz Link
justyna1212 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 05.10.04, 14:28 Ja powinnam mieć okres w piątek 8-go. Nie mogłam wytrzymać i zrobiłam już dwa testy. Niestety, jedna kreska... Kiedy wreszcie będzie ten piątek??? Odpowiedz Link
szymma Re: Do Kattrin 05.10.04, 18:37 Cześć Kasia, Odnośnie bólu piersi-bardziej boli mnie prawa, niż lewa -odczuwam z zewnętrznej strony , jak lekko przycisnę, no i przy skakaniu itp. Żadnych innych objawów nie mam ( typu ból podbrzusza ) Jedynie jestem rozdrażniona i humorzasta. Więc praktycznie typowe objawy na @@. A Ty mierzyłaś temp? Jaki ból piersi Ty masz? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
szymma Re: Do Juch 05.10.04, 18:39 NIE MARTW SIĘ Ja uważam, że za wcześnie z tym testem. Wszystko zależy też od testu-jego czułości, a jeśli to dopiero 9 dni po zapłodnieniu, to mogło jeszcze nic nie wykazać. Ale @ nie masz?? Odpowiedz Link
juch Do Szymma 05.10.04, 20:22 No nie mam małpy i zgłupiałam, tempki jak na mnie wysokie, cycki jak balony, brzuch ciągnie do samej ziemi. Albo to ten małpiszon lezie wielkimi krokami albo...no nie wiem. Poczekam i jak do końca tygodnia nie dostanę okresu to zatestuję jeszcze raz )) Buziaki i trzymam za was wszystkie kciukasy Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Do Kattrin 06.10.04, 08:23 Hielołka)Ja mam podobne bóle dokładnie jak przed @@, tylko z piersiami jest jakoś dziwnie,po owu zaczęły pobolewać ale nie całe piersi tylko sutki, takie pieczenie ok. 24-25 dc. dopiero napuchły jak balony a razem z nimi sutki zciemniały i powiększyły sie, buuuu...teraz już bola całe piersi ale tylko jak dotknę i nie mogę spać na brzuchu hihihihhi. Podbrzusze moze troszke pobolewa, ale bardziej bola jajniki i boki obok jajników, jakbym była napuchnieta. Temp. nie mierzę bo biorę luteinke. dzis 28 dc.wiec własnie minęły 4 tygodnie od OM i zobaczymy co bedzie jutro, uśmiech czy ponowna nadzieja za miesiac(( Pozdrawiam ciepluśko, Kasia Odpowiedz Link
szymma Re: Do Kattrin 06.10.04, 08:43 Hej,hej. To fajnie, masz konkretne objawy!! Czytałam, że jak sutki ciemnieją to zazwyczaj dzieje się to z powodu ciąży! U mnie bez zmian tylko mocniej bolą piersi- też nie mogę spać na brzuchuTrzymam kciuki- jutro testujesz?? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Do Szymma 06.10.04, 10:10 Z tymi konkretami to raz są a raz nie ma, wiec sama jestem skołowana, jutro dzień sądny - 18:40 ginekolog i zobaczymy czy dzidzia już gości?????????? Narazie to latam do kibelka sprawdzać czy nie dostałam @@@, bo szczerze co chwilkę czuje, ze coś tam jest za mokro))) Pozdrawiam słonecznie, troszkę znerwowana i zniecierpliwiona, Kasia Odpowiedz Link
asiak78 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 06.10.04, 14:56 Witam! Dopiero dzisiaj się zalogowałam, ale forum śledzę dobrych kilka miesięcy... Też zamierzam testować w tym tygodniu. Mam dość nieregularne cykle (32-38 dni), ale dzisiaj już 40 dc a okresiku nie widać Ale z drugiej strony latam co chwilę do kibelka sprawdzić czy nie dostałam, bo czuję jednak tak, jakbym miała dostać lada moment. Sorki że tak nieskładnie piszę. Trzymajcie za mnie kciuki żeby nic nie przyszło!!! Trzymam za Was i powodzenia. Asia Odpowiedz Link
niecierpliwa78 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 06.10.04, 15:36 Trzymam kciuki! Ja jestem równo 15 dni po owulacji - 29 dc, ale czekam do weekendu, bo mam objawy typowe dla @@@ i raczej na nic więcej się nie nastawiam! Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
maretina Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 07.10.04, 08:58 asiak78 napisała: > Witam! Dopiero dzisiaj się zalogowałam, ale forum śledzę dobrych kilka > miesięcy... Też zamierzam testować w tym tygodniu. Mam dość nieregularne cykle > (32-38 dni), ale dzisiaj już 40 dc a okresiku nie widać jesli nie bedziesz w ciazy to zrob badania hormonow, bo Twoje cykle nie sa prawidlowej dlugosci. Odpowiedz Link
asiak78 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 07.10.04, 09:34 maretina napisała: > asiak78 napisała: > > > Witam! Dopiero dzisiaj się zalogowałam, ale forum śledzę dobrych kilka > > miesięcy... Też zamierzam testować w tym tygodniu. Mam dość nieregularne > cykle > > (32-38 dni), ale dzisiaj już 40 dc a okresiku nie widać > jesli nie bedziesz w ciazy to zrob badania hormonow, bo Twoje cykle nie sa > prawidlowej dlugosci. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 06.10.04, 15:44 Fajnie macie bo już czekacie na efekty starań,ja dopiero jestem w 11 dc i jestem na etapie starań.Koleżanka @ powinna przyjść 23 ale jak nie przyjdzie to będę jej bardzo wdzięczna.Trzymam kciuki za Was i za siebie też.Jutro idę na usg zobaczyć jak sie ma pęcherzyk czy jest czy już pękł.Ale chyba za wczesnie żeby sobię pękł nie sądzicie ,mam cykle 28 dniowe .Pozdrawiam . Chcę zajść tak jak słoneczko. Odpowiedz Link
szymma Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 06.10.04, 19:35 Cześć Dziewczyny!! Ja mam nadzieję, że nam wszystkim wyjdą pozytywne testy!! Piszcie jak wyniki, ja czekam do weekendu(o ile wcześniej nie dostanę @ ). A jak dostanę- to mam dwie opcje (po tym jak sobie poryczę-oczywiście): ALBO oleję to wszystko, przestanę myśleć, że chcę, ALBO wezmę się za jakieś badania i testy owu. Hmm...okaże się!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link
gusia_78 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 06.10.04, 22:25 Szymma, daj znać koniecznie po weekendzie jak poszło Trzymam za Ciebie kciuki Odpowiedz Link
asiak78 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 07.10.04, 07:46 Witam dziewczyny!Dzisiaj kolejny dzień bez @!!! To już 41dc (zazwyczaj 35-38) więc szanse zwiększają sie z każdą minutką (mam nadzieję), no chyba że to coś innego i zamiast upragnionego dzidziusia nieoczekiwane problemy. Byle do soboty to się przekonamy! Mój mąż też zaczyna wierzyć, że może nam się udało. Rano na dzień dobry pytanie: I co? Dostałaś? A potem szczery uśmiech od ucha do ucha. Zobaczymy. Trzymajcie kciuki. PA Odpowiedz Link
niecierpliwa78 Przyszła @@@ :-( 07.10.04, 08:54 Ja już nie mam żadnych szans i nadziei w tym cyklu. W nocy przyszła wstrętna @! Dobrze, że byłam na to nastawiona psychicznie, bo nawet nie jest mi z tego powodu starsznie smutno, już się chyba do tego przyzwyczaiłam... W kolejnym miesiącu nowy lekarz, testy owu, monitoring i pregnyl. Może w końcu się uda,a czego życze Wam z całego serca jeszcze w tym cyklu!!! Całuski!!! Odpowiedz Link
gusia_78 Re: Przyszła @@@ :-( 07.10.04, 09:47 Właśnie wszystko kwestia odpowiedniego nastawienia. Myśl już o następnym cyklu, będzie Ci łątwiej. Szkoda wielka. Uściski Aga Odpowiedz Link
szymma Re: Przyszła @@@ :-( 09.10.04, 07:42 Czesc, no to nie jesteś sama! Zaczynam kolejny ( październikowy ) cykl. Trochę jestem zdesperowana i nie mam już sił...ale co mi pozostaje? Buziaki Odpowiedz Link
niecierpliwa78 Re: Przyszła @@@ :-( 09.10.04, 19:06 Szkoda..., poczekamy sobie razem i może następny cykl będzie owocny, czego Tobie i sobie życzę z całego serca!!! Bierzymy się "ostro" do roboty! W tym cyklu spróbuję z testami OWU oraz monitoringiem, bo chyba coś nie tak z moimi pęcherzykami. Trzymaj się!!! Odpowiedz Link
szymma Re: Przyszła @@@ :-( 10.10.04, 16:05 Niestety...ja też kupuję testy owu.Trzymam za nas kciuki! Odpowiedz Link