Dodaj do ulubionych

Testujące w tym tygodniu ;-)

03.10.04, 12:01
Wprawdzie rzadko się odzywam, ale często czytam wink
Jestem jeden dzień po terminie @, będę testować w tym tygodniu. Może jest
jakaś dziewczyna w podobnej sytuacji? Razem będzie latwiej znosic trudy
czekania wink
Pozdrawiam i czekam...
Obserwuj wątek
    • kattrin1 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 03.10.04, 12:15
      Ja mam termin @@@ na 7 października i własnie tego dnia mam wizytę u ginka, jak
      nie przyjdzie małpa wredna o czasie to, dobiem sie u ginka czy sie udało...

Można powiedzieć ze to coś w rodzaju testowania hihihihii...

Zostaje tylko oczekiwanie na cud do czwartkusmile))))
      Łączę sie z Tobą, i napisz jak sie czujesz, masz jakieś objawki???

Pozdrawiam cieplutko, Kasia
      • juch Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 03.10.04, 13:24
        Hej, powiem ci, że wcale nie mam objawów, ani małpy, ani ciąży. Jedynie bolą
        mnie piersi. Nic poza tym. Sama się dziwię, bo co miesiąc miałam całą paletę
        objawów i byłam zawsze przekonana o ciąży. Teraz nie mam żadnych przeczuć, sama
        nie wiem co o tym myśleć, a jak u Ciebie?
        • kattrin1 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 03.10.04, 15:58
          Znam ten ból z objawami, ja też za każdym razem sie doszukuje coraz to
          nowszych, hihihihi...ale teraz czuje sie bardzo okresowo, piersi jak balony,
          brodawki olbrzymie, podbrzusze i jajniki dają porządnie o zsobie znaki, wiec
          już sama nie wiem za 4 dni powinna sie pojawić @@@, a co bedzie zobaczymy,

• szymma Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 03.10.04, 15:36
      Hej!
      Przyłączam sie do Was. Dziś mam 24dc, więc na 8-9 października przewiduję @.
      Ciągle sprawdzam piersi-i trochę mnie bolą, ale chyba od ciągłego
      ich "gniecenia".Pozostaje tylko czekać a to jest najgorsze. Dajcie znać co WAS
      (czy doszły jakieś oobjawy) i jak poszło testowanie. Mam nadzieję, że się uda!!
      BUZIAKI
      • kattrin1 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 03.10.04, 15:59
        Dniowo jestem o dzień starsza hihihih dziś 25 dc.
        Czekam z niecierpliwością na czwartek a masz racje czekanie jest najgorsze,
        Czekam na wieści od Was dziewczynki, Kasiasmile))))))))
        • juch Jak tam dzisiaj? 04.10.04, 16:34
          I jak się dziś czujecie?
          Mnie wczoraj na noc, już po położeniu się rozbolał dośc mocno brzuch. Myślałam,
          że dostanę okresu, ale dziś temperatura nadal wysoka i okresu nie ma. Piersi
          jak baloniki wink
          Sama nie wiem, może jutro potestuję, dziś 32 dc a cykle mam 29 dniowe.
          • gusia_78 Re: Jak tam dzisiaj? 04.10.04, 16:38
            Witam kobitki,
            Ale Ty jesteś cierpliwa smile Ja pewnie na Twoim miejscu zrobiłabym test w tym 29
            dc.
            Życzę powodzenia
            Aga
          • kattrin1 Re: Jak tam dzisiaj? 04.10.04, 18:10
            Myśle, ze powinnaś zatestować, już coś powinno wykazać, też podziwiam Twoją
            cierpliwość, ja umieraz z niecierpliwości do czwartku, i nie wyrabiamsmile)))
            Czekam na pozytywne wieści i ewentualne wirusiki cięzarówkowesmile))))))

Kasia
            • juch Trzymajcie kciuki ;-))))) 04.10.04, 19:16
              Tak naprawdę to wcale nie jestem taka spokojna, wszystko we mnie aż "chodzi",
              mam jednak marne przeczucia, raz mi się wydaje, że zaciążyłam, innym razem, że
              nic z tego. No jutro się przekonam, jak wrócę z pracy to napewno dam znać.
              Trzymajcie kciuki - proszęęęęęęęęęęęę!
              Papa
              • szymma Re: Trzymajcie kciuki ;-))))) 04.10.04, 19:45
                Trzymamy MOCNO!! Daj znać koniecznie!!
                • szymma Re: Do Kattrin1 04.10.04, 19:54
                  Rzeczywiście jesteś 1-dzień do przodu. Już niewiele Ci zostało tego czekania.
                  Ja stwierdziłam, że jak w piątek nie dostanę @ to przeczekam jeszcze sobotę i
                  test zrobię w niedzielę rano- w urodzinki mężusia. Tak strasznie chciałabym dać
                  mu ( nam )w prezencie-dzidziusia...POZDROWIONKA
                  • gusia_78 Również Do Kattrin1 04.10.04, 20:04
                    Będziesz testować w dniu spodziewanej miesiączki czy później?
                    Szymma i Katrin1 czyę Wam powodzenia z całego mojego serduszka smile
                  • kattrin1 Re: Do Kattrin1 05.10.04, 08:25
                    a ja akuracik 7 paźdz. mam urodzinki tatusia swojego i też chciałabym mu
                    prezescik taki mały wnuczkowy zrobić....
                    ale zobaczymy jeszcze 2 dni...i bedzie wiadomo..., przynajmniej nie bede
                    musiała patrzec na test, tylko dowiem sie od lekarzasmile))))

• niecierpliwa78 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 04.10.04, 21:09
      Cześć Dziewczyny! Jestem tu nowa i tak jak Wy czekam w tym tygodniu na @, a
      raczej na to, żeby się nie pojawiła. W tym miesiącu miałam HSG - wszystko OK -
      dużo przytulania w odpowiednim czasie i zobaczymy. Może w końcu się uda, bo
      jestem już zmęczona tym ciągłym wyczekiwaniem. Termin @ na 8.10, ale jak na
      razie wszystko wskazuje na to, że jednak to jeszcze nie teraz. Pozdrawiam
      ciepło i trzymam za wszystkie kciuki!
      • gusia_78 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 04.10.04, 21:22
        Droga niecierpliwa a ile już m-cy wyczekujesz?
        Swoją drogą intuicja ma niemałe znaczenie przynajmniej u mnie, bo ja mimo, ze
        czekam jeszcze 9 dni również czuję, ze to nie tym razem.
        Pozdrówka
        Aga
        • niecierpliwa78 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 04.10.04, 21:57
          Pierwszy raz spróbowaliśmy jakieś 3 lata temu. Ponieważ mam regularne cykle i
          zawsze mam ból owulacyjny, a potem równo 14 dni do @, to myślałam, że jak się
          już zdecyduję to nie będzie żadnego problemu. No i się nie udało. W sumie, w
          czasie tych 3 lat mieliśmy kilka "przymusowych" przerw, ale teraz od
          marca "ciężko" pracujemy i czekamy... A Ty ile czekasz? Pozdrawiam!
          • gusia_78 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 04.10.04, 22:12
            Rok temu rzuciłam tabletki ale z ręką na sercu to cykli w których mogło
            się zdarzyć było 6. Ja mam niereguralne miesiączki, tzn. kilkudniowe wahania
            co miesiąc wspomagam się więc testami owulacyjnymi.
            I podobnie jak Ty naiwnie myślałam, że pierwszy seks bez zabezpieczenia w
            okresie płodnym zakończy się ciążą...
            Oh ludzka naiwności...sad
            Gorąco ściskam
            • niecierpliwa78 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 04.10.04, 22:45
              No tak, najpierw wydajemy pieniążki na to, żeby nie być w ciąży, a potem żeby
              być... ale w końcu na pewno się uda!!! Trzymam kciuki za nas obie!
              • szymma Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 05.10.04, 07:48
                Dzieki Gusia! Kurcze ja zaczynam miec kiepskie przeczucia...że nie tym razem!
                Zmierzyłam dziś temp. i mam tylko 36,7 a normalnie w tej fazie miałam wyższą.
                Trochę bolą mnie piersi i to wszystkie objawy- a dziś już 26 dc. Mam nadzieję,
                że przynajmniej Wam się uda!!
                • gusia_78 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 05.10.04, 07:54
                  Witam,
                  W moim przypadku niestety intuicja jest lepsza i szybsza niż test ciążowy.
                  Pewnie tak będzie w tym m-cu. Staram się nie wsłuchiwać w przeróżne objawy
                  mojego organizmu, bo już chyba bym zwariowała. Czekam ale z nikłą nadzieją
                  na przyszły tydzień a raczej myślę już o terminie nastepnych starań.
                  Ściskam mocno
                • kattrin1 Do Szymma 05.10.04, 08:38
                  Mam malusie pytanko, jakie bóle piersi odczuwasz?? Moze wymienimy sie objawkami
                  i samopoczuciem, moze masz jakieś bóle podbrzusza takie @@, bądź innego typu??

Jesli chcialabys pogadac napisz...
    • kattrin1 Do Juch 05.10.04, 08:29
      Cześć, co u Ciebie??? Dlaczego jeszcze nie testujesz?? Moze dzidzia już
      zagnieździła sie w Twoim ciałku pod serduszkiemsmile)))))))
      Czekam na wieści, Kasia
      • juch Hej 05.10.04, 13:22
        Testowałam rano, ale niestety "-" buuuuu;-(((((((((((
        Nie wiem, może za wcześnie? to w sumie dopiero ok. 9 dni po ewentualnym
        zapłodnieniu (miałam w tym cyklu późno owulację.
        Ale chyba już nic z tego nie będzie...
        Mam doła.
    • magdulka26 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 05.10.04, 14:01
      A który masz dc ,jakie długie masz cykle,może za wczesnie zrobiłaś.

Chcę zajść tak jak słoneczko
      • juch Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 05.10.04, 14:13
        Dziś mam 32 dc, zazwyczaj miałam 29-dniowe, a ostatni cykl 33dni. W tym
        miesiącu przestałam brać duphaston i pewnie dlatego tak późno owulacja
        (potwierdzona jedynie obserwacjami). Sama nie wiem co jest, pewnie po prostu
        organizm uspokaja się po hormonach (duphaston brałam 9 miesięcy). Strasznie mi
        smutno...
    • justyna1212 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 05.10.04, 14:28
      Ja powinnam mieć okres w piątek 8-go. Nie mogłam wytrzymać i zrobiłam już dwa
      testy. Niestety, jedna kreska... Kiedy wreszcie będzie ten piątek???
      • szymma Re: Do Kattrin 05.10.04, 18:37
        Cześć Kasia,
        Odnośnie bólu piersi-bardziej boli mnie prawa, niż lewa smile -odczuwam z
        zewnętrznej strony , jak lekko przycisnę, no i przy skakaniu itp. Żadnych
        innych objawów nie mam ( typu ból podbrzusza ) Jedynie jestem rozdrażniona i
        humorzasta. Więc praktycznie typowe objawy na @@. A Ty mierzyłaś temp? Jaki ból
        piersi Ty masz? Pozdrawiam.
        • szymma Re: Do Juch 05.10.04, 18:39
          NIE MARTW SIĘ smile Ja uważam, że za wcześnie z tym testem. Wszystko zależy też od
          testu-jego czułości, a jeśli to dopiero 9 dni po zapłodnieniu, to mogło jeszcze
          nic nie wykazać. Ale @ nie masz??
          • juch Do Szymma 05.10.04, 20:22
            No nie mam małpy i zgłupiałam, tempki jak na mnie wysokie, cycki jak balony,
            brzuch ciągnie do samej ziemi. Albo to ten małpiszon lezie wielkimi krokami
            albo...no nie wiem.
            Poczekam i jak do końca tygodnia nie dostanę okresu to zatestuję jeszcze
            raz smile))
            Buziaki i trzymam za was wszystkie kciukasy
        • kattrin1 Re: Do Kattrin 06.10.04, 08:23
          Hielołkasmile)Ja mam podobne bóle dokładnie jak przed @@, tylko z piersiami jest
          jakoś dziwnie,po owu zaczęły pobolewać ale nie całe piersi tylko sutki, takie
          pieczenie ok. 24-25 dc. dopiero napuchły jak balony a razem z nimi sutki
          zciemniały i powiększyły sie, buuuu...teraz już bola całe piersi ale tylko jak
          dotknę i nie mogę spać na brzuchu hihihihhi.

Podbrzusze moze troszke pobolewa, ale bardziej bola jajniki i boki obok
          jajników, jakbym była napuchnieta. Temp. nie mierzę bo biorę luteinke.

dzis 28 dc.wiec własnie minęły 4 tygodnie od OM i zobaczymy co bedzie jutro,
          uśmiech czy ponowna nadzieja za miesiacsad((

Pozdrawiam ciepluśko, Kasia
          • szymma Re: Do Kattrin 06.10.04, 08:43
            Hej,hej. To fajnie, masz konkretne objawy!! Czytałam, że jak sutki ciemnieją to
            zazwyczaj dzieje się to z powodu ciąży! U mnie bez zmian tylko mocniej bolą
            piersi- też nie mogę spać na brzuchusmileTrzymam kciuki- jutro testujesz??
            • kattrin1 Re: Do Szymma 06.10.04, 10:10
              Z tymi konkretami to raz są a raz nie ma, wiec sama jestem skołowana, jutro
              dzień sądny - 18:40 ginekolog i zobaczymy czy dzidzia już gości??????????
              Narazie to latam do kibelka sprawdzać czy nie dostałam @@@, bo szczerze co
              chwilkę czuje, ze coś tam jest za mokrosmile)))

Pozdrawiam słonecznie, troszkę znerwowana i zniecierpliwiona, Kasia
    • asiak78 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 06.10.04, 14:56
      Witam! Dopiero dzisiaj się zalogowałam, ale forum śledzę dobrych kilka
      miesięcy... Też zamierzam testować w tym tygodniu. Mam dość nieregularne cykle
      (32-38 dni), ale dzisiaj już 40 dc a okresiku nie widaćsmile Ale z drugiej strony
      latam co chwilę do kibelka sprawdzić czy nie dostałam, bo czuję jednak tak,
      jakbym miała dostać lada moment. Sorki że tak nieskładnie piszę. Trzymajcie za
      mnie kciuki żeby nic nie przyszło!!! Trzymam za Was i powodzenia.
      Asia
      • niecierpliwa78 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 06.10.04, 15:36
        Trzymam kciuki! Ja jestem równo 15 dni po owulacji - 29 dc, ale czekam do
        weekendu, bo mam objawy typowe dla @@@ i raczej na nic więcej się nie nastawiam!
        Pozdrawiam!!!
      • maretina Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 07.10.04, 08:58
        asiak78 napisała:

> Witam! Dopiero dzisiaj się zalogowałam, ale forum śledzę dobrych kilka
        > miesięcy... Też zamierzam testować w tym tygodniu. Mam dość nieregularne cykle
        > (32-38 dni), ale dzisiaj już 40 dc a okresiku nie widaćsmile
        jesli nie bedziesz w ciazy to zrob badania hormonow, bo Twoje cykle nie sa
        prawidlowej dlugosci.
        • asiak78 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 07.10.04, 09:34
          maretina napisała:

> asiak78 napisała:
          >
          > > Witam! Dopiero dzisiaj się zalogowałam, ale forum śledzę dobrych kilka
          > > miesięcy... Też zamierzam testować w tym tygodniu. Mam dość nieregularne
          > cykle
          > > (32-38 dni), ale dzisiaj już 40 dc a okresiku nie widaćsmile
          > jesli nie bedziesz w ciazy to zrob badania hormonow, bo Twoje cykle nie sa
          > prawidlowej dlugosci.
    • magdulka26 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 06.10.04, 15:44
      Fajnie macie bo już czekacie na efekty starań,ja dopiero jestem w 11 dc i
      jestem na etapie starań.Koleżanka @ powinna przyjść 23 ale jak nie przyjdzie to
      będę jej bardzo wdzięczna.Trzymam kciuki za Was i za siebie też.Jutro idę na
      usg zobaczyć jak sie ma pęcherzyk czy jest czy już pękł.Ale chyba za wczesnie
      żeby sobię pękł nie sądzicie ,mam cykle 28 dniowe .Pozdrawiam .

Chcę zajść tak jak słoneczko.
      • szymma Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 06.10.04, 19:35
        Cześć Dziewczyny!!
        Ja mam nadzieję, że nam wszystkim wyjdą pozytywne testy!! Piszcie jak wyniki,
        ja czekam do weekendu(o ile wcześniej nie dostanę @ ). A jak dostanę- to mam
        dwie opcje (po tym jak sobie poryczę-oczywiście): ALBO oleję to wszystko,
        przestanę myśleć, że chcę, ALBO wezmę się za jakieś badania i testy owu.
        Hmm...okaże się!! Pozdrawiam.
        • gusia_78 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 06.10.04, 22:25
          Szymma, daj znać koniecznie po weekendzie jak poszło smile Trzymam za Ciebie kciuki
    • asiak78 Re: Testujące w tym tygodniu ;-) 07.10.04, 07:46
      Witam dziewczyny!Dzisiaj kolejny dzień bez @!!! To już 41dc (zazwyczaj 35-38)
      więc szanse zwiększają sie z każdą minutką (mam nadzieję), no chyba że to coś
      innego i zamiast upragnionego dzidziusia nieoczekiwane problemy. Byle do soboty
      to się przekonamy! Mój mąż też zaczyna wierzyć, że może nam się udało. Rano na
      dzień dobry pytanie: I co? Dostałaś? A potem szczery uśmiech od ucha do ucha.
      Zobaczymy. Trzymajcie kciuki. PA
      • niecierpliwa78 Przyszła @@@ :-( 07.10.04, 08:54
        Ja już nie mam żadnych szans i nadziei w tym cyklu. W nocy przyszła wstrętna @!
        Dobrze, że byłam na to nastawiona psychicznie, bo nawet nie jest mi z tego
        powodu starsznie smutno, już się chyba do tego przyzwyczaiłam... W kolejnym
        miesiącu nowy lekarz, testy owu, monitoring i pregnyl. Może w końcu się uda,a
        czego życze Wam z całego serca jeszcze w tym cyklu!!! Całuski!!!
        • gusia_78 Re: Przyszła @@@ :-( 07.10.04, 09:47
          Właśnie wszystko kwestia odpowiedniego nastawienia. Myśl już o następnym cyklu,
          będzie Ci łątwiej. Szkoda wielka.
          Uściski
          Aga
          • szymma Re: Przyszła @@@ :-( 09.10.04, 07:42
            Czesc, no to nie jesteś sama! Zaczynam kolejny ( październikowy ) cykl. Trochę
            jestem zdesperowana i nie mam już sił...ale co mi pozostaje? Buziaki
            • niecierpliwa78 Re: Przyszła @@@ :-( 09.10.04, 19:06
              Szkoda..., poczekamy sobie razem i może następny cykl będzie owocny, czego
              Tobie i sobie życzę z całego serca!!! Bierzymy się "ostro" do roboty! W tym
              cyklu spróbuję z testami OWU oraz monitoringiem, bo chyba coś nie tak z moimi
              pęcherzykami. Trzymaj się!!!
              • szymma Re: Przyszła @@@ :-( 10.10.04, 16:05
                Niestety...ja też kupuję testy owu.Trzymam za nas kciuki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka