gagat101 13.10.04, 11:23 ja znow z tym bromkiem. Biore go od @ i po miesiacu brania mialam zrobic badanie prolaktyny ale czy mam przestac go brac?? a jesli stwierdze ciaze to brac czy odstawic?? Biore tez duphaston ale wiem ze w ciazy mam brac. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: kiedy odstawic BROMERGON ??? 13.10.04, 11:40 jesli po miesiacu bromergonu prl Ci spadnie, to zadzwon do gina, pewnie zmniejszy troszke dawke. moj gin zaleca bromergon do 7/8 tc. pozdrawiam acha! jak bedziesz badala prl teraz to od dawki leku do pobrania krwi musi uplynac min 12 godzin. wieczorna dawke wez wczesniej a poranna dopiero po badaniu. Odpowiedz Link
gagat101 Re: kiedy odstawic BROMERGON ??? 13.10.04, 12:26 ja biore pol na noc. a w jakim dniu cyklu mam zrobic badanie ??? czyli OK nie przestaje brac i robie badanie a jak test wykaze ciaze to tez robic badanie i brac bromka?? (nie chce zapeszac ale jest delikatna druga krecha, ale dopiero 21dc) Odpowiedz Link
maretina Re: kiedy odstawic BROMERGON ??? 13.10.04, 12:45 roznie lekarze mowia, jedni kaza w obojetnie jaim dc a inni razem z progesteronem 7 dni po owulacji. ja opznaczam jak mi sie zachce Odpowiedz Link
maretina Re: kiedy odstawic BROMERGON ??? 13.10.04, 12:46 jak jest ciaza, to prl podniesie sie nawet z bromiek, jak ciaa to chyba sobie daruj. dla swietego spokoju dopytaj gina. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: kiedy odstawic BROMERGON ??? 13.10.04, 12:46 Gagatku jak też jestem na bromku,maretina i kattrin mi napisały że nie mają bromka odstawić jak zajdą tylko mają brać do 8 tyg ciazy.Mnie też to troszkę martwi bo mój gin kazał odstawić jak tylko dowiem się o ciazy.Jestem w kropce bo nie wiem co zrobić.Boję sie na własną rękę brać choćby i małą dawkę.Teraz biore 1 tabletkę na noc.Może jak sie dowiem o ciazy to będę sobie zmniejszała dawkę aż dojdę do zera ,sama nie wiem. Chcę zajść tak jak słoneczko Odpowiedz Link
anetka75 GAGATKU!!! 13.10.04, 13:30 Długo mnie nie było na naszym forum, bo komputer mi padł, a tu widzę u Ciebie dwie kreseczki. Trzymam kciuki. I przesyłam fluidki. Odpowiedz Link
agula51 Re: kiedy odstawic BROMERGON ??? 13.10.04, 13:46 gagat101 trzymam kciuki i gratuluję. U mnie też 21dc i bardzo mnie kusi, żeby już zrobić teścik. Jaki robiłaś? Masz jakieś objawy? Odpowiedz Link
gagat100 NIE GRATULUJCIE !!!!!!!!! 13.10.04, 14:07 To 21dc i 6 dni po owu i slabiutkie marniutkie II krechy a noz widelec znikną do jutra ??!! Odpowiedz Link
agula51 Re: NIE GRATULUJCIE !!!!!!!!! 13.10.04, 14:17 Ja są to są i na pewno nie znikną! Ja w poprzedniej ciązy (niestety później porobiłam) dwa dni przed @ też miałam brdzo jasną tę drugą krechę - ale już w dniu spodziewanej @ była tłusta i piękna! Zyczę Ci oby wszystko było OK. Dbaj o siebie! A bromka mój lekarz też każe przyjmować gdzieś do 7tc. Twierdzi, że szybkie odstawienie mogłoby być niebezpieczne. Całusy! Odpowiedz Link
magdulka26 Re: NIE GRATULUJCIE !!!!!!!!! 13.10.04, 16:14 Gagatku jaki Ty masz test że już Ci pokazał II ja tez taki chcę ))Super że widzisz II ale Ci zazdroszczę .Ja mama od Ewy analityk ale jeszcze sie boję testować ,dziś mam 18 dc przy cyklach 28 dniowych.Podziwiam za odwagę ja bym się bała rozczarowania .Ja jestem 7/8 dni po owulacji. Chcę zajść tak jak słoneczko Odpowiedz Link
kattrin1 do gagat:))) 13.10.04, 19:51 Gagatku trzymam kciuki bardzo mocno, by na kolejnym tescie wyszły II kreseczki))))))))) Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
magdulka26 Re: kiedy odstawic BROMERGON ??? 13.10.04, 16:25 Dzieki za odpowiedź ,kurcze nie bałas się robic tak wczesnie testu ,ja bym sie chyba bała.Zamierzam testować w 25dc przed odstawieniem duphastonu i mam obawy ze wyjdzie I kreska (.Jak długie masz cykle bo ja 28 dniowe ,kurcze juz bym chciała wiedziec czy sie udało czy nie . Chcę zajść tak jak słoneczko Odpowiedz Link
gagat101 madziu 13.10.04, 20:58 dluzej bym nie wytrzymała, slyszalam ze najwczesniej wychodza w 6 dniu po zaplodnieniu i dlatego zrobilam myslac ze nie wyjdzie, wmawialabym sobie ze za wczesnie ale wyszly delikatne i bladziutkie boje sie aby nie zniknely albo nie byly moja wyobraznia hihiihhi Jutro robie quicka, na dole jest moj wykres mozesz zerknac , cykle 30-33dniowe Odpowiedz Link
lomre Re: kiedy odstawic BROMERGON ??? 13.10.04, 20:56 Też chciałabym jednoznaczną odpowiedź. Moja endok. kazała mi odstawić. Ciąża zakończyła się poronieniem, ale nie wiem czy bromek miał coś z tym wspólnego Odpowiedz Link
maretina Re: kiedy odstawic BROMERGON ??? 13.10.04, 21:27 lomre napisała: > Też chciałabym jednoznaczną odpowiedź. Moja endok. kazała mi odstawić. Ciąża > zakończyła się poronieniem, ale nie wiem czy bromek miał coś z tym wspólnego niekoniecznie lomre. a co do jednoznacznej odpowiedzi to chyba jej nie ma. w invikcie i w novum no i w bialym stoku kaza do 7/8 tc, tak samo pisalaa pani ekspert na zdrowiu kobiety. wpisz tam haslo w archiwum i poszukaj, albo na bocianie zapytaj. ja bede brala. Odpowiedz Link
gagat101 Re: kiedy odstawic BROMERGON ??? 13.10.04, 21:46 To ja tez bede brac i bromka i duphaston jesli testy potwierdza ciaze to zadzwonie do gina i sie dowiem co dalej dzieki e-kolezanki Odpowiedz Link
kattrin1 I jak??? 14.10.04, 09:47 Gagatku, powtórzyłaś test?? Sa II kreseczki??? Daj znać??? Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
gagat101 Re: I jak??? 14.10.04, 10:15 Kochaniunka sa ale marniutkie NIE CIESZE SIE bo boje sie ze to znow biochemiczna , w pon ide na krew i bedzie wszystko jasne!!!!! To dopiero 7 dni po owu (patrz wykres) a do terminu @ 7 dni Odpowiedz Link
kattrin1 Re: I jak??? 14.10.04, 10:57 czyli w pon. bedzie 11 dpo, wiec beta juz cosik powinna pokazać, teoretycznie słyszłam, ze juz po 10 dniach beta pokaże ciąze))Oj fajnie by było))))) Życzę Ci olbrzymiastej bety))Kasia Odpowiedz Link