Dodaj do ulubionych

JAK TO JEST?

14.11.04, 20:07
dziewczynki kochane wyjaśnijcie mi proszę, bo chyba tępa jestemwink:
jeśli kochaliśmy sie w 14 dniu cyklu, czy jest jakiekolwiek
prawdopodobieństwo zajścia?
Bo na pocz. pazdziernika odstawiłam pigułki, dostałam ormalnie okres po 32
dniach no i teraz kochaliśmy sie w 14dc.
I od razu mnie oświećcie, bo pig€lki rozleniwiły moj umysł, hihi - zachodzi
sie w ciażę jak jest owulacja, czy dopiero po???
Wiem, wiem, to podstawowa wiedza - ale ja po prostu siew tym pogubiłamsad
Dzięki za odp.
Obserwuj wątek
    • ikw1 Re: JAK TO JEST? 14.11.04, 20:35
      jest prawdopodobienstwo ze jestes w ciąży
      zapłodnienie nastepuje w ciągu 24 godz od owulacji tzn. jajeczko musi "wyjsc na
      swiatło dzienne z jajnika zeby je plemniczki mogły zapłodnić"
      natomiast
      plemniczki zyją 72 godz (a niektore i dłuzej) i muszą w tym czasie dopełznąć do
      jajeczka i zrobić co trzeba dlatego seks przed owulacją ma sens
      pozdr
      iza
      • magdulka26 Re: JAK TO JEST? 14.11.04, 21:27
        Ale skąd wiesz że masz owulację w 14 dc?.Ja mam cykle 28 dniowe a owulacją u
        mnie jest w 11 dc.Najlepiej jest zrobić sobie monitoring dla potwierdzenia
        owulacji.Piszesz że odstawiłaś pigułki ,po nich tym bardziej powinnaś zrobić
        sobie usg ,nie wiadomo jak tabletki wpłynęły na Twój organizm.Najlepiej jest
        się poprzytulać dzień przed owulacją a super by bylo trafić w dzień
        owulacjismile).Po jajeczkowaniu sznase troszkę spadają .Życzę powodzenia.
        • ariana1 Magdulka 14.11.04, 21:47
          Sorry , ale jakim cudem masz owulację w 11 dc? W takim razie powinnaś mieć
          cykle 25 dniowe ( 11+14). Przecież II faza trwa zawsze 14 dni. Tak wyczytałam w
          różnych mądrych książkach smile
          • magdulka26 Re: Magdulka 14.11.04, 21:54
            Ale nie zawsze II faza trwa 14 dni ,moze być dłuższa.To jest indywidualna
            sprawa.Sama Ewa analityk to potwierdziła .A jakim cudem mam owulację w 11 dc ?
            nie wiem ,ja się cieszę że ją mam gorzej jak by jej nie było, lub była by w 8
            dc.Mój gin nie widzi nic złego że mam ją tak wczesnie.Pozdrawiam.
            • emka1974 Do Magdulki 14.11.04, 21:59
              Cześć Magdulko,

Jak oczekiwanie? Ja staram się nie doszukiwać symptomów. Walczę z pęcherzem i
              coś mi się jeszcze przypętało ;-(
              Termin @ w czwartek, szykuję się na testowanie w piątek. A Ty?

Pozdrawiam,
              Emka
          • emka1974 Do Ariany1 14.11.04, 21:55
            Teoria - teorią, mądre książki - mądrymi książkami, ale nasze organizmy tych
            książek nie czytały wink Najkorzystniej jest, gdy owu jest 14 dni przed @, ale
            niestety, nie zawsze tak jest.
            Ja mam (ostatnio) cykle 28 dni, a owu między 15 a 17. Hormony w normie.

Pozdrawiam,
            Emka
    • magdulka26 Emko 14.11.04, 22:06
      Wiesz jesli chodzi o mnie zero objawów ciążowych ,nawet ich nie szukam bo wiem
      że ta @ przyjdzie.Jesli chodzi o testowanie to nie testuję chyba że ...@ się
      spóźni to tak.Spodziewam się jej w środę czyli w 27 dc .Ostatni cykl był 27
      dniowy.Pozdrawiam.
      • emka1974 Re: Emko 14.11.04, 22:11
        Magdulko,

Po zadaniu tego pytania weszłam na wątek "reaktywacja" i tam przeczytałam o
        Twoim fatalnym humorze (tam więc juz nie odpowiadaj, bo dostaniemy rozdwojenia
        jaźni). Mnie też dopada chandra (chory pęcherz, grzybki, a na dodatek wiem, że
        jak nie będę w ciąży to na początku grudnia mam histeroskopię). Ale nadzieję
        mam wink

Trzymaj się ciepło,
        Emka
    • magdulka26 Emko 14.11.04, 22:18
      A ja Ci ta reaktywacji odpisałam hihihihihih.Fakt pogubimy się dzić.Ja wiem że
      @ przyjdzie czuje to .W środę będę płakać i psioczyć na cały świat jak to ja
      potrafię.Cóż pewnie tak ma być ,nic na to nie poradzę.Idę spać już mam dosć
      kompa.pa
      • cytrusowa Re: Emko 15.11.04, 10:09
        no dobrze, ale ciążę mogę tylko stwierdzić po terminie spodziewanej miesiaczki,
        prawda? czyli muszę uzbroić sie w cierpliwośćsmile
        I taka "niepewna" idę jutro rwać ząb mądrości i łykać antybiotyk, hmmm

• emka1974 Re: Emko 15.11.04, 10:28
          Jeśli stoisz przed dylematem "brać czy nie brać antybiotyku", to możesz zrobić
          test przed terminem i on MOŻE pokazać ciążę (zależy, ile dni przed terminem @),
          ale nie musi (i to nie oznacza braku ciąży).

Ale jesli nie ma medycznej potrzeby potwierdzenia ciąży przed terminem@, to
          lepiej poczekać.

Emka
          • cytrusowa Re: Emko 15.11.04, 11:18
            czyli "dupa blada" niestety. Zdam sie na żywioł, bo @ dopiero na pocz.
            grudnia, a przytulanie bylo wczoraj w tym 14 dc.
            Trudno się mówi

Dzięki za radę
            • emka1974 Re: Emko 15.11.04, 13:12
              Niestety, żaden test nic jeszcze nie pokaże. Ale zyczę II.

Emka
    • ariana1 Re: JAK TO JEST? 15.11.04, 19:53
      Dzięki dziewczyny smile Przeczytałam , zapoznałam się. Człowiek żyłby dalej w
      nieświadomości smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka