Dodaj do ulubionych

Nie wierzę!!!!! Kochane mam jaśniutką drugą I !!!!

04.01.05, 09:03
Boże nie wiem co o tym myśleć. Wczoraj 26 dc, nie wiedziałam czy brać dalej
duphaston i popołudniu zrobiłam test. I pierwszy raz od 10 miesięcy
zobaczyłam różową kreseczkę!!!!!!!!! Ale ona jest słabsza od testowej i
strasznie się boję, ze to jakiś wybryk natury. Mam naprawdę złe przeczucia. A
może powinnam być szczęśliwa??????????? Dziewczynki co o tym myśleć??????
Obserwuj wątek
    • mola16 Re: Nie wierzę!!!!! Kochane mam jaśniutką drugą I 04.01.05, 09:10
      Kasiulko droga, tak bardzo chciałabym aby ta druga kreska była wyraźniejsza.
      Boże nie wiem co napisać, ale nie chciałabym też żebyś żle mnie zrozumiała, ja
      jak pierwszy raz brałam Duphaston i w 25dc zrobiłam test i też miałam
      jaśniejszą rózową kreseczkę, ale to był falstart przyszła @ juz po terminie.
      Wtedy zrobiłam trzy testy, 25dc, 28dc, 31dc i tylko jeden pokazał tę drugą
      kreseczke. Ale proszę powtórz za dwa dni. Jeśli będzie wyraźniejsza to jesteś w
      ciąży. Trzymam kciuki.
      • pamietka Re: Nie wierzę!!!!! Kochane mam jaśniutką drugą I 04.01.05, 09:39
        Kasiula smile mocno zacisnięte kciuki !!!
    • gagat100 Re: Nie wierzę!!!!! Kochane mam jaśniutką drugą I 04.01.05, 10:29
      Kochana e-kolezanko, bardzo bym Ci zyczyla aby te krechy sie pociemniły, ja
      przy braniu duphastonu ciagle mam II krechy ostatnio nawet mialam wszystkie
      objawy ciazy i NIC, dostałam w wigilie @. Mozesz sobie zobaczyc jak nasycona
      byla ta druga rózowa foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?
      no=1&id=32462&grupa=0&kat=11&nxt=0 mialam rozbrojony bo lepiej wychodziły
      zdjecia. Z tych nerwów poszłam na bete i ONA uswiadomiła mi ze to niestety NIE
      ciaza, wiec dla spokojnosci odwiedz labolatorium i zrób beta hsg koszt okolo
      40zl i wynik murowany i na 100%

Trzymam kciuki!!!!!
      • gagat100 link do zdjecia 04.01.05, 10:30
        te drugie zdjecie wyrazniejsze foto.onet.pl/albumy/album.html?
        id=32462&grupa=0&kat=11&a=onet_gagat
    • gagat100 wwrrrrr a teraz mi sie uda wstawic linka 04.01.05, 10:32
      foto.onet.pl/albumy/album.html?id=32462&grupa=0&kat=11&a=onet_gagat
      • kasiuula Re: wwrrrrr a teraz mi sie uda wstawic linka 04.01.05, 10:45
        Przecież to jakaś paranoja. Dzwoniłam do gina (co prawda nie mojego kochanego,
        bo jeszcze jest nieuchwytny) i on stwierdził, że duphaston nie powinien
        fałszować wyników. Gagatku, śledziłam Twoje śledztwo i naprawdę zgłupiałam.
        Chyba powinnam jednak uwierzyć mojej intuicji, która mówi mi, że to kolejny
        pstryczek w nos od losu, bo już tak zaczęłam się wyluzowywać i nie angażować
        100% mojego umysłu w to wszystko związane ze staraniem. Powoli mam już
        wszystkiego dość!!!!!!!!! Jeżeli to nie to to chyba całkiem zrezygnuję.....
        • mola16 Re: wwrrrrr a teraz mi sie uda wstawic linka 04.01.05, 10:59
          Kasiula, nie ma co panikowac. Idź na betę albo za dwa dni powtórz test, może
          kreski pociemnieją. Faktycznie lekarze mówią, że Duphaston nie powinien miec
          wpływy na wynik testu ciążowego a jednak w wielu przypadkch na forum miał
          wpływ. Była nwet taki watek o sfałszowanych II kreskach załozony przez gagat
          ale teraz to nie moge znaleźć.
      • dazzle do Gagat i Kasiuuli 04.01.05, 11:35
        Gagatku, a po jakim czasie od zrobienia testu robiłaś zdjęcie? Wybacz, ale to,
        co uznałaś za bladą II jest tak niewidoczne, że wygląda jak "podświetlenie"
        drugiej kreski, które czasem pojawia się na zbyt zamoczonym teście, albo na
        przetrzymanym teście. Duphaston nie zmienia wyniku testu, to Ci powie lekarz,
        natomiast czasem daje tzw. objawy ciążowe w postaci mdłości, obrzęku piersi,
        zachcianek jedzeniowych. Osoby nastawione na ciążę są dość podatne na
        odczuwanie tych właśnie objawów - wiem, bo sama miałam tak przez kilka dobrych
        miesięcy. A ilość testów ciążowych, które wtedy zrobiłam wydatnie wspomogła
        budżet wszystkich krajowych i zagranicznych producentów.

Kasiuula, wyluzuj, powtórz test jutro, albo i za dwa dni i jeśli będą II to idź
        zrobić betę. I nie zamartwiaj się - to nie robi dobrze młodej fasolce.
        Powodzenia, trzymam kciuki i pozdrawiam serdecznie. Ciężarówka Dazzle.
    • gagat100 Re: Nie wierzę!!!!! Kochane mam jaśniutką drugą I 04.01.05, 12:06
      podciagnelam do gory post o II kreseczkach a braku ciazy.
      Moj gin powiedzial ze u niektorych kobiet bioracych duphaston wychodza blade
      krechy ale juz nie dopytalam dlaczego i przeciez to inny hormon no ale......
      Zdjecie testu robilam po kilku minutach ale i tak na zdjeciu nie widac AZ TAK
      wyraznie jak na zywo wiec zostawmy juz temat mojego zdjecia bo ja wiem co
      widzialam to nawet nie byl cien a widoczna wyrazna ale rozowa krecha.
      • kasiuula Gagatku 04.01.05, 12:24
        Gagatku coraz bardziej rozumiem Twoją frustrację (mam nadzieję, że mogę to tak
        nazwać) spowodowaną drugą bladą kreseczką. To takie nie zrozumiałe i przez to
        takie wykańczające psychicznie. Ja muszę przyznać, że moja intuicja nakazuje mi
        nie robić sobie nadzieji. Mók mężulek wczoraj stwierdził, że już mi całkiem
        odbiło zamiast się cieszyć to świruję, i że już tak długo na to czekałam, że
        teraz nie mogę w to uwierzyć. Naprawdę wydaje mi się, że ja zawsze
        będę "starającą się". Tak już mnie to wszystko wkurza, że mam dość.
        • gagat100 Re: Gagatku 04.01.05, 12:31
          idz na betae i bedziesz wiedziec!!!
          moja kolezanka widzac moj test powiedziala "kochana ciaza na 100% ja taki test
          mialam i zobacz" (34tc) wiec polecialam na bete i 0,217 czyli BRAK ciazy :o(
          bałam sie cieszyc a ONA na 100% byla pewna tego co mi mówi ze to ciaza!!!
          poszla ze mna po wynik bety (moj maz o polowie testach na szczescie nie wie bo
          by stwierdzil ze normalna to ja nie jestem) obie stałysmy wmurowane z wynikiem
          w reku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka