Dodaj do ulubionych

homeopatia :) Sabi liczę na Ciebie :)

17.01.05, 20:24
tak sobie pomyślałam - w ramach traktowania forum informacyjnie wink - że wartałoby zebrać w jednym wątku informacje o lekach homeopatycznych pomagających nie tylko na zajście, ale ogólnie na babskie dolegliwości. Był (chyba na niepłodności) olbrzymi wątek o ziołach, stwórzmy podobny o homeopatii. U mnie zainteresowanie nią wynika nie tyle z konieczności znalezienia czegoś, co mi pomoże zajść, ile mojej fascynacji homeopatią jako taką wink
zaczynamy:
-aletris farinosa - tutaj znajdziecie opis działania
www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=20&s_id=1&ss_id=3
-helonias dioica - lek homeopatyczny prosty pomagający w leczeniu niepłodności, likwidujący białe upławy (w infekcjach grzybicznych), stosowany przy obfitych krawieniach i w atonii macicy
-hormeel SN (krople), lek złożony, stosowany w zaburzeniach miesiączkowania, wspomagająco w leczeniu niepłodności, reguluje działanie gruczołów dokrewnych
to na razie tyle
BARDZO WAŻNE - jeśli stosujemy leki homeo na własną rękę, lepiej robić to bardzo ostrożnie, a jeszcze lepiej skontaktować się z lekarzem, zwłaszcza jeśli wiecie, że dolega wam coś konkretnego
Obserwuj wątek
    • sabi35 Już spieszę 17.01.05, 21:07
      Właśnie się zalogowałam. żeby wkleić przepis na zioła. Ale może zacznę jeszcze
      raz od homeopatii.
      Na odtrucie się po łykaniu tabletek (jeżeli zdecydujecie się na odczekanie: Nux
      vomica D30 3x dziennie po 5 kuleczek przez 2-4 tygodnie)
      Na odbudowę równowagi hormonalnej: Oestro-Gesta comp. albo Ovaria comp.
      (pierwsze pobudza pracę przysadki, drugie jajników), najlepiej 3x dziennie 5
      kuleczek w pierwszej fazie cyklu
      Jeżeli owu jest dobra, a wy jesteście sfrustrowane, zdenerwowane, czujecie się
      niejako w obowiązku mieć dziecko: Sepia D30 3x 5, w pierwszej fazie (można
      razem z Ovarią albo Oestro....
      Jeżeli jesteście raczej smutne, przygnębione i płaczliwe: Pulsatilla D30, albo
      w pierwszym dniu Pulsatilla D200 (tylko raz 5 kuleczek), następnie przerwa i w
      drugiej fazie cyklu codziennie 3x 5 kuleczek Pulsatilla D12
      Na lepsze zagnieżdżenie się zarodka, kiedy macie później bóle podbrzusza,
      skurcze: Bryophyllum D3 albo D4 3x dziennie po 5 kuleczek.
      Jeżeli dostaniecie te środki jako krople, to 5 kropli w odrobinie wody, jeżeli
      w proszku, to należy wziąć go "na końcu noża".
      Kuracja ziołowa:
      Prosta: W pierwszej fazie: herbatka z czerwonej koniczyny łąkowej 3x dziennie
      po filiżance, w drugiej fazie do tejże herbatki dodać po 15-20 kropli nalewki z
      przywrotnika, albo herbatkę z niego
      Bardziej skomplikowana:
      1.faza: koniczyna łąkowa, liście maliny, liście czarnej porzeczki albo coś, co
      się nazywa Cimicifuga racemosa (zamiast porzeczek)
      2. faza: agnus caston, yams, przywrotnik (można przez cały cykl pić zioła z
      pierwszej i dodać coś z drugiej w drugiej fazie = progesteron)
      No i nie zapomnijcie: miłość, miłość i jeszcze raz miłość
      Dobranoc
      • sabi35 Suplement: Panowie 18.01.05, 16:15
        Dla panów: Testes comp. Wala (3x dziennie 5-10 kuleczek pod język)
        Witamina E, cynk, łyżka nasion pokrzywy dziennie, ew. pestki dyni.
        Wszystkie afrodyzjaki (środki poprawiające ukrwienie narządów albo będące
        źródłem środków odżywczych): świeży imbir, cynamon, papryczka chili, goździki,
        awokado, kawior, owoce morza (szczególnie ostrygi), czosnek i wiele, wiele
        innych.
        świetne są tańce latynoamerykańskie (poprawiają ukrwienie miednicy) smile))
    • karolina811 Re: homeopatia :) Sabi liczę na Ciebie :) 10.02.05, 10:32
      Witaj.Tak jak napisałam wcześniej używam tych dwóch leków homeopatycznych jak
      Luteina 5ch i Actea Racemoza .Może ty wiesz coś na temat tych leków w
      rozszerzonym znaczeniu niż tylko wywołanie @.
      Mój numer gg 3708099.
      Pozdraiam
      • sabi35 Re: homeopatia :) Sabi liczę na Ciebie :) 10.02.05, 11:23
        Actea racemosa albo cimicifuga racemosa (pluskwica groniasta) służy tylko do
        wywoływania okresu, zastosowania w przypadku niepłodności nie znam. Ma
        działanie estrogenne w potencjo D30.
        Klasyczne środki to Sepia i Pulsatilla, oraz Brophyllum. Inne powinien
        przepisać homeopata.
    • sabi35 Suplement1 11.02.05, 09:29
      Zioła:
      przez kilka tygodni (do 3 miesięcy): 2x dziennie herbatka z bodziszka
      czerwonego (Geranium sanguineum) zarówno kobieta jak i mężczyzna.
      Jeszcze raz powtarzam dla kobiet: w pierwszej fazie herbatka z koniczyny
      łąkowej (Trifolium pratense) 3x dziennie, w drugiej fazie jako dodatek nalewka
      albo herbatka z przywrotnika (Alchemilla vulgaris).
      Homeopatycznie: na spęcia i kłopoty: Cuprum metallicum D6 przez kilka miesięcy.
      Moja najnowsza informacja (uniwersytet w Heidelbergu): nasienie męskie sprzyja
      zagnieżdżeniu się zarodka (jeszcze nie wiadomo dokładnie dlaczego). Przed i po
      owu. Podobno ma jakąś substancję, która przygotowuje błonę śluzową macicy.
      No i badania i doświadczenia innych kobiet ciągle potwierdzają: homeopatia i
      zioła mogą z powodzeniem zastąpić kurację z clo i progesteronem. Zaleta: brak
      działań ubocznych. Trzeba tylko odrobinę cierpliwości.
      Pozdrawiam. Wasza czarownica.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka