eda34 08.02.05, 16:28 Może któraś wie czy trzeba badać prolaktynę jeżeli codziennie mierzę tempkę i z wykresu wynika że mam jajeczkownie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdulka26 Re: Tempka a prolaktyna 08.02.05, 16:51 Prolatynę możesz badać kiedy chcesz ,ale najlepiej jest w II fazie cyklu i na czczo. Odpowiedz Link
marmon29 Re: Tempka a prolaktyna 08.02.05, 19:13 hej ja mierzyłam temke przez rok (robiłam też testy owulacyjne)wszystko wykazywało owulację, był skok temp., a ciąży brak, poszłam na badani m.in. prolaktyny i okazało się że jest za wysoka II poł. przedziału a po tabletce mcp 10xwiększa ( dopuszczalna 5 x) więc okazuje się że jedno z drugim niewiele ma wspólnego Skok temp. jest powodowany wzrostem LH, a nie prawidłową normą prl. Marlena ps. teraz biore II cykl bromergo i staram się w przyszłym tyg. powodzenia sprawdż prl, bo b.dużo dziewczym ma ja nie w normie a ważna Odpowiedz Link
eda34 Re: Tempka a prolaktyna 09.02.05, 15:52 Dzięki. Mój gin nic mi nie powiedział o konieczności zbadania prolaktyny po dwóch poronieniach, myślałam,że może dlatego że mierzę tempkę. Tutaj się dowiedziałm że większość dziewczyn po poronieniu bada prolaktynę. Odpowiedz Link