Dodaj do ulubionych

Mastodynon a prl

03.03.05, 17:07
Czy ktoras z Was brala lub ma jakies informacje nt stosowania Mastodynonu na obnizenie
prl???
Wyczytalam o tym srodku na bocianie, ze niby mocniejszy od castangusa, wiec kupilam.
Wczoraj znow zaczelam grzebac na bocianie i znalazlam jakies przerazajace informacje, ze nie
powinno sie go stosowac przed ciaza! A ja wzielam juz 3 tabletki, a w niedziele za tydzien
bedzie owu i chce dzialac....
Dziewczyny pomocy!

Bralam castangusa, ale w pierwszym miesiacu obnizyl prl, a w nastepnym znow mi skoczyla w
gore. Dlatego chcialam cos mocniejszego.

Mastodynon to lek ziolow-homeopatyczny.
Blagam napiszcie mi co mam robic - odsatwic i wrocic do castangusa?
Na castagnusie mozna zachodzic, czy tak???

Pomoooooooocy

www.polfa.com.pl/cgi-bin/polfa.pl?setup_file=naczopis.ini&submit_search=yes&indeks=9992
Obserwuj wątek
    • azbestowestringi Re: Mastodynon a prl 03.03.05, 22:07
      mastodynon jest mocniejszy od castagnusa
      jesli leczysz sie homeopatycznie to moze zapytaj swojego homeopaty czy nie
      powinnas brac Pancreas/Zelazo na regulacje na poziomie ogolnym i np Ovaria Comp
      na poziomie jajnikow. ja tak mialam polecone przez moja homeopatke
      i jestem w 15tc
      • maja744 Re: Mastodynon a prl 03.03.05, 22:42
        Nie lecze sie homeopatycznie, niestety.
        Mastodynon kupilam na wlasna reke, wczoraj sie wystraszylam i juz go odstawilam...
        Jak poczytalam, co dziewczyny pisza o prl, to ja nie mam szans na ciaze przy 24ng...
        sad((((((
    • golo25 Re: Mastodynon a prl 04.03.05, 07:12
      Ja brałam mastodynon przez dwa miesiące, prl obniża skutecznie i szybko. Ale po
      dostawieniu znowu mi skoczyła. Później gin przepisał mi juz bromergon. Na
      początku 1 tabletka dziennie, potem po pół. I tak brałam aż do zajścia w ciążę.
      • maja744 Re: Mastodynon a prl 04.03.05, 10:27
        Golo, czy Mastodynon przepisal Ci lekarz?
        Czy bralas go takze w cyklach w ktorych sie staralas?
        Odpisz prosze... boje sie, ze moze ten preparat jakos ubocznie dziala na jajeczko

Na jakim poziomie mialas prl?
        • badarka Re: Mastodynon a prl 04.03.05, 11:01
          znaczy na każdym chyba leku, który obniża prl jest napisane, żeby nie brać w
          ciąży. Ale tak się nie da. Bromergon też często lekarze każą brać i do 8tc,
          właśnie po to, żeby prl nie skoczyła zbyt gwałtownie po odstawieniu i żeby nie
          poronić.
          Na no-spie też pisze, żeby nie brać w ciąży, a jest to lek rozkurczowy, który
          lekarze przepisują chyba najczęściej.
          A na mastodynonie jest napisane tylko, żeby nie brać, bo nie ma badań nad
          skutakmi jego w ciąży. Jasne, że nie ma. Która z nas by się zgodziła, żeby
          badano na niej wpływ leku?
          Nie ma natomiast informacji, że jest bezwzględny zakaz.
          Ja brałam mastodynon w kroplach w czasie starań, przepisany zresztą przez
          lekarza. I on ani słowem nie wspomniał, żeby przerwać starania. Raczej wręcz
          przeciwnie, zachęcał na każdej wizycie wink
          Nie martw się, kobiety czasem muszą brać w ciąży leki garściami i rodzą zdrowe
          dzieci. Będzie dobrze smile
        • golo25 Re: Mastodynon a prl 05.03.05, 12:23
          Mastodynon przepisał mi gin, sama nie brałabym takiego leku, nie uznaje
          samoleczenia. prl miałam 35,77. Po dwóch miesiącach nie brania znowu skoczyła
          mniej wiecej na 27, wiec później brałam już bromek, najpierw 1 dziennie, potem
          pół. Od chwili pozytywnego testu ciążowego nie biorę. Wiem, że niektóre
          dziewczyny rzeczywiście biorą do 8 tc, ale może to przy naprawdę znacznym
          przekroczeniu normy? Ja jestem obecnie w 9 t.c. i na razie wszystko ok, bez
          plamień i komplikacji.
          • maja744 Re: Mastodynon a prl 05.03.05, 22:10
            Bdarka, Golo dzieki!
            Uspokoilyscie mnie smile)
            Zadalam to pytanie na bocianie i "ekspert lekarz z Bialegostoku" odpowiedzial:

Czy Mastodynon moge brac w cyklu w ktorym sie staram?
            czy ziolo agnus cas i homeopatia moze miec negatywny wplyw na jajeczko i ewentualny
            zarodek?

Nie, może Pani te leki brać bez problemu
            Jacek Szamatowicz

Uff... jaka ulga

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka