Dodaj do ulubionych

Jak myślicie czy robienie testu w 28 dc ma sens?

23.04.05, 14:09
Dziewczynki pomóżcie bo to czekanie jest po prostu ..... same wiecie.
To moj pierwszy cykl starań dlatego też proszę Was o radę : jak myślicie czy
zrobienie testu w 28 - 29 dc przy cyklach 30-34 dniowych ma sens? Teścik leży
już kupiony (quick vue) a ja doczekać się nie mogę żeby z niego skorzystać smile
Jak małe dziecko. Ale tak bardzo pragnę dzidziusia.... Pozdrawiam Monika
Obserwuj wątek
    • pszczolaasia Re: Jak myślicie czy robienie testu w 28 dc ma se 23.04.05, 14:16
      Monia powiem ci, że może czekać Cię rozczarowanie, ja miałam tak, że dwa dni
      przed spodziewaną @ wyszedł mi negatywny, ale po terminie 2 dni wyszedł już mi
      pozitiw, także wstrzymaj się jeszcze trochę. wiesz, jak wyjdzie Ci z kolei
      pozotiw to się będziesz jeszcze bardziej nakręcać, żeby @ nie przyszła...
      poczekaj ...to już niedługo....
    • kawka74 Re: Jak myślicie czy robienie testu w 28 dc ma se 23.04.05, 14:40
      Moniko, jeśli cykle są 30-34dniowe to raczej nie ma sensu. Lepiej zacisnąć zęby i czekać do ostatniego możliwego dnia cyklu - na Twoim miejscu wstrzymałabym się jeszcze co najmniej do tego 34 dc. Domyślam się, że bardzo pragniesz dzidziusia smile ze chcesz zobaczyć dwie kreski, ale dla własnego dobra i higieny psychicznej poczekaj. Oczywiście życzę dwóch krech smile)
    • m_oleczek Re: Jak myślicie czy robienie testu w 28 dc ma se 24.04.05, 10:35
      Kurcze trudno powiedziec ,bo każdy organizm jest inny. Ja dzisiaj zrobiłam
      test ,jest to mój 24dc a ostatnio miałam 35 dniowy cykl (chociaż zazwyczaj mam
      28-29) i wyszły mi dwie piękne krechy (tez Quick vue). Więc chyba zrób ten test
      i szybko nas poinformuj co i jak!!!!!!!!!!! Pozdrawiam .Marzena
      • m18643 Re: do Marzeny 24.04.05, 11:03
        GRATULACJE!!!! Bardzo mi miło ze mogę Ci pogratulować przyszła mamusiu! Życzę
        ci wszystkiego co najlepsze i żeby dzidzia rosła zdrowo. Jutro mam 29 dc i
        chyba się jednak skuszę na ten teścik albo we wtorek... Jak tylko coś będę
        wiedzieć dam znać. A mam pytanko jak długo staraliście się ?
        Pozdrawiam Monika
        • m_oleczek Re:do Moniki 24.04.05, 11:17
          to był nasz 4 cykl starań. Dodam,że pigułki odstawiłam 2 lata temu wiec hormony
          nie miały wpływu na długosc starań. Temperaturę zaczęłam mierzyć w tym cyklu,
          ale nie prowadzę zadnych wykresów. Dzisiaj tempka 37,3. Pozdrawiam
          • m18643 Re:do Marzeny 24.04.05, 13:08
            Dla nas to pierwszy cykl starań więc niepokój jest. Ja też brałam pigułki, dość
            długo ale od 3 lat nie biorę. Wydaje mi się że cykle mam ok, ale nie prowadzę
            żadnych pomiarów tempki. Liczę na łut szczęścia. Dodam że latka lecą więc może
            być trudniej smileAle jestem dobrej myśli, bo stres wiadomo robi też swoje.
            Marzena a przed zrobieniem testu miałaś jakieś objawy? Oprócz temp.
            Bo ja tylko czuję bolące piersi, ale przed @ też tak mam sad i oprócz tego
            raczej nic.
            Monika
    • m_oleczek Re: Objawy!!!!!!!!!! 24.04.05, 15:05
      Bolą mnie piersi także od wew,a na okres zawsze bolałymnie tylko na zew. Poza
      tym ciągnący ból brzucha ,szczególnie przy kaszlu czy kichaniu. No i chodzenie
      często na siusiu. Jeszcze jak jestem głodna to bardzo ssie mnie w żołądku ,ze
      aż boli. Nie mam mdłości ani zachciewajek. a Ty jakie masz objawy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka