Dodaj do ulubionych

Torbiel jajnika.

26.04.05, 12:40
Proszę o radę...
Mam torbiel na jajniku,ma ok 6cm i powolutku sobie rośnie.Jest ona wynikiem
brania clo,pomimo tego,że miałam monitoring.Brałam duphaston
ale nie wchłonęła się paskuda.Teraz mam zapisane tabletki antykoncepcyjne
(jeanine)na 3 miesiace,moze one spowodują wchłonięcie.Czy któreś z Was
pomogły pigułki antykoncepcyjne w walce z torbielą?Czy jest jeszcze jakieś
inne możliwe leczenie,inne tabletki?Wiem,że operacja w ostateczności...
Pozdrawiam i proszę o Wasze opinie...
Obserwuj wątek
    • izapi Re: Torbiel jajnika. 26.04.05, 13:44
      Ja mam też torbiel (5 cm).Dostałam od gina ORGAMETRILL. Mam brac przez 15 dni,
      i zobaczymy co dalej.Mam nadzieję,ze się wchłonie (staram się o dzidzię).
      • aquarius72 Do Izapi 26.04.05, 13:47
        A w których dniach cyklu lekarz kazał Ci łykać te tabletki?
        • izapi Re: Do Izapi 26.04.05, 13:59
          W 12 dc wziełam pierwsza tabletke (wieczorem).I tak przez 15 dni.A czemu pytasz?
          To ma jakieś znaczenie?
    • joanna29 Re: Torbiel jajnika. 26.04.05, 17:02
      Witam,
      Tez wykryto u mnie torbiel 5 cm. Brałam stediril przez 3 miesiace, niestety nic
      to nie pomoglo. Mialam zaplanowana juz operacje, ale po konsultacji z lekarzem
      postanowilam najpierw zrobic droznosc, bede miala ja w maju. Niektorym
      dziewczyna tabl. anty pomagaja. Torbiel moze wchlonac sie podczas ciazy,
      dlatego ja na razie nie odlozylam staran, tylko obserwuje torbiel a co dalej to
      zalezy od droznosci.
      • aquarius72 Re: Torbiel jajnika. 26.04.05, 20:02
        Czyli wynika z tego, że można się starać mimo torbieli? Czy ona nie przeszkadza
        przy zajściu w ciążę?
        • joanna29 Re: Torbiel jajnika. 26.04.05, 20:07
          sama torbiel nie przeszkadza w zaciążeniu, kiedy ustalam termin operacji lekarz
          jeszcze mowil, że lepiej zebym zaciążyła
          • sylwi1975 Re: Torbiel jajnika. 26.04.05, 20:10
            Myślę ze sama torbiel nie przeszkadza w zaciążeniu.Ale ja bez stymulacji
            jajeczkowania raczej nie zajdę,a stymulacji nie będzie bo to spowoduje
            powiększanie się torbieli.Więc koło się zamyka.No i jeszcze te tabletki
            antykoncepcyjne,dzięki którym moze sie wchłonie torbiel...
            • joanna29 Re: Torbiel jajnika. 26.04.05, 21:18
              jak bedziesz teraz na anty to zdrob droznosc, nie zmarnujesz czasu, kolejne
              badanie bedziesz do przodu
              • sylwi1975 Re: Torbiel jajnika. 26.04.05, 22:18
                Co to jest za badanie-drożność?Moja lekarka nic o tym nie wspominała.Dodam
                tylko,że mam już 2,5-letniego synka.Ale zaszłam w ciążę tylko dzięki stymulacji
                clo(wystarczyło 1 podejście z clo).I niestety teraz przy staraniu się o
                maleństwo tez mam problemy,a na dodatek ta torbiel.
                • izapi Drożność? 27.04.05, 08:24
                  Ja też nie wiem co to "drożność'.Nie wiem jak wygląda to badanie?
                  • martka.b Torbiel 27.04.05, 16:56
                    Witam dziewczynki, po raz pierwszy pisze, ale mam informacje, którymi musze się
                    podzielić. Miałam torbiel dwukomorową jajnika 6 cm. Lekarz chciał ciąć. Nie
                    zgodziłam się i zmieniłam lekarza. Dostałam na 3 mies tabletki anty
                    (microgynon), potem kuracja: antybiotyki + czopki i bezwględne leżenie. I po tym
                    się torbiel wchłonęła i mogłam wziąć szczepionkę, po której przez rok miałam
                    spokój z torbielami. Teraz niestety nie zdążyłam ponowić szczepionki i
                    rozpoczynam od nowa, ale za to już pełna nadziei że niebawem wznowię starania o
                    dzidzuńkabig_grin
                    Pozdrawiam.
                    • sylwi1975 Re: Torbiel 27.04.05, 19:47
                      Czy mogę prosić o informacje na temat tej szczepionki,która Ci pomogła w walce
                      z torbielami?Po raz pierwszy słyszę o takiej szczepionce i jestem bardzo
                      ciekawa co to takiego.Z góry dziękuję...
                      • martka.b Szczepionka 29.04.05, 14:30
                        W tej chwili nie pamiętam nazwy, ale za jakieś 2-3 tygodnie będę ją brała znowu,
                        wiec napiszę jej nazwę. Teraz kompleksowe leczenie: Unidox+ Gynalgin+Lacidofil +
                        czopki robione (to one są najważniejsze - gł. składnik to metronidazol. No i do
                        tego wspaniały lekarz!!
                        Dużo zdrówka. Pozdrawiamsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka