Dodaj do ulubionych

Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec

16.05.05, 20:20
Jako że - jak pisałam we wcześniejszym wątku - postanowiliśmy rozpocząc
starania wcześniej, niż w sierpniu, zaczynam nowy wątek, "Wątek na Dzień
Dziecka" smile @ powinna przyjść 18 maja, a wedle kalendarza płodności dni
najbardziej płodne wypadają mi właśnie około 1 czerwca, co mnie cieszy i
uważam to za dobry znak smile)
Obserwuj wątek
    • krztyna Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 16.05.05, 20:56
      Ubiegłaś mnie - ja chciałam zacząć wątek czerwocy jak tylko @ się rozkręci (na
      razie tylko plamię).
      Moje dwie owu po poronieniu były ok. 22-24 dc. W ostatnim cyklunie było w
      ogóle sad

Może czerwiec rzeczywiście będzie lepszy?
      Oby smile

----------
      A Dzieciątko przyszło jesienią...
    • fiamma75 Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 16.05.05, 20:56
      U mnie będą parę dni wcześniej, więc nie wiem czy mogę się dołączyć? wink
      Tyle, że nie wiem czy wogóle będą starania, bo mi nie chce przejść to okropne
      zapalenie jajników sad((
      • martyna35 Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 16.05.05, 22:05
        ja chyba też będę mogła się do Was dołączyć,i tak jak Ty kawka będę się starać
        ok. Dnia Dziecka.Na razie czekam na wredotę,która powinna zjawić się lada
        chwila,w piątek robiłam teścik,wyszedł negatywny,więc czekam.Z tym ,że w tym
        cyklu będziemy starać się naturalnie bez wspomagaczy/3 CYKLE BYŁO cLO/.
    • anneczka78 Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 16.05.05, 22:55
      Ja - tak jak i w maju - tylko czekam i kibicuję Wam z całego serca. Czekam na
      Wasze dwie kreski smile Będę udzielać się dopiero w wątku sierpniowym albo
      wrześniowym...
      • agrafka1974 Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 16.05.05, 23:38
        Dołączę do Was,jeśli wszystko dobrze pójdzie.Czekam na ostatni wynik bad.i
        jeśli będzie ok. to dostaniemy zielone światło
        • cleodark Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 17.05.05, 08:38
          To i ja się dopiszę , maj był bez owu może czerwiec będzie owocnysmile
    • kawka74 A kiedy wypada Wam termin testowania? 17.05.05, 10:18
      U mnie, jeśli będzie co testować, to typuję 17. czerwca.
    • mimoooza Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 18.05.05, 09:37
      Dziewczyny, ja też się przyłączam do wątku czerwcowego, choć my zaczynamy
      starania dopiero po 20 czerwca. Wcześniej mam bardzo ważny wyjazd zagraniczny i
      nie chciałabym ryzykować, że będę w b. wczesnej ciąży w tym czasie (jeśli by
      się jakimś cudem udało za 1.razem wink)
      Tak więc jeśli pod koniec czerwca warunki będą odpowiednie (a przypuszczam, że
      będą), to testować będę już w lipcu.

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę pięknych, dorodnych fasolek. I dużo szczęscia
      i radości - za oknem mam piękne słoneczko, które nastraja mnie bardzo
      optymistycznie smile Powodzenia smile
    • martyna35 Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 18.05.05, 10:38
      U mnie dziś 2dc,więc testowanie wypadnie ok.15 dc.I nie będę tego testu
      odkładała,bo jak nic nie wyjdzie to spokojnie będę czekać na okres.W ostatnim
      cyklu miałam 2 dni opóźnienia,więc przynajmniej nie łudziłam się
      niepotrzebnie.Ale dlaczego ma nie wyjść???
    • kawka74 Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 19.05.05, 14:57
      up
      żeby wątek nie zginął smile
      cały czas czekam na @. Gdzie ona, pytam, gdzie ona???
      • cleodark Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 19.05.05, 17:19
        U mnie na dniachsmile), a testować będę po 20 czerwca (jeżeli owu się pokaże ale
        to już inna sprawa)
        pozdrawiam
        • kawka74 Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 19.05.05, 18:00
          u mnie na razie nic, a tak - @ przychodzi, nowy cykl, nowe nadzieje. Tylko jak
          tu zacząć się starać, jak ta wredota gdzieś się schowała i nie chce wyjść...?
    • ywak1 Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 20.05.05, 10:36
      Cześć dziewczyny!
      To bedzie mój 1 cykl staran, @ dostałam wczoraj wiec do pracy zabierzemy sie z
      poczatkiem czerwcasmile, nie łudze sie ze uda nam sie od razu, ale.....
      Pozdrawiam i zycze owocnych plonów
      • kawka74 Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 20.05.05, 18:11
        witamy smile))
        a ja @ dostałam dzisiaj, wreszcie, jestem cała w skowronkach, bo to pierwsza @
        po poronieniu, nowy cykl, nowe szanse.
        Oby czerwiec nam sprzyjał. pozdrawiam smile
    • kawka74 up - co by wątek nie zginął :) 22.05.05, 17:34
      Siedzę w domu, przeżywam @, wyliczam dni na testy owu i generalnie dogorywam, bo
      upał mnie męczy. Chyba się przeprowadzę na któryś biegun...
      A u Was jak weekend? Jak żyjecie, kochaniutkie?
      • mimoooza Re: up - co by wątek nie zginął :) 23.05.05, 16:11
        Weekend minął fantastycznie - wizyta u długo nie widzianych przyjaciół,
        biesiadowanie w ogrodzie, grill... żyć nie umierać smile smile smile

Tylko dzisiaj smutna rzeczywistość i masa obowiązków, pomimo pięknej pogody sad

Też zaczynam odliczać dni do momentu, kiedy będziemy mogli zacząć starania. Ten
        cykl niestety musimy jeszcze odczekać, ale od następnego usilne staranka wink

Kawka, gorąco życzę Wam powodzenia. Sama jestem bez "przejść", ale moja siostra
        poroniła w kwietniu ubiegłego roku. Udało się jej zajść już w sierpniu i teraz
        jest już na finiszu, tzn. parę dni po terminie porodu i czeka na skórcze! A
        dzidzia, jak wynika z USG, dorodna i zdrowiutka. Będzie dobrze, poodzenia!!!
        • kawka74 Re: up - co by wątek nie zginął :) 23.05.05, 17:07
          dzięki wielkie za życzenia smile Tobie też życzę powodzenia w starankach smile
          mam nadzieję, że tym razem się uda. Nie wiem, czy starania potrwają teraz tylko
          cykl, czy znów osiem miesięcy, ale żeby tylko ciąża się utrzymała, żeby wszystko
          było w porządku...
          Aha, trzymam też kciuki za Twoją siostrę smile żeby gładko wszystko poszło smile
          • mimoooza Będzie dobrze :) 23.05.05, 19:13
            Dziękuję smile
            Co do siostry, dam znać jak się sytuacja rozwiąże. Siedzi sobie teraz bidula,
            gorąco Jej bardziej niż nam, a i ubrać się już prawie nie ma w co. Ot, uroki
            czasu tuż-przed-rozwiązaniem smile
            Ale gorąco Ci życzę, żeby tak jak w wypadku mojej siostruni i Wam udało się i
            by wszystko przebiegało dobrze i żeby niebawem dane Ci było zaznawać takich
            uroków bardzo zaawansowanej ciąży. Pozdrawiam i dużo słoneczka i radości
            życzę smile
    • mimoooza Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 25.05.05, 13:12
      A ja muszę się pożalić sad

Właśnie skończyła się @, a tu jakieś nieprzyjemne swędzenie etc. Chyba nawrót
      grzybicy, a kurację skończyłam miesiąc temu! Jestem podłamana, bo to by było
      już 3. zachorowanie od października ubiegłego roku sad( Leczyliśmy się oboje z
      mężulkiem, po leczeniu miałam kontrolę i wszystko było super.
      Na razie poratowałam się globulkami, które mi zostały od ostatniego razu. Jak
      nie pomoże, to w poniedziałek marsz do gina...
      Ten cykl i tak jeszcze chcieliśmy ze staraniami poczekać, ale martwię się, czy
      to paskudztwo się ode mnie odczepi...

Mimo wszystko pozdrawiam cieplutko smile
      • fiamma75 Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 25.05.05, 13:22
        Unikaj słodyczy, a po tych globulkach weź Lactovaginal. Będzie dobrze.
        • mimoooza Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 25.05.05, 15:13
          Dzięki, Fiamma.

Już mi trochę lepiej na duchu, bo ostrego stanu zapalnego nie ma, więc może
          rzeczywiście obędzie się bez silniejszych leków. Po skończeniu
          globulek "chemicznych" planuję jeszcze wziąć serię propolisowych - słyszałam,
          że są dobre i mogą pomóc jeśli chemia nie pomaga. A do tego oczywiście zero
          słodyczy smile

A jak Twoje zdrówko? Pozdrawiam smile
          • fiamma75 Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 25.05.05, 16:10
            Dalej zastrzyki gentamycyny - do soboty (o 5 więcej niż początkowo miało być).
            Jest lepiej, ale wciąż mnie jajniki pobolewają. Zastanawiam się czy nie jest to
            już czasem tylko z podrażnienia tym stanem zapalnym?
            • mimoooza Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 25.05.05, 23:20
              Przykro mi sad Tak to już jest w życiu, że "jak nie urok, to przemarsz wojsk
              radzieckich".

Trzymaj się, na pewno leki pomogą. A jajniki mogą pobolewać z różnych przyczyn,
              może zabierają się do pracy po chorobie? Pewnie Cię to nie pocieszy, ale mnie
              też pobolewa podbrzusze dość solidnie, zwłaszcza przed @ i po niej. Raz
              wylądowałam nawet w szpitalu tak paskudny był ból. Myślałam, że to jajniki, ale
              z nimi jest ok. Ginka twierdzi, że to mogą być ogniska endometriozy w otrzewnej
              lub w jajnikach/jajowodach, które są niewidoczne na USG a dają takie objawy sad
              Mimo wszystko nie tracę nadziei, że paskudne choróbska miną i że kiedy uda się
              już zacząć starania o potomka, będą efekty, czego gorąco życzę Tobie i
              wszystkim kobietkom. Dobrej nocy smile
              • fiamma75 Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 26.05.05, 12:30
                Dzięki!
                Trudno powiedzieć czy ruszają do pracy po chorobie, wygląda na to, że jakieś
                objawy płodności się zaczynają pojawiać (z lekka opóźnione i mniej wyraźne),
                ale mnie w okresie okołoowulacyjnym jajniki nie pobolewają, z rzadka jedynie
                zakłują (a to zupełnie inny ból). W każdym razie liczę, że temp. w końcu zechce
                skoczyć, bo bardzo się za sobą z mężem stęskniliśmy i liczyliśmy na gorący
                urlop wink
                Mam nadzieję, że jednak nie masz endometriozy. Moja koleżanka dość długo to
                leczyła - miała torbiele krwotoczne sad
    • stokrotka76 Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 25.05.05, 21:10
      Dołączam do Was dziewczyny smile. Starania zaczniemy około 6 czerwca - już czekam
      niecierpliwie smile! Pozdrowionka!
      • mimoooza Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 25.05.05, 23:22
        Witaj Stokrotko smile

Ja też w oczekiwaniu na rozpoczęcie starań, a do tego jeszcze miesiąc - o ile
        uda się wytępić infekcję sad
        Powodzenia i dużo słoneczka smile
        • stokrotka76 Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 25.05.05, 23:28
          Dla Ciebie również! Trzymam kciuki za nas wszystkie smile. Jejku, już bym chciała,
          żeby był 6 maja (albo nawet później, bo cykle znów nieregularne...)
          • stokrotka76 Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 25.05.05, 23:30
            6 czerwca, oczywiście...
    • kawka74 Proponuję dla porządku listę obecności :))) 26.05.05, 12:00
      co byśmy się nie pogubiły smile))))
      zaczynam:
      1.Kawka74, Warszawa, 1 cykl po poronieniu, lat 31, jeszcze bezdzietna,
      testowanie ok.20. czerwca
      • mimoooza Re: Proponuję dla porządku listę obecności :))) 27.05.05, 11:19
        Mimoooza, lat 27, Bydgoszcz, bez "przejść", bezdzietna, test pewnie już w lipcu
        (więc może będę się musiała przenieść do wątku lipcowego, hi hi) smile
        • kawka74 Re: Proponuję dla porządku listę obecności :))) 27.05.05, 11:50
          > (więc może będę się musiała przenieść do wątku lipcowego, hi hi) smile
          stój !! smile) tu zaczęłaś, tu zajdziesz i tu przetestujesz wink))
          • mimoooza Re: Proponuję dla porządku listę obecności :))) 27.05.05, 12:24
            smile smile smile

Dobra, ale musisz mi obiecać, że w razie czego będziemy ciągnąć wątek dalej niż
            tylko do 30 czerwca wink
            Miłego dnia i dużo słoneczka - chyba go dzisiaj nigdzie nie brakuje!
            • fiamma75 Do mimoooza 27.05.05, 13:21
              Zajrzyj na pruv smile
            • kawka74 Re: Proponuję dla porządku listę obecności :))) 27.05.05, 14:16
              przysięgam się wink))) będziem ciągnąć aż do skutku smile ściskam
              • bach28 Przyłączam się 27.05.05, 16:23
                witajcie!
                Własnie dziś okazało się że nici z moich majowych starań więc przyłączam się do
                czerwcowych. Moje dni płodne są w połowie czerwca ale poczekam cierpliwie z
                Wami raźniej
                • stokrotka76 Re: Przyłączam się 27.05.05, 17:05
                  Oj napewno raźniej smile. Bardzo się cieszę, że Was znalazłam!
                  • wertypolo Re: Przyłączam się 27.05.05, 18:12
                    To i ja tez!!! Bede testowac w czerwcu!!! Jesli nic po drodze sie nie wydarzy!!!
                    Trzymam kciuki za nas wszystkie!!!
    • martyna35 przyłączam się 28.05.05, 08:36
      Marta,lat 35,Włocławek staranka o drugie dziecko,za dwa dni będziemy się
      starać,a teścik ok połowy czerwca.Ten cykl jest bez leków,jedynie
      wiesiołek.Pozdrawiam!
      • ywak1 Re: przyłączam się 30.05.05, 15:24
        Ewa lat 29 , pierwszy cykl starań testowac bedę około 19 czerwca. Powodzeniasmile
    • mimoooza Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 29.05.05, 21:42
      Witam Was wszystkie Kobitki w ten piękny ciepły wieczór. Niestety zapowiada mi
      się tak strasznie zalatany tydzień, że nie wiem, czy będę miała czas zajrzeć tu
      przed piątkiem sad
      A jutro biegnę do gina z moim stanem zapalnym i ciekawa jestem czy nasze
      starania zaplanowane na następny cykl, czyli II połowę czerwca, będą się mogły
      zacząć w terminie smile czy będę musiała się najpierw dłużej pokurować sad

Życzę Wam dużo zdrówka i samych radosnych chwil w tym tygodniu smile No i
      oczywiście pięknych fasolek dla tych, którzy w tych dniach będą się usilnie
      starać wink

PS. Moja Siostrunia wciąż jeszcze nie urodziła, jest już tydzień po terminie i
      leży w szpitalu, ale wszystko jest ok i dzielnie znosi to czekanie. Wg USG
      dzidzia ma prawie 4 kg smile
      • kawka74 Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 29.05.05, 21:57
        a mi jest tak straaaaaaaaaaaaaasznie gorąco, że nie wyobrażam sobie ciąży
        teraz. Nie dlatego, że będzie mi ciężko z brzuchem, ale dlatego, że jak
        zaszłam, jednym z dwóch bodaj objawów (poza gigasennością) było wieczne,
        nieznośne gorąco. Więc nie wiem, co by było...
        Mimoooza, wciąż trzymam kciuki za Twoją siostrę. I za nas wszystkie.
        • agabilinska2 Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 30.05.05, 15:26
          Witam , ja rowiez sie do was dołączam, Agnieszka 27, 1 staranka po poronieniu,
          dodatkowo cykl wspomagany wiesiołek + gujazyl i od 24 dc duphaston , testowanko
          nie wczesniej niz 15/VI ,
          mam nadzieje , że sie uda jutro chyba owu przyjdzie bo jajka daja o sobie znac
          a i FF wykazuje że jutro... zobaczymy
          trzymam za was kciuki
          ps. u nas tez goraco!
          pozdrawiam aga
          • cleodark Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 30.05.05, 15:59
            Cześć,
            ten miesiąc będzie naszsmile)))
            jajeczko ładnie rośnie i za klika dni -bach!
            Testowanie ok.20 czerwca.
            • stokrotka76 Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 30.05.05, 18:50
              Ja mam 28 lat, jestem z Warszawy, drugi cykl starań, testować będę po 22
              czerwca smile))
              • agabilinska2 CHYBA NICI Z TESTOWANIA .... 31.05.05, 09:45
                DZISIAJ 15DC A OWU JAK NIE WIDAC TAK NIE WIDAĆ, TAKZE CHYBA ZOSTANIE PRZENIEŚĆ
                MI SIE NA TESTOWANIE LIPCOWE - - DO DIABŁA!!!!
                • kawka74 Re: CHYBA NICI Z TESTOWANIA .... 31.05.05, 10:20
                  kochana, poczekaj cierpliwie. Owu może przesuwać się w różne strony, u mnie
                  bywała nawet po 20dc, więc nie przekreślaj tego cyklu, jeszcze nie.
    • mimoooza Przesyłam pozytywne fluidki :) 31.05.05, 22:26
      No właśnie, moja Siostra dziś rano urodziła prześliczną, zdrową córeczkę, o
      wadze 4350 i długości 61 cm i twierdzi, że jest najszczęśliwsza na świecie.
      Poród siłami natury, bez komplikacji. Niedawno wróciłam od Niej ze szpitala smile

Kieruję pozytywne fluidki od mojej Siostry przede wszystkim do Kawki i
      wszystkich kobietek, które mają za sobą poronienie. Dziewczyny kochane, mojej
      Siostrzyczce się udało (choć oczywiście martwiła się jak to będzie i w ciąży
      musiała się oszczędzać), Wam też się uda, na pewno!!!!!

A ja cieszę się nie tylko szczęściem mojej Siiostry, ale swoim takim malutkim -
      gin stwierdził, że stan zapalny jest niewielki, być może zdusiłam grzybka w
      początkowej fazie albo w ogóle był jakiś niemrawywink Dostałam tylko globulki, a
      naszych staranek nie trzeba odkładać, co jednak nie zmienia faktu, że testować
      będę już w lipcu, bo zaczynamy od następnego cyklu smile

Trzymajcie się ciepło
      - Mimoooza - wciąż zapracowana i zabiegana wink
      • kawka74 Re: Przesyłam pozytywne fluidki :) 31.05.05, 22:33
        Gratulacje dla siostry smile)) bardzo dziękuję za fluidki, łapię, na pewno się
        przydadzą smile) Ale kawał babki z tej Twojej siostrzeniczki, Mimoooza smile)
        Dobrze, że udało się zdusić infekcję w zarodku. Szkoda, że testowanie dopiero w
        licpu, ale chyba na razie zostaniesz z nami, co ? smile ściskam Ciebie, Twoją
        siostrę i jej córę
        • agabilinska2 Re: Przesyłam pozytywne fluidki :) 01.06.05, 15:02
          a jednak chyba mialam owu, poczekam teraz na te trzy tempki wyzsze zeby sobie
          potwierdzić.... no i mam nadzieje, że dzidzia juz wedruje! tak bardzo bym
          chciała....

a dla sisotrzyczki gratulacje, kawał dziewuszkiiiii! niech sie pieknie chowasmile
          pozdrawiam i całuskiiii
          • martyna35 do agabilinska2 01.06.05, 21:35
            hej!jesteśmy w tym samym dniu cyklu,mam nadzieję,że nam się
            poszczęści,pozostałym dziewczynom również.U mnie owu była dziś,przytulanko
            wczoraj i przedwczoraj,no zobaczymy.
    • mimoooza Re: Starania na Dzień Dziecka :) czerwiec 03.06.05, 10:18
      Kawka, weszłam na forum i zauważyłam, że ktoś konkurencyjny wątek czerwcowy
      założył wink

Ale może to dobrze, przynajmniej mamy bardziej kameralną atmosferę smile smile

A ja już tutaj zostaję, w końcu obiecałaś, że będziemy ciągnąć tak długo, jak
      będzie trzeba!!!

Pozdrawiam Was wszystkie "Czerwcówki" z pochmurnej Bydgoszczy, w której
      nieśmiało zaczyna wyglądać słoneczko smile I baaaardzo miłego weekendu wszystkim
      Wam życzę!
    • mimoooza Taka pustka? Pewnie przez czerwcowe starania :-) 07.06.05, 22:43
      Kobietki, gdzie się podziałyście?

Czyżby intensywne starania zabierały cały wolny czas?

Pozdrawiam i życzę powodzenia smile smile smile
      • kawka74 Re: Taka pustka? Pewnie przez czerwcowe starania 07.06.05, 22:52
        ja jestem cały czas i pilnie śledzę rozwój wydarzeń. Jak na razie, nie moge
        nawet wyśledzić u siebie owu, testy mówią, że się zbliża, ale, do licha,
        dzisiaj 19dc!! Strasznie późno, chyba sobie zafunduję jakąś kurację na
        przyspieszenie owu, bo to do niczego niepodobne, żeby trzy tygodnie na owu
        czekać. W lipcu mam wizytę u gina, pokażę mu wykresy, niech się pogłowi, jak
        przyspieszyć owulację. Uściski smile
        PS Mimoooza, dobrze, że się odezwałaś, konkurencja niech ma swój wątek, a my
        swój smile
        • mimoooza Re: Taka pustka? Pewnie przez czerwcowe starania 07.06.05, 23:25
          A więc jednak ktoś tu czuwa smile
          Kawko, pewnie Twoja owu czeka aż się ciepło zrobi smile

A do startu naszych starań coraz bliżej smile smile Odkładaliśmy dlatego, że w
          drugiej połowie czerwca mam baaaaardzo stresujący służbowy wyjazd za granicę,
          niesamowicie ważny. Na szczęście mąż jedzie ze mną, więc nie będzie problemu,
          jeśli już tam nadejdzie odpowiedni czas. Pozdrowionka smile

PS. Kawko, ja się bardzo przywiązuję do miejsc, poza tym nie mam zbyt dużo
          czasu, więc udzielam się na forum jedynie odrobinkę. Tu zaczęłam, to i tutaj
          skończę - mam nadzieję, że nie w samotności wink
          • martyna35 Re: Taka pustka? Pewnie przez czerwcowe starania 08.06.05, 22:06
            ja myślę,że dziewczyny się trochę przyczaiły,każdy czeka.U mnie 7 czy 8dpo,mam
            tyle ostatnio problemów,że nawet nie pamitam dokładnie.Podejrzewam,że nic z
            tego nie wyjdzie w tym cyklu,bo mam za duży stres.We wtorek robię test i
            zobaczymy,jakos tak na luzie do tego podchodzę.Sprawdziłam 7dpo.Ale jestem
            zakręcona.Zyczę owocnego czekania,będę się odzywać,ale mam ostatnio debet
            jeżeli chodzi o czas.Pa!
            • marmon29 Re: Taka pustka? Pewnie przez czerwcowe starania 08.06.05, 22:51
              kawka te testy owu od ewy sa niezłe i niedrogie, jak nie używałaś to polecam
              (chociaż jak może wiesz nie zawsze wzrost tempki czy test owu wskazuje
              naprawdę owu np, ja o tym nie wiedziałam i tak cały rok zmarnowałam, aż do
              pierwszych monitoringów

ps. ale Wam dobrze juz jesteście na półmetku cyklu fajnie, a niektóre juz
              testują och to czekanie........od @ do owu, od owu do @ i do testu II,
              powodzenia
              • majka782 Re: Czerwcowe starania 14.06.05, 16:01
                Cześć dziewczyny! Jestem nowa na forum ( odkryłam je niedawno)i uważam że
                bardzo fajnie jest pogadać z tymi dziewczynami, które też próbują tak jak ja :
                liczą, mierzą, testują itd. Ja jestem po pierwszej nieudanej próbie i
                oczywiście próbuję dalej smile)))))))))Już nie mogę się doczekać, tylko, że do
                owu zostało mi ok.20 dni ( mam bardzo nieregularne i długie cykle 34-44 dni).
                Jestem strasznie niecierpliwa, nawet zamówiłam już testy owu od ewy, mam
                nadzieję , że pomogą mi w rozpoznaniu tego najważniejszego dnia. Pozdrawiam Was
                wszystkie i życzę powodzenia smileOby nam się udało !!!!!
                • mimoooza Re: Czerwcowe starania 14.06.05, 20:25
                  Witaj, fajnie, że się odezwałaś, bo już myślałam, że wątek umrze śmiercią
                  naturalną wink

Dziewczyny to pewnie zajęte czerwcowymi staraniami, mam nadzieję, że wrócą tu,
                  gdy będą testować.

A u mnie dziś 1 dzień @, więc jeśli wyjazd za granicę między 20 i 28 czerwca za
                  bardzo nie wpłynie na mój organizm, to za miesiąc będę testować smile

Pozdrawiam i - mam nadzieję - do usłyszenia smile smile
                  • martyna35 Re: Czerwcowe starania 14.06.05, 21:18
                    ja robiłam test w poniedziałek i niestety negatywny,czekam teraz na początek
                    nowego cyklu i wpiszę się na wątek lipcowy.
                  • kawka74 Re: Czerwcowe starania 15.06.05, 09:24
                    a dokąd jedziesz? ale Ci zazdroszczę, ja ze względu na sytuację rodzinną nie
                    mogę się ruszyć z domu sad ale co tam, w lipcu wychodzę za mąż, mam straszny
                    kołowrót w związku z tym, więc nie mam czasu ani siły myśleć o staraniach. Ten
                    cykl spisałam już zaocznie na straty, według moich obliczeń szanse na zajście w
                    tym cyklu były nikłe, więc nastawiam się na kolejny cykl. Buziaczki smile)
                    • mimoooza Re: Czerwcowe starania 18.06.05, 23:25
                      Jedziemy na wschód - do Rosji, tyle że nie jest to wyjazd typowo turystyczny;
                      ja jadę służbowo, a mężuś ze mną dla towarzystwa i bezpieczeństwa (z czego
                      oczywiście się bardzo cieszę).

Kawko, lipiec to piękny miesiąc na ślub - my 20.07 będziemy obchodzić 3.
                      rocznicę smile smile smile Jeśli stres i podróż za bardzo nie wpłyną na mój cykl, to
                      kto wie, może w tych okolicach będę testować wink A Wasze dzieciątko pewnie
                      czeka, żeby się pojawić dopiero w zalegalizowanym związku, hi hi smile

Trzymaj się, życzę wspaniałej uroczystości, jak najmniej stresu, a jak
                      najwięcej radości - w końcu po to to wydarzenie jest. Duuuużo szczęścia w
                      małżeństwie życzę!!!!!

Pozdrawiam serdecznie i zmykam na około 10 dni. Życzę Wam dziewczyny baaaardzo
                      owocnych - jeszcze czerwcowych - starań smile smile smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka