Dodaj do ulubionych

Jeszcze raz tempka

12.06.05, 17:25
Troszke zgłupiałam, w środe 36.5 w czwartek 36.9 - byłam u gina i nie było
pęcherzyka a śluzówka trójfazowa, czyli owulacja była. W piątek 36.6 (po
przytulanku), w sobote 36.6, a dzis 36,8. Nie rozumiem tego skakania ???
Obserwuj wątek
    • annalalik Re: Jeszcze raz tempka 12.06.05, 17:27
      ja tez nie rozumie - moze pokaz swoj wykres a jesli nie robisz to przynajmniej
      wszystkie tempki + obserwacje śluzu jesli prowadzisz
      • mycha79 Re: Jeszcze raz tempka 12.06.05, 17:51
        4dc. 36,9
        5. 36,8
        6-11 36,6
        12. 36,5
        13. 36,9
        14. 36,6
        15. 36,6
        16. 36,8

Ze śluzem mam kłopoty. Tzn. klasycznie plodny nie jest nigdy. W tym cyklu od
        owu jest wodnisty i mleczny. Dość dużo. Dzięki.
        • annalalik Re: Jeszcze raz tempka 12.06.05, 18:00
          Mysle ze skok 13 dc byl poprostu bledem pomiaru albo efektem czegos - zla noc
          czy jakis inny czynnik jak stres itepe
          1 dc skok - ale obserwuj dalej bo narazie ciezko stwierdzic na 100%. Śluz ok.
          Gdzie mierzysz tempke i kiedy?
          • mycha79 Re: Jeszcze raz tempka 12.06.05, 18:10
            Pomiary prowadzę juz od sierpnia zeszłego roku. Tempke mierze w pochwie
            codziennie między 7.30-8.30. 13 dc byłam u ginki i juz bylo po owu. Nie mialam
            sytuacji stersowych, nie piłam alkoholu, spałam dobrze. Wieczorem 13 dc było
            przytulanko wiec ewentualnie moze byc przesuniecie w temp. 14 dc. Sama nie wiem.
            • annalalik TO WIELE ZMIENIA 12.06.05, 18:23
              Skok w takim razie był 13 dc. Owulacja ok 12 dc. Faktycznie tempka Ci skacze
              ale czasem tak bywa. Obserwuj dalej. Moze jutro cos sie zmieni i bedzie wysoka.
              Narazie jest ok bo nie spadła ponizej 36,6 (najnizsza w 1 fazie). Moglo byc
              tak: 12-13 dc owulacja. Tempka poszła 13 dc w gore po peknieciu pecherzyka.
              Potem wróciła do poprzedniego poziomu a prg zaczał mocno przyrastać w 16 dc i
              stad skok spowodowany właśnie nim.
              Obserwuj dalej i zobaczymy co bedzie za kilka dni smile
    • mycha79 Re: Jeszcze raz tempka 12.06.05, 18:31
      Dziękuje, co ja bym bez tego forum zrobiła smile
      • annalalik Re: Jeszcze raz tempka 12.06.05, 18:33
        No to jest chyba dosc prawdopodobny scenariusz do twoich tempek hihi. Ciesze
        sie ze bylam tez pomocna troche. Pozdrawiam. Ania
        • mycha79 Jeszcze jedno 12.06.05, 18:52
          Aniu mam jeszcze jedno pytanko. Mianowicie piszesz, ze śluz ok. Czy taki sluz w
          trakcie owu jest naprawde w porzadku. Ja myslalam ze moze on mi uniemozliwia
          zafasolkowanie?
          • annalalik Re: Jeszcze jedno 12.06.05, 19:42
            Śluz ok jak na czas po owu. Jesli chodzi o sama owulacje to śluz płodny
            powinien wystepowac do dnia poprzedzajacego owulacje. Mozliwe ze u Ciebie go
            nie wydac. U mnie tez czasem tak jest i ginek mi to wychwycił badajac szyjke. W
            szyjce śluz był ładny a juz w pochwie zmieniał sie.
            • mycha79 Re: Jeszcze jedno 12.06.05, 20:00
              Rozumiem ze sluz tuż po owu nie wskazuje na to czy doszło do zapłodnienia czy
              tez nie??
              • annalalik Re: Jeszcze jedno 12.06.05, 20:13
                Śluz po owu jest biały i gesty zazwyczaj. Jesli doszło do zapłodnienia to sa
                różne mozliwosci:
                1. Biały gesty jak po owu
                2. zmienia sie na troche w płodny (czasem nitki krwi w nim moga sie pojawic)
                3. Lepki

Zalezy od kobiety i ciezko przewidziec po sluzie co sie dzieje. Tylko owu mozna
                mniej wiecej stwierdzic jesli sluz jest (jak nie ma to guajazyl stosowac na
                kilka dni przed owu 3x dziennie)
                • mycha79 Re: Jeszcze jedno 12.06.05, 20:27
                  Dzieki, stosowałam wiesiołek, ale nic nie pomogło, jak sie nie udało w tym
                  cyklu to w nastepnym spróbuje z guajazylem. Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie
                  dzieki smile

Powodzenia!!!
                  • annalalik Re: Jeszcze jedno 12.06.05, 20:29
                    Wiesiołek działa po około 3 miesiącach stosowania i warto go łączyć z
                    guajazylem. Pozdrawiam i życzę owocnych starań smile))
                    • mycha79 Do annalalik 14.06.05, 19:48
                      Słuchaj Aniu mam pytanie. Strasznie mi skacze ta tempka a za bardzo nie ma od
                      czego. Podaje ci jeszcze raz od owu do dzis. Moze cos ci przyjdzie do głowy??
                      12dc - 36,5
                      13dc - 36.9
                      14dc - 36,6
                      15dc - 36,6
                      16dc - 36,8 (luteina)
                      17dc - 36,9 --''--
                      18dc - 36,7 --''--

Dlaczego znowu spada??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka