1_ania_79
29.06.11, 17:58
hej, mam takie pytanko - może ktoś mi pomoże
jestem po poronieniu więc martwię się wszystkim o wiele bardziej ale nie o tym.
wiele źródeł podaje , ze w ciaży w terminie spodziewanej miesiączki mogą pojawić się niewielkie plamienia, czy to samo dotyczy temperatury? czy jeśli spada o 2 kreski właśnie w tych dniach to powód do zmartwień?
mam cykle bardzo regularne 26 dniowe, temperaturę mierzę od 6 miesięcy - mam niedomoge lutealną i cykle były wspomagane duphastonem od owulacji do 25 dnia cyklu. w cykl ciążowym nie odstawiałam duphastonu ponieważ BHCG wyszła już w 24 dniu. temperatura wzrosła z 36,7 na 36,9 - 37,0 więc wszystko było OK. w 27 dniu cyklu spadła na 36,7 i pojawiły się plamienia 1-dniowe. kolejnego dnia było już tak jak wcześniej. dostałam dodatkowo luteinę, poziom progesteronu badałam- było dobrze cały miesiąc, i dokładnie po 27 dniach znowu spadek na 36,7, tym razem dołożyłam 3 luteiny, cały dzień leżałam i obyło się bez plamień. kolejnego dnia już znowu 37,0, powoli zeszłam z dodatkowej luteiny i tempka się trzyma. raczej nie miałam żadnych zaburzeń, przeziębień itp, poza tym te spadki były równo co 27 dni , co o tym myślicie? zaciekawiło mnie to a moja pani doktor kazała... wyrzucić termometr i się nie denerwować, ale nie ma mowy, będę mierzyć:-)