latka_m1 04.07.05, 17:35 Czy może mi ktoś wyjaśnić w jakim celu stosuje się Duphaston? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annalalik Re: Duphaston 07.07.05, 11:29 Wskazania terapeutyczne 1. W połączeniu z estrogenem jako zastępcze leczenie hormonalne dolegliwości związanych z wystąpieniem menopauzy lub po operacyjnym usunięciu jajników. 2. W przypadkach podejrzenia lub stwierdzenia niedoborów endogennego progesteronu oraz tam gdzie wykazano klinicznie specyficzne działanie dydrogesteronu: bolesne miesiączkowanie zespół napięcia przedmiesiączkowego (PMS) endometrioza wtórny brak miesiączki nieregularne cykle miesiączkowe czynnościowe krwawienia maciczne poronienie nawykowe i zagrażające na tle stwierdzonego niedoboru progesteronu niepłodność związana z niedomogą lutealną www.solvaypharma.pl/preparaty/duphaston.html Odpowiedz Link
ooo7 Re: Duphaston 08.07.05, 18:49 Czyli można w leczeniu endometriozy? To czemu proponują analogi lub operację? Moja koleżanka dostała duphaston przy endometriozie i w 1 mies zaszła w ciążę a mi nikt nie chce dać leków po zabiegu tylko każą próbować a jest podejrzenie że endo wraca (( Odpowiedz Link
quinny5 Re: Duphaston 15.08.05, 23:54 rok temu poroniłam 7-8 tydzień, zawsze mam bardzo bolesne miesiączki i dolegliwości PMS - nie robiłam nigdy badań na poziom hormonów. czy to wystarcza żeby brać duphaston? Odpowiedz Link
7marchefka7 Re: Duphaston 12.07.05, 12:24 U mnie gin przepisal duphaston na problemy z zagniezdzeniam sie zarodka (bo byly niedobory progesteronu przy nadmiarze estrogenu). Pozdrawiam marchefka Odpowiedz Link
latka_m1 Re: Duphaston 17.07.05, 10:13 Dziękuję za wyjaśnienie. A czy stosowanie Duphastonu ma wpływ na wynik testu owulacyjnego? Odpowiedz Link
annalalik Re: Duphaston 17.07.05, 16:04 Nie ma wplywu. Poza tym test owu robimy przed owulacja a duphaston bierzemy po owulacji Odpowiedz Link