agatass 17.09.05, 11:06 jak mam zinterpretować moje wyniki??? Zrobiłam badania na toksoplazmę i wyszło że IgG mam poniżej 200 a IgM 295,50. Co to oznacza? Chciałam rozpocząć starania o bejbka i stąd badania. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yskyerka Re: interpretacja wyników 17.09.05, 12:26 Przeciwciała w klasie IgM oznaczają, że właśnie przechodzisz tę chorobę. Najpierw ją wylecz, a potem zacznij starania. Odpowiedz Link
pre6 Re: interpretacja wyników 17.09.05, 12:56 Podaję stronę - poczytaj! www.maluchy.pl/artykul/157 Odpowiedz Link
agatass Re: interpretacja wyników 19.09.05, 13:04 czyli wniosek taki, że za trzy-cztery tygodnie powtórzę badania i zobaczymy co dalej. dziękuję za pomoc Odpowiedz Link
beettinna Re: interpretacja wyników 19.09.05, 13:20 przede wszystkim idź do lekarza bo masz b.wysokie IGM.Musisz kontrolować czy spadają i jak szybko-czeka cię długie leczenie -może rok-może krócej... ale póki co absolutnie nie możesz się starać,moja teściowa poroniła przez toxo Pozdrawiam Odpowiedz Link
agatass Re: interpretacja wyników 20.09.05, 10:04 jesteś pewna tego co piszesz??? Rok leczenia??? Myślałam, że właśnie przechodzę tą chorobę i muszę odczekać około miesiąca i powtórzyć badania. I już po miesiacu moje wyniki mogą być prawidłowe (choć nie muszą i zdaje sobie z tego sprawe). Ale rok leczenia??? Odpowiedz Link
agatass Re: interpretacja wyników 22.09.05, 16:33 byłam u lekarza (gienkolog, profesor) z moimi wynikami, bo trochę się zaczęłam niepokoić. Więc mogę spokojnie zachodzić w ciążę. Chorobę przechodziłam i mam wytworzone przeciwciała (co jest plusem). Zabieram się więc za robienie baby. Jeszcze nigdy nie kochałam się z nikim w celu prokreacyjnym Odpowiedz Link