Dodaj do ulubionych

Pytanie...

24.09.05, 22:13
Czesc dziewczyny.Mam do Was pytanie, moze ktoras z Was moze mi pomoc?
Otoz jak dziala luteina?Dla mnie lekarz przepisal ja na wywolanie miesiaczki.A
najbardziej interesuje mnie, to ze np. jesli w 10 dniu cylu pecherzyk mial
wielkosc 12 mm i od tego dnia zaczelam przyjmowac luteine, jak ona zadzialala
na pecherzyk?Czy luteina powoduje, ze pecherzyk dalej wzrasta, peka i mozliwa
jest ciaza, czy po prostu pecherzyk sie wchlania i wystepuje sztuczne krwawienie?
Czy mozliwa jest ciaza w moim przypadku?Dzisiaj jest juz 10 dni po
przyjmowaniu luteiny a miesiaczki ani widu ani slychu, fakt, ze pobolewaja
mnie lekko piersi i czasem cos ciagnie mnie w podbrzuszu...a wczoraj mialam
straszna biegunke...test robilam, wyszedl negatywny.
Obserwuj wątek
    • rene26 Re: Pytanie... 24.09.05, 22:44
      ja brałam luteinę na wywołanie @, dostałam w 10 dniu brania ale to też zależy
      ile brałaś-ja 2x1 dopochwowo, wiem że dziewczyny brały mniejsze dawki
      co do pęcherzyka to nie wiem jak na niego działa luteina sad
      • dragonia Re: Pytanie... 25.09.05, 11:14
        Moja gini twierdzi, że luteina blokuje dojrzewanie pęcherzyka, ale tego nie
        eliminuje całkowicie. Więc może być tak, że ten pęcherzyk Ci dojrzał, ale moze
        byc też tak, że nie. Mnie gini każe brać duphaston kiedy jest juz po owu.
        • gocha500 Re: Pytanie... 25.09.05, 14:58
          mnie gin-endo powiedzial ze jak sie przyjmuje luteine to po filipku-nie ma
          szans juz na ciaze ejsli nie bylo owu!!!acha i ten pacan kazal mi brac luteine
          od 16dc mimo iz nie ma wtedy wogole owy o owu twierdzac ze to mi ta owu
          przesunie i skroci cykle!!!!no sorry ale jakos w to nie wierze przy moich
          50dniowyh dazacych do nieskonczonosci cyklach!!!!!tyle sie naczytalam ze jesli
          juz dziewczyny braly tak luteine to najwyzej im sie cykl skrocil o 5 dni!!!u
          mnei to i tak nei mam sensu-cykle sa zbyt dlugie-no ale coz jak juz wspomnialam
          to konowal a nie lekarz!!!

branie luteiny od ktoregokolwiek dnia cyklu-nie wazne czy to 10dc czy 16dc ma
          sens wtedy jak wystapi owu-jesli nie to jest to tylo sztucznym wywolaniem
          okresu!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka