Dodaj do ulubionych

Cz ja dobrze licze?

25.09.05, 16:29

Dziewczyny mam regularne cykle 31/32 dni.Ostatnią miesiączkę miałam 15
września,czyli wychodzi mi z obliczeń,że od dzisiaj można zaczynac,co zresztą
już się stałosmile)Czytałam gdzieś,że jeżeli chce się trafić na dziewczynke,to
można nawet 3 dni wcześniej.Ale włąsnie 3 dni przed tym 11 dc?Czy to liczy
sie jakos inaczej?
Obserwuj wątek
    • katja_79 Re: Cz ja dobrze licze? 25.09.05, 16:47
      Według naukowców plemniki niosące za sobą chromosom X są bardziej wytrzymałe
      (dłużej żyją), a te z chromosomem Y są szybsze. Jeśli więc zbliżenie nastąpi
      przed owulacją to większe szanse mają plemniki X, a jeśli w okresie owulacji lub
      tuż po niej to szybsze plemniki Y maja większe pole do popisu. Tak więc przed 14
      dniem cyklu większe szanse są na poczęcie dziewczynki, a po 14 dniu na poczęcie
      chłopca.
      bajbus.pl
      Jesteśmy Małżeństwem
      Nasze Starania
      • marta76 Re: Cz ja dobrze licze? 25.09.05, 17:00

o kurcze tak wiec jeszcze dwa dni na przytulanki heheheh.Choć kolega wyliczył
        mi,że zgodnie z chinskim kalendarzem w moim przypadku szansa na dziewczynke
        jest najwieksza od pazdziernika do grudnia a teraz chlopczyk.
    • kasiulka82 Re: Cz ja dobrze licze? 25.09.05, 22:09
      A ja zupełnie już nie wiem jak to liczyć. Miałam cykle 33-34 dniowe. O
      dzidziusia mieliśmy się starać dopiero na wyjeździe, bo wtedy były "te" dni. A
      co się okazało? Przy takich cyklach zaszłam w ciążę ok. 8 dc i na wyjeździe już
      byłam w ciąży, a owulację zawsze miałam ok. 20 dc. Chyba nie ma na to reguły.
      • marta76 do Kasiulka 25.09.05, 22:48

I co za pierwszym razem się udało?No ja właśnie mam tez dlugie cykle i zgodnie
        z wyliczeniem komputera plodne powinny byc od 11 dc.Ja czułam ucisk po lewej
        stronie brzucha i wilgotnosc koło 8 dc.Na wszelki wypadek wykorzystałam te dwa
        dnismile)
        • karina66 Re: do Kasiulka 25.09.05, 22:55
          Mi ostatnio lekarz powiedział,że czasem zdarza się dodatkowa owulacja w
          cyklu.Ze mimo iż dominuący pęcherzyk jest jeszcze w jajniku to wcześniej mógł
          być inny,mniejszy,który już pękł i ciąża gotowa.

Karina
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka