Dodaj do ulubionych

a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o)

24.11.05, 15:04
Dziś mój 1 dc 8 cyklu.
W Wigilię będzie testowane :o)
Obserwuj wątek
    • ktat Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 24.11.05, 15:06
      a ja czytałam że magiczny ....
      no ja tez licze na to ze w wigilie bedziemy we troje trzymam kciuki
      • louve2 Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 24.11.05, 15:24
        My z moim mężem tez wybraliśmy ten miesiąc na poczęcie nowego życia, myślę że
        nam wszystkim się uda.
        • kocio-kocio Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 24.11.05, 15:31
          My wybraliśmy czerwiec, albo lipiec, a najlepiej sierpień.
          Teraz będziemy szczęśliwi, jeśli będzie grudzień.
          • madziczek79 Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 24.11.05, 15:37
            a ja narzie wyluzowałam,jak będzie prezent pod choinkę to super a jak nie to
            chociaz na nartach sobie pojeżdżętongue_out
            • ktat hihi ja planowalam luty 2005 24.11.05, 15:39
              ale mam nadzieje ze wam sie szybko uda
              ja chyba jutro zaczne nowy cykl tak czuje
              i czuje ze sie juz niedllugo uda

a jak nie to w lutym na narty
      • feiniel Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 29.11.05, 10:24

mam nadzieję. teraz miałam cykl bez owu i tylko czekam lada dzień na @ żeby
        zacząć nowe starania. trzymajcie kciuki a i ja za was trzymam dziewczyny.
        pozdrawiam
    • annajas Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 24.11.05, 15:51
      Witam! Ja też wierzę, bardzo wierzę,że w grudniu się uda! Pozdrawiam
      • iga73 Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 24.11.05, 16:20
        własnie jak czytałam pierwszy post kocio kocio zdałm sobie sprawe ze ja moge
        testowac tydzien przed wigilia a na wigile miec juz niespodzianke Boze jakie to
        byłoby cudowne
        Prawie wszystkie Was znam z innych postów mam nadziejeze sie wszystkim uda
        Ktat mam nadzieje ze w końcu uda siesmile)))))) ja tez cos takiego czuje u mnie
        dzis 8 dc
        • olka9917 Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 24.11.05, 21:49
          Wiec zycze udanych prezentow od Mikolaja,oby spelnil wszystkie marzeniawink
          Grudzien to magiczny miesiac.Powodzenia.Pa
          • ktat Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 25.11.05, 07:31
            no wlasnie czekamy na mikolaja zeby nie zapomnial do nas skierowac reniferów ;0)
            moj mąż powiedział że jak nie teraz to na gwiazdke bedziemy mieli prezent

bo ja w sumie jeszcze czekam na efekty tych
            wzgledem wykresow tempki owu ok,20dc a dzis 27
            czuje sie @ owo jajniki piersi tempka narazie wyzsza 37
            • kocio-kocio Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 25.11.05, 16:48
              ściskam palce :o)
              • agatta-a1 Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 26.11.05, 10:01
                cześć droga koleżanko! to znowu ja! dziś zaczełam się trochę zamartwiać że
                chyba znowu nici z fasolki bo tempka dziś wynosiła 36,7 a wczoraj 36,8-9 coś
                takiego (8,5 najpewniej). no i chyba starania poszły na marne. zastanawiam się
                (bo wiem że jesteś niezła w tej dzidzinie) czy spadek o 1 krseke może wykluczyć
                ew. ciążę).podobno w ciąży tempka utrzymuje się na stałym poziomie. dzięki
                dzięki za odpowiedz.
                Agata
                • ktat Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 26.11.05, 10:50
                  ja tak
                  26 dc 36.8
                  27 dc 37
                  dzis 28dc 36.8

i mi ginka powiedziala ze to ok i wszystko sie moze zdarzyc

ja chyba tez czekam na @

narazie nic nie boli
                  wczoraj strasznie piersi az sie poplakalam wieczorem
                  i snilo mi sie znow ze jestem w ciazy czemu to tylko sen
                • kocio-kocio Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 26.11.05, 11:01
                  A rysujesz sobie wykres?
                  Spadek o 1-2 kreski nic nie znaczy o ile nie jest spadkiem do poziomu
                  temperatur sprzed skoku.
                  I apeluję do Ciebie i wszystkich innych: WIĘCEJ SPOKOJU!
                  Nie można tak!
                  Nakręcacie, drżycie co rano przed mierzeniem, panikujecie.
                  Pamiętajcie, że stres podnosi poziom prolaktyny!
                  :o)
                  A przytulać się trzeba dla przyjamności a nie tylko produkcyjnie :o)
                  Pozdrawiam i życzę powodzenia nam wszystkim.
                  • ktat Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 26.11.05, 11:16
                    rysuje rysuje i wim wim
                    nie nakrecac sie
                    ale ja juz przechodzilam nakrecanie mialam wszytskie objawy itd
                    mi sie snia glupoty itd
                    a moze dlatego ze to juz 9 cykl
                    a co bedzie to bedzie
                    martwie sie ze skoro badania sa ok to dalczego mnie tak bola piersi i jajniki i
                    cow wywaluje te nierugularne cykle
                    • kocio-kocio Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 26.11.05, 11:24
                      Może nerwy?
                      U mnie to początek 8 cyklu.
                      Powtarzamy wszystkie badania w tym miesiącu.
                      Poprzednio tylko progesteron wyszedł trochę za niski. No to biorę duphaston.
                      Podobno po 30 roku życia kobieta ma 15% szans na zajście w ciążę w danym cyklu.
                      Zawsze byłam pechowiec i tyle.
                      Objawy mam wszystkie co miesiąc, ale już nauczyłam się je ignorować.
                      Każda @ jest bardzo bolesnym rozczarowaniem i nie mam pojęcia, jak bym sobie z
                      tym poradziła gdyby nie ten mój Ulubiony facet.
                      • ktat Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 26.11.05, 11:46
                        ja wlasnie szukam sobie mebelkow do naszego domku
                        co prawda kupowac je bede dopiero kolo kwietnia ale juz szukam

ja chyba tak nie mam ze sie zalamuje b wiem ze przyjdzie juz wczesniej
                        instynkt ... i nigdy nie plakalam

ale tez sie zastanawiam mam 24 lata maz 25
                        maz mial 2 lata temu chemie ale lekarz powiedzial ze juz ok

a fakt nerwy mam straszna prace czekamy na decyzje o kredycie
                        i dlatego
                        ja biore luteina 6 cykl i niby mam normowac
                        be tam drazu pechowiec uda sie i juz
                        a ja w tym nie mam zadnych i nie szukam w tym cyklu
                        tylko sam bol wczorajszy piersi byl niedozniesienia
                        • kocio-kocio Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 26.11.05, 12:12
                          Ja dużo pracuję z ładnymi rzeczami (link do "zakładu" mam w sygnaturce) :o)
                          Młodzi jesteście wszystko przed Wami :o)
                          Ja mam 30 lat, Piotr 34.
                          Oboje wierzymy, że będzie dobrze, że to tylko kwestia czasu, ale strasznie się
                          nam to czekanie dłuży.
    • zuzia36 Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 26.11.05, 16:43
      to juz nasz 3 grudzień ze staraniami......
      • ktat Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 28.11.05, 09:03
        a ja czekam... na to co przyniesie los
        dzis 30 dc tempkaa wzrosla do 37,1 tak wysokiej nie było jeszcze
        wczoraj nie mierzylam ale @ pewnie ok.32dc poniewaz owu ok.20dc

pobolewalo rano podbrzusze i na tyle objawow
        • kocio-kocio Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 28.11.05, 12:46
          Trzymam kciuki, bo wygląda to nieźle :o)
          • ktat Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 28.11.05, 13:23
            eee tam ja nie wierze taka ze mnie pesymistka ze juz sie szykuje na grudzien
            jade dzis fdo apteki po witaminki c+e dla mezula i siebie i staranka na nowo
            a co u Ciebie
            • kocio-kocio Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 28.11.05, 20:40
              U mnie 5dc.
              W środę chłop idzie sprawdzić czy chłopaki nadal ok.
              W poniedziałek ja podglądać jajka.
              No a za jakieś 2 tygodnie kontrola progesteronu i prolaktyny.
              Chwilowo jest beznadziejnie, bo mamy abstynenckie 4 dni przed badaniem, a my
              moglibyśmy 3 razy dziennie ;o)
    • monzeg Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 28.11.05, 13:22
      Zuzia36 to mój również 3 grudzień starań, moze tym razem bedziemy sie cieszyc?
      kiedy testujesz w grudniu? ja 23-go dzień przed Wigilią. Ale by było pięknie
      zobaczyć dwie kreski...
      • iga73 Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 29.11.05, 10:18
        czesc dziewczyny ja w tym miesiacu odpadam bo jestem przeziebiona na amen były
        przytulnka mimo ze dziś 13 dc ale jestem chora i mam temp 37,8 akurat teraz
        niech to szlak ale czy mimo to moge miec nadzieje jak myslicie?
        • ktat Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 29.11.05, 10:21
          czesc igus a wlasnie moze jak sobie powiesz ze sie nie uda to sie uda
          ja sie zaszczepilam i nawet katarku nic kompletnie

u mnie 31dc tempka poszla w gore 37,20
          strasznie jestem oslabiona spac mi sie chce , umieram z bolu brzucha i mam dosc
          i czekam na @
          • wrotka13 Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 29.11.05, 10:25
            U mnie 28dc (przy 30-dniowych), falami przychodzi ból taki jak na @, mam
            nabrzmiałe piersi, boli mnie krzyż, b.lekkie plamienie i wrażenie, że za moment
            przyjdzie @ buuuuuuuuuuuuu....
            • iga73 Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 29.11.05, 10:31
              Mam nadzieje bo sluz był zreszta mam nadzieje ze mimo wszystko szybko mi
              przeziebienie przejdzie i zbałamuce jeszcze męza do przytulanka smile)))
              Ktat ale dzwinie ci ta tempka skacze a jak masz ponad 37 w tym dniu cyklu oby
              to cos znaczyło
              • ktat Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 29.11.05, 10:42
                no pozyjemy zobaczymy jakos sie nie ludze ale jakies cos mi mowi ze sie udalo a
                moze to te sny chyba ze 3 razy mi sie snilo ze sie udalo a wczesniej nigdy

ginka powiedziala ze takie skoki to ok

a Ty tez mierzysz no nie ??
                • kocio-kocio Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 29.11.05, 10:53
                  Wiecie, ja w listopadzie myślałam, że nic z tego nie wyjdzie.
                  Bo mi się zrobił ropień na zębie, ząb straciłam, czułam się fatalnie, no i
                  antybiotyk dostałam.
                  I wiecie co?
                  Faktycznie nic z tego nie wyszło.
                  Wrrrr.
                  • ktat Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 29.11.05, 11:13
                    kociaku ale sie usmialam ....
                    wiem ze nic do smiechu w tym nie bylo ale i tak zabawne bo prerabiamy to samo
                    ja fdo tej pory staranka kiedy nam siee chcialo itd bez mierzenia kalendarza 2
                    cykle tyljko z wszelkimi objawami ... zadnych lez i tez nic
                    no i tez pierwszy pelna mobilizacja mierzenie obserwacja sluzu staranka co
                    drugi dzien i co.... i sie okaze ale tez pewnie nic
                    • kocio-kocio Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 29.11.05, 11:19
                      Ja z pełną obserwacją funkcjonuję od 11 miesięcy.
                      Staramy się ósmy miesiąc.
                      Zobaczymy co powiedzą wyniki w tym miesiącu, bo na początku starań były niezłe,
                      ale ciągle nic...
    • ktat Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 29.11.05, 11:24
      jejku ja po dostawieniu hmm 10 cykl 9 bez zabezpieczen i 1 z obserwacja
      i sama nie wiem liczylam ze swieta beda w zwiekszonym gronie albo gruba bede a
      tu sie nie zanosi
      czasem jestem zla ze nam sie nie udaje a innym bez planow za pierwszym cyklem
      i boli jak wkolo sie dowiaduje a to kolezanka a to siostra wrrrrrrr
      • kocio-kocio Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 29.11.05, 11:30
        Wiem.
        Też tak mam.
        Plany były żeby zaciążyć w czerwcu, lipcu, a najlepiej sierpniu.
        Bo jak się dzidzia urodzi wiosną, to całe lato jest na ładne spracery. No i nie
        chodzi się w ciąży w upały. Hehehe
        Ja już się trochę zniechęciłam.
        Bardzo bym chciała żeby się udało w grudniu, ale powoli zaczynam się
        zastanawiać o co chodzi i w zasadzie już nie liczę specjalnie na nic.
        • ktat Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 29.11.05, 12:12
          no wlasnie mialam taki sam plan a chcialam urodzic kolo lutego 2006 a to
          wyjdzie jakis 200xxx
          ja tez ja to sie obawiam czasem czy z nami jest ok
          no i mi lekarz powiedziala ze narazie ok
          prosilam meza zeby sie zbadal i pojawily sie ogromniaste schody bo niby mu
          zalezy a jednak boi sie wstydzi....
          • kocio-kocio Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 29.11.05, 12:17
            Z moim nie ma takiego problemu :o)
            Sam zaproponował tylko poprosił, żebym go zapisała i dowiedziała się dokładnie
            co i jak.
            No i jutro rano idziemy :o)
            Ty mu powiedz, że to żaden wstyd, bo wszyscy faceci, którzy tam będą, będą w
            podobnej sprawie, pielęgniarki już się przyzwyczaiły, a dla lekarza to jego
            praca :o)
            Koniecznie trzeba zrobić banadnie nasienia, zanim zaczniesz się bawić w
            bardziej inwazyjne zabiegi na sobie.
            Po to i taniej i łatwiej i wcale nie boli ;o)
            No i większość przypadków męskich kłopotów bardzo łatwo się leczy.
            • ktat Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 29.11.05, 12:20
              no ja wiem....
              i mu tlumaczylam ze wcale nie ma pokoikow jak na filmach tzn sa ale mozna tez
              w domu , grozilam bez skutku
              ja sie obawiam ze on sie boi bo w 05-08 2003 miał chemioterapie radioterapie
              i moze to to ....
              • kocio-kocio Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 29.11.05, 12:29
                Może i tak.
                Ale nawet jeśli to czy nie lepiej wiedzieć o tym wcześniej?
                Pokoiki są :o)
                I można na miejscu.
                Mój od razu powiedział, że chce na miejscu, przynajmniej, w przypadku złych
                wyników, będzie pewność, że to nie z powodu złego transportu.

Nie mam pojęcia, jak można Twojego przekonać, bo sama nie miałam takiego
                problemu.
                Może roztocz przed nim malowniczą wizję czekających Cię badań? No wiesz,
                przezierność jajowodów, wstrzykiwanie kontrastu i inne takie :o)
                To czasami działa otrzeźwiająco :o)
                • iga73 Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 29.11.05, 12:47
                  hej dziewczyny ja w pracy przysnęłam dobrze ze ludzi nie ma mowic nie moge bo
                  gardło mi tak siada
                  Kocio nie wiedzialm ze antybiotyki moga tak źle wpłynąc na starania sie o
                  dzidziusia
                  • kocio-kocio Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 29.11.05, 12:51
                    A ja osobiście nie wiem, czy antybiotyki źle wpływają na starania.
                    Wiem, że w ciąży powinno się ich unikać, a niektórzy mówią, że po braniu
                    powinno się odczekać ileśtam ze staraniami.
                    To był mój 7 cykl ze staraniami i 1 z antybiotykiem.
                    Nie wiążę niepowodzenia z lekami.
                    Raczej z sama-nie-wiem-czym :o)
                • puma1976 Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 29.11.05, 12:52
                  hej dziewczyny ja probuje mojego M namówic z tym ze narazie padło pytanie czy
                  pójdzie zbadac nasionka to sie usmiechnął i powiedział ze tak ale jak próbuje
                  ponownie o tym z nim rozmawiac to chyba unika tematu,zmienia temat.Narazie daje
                  mu witaminki na lepsze nasionka i jak nic z tego nie bedzie..... to sie dopiero
                  zacznie normalnie czuje to w kosciach.Pozdrawiam
                  • kocio-kocio Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 29.11.05, 12:54
                    Jeśli już raz się zgodził to go po prostu zapisz na badanie i zakomunikuj gdzie
                    i kiedy ma pójść :o)
                    Może się poczuć wrobiony, a może po prostu pójdzie i tyle.
                    • puma1976 Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 29.11.05, 13:06
                      no tak tylko w moim miescie nie ma labolatorium które zajmuje sie tym badaniem
                      i musiałby dojechac 30 km ,Ale juz chyba zaczne sie tym zajmowac pomału.A ze
                      prawie kazdy facet potrzbuje wsparcia nawet przy zwykłym przeziebieniu to
                      napewno bede musiała z nim tam pojechac ale mysle ze uda mi sie go przekonac,w
                      kazdym badz razie mam taka nadzieję.Najpierw obdzwonie wszyystkie labolatoria w
                      moim miescie,moze cos sie zmieniło .....?
                      • kocio-kocio Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 29.11.05, 13:07
                        Spytaj swojego gina, może Ci coś podpowie.
                        • puma1976 Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 29.11.05, 13:13
                          Jestem tez w trakcie poszukiwania nowego dobrego lekarza bo jak narazie na NFZ
                          sa wszyscy po jednych pieniadzach chyba spróbuje prywatnie chociaz nie za
                          bardzo mi sie to podoba, ale dla dzdzi wszystko!
                  • ktat a jakie witaminki 29.11.05, 12:54
                    bo ja dzis planuje wypad do apteki

no ale to jest dobre wlasnie moze mu opowiem o tym jakie to bolesne itd
                    moj mowi poczekajmy i az mi sie wyc chce
                    wolalabym wiedziec na czym stoimy ale dam mu czas do stycznia i jak pojde do
                    ginki to i on bedzie musial
                    • puma1976 Re: a jakie witaminki 29.11.05, 13:00
                      witaminki: magnez + B6,selen +E, cynk, zen-szeń. wit c I OCZYWISCIE FOLIK.Łyka
                      bezproblemowo-narazie.
                      • ktat ale masz jakis zestaw czy wszystko po 1 ?? 29.11.05, 13:03
                        i ty tez ??
                        bo ja narazie folik
                        • iga73 Re: ale masz jakis zestaw czy wszystko po 1 ?? 29.11.05, 13:05
                          a folik bierzecie po 1 tabletce 4mg?
                          • puma1976 Re: ale masz jakis zestaw czy wszystko po 1 ?? 29.11.05, 13:07
                            tak po jednej tabletce 4 mg
                        • puma1976 Re: ale masz jakis zestaw czy wszystko po 1 ?? 29.11.05, 13:10
                          nie ,o nie jest zestaw kazda wit osobno po 1 opocz selenu który jest razem z
                          wit E bo w aptece osobno nie było samej E
                      • iga73 Re: a jakie witaminki 29.11.05, 13:04
                        mam nadzieje bo m imo wszystko mam zamir postawic sie na nogi i molestowac M
                        przez cały tydzień zobaczymy smile)) czy jednak bede miał siłe
                        • kocio-kocio Re: a jakie witaminki 29.11.05, 13:06
                          Nam sił nigdy nie brakuje :o)
                          Szczęście moje jęczy, że nie może się doczekać jutrzejszego badania, żeby móc
                          wreszcie przestać utrzymywać abstynencję :o)
                          Bo to już trzeci dzień bez przytulania dzisiaj :o))
                          • ktat Re: a jakie witaminki 29.11.05, 13:12
                            no ja tez ze swoim pogadam my to w wawie mieszkamy prawie to moze w domu

a te seleny magnezy to kazdy oddzielnie ???
                            pomozcie prosze i czy tylko on ??
                            • puma1976 Re: a jakie witaminki 29.11.05, 13:16
                              magnez + B6 tez ja bore i folik a resztę on .Podobny skład maja te rozne
                              preparaty w zestawach typowo dla męzczyzn. Ale one sa drogie...
                              • ktat Re: a jakie witaminki 29.11.05, 13:20
                                a ja jeszcze slyszalam ze e powinny kobiety brac i c i nasze polowki tez
                                • kocio-kocio Re: a jakie witaminki 29.11.05, 13:23
                                  A ja uważam, że lepiej nie przesadzać ze sztucznymi witaminami.
                                  Zresztą to samo mówi mój lekarz.
                                  Trzeba się zdrowo odżywiać - to najważniejsze.
                                  No i folik.
                                  • iga73 Re: a jakie witaminki 29.11.05, 13:28
                                    zgadzam sie z kocio ja sama generalnie jestem za natura lepiej owoce gdzie jest
                                    witamin c a nie tabletki a moze dlatego kaza brac wit. c bo ona sie nie
                                    magazynuje w organizmie
                                  • ktat Re: a jakie witaminki 29.11.05, 13:29
                                    no ja dzis kupie e+c
                                    jeszcze ale mi sie nie chce tu siedziec juz w pracy no spa juz naw4et nie pomaga
    • iga73 Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 01.12.05, 10:57
      no cóż ja moge sobie odpuścic ten miesiac jestem rozłożona na dobre juz co
      prawda spadła temperatura ale kaszle niesamowicie i ogólnie fatalnie sie czuje
      a dzis 14 dc wyc sie chce
      Ktat gratulowałm ci fajnie ze jedenj z nas sie udałosmile))
      • ktat Re: a grudzień? to dopiero fajny miesiąc :o) 01.12.05, 11:02
        no dzieki sliczne ja sie nie spodziewalam szukalam objawow w cyckach a pojawily
        sie w glowie
        zawroty i straszne przemeczenie no i ten brzuch jeszcze nie wierze

prosze sie zarazac
        • kama.garbi dziś 6 d.c. 01.12.05, 12:58
          może w grudniu...
          ja też podtykam mężuczkowi witaminki
          mała abstynecja hmmm tak myśle a czy z tym nie można przefolgować w drugą
          strone znaczy może za długa abstynecja to też źle dla chłopaczków??
          ja już fiksuje...
          • iga73 Re: dziś 6 d.c. 01.12.05, 14:33
            czesc Kama jedni mówia ze nie jest zle wstrzymywac inni co innego ale próbowac
            zawsze mozna w nowym cyklu a nóz coś sie przesunie i akurat trafisz pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka