Gość: mycholek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.06, 22:07 Powiedzcie mi, gdzie najlepiej zrobić inseminację. Gdzie jest w miarę dobry lekarz? novum czy inna klinika? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafulka Re: inseminacja, novum? 06.01.06, 09:55 Pytasz o Warszawę? Bo inseminację warto robić tam, gdzie mają dobre laboratorium ze sprawdzonym personelem. Przy IVI grunt to dobrze podresowane zaplemniczki... Odpowiedz Link
Gość: mycholek Re: inseminacja, novum? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.06, 21:19 Tak, pytam o Warszawę. w ostatnim czasie o Novum słyszałam mało pochlebne opinie. W tej klinice nie są uznawane badania wykonywane przez inne laboratoria.. Większość osób poleca invimed? Co Wy na to? Odpowiedz Link
Gość: adota Re: inseminacja, novum? IP: *.devs.futuro.pl 13.01.06, 16:26 > w ostatnim czasie o Novum słyszałam mało pochlebne opinie. W tej klinice nie są > uznawane badania wykonywane przez inne laboratoria.. Ja mam inne doświadczenia. Dr Starosławska sugerowała sama, żebym większość badań zrobiła w swoim mieście, żeby nie jeździć tak często. Ze wszystkich badań, i tych droższych i tych tańszych, tylko badanie nasienia wolała mieć zrobione w Novum. adota Odpowiedz Link
korlewna Re: inseminacja, novum? 06.01.06, 10:05 Novum ma dobrą opinię, fajne statystyki, ale niestety nie nalezy do najtańszych. Moja kolezanka korzysta z usług tej kliniki i jest bardzo zadowolona Odpowiedz Link
rafulka Re: inseminacja, novum? 06.01.06, 10:12 W nOvum IVI 750 zł płaciłam w ubiegłym roku. A to było po kilku wizytach, w tym p badaniach.. Odpowiedz Link
marysia05 moja opinia 13.01.06, 14:43 Gość portalu: mycholek napisał(a): > Powiedzcie mi, gdzie najlepiej zrobić inseminację. Gdzie jest w miarę dobry > lekarz? novum czy inna klinika? ______________________________-- Leczylam sie bardzo dlugo. Skupilam sie na Novum i nic nie wychodzilo ani z leczenia ani z inseminacji. Wydalam kupe pieniedzy i zjadlam kupe stresow. Zmienilam klinike i jezdzilam z daleka do Kliniki/Szpitala w Bialymstoku. Polecam wam to miejsce. Jest to publiczny szpital tak wyglada ale i ceny sa znacznie mniejsze niz w Novum. Sprobuj moze tam umowic sie itd. Nie trzymajcie sie dziewczyny jednego miejsca. Ja tez nie wierzylam, ze sie uda.... a sie udalo po 3 miesiach leczenia w Bialymstoku. Podaje adres: Klinika Ginekologii AM w Białymstoku Kier. prof. dr hab. n. med. Marian Szamatowicz, tel. (085) 746-83-47 Zakład Endokrynologii Ginekologicznej AM w Białymstoku Kier. doc. dr hab. Sławomir Wołczyński, tel. (085) 746-88-18 ul. Marii Skłodowskiej-Curie 24A 15-276 Białystok Odpowiedz Link
agamonia zajrzyj www.nasz-bocian.pl 16.01.06, 14:03 masz tam dokladne opinie, ceny w klinikach - a co najważniejsze - efektywonosć Odpowiedz Link
bozusia1 Re: inseminacja, novum? 24.01.06, 10:51 Miałam robioną iui w novum, ale się nie udała. Koszt 750 zł.Teraz po upływie dwóch miesięcy doszliśmy do wniosku, ze byc może plemniki nie zostały podrasowane tak jak trzeba. A powód jest prosty: spózniliśmy się troszkę (mamy 600 km do Warszawy)i wszystko było przyspieszone, bo lekarka miała nastepnych pacjentów. Tak więc nasionka nie leżakowały tyle ile trzeba. Nie twierdzę, że to jedyny powód nieudanej inseminacji, ale zraziłam się do tej kliniki. Ponadto odniosłam wrażenie, ze traktują tam pacjentów taśmowo. Oczywiście zasugerowano nam in vitro, ale raczej nie wybierzemy novum. Odpowiedz Link