Dodaj do ulubionych

dwa pytanka

10.01.06, 17:38
Dziewczyny,

ja startuje ze starnaimi, wiec prosze o dwie rady:

1. gdzie mierzycie temp, bo w ksiazce napisali, ze w ustach moze sie zmieniac
w zaleznosci od stopnia wilgotnosci(?)

2. kiedy po zaplod mozna zrobic bete z krwi, zeby wynik byl wiarygodny ( i co
to znaczy wiarygodny - tzn. ile wskazuje na ciaze)

ja robilamzawsze sikane i zawsze mi wychodzily, ale cos czuje, ze teraz nie
bede miala tyle cierpliwosci i pewnie bede chciala cos szybciej wiedziecsmile

dzieki

pozdr magda
Obserwuj wątek
    • elieka Re: dwa pytanka 10.01.06, 17:52
      na pierwsze niestety nie odpowiem bo nie mierzyłam tempki, za to betę można
      zrobić najwcześniej 10 dni po zapłodnieniu (jak zrobisz np 4 dni przezd
      spodziewaną @ to już jakiś wynik będzie). generalnie wynik powyżej 5 oznacza
      ciążę - ale każde laboratorium przy wyniku podaje normę dla danego tygodnia
      ciąży (spójrz np tutaj: www.noworodek.pl/modules.php?
      name=News&file=article&sid=63
      ale betę powinno robic sie najwcześniej w dniu spodziewanej @ żeby nie uniknąć
      rozczarowania. Już kilka dziewczyn to przeszło, więc wiedzą o czym mowa -
      wcześnie zrobiona (przed terminem @)beta wskaże ciążę, ale np. zarodek się nie
      zagnieździ do końca i po kilku dniach lub w normalnym terminie dostaniesz @...
      tfu tfu czego nie życze wink
      • magdak1977 Re: dwa pytanka 10.01.06, 17:55
        elieka

dzieki wielkie,
        ja juz dwa razy robilam dla potwierdzenia test z krwi i zawsze dotalam napis:
        pozytywny, wiec jak slysze o jakis liczbach, to sie dziwie i dlatego pytam.
        jednym slowem dwa tygodnie straconego czasu i nerwow - ciekawe dlaczego faceci
        tak nie przezywaja, a dzieci maja niby te samesad

dzieki pozdr magda
        • elieka Re: dwa pytanka 10.01.06, 18:28
          skoro był pozytywny - jak rozumiem jesteś? byłaś? w ciąży.
          Beta wykrywa hormon, który jest w organiźmie kobiety TYLKO podczas ciąży, więc
          samo pozytywny, oznacza ciążę.
          Ale jeśli robiłaś przed spodziewaną @ - a ją później dostałaś - z tego wynika
          że miałaś ciąże biochemiczne, a w takim razie masz problem z zagnieżdżeniem lub
          czymsik takim, a w takim razie powinnaś łykać duphaston (lub luteine)!! Pomaga
          zagnieździć się zarodkowi i utrzymać ciążę. Dużo dziewczyn do łyka przed
          zaciążeniem, a po - z reguły do 3 mca smile
          Powodzenia!!
      • angelm24 Re: dwa pytanka 10.01.06, 17:55
        najlepiej mierzyc w pochwie. niestety nie znam norm bety ale z tego co wiem
        niektore laboratoria pisza jakie normy jesli jest ciaza. tak jak pisalam elieka
        jednak lepiej nie robic bety przed spodziewana @ zeby sie pozniej nie okazalo
        ze to ciaza biochemiczna i tylko dodatkowy stres.pozdrawiam
        • nowa_mama75 Re: dwa pytanka 10.01.06, 22:11
          Magda po co ten test z krwi. Lepiej poczekaj do terminu @ i zrób sikany.
          A potem ewentualnie potwierdzić testem z krwi.

Pozdrawiam Jolka
          • magdak1977 Re: dwa pytanka 11.01.06, 09:42
            czesc, Jolka,

fajnie, ze sie odezwalas.

Jka tam u Was? Jakies szanse na dziecko?

U mnie plodnych dni jak nie bylo tak nie ma, a to juz 20 dc i nie wiem, jak to
            interpretowac. Nie bedzie juz czy co?smile Wkurza mnie to niemilosiernie, bo
            chcialam sobie organizm " poobserwowac" a tu d... blada. Wsciekam sie wiec na
            wszystko i wszystich i moj maz oczywiscie uznal, ze to przez te fora,
            bo "odkad zaczelam tu wchodzic jestem nie do zniesienia". I zamiast jakiegos
            dobrego i milego slowa uslyszalam, ze ja sie tylko zmartwiam i nic nie robir w
            kierunku dziecka, a te fora mi nie pomagaja. O tyle. Zapomnial tylko, ze te
            jego magiczne terminy mnie trzymaja i przeciez sama sobie tego dzoecka nie
            zrobiesad

No wiec nastroj mam raczej minorowy czekam tylko na @, zeby
            nowy "miesiac "zaczac, moze jakis bardziej czytelny bedzie. Coraz bardzierj
            mysle, ze z tym tzrecim dzieckiem pojdzie rownie "latwo" jak z namawianiem
            meza. Przy tych dyskusjach on swoje, ja swoje, nie wroze szybkiej ciazysadsadsad

A co u Ciebie? Musze chyba przyjac Twoja metode i nic nie mowic, bedzie
            lepiej. Moze po miesiacu sie naucze.

A coreczka zdrowa? Moi zdrowi, ale jakos mamie nie pomagaja - cale dnie sie
            bija i tyle.

caluski
            magda
            • nowa_mama75 Re: dwa pytanka 11.01.06, 10:09
              Magda.
              Ja niestety tez chyba sama sobię musze zrobić dziecko, bo mąz za mało się
              przykładawink))
              Od poniedziałku zaczęłam starania i będą co drugi dzień przez cały tydzień. W
              końcu powinnam trafićwink Dzisiaj u mnie 17 dc, wczoraj wieczorem i dzisiaj boli
              juz jajnik. Od poniedziałku testuję, ale narazie kreska testowa słaba. Czuje
              jednak, ze dzisiaj test będzie pozytywny.
              Mąz wraca z pracy zdechły. Nie ma na nic siły. Dlatego nie mam sumienia
              opowiadać mu o swoich problemach. Powiedziałam, że mam teraz dni płodne i
              chciałabym, żebyśmy troche bardziej sę przyłozyli. I jest ok. Z drugiej strony
              nie chcę robic nic na siłę.
              Twoje dzieci przynajmniej razem sie bijąwink Mojej córce w domu sie bardzo
              nudzi. Na szczęscie chodzi do przedszkola, chociaż więcej siedzimy w domu z
              powodu chorób. Od wrzesnia wzięła juz trzy antybiotyki.
              To tyle u mnie.
              Napisz Magda jakie były u Ciebie objawy dni płodnych? Może owu jeszcze przed
              Tobą. Masz regularne cykle? MNie w dniach płodnych bardzo boli jajnik,
              zaobserwowałam nawet troche śluzu płodnego (dzięku syropowi Guajazyl). Testy
              owulacyjne pomagają mi wyznaczyć owu.
              Trzymaj sie Jolka
              • magdak1977 Re: dwa pytanka 11.01.06, 10:26
                Jolka

trzymam sie tzrymam jak moge, ale na dlugo to mi tej sily nie starczy.

Cykle malo regularne, choc po dzieciach troche lepsze 31-35 dni. Ostatnio 36
                dni, ale mialam niezle stresy i to dlatego. Dni plodne byly ok: sporo sluzu (
                dobrego) i duza, bardzo duza ochota na sex. Szyjki nie badalam wiec nie wiem,
                tempki tez nie mierzylam. Przed urodzeniem malgosi mialam problemy z
                chormonami, leczenie, badania itd. Potem jakas madra lekarka przepisala mi
                srodki anty na dwa miesiace i po tych dwoch miesiacach bylo juz ok, tak ze w
                drugim cyklu juz bylam w ciazy. I od tamtej pory zadnych problemow, chyba ze po
                porodzie ale to narmalane, ze wszystko sie jakis czas normuje.

i ten miesiac jakis dziwwny: od 6dc. sluz ( nigdy tak wczesnie go nie bylo), a
                od 11 dc. posucha. Teraqz nie wiem, czy to byly juz te plodne czytylko wybryk
                natury. dodam, ze bylo to w Sylwka i udalo mo sie nawet meza na sex namowic,
                wiec teraz nie wiem co myslec. Czuje sie fatalnie: bole glowy, plecow, okropny
                bol biustu i slabosc mnie taka ogarnia, ze chyba pojde sobie jakies badania
                zrobic, bo w tym stanie zdrowia to dziecka nie urodze. i dlatego chcialbym,
                zeby juz ta nieszczesna @ przyszla, to moglabym wszystko od poczatku zaczac i
                przynajmniej bym wiedzial, kiedy meza namawiac.

U nas tak samo, wiecorem oboje padnieci, on jeszcze rano wstaje, zeby sie
                pouczyc do egzaminu, ja caly dzien w tym domu i tak w kolko. jak widze jego
                mine wieczorem, ze zona znow nie w sosie, to mi sie nawet nic zaczynac nie chce.
                no i tyle.

Moje w zeszlym roku chorowali bardzo , a tym jakos ok. bardzo pomaga echinacea
                i bioaronc. daje w tym roku codziennie i zdrwoi sa.

fajnie sie wypisac
                dzieki magda
                • nowa_mama75 Re: dwa pytanka 11.01.06, 10:30
                  Magda odpisze później, bo muszę już iść.
                  • nowa_mama75 Re: dwa pytanka 11.01.06, 16:20
                    Magda a może Ty jesteś w ciąży?wink
                    A może być też tak, że jeszcze nie było u Ciebie dni płodnych? Jeżeli masz
                    takie długie cykle to może owu dopiero się zbliża?
                    Przestań sie stresować, nie myśl o dniach płodnych. Daj spokój mężowi. Nie
                    opowiadaj mu o wszsytkim ze szczegółami, bo sie wkurzy i jeszcze rozmyślismile
                    Mój nawet nie wie, że jestem aż tak bardzo zaangażowana, chociaż tym razem
                    powiadomiłam go o dniach płodnych.
                    Magda nie denerwuj się, nie warto. Jak mam kiepski nastrój to wychodzę z domu i
                    idę do koleżanki. Trochę ponarzekam i wracam do domu. Mąż należy do osób, które
                    nie lubią mówić o swoich problemach. Czasami jestem na niego zła, ale staram
                    się zawsze go zrozumieć. Przestałam wymagać od niego, że usiądzie ze mną na
                    kanapie i będzie wysłuchiwał moich zwierzeń. Wiem, że jak trzeba to potrafi
                    pocieszyć, nie lubi tylko jak za dużo się gada. Taki juz jest, dlatego wolę
                    wypłakaś się przyjaciółce.
                    Napisz jak samopoczucie?

Pozdrawiam

Pozdrawiam Jolka
                    • magdak1977 Re: dwa pytanka 11.01.06, 17:24
                      Jolka,

tez to bralam pod uwage, ale moim zdaniem na te wszystkie objawy duzo za
                      wczesnie. chyba bardziej prawdopodobne jest to, ze ze stresu nic z tej owu w
                      tym mies nie bedzie i tyle. Tak tez sie nastawiam i czekam z niecierpliowscia
                      na @.

Chyba tez zaczne mniej gadac, ale to wkurzajace, bo ja jestem taka i zawsze
                      bylam, ze lubie mowic co mysle, bo uwazam, ze tak jest lepiej, kazdy wie, o co
                      chodzi.

sampoczucie mamtakie jak od miesiaca czyli kiepskie. Fajnie tak do kolezanki
                      isc , chyba tez tak zaczne, tylko zeby tem moj wczesniej z pracy wracal, bo jak
                      on po 19 przychodzi, to ja mam juz ochote tylko usiasc chwile bez dzieci i
                      wiadomosci zobaczyc. Ale masz racje, musze cos zmienic, bo inaczej zwariuje.

Fajnie, ze moge sie Tobie wygadac.

pozdr magda
                      • nowa_mama75 Re: dwa pytanka 11.01.06, 17:36
                        Ja tez kiedyś uważałam, że lepiej się wygadac, wszystko powiedzieć, żeby nie
                        było żadnych niedomówień. Ale po kilku kłótniach zmieniałam zdaniewink))
                        Mój mąż wraca z pracy późno (ok 19). Cały dzień jestem sama. Jest mi dużo
                        lepiej odkąd dziecko poszło do przedszkola. Mam wtedy trochę czasu dla siebie.
                        Mogę też późnym wieczorem wyjść z koleżanką do kina, czasami na basen. Tobie
                        jest dużo trudniej, bo masz mniej wolnego czasu dla siebie. Ale pomyśl co
                        będzie jak urodzisz trzecie dzieckowink)))) A może wtedy będzie mniej czasu na
                        myslenie i kłótnie z mężemwink)))
                        U mnie test owulacyjny niestety jest negatywny.
                        A jutro mąz wyjeżdża i wróci w nocy więc nie będe miała szans na seks. Mam
                        nadzieję, że ten seks co dwa dni wystarczy.

Trzymaj się
                        • magdak1977 Re: dwa pytanka 11.01.06, 17:52
                          Ja tez nie mam specjalnych szans na sex, bo jakos malo go w ogole w naszym
                          zyciu ostatnio. ale po klotniach trudno sie czegos innego spodziewac. mamy
                          podobnie, dnie spedzone w domu sa jednak monptonne i najgorsze sa
                          te "nadgodziny" wieczone. Moj maz jest w pracy BARDZO obowiazkowy i wszystko
                          wykonuje nadzwyczaj sumiennie, co niestety zajmuje duzo czasu. Jest docenianyn
                          pracownikiem, ale ja jestem samotna zona. No coz, moze taka jest dzis cena
                          posiadania kilkorga dziecisad

co do trzeciego dziecka, to mnie nie meczy sama praca, nawet fajnie jak
                          czlowiek cos sensownego robi, tylko ten brak porozumienia z moim mezem. a jak
                          bedzie trzecie dziecko, moze juz nie bedzie tematow do przedyskutowaniasmilesmilesmile

Mysle, ze dwa dni plemniki przezyja spokojnie, wiec nie masz co sie martwic. oj
                          sex duzo rzadszy, a dwojke dzieci dalsmile

trzymaj sie cieplutko
                          magda
                          • nowa_mama75 Re: dwa pytanka 12.01.06, 10:13
                            Cześć Magda jak samopoczucie dzisiaj?

Pozdrawiam Jolka
                            • magdak1977 Re: dwa pytanka 12.01.06, 10:53
                              Czesc,

dzis lepiej, po prostu odpuscilam sobie. Powiedzialm sobie, ze juz nic
                              nie "zdzialam" w tym miesiacu ( choc juz nawt meza namowilam na starania prze
                              planemsmile) i tyle. Poczekam do @ i zaczynam wtedy "dzialac". chyba rzeczywiscie
                              musze mu wytlumaczyc, ze dzieci nie biora sie z ksiezyca i troche trzeba sie
                              przy tym napracowac. smilesmilesmile

A dni plodnych jak nie bylo tak nie ma i tyle.

czuej sie rownie kiepsko jak wczoraj, ale co tam. Pewnie z nerwow juz mi
                              wysiada organizm

pozdr
                              magda
                              • nowa_mama75 Re: dwa pytanka 12.01.06, 11:38
                                Magda nie denerwuj się. Zawsze najgorsze jest czekanie. Najpierw czekam na
                                owulację, obserwuje śluz. Potem czekam na @. Mam nadzieję, jednak, że dłygo tak
                                nie będe czekać. Tobie tez tego życzę.

Trzymaj się
                                • nowa_mama75 Re: dwa pytanka 12.01.06, 11:41
                                  A może łapie Cię jakaś grypa? Może idź do lekarza i zrób podstawowe badania? Ja
                                  też czuję się kiepsko. Ciagle jestem przeziębiona. Przed @ boli mnie bardzo
                                  kregosłup, mdli mnie. Mam bóle głowy. Najlepsze samopoczucie mam zaraz po @.
                                  Czuje się lepiej fizycznie i psychicznie.

Pozdrawiam
                                  • magdak1977 Re: dwa pytanka 13.01.06, 20:16
                                    Czesc Jolka,

jak staranka?

jak sampoczucie?

Ja czuje sie kie[psko, dzis bylam zrobic badania - morfologie i mocz, bo juz
                                    mnie te slabosci wykanczaja. Wszystko ok, wiec juz zupelnie nie mam pomyslu, co
                                    dalej. Moj maz twierdzi, ze jestem w ciazy, ba taka klotliwa i placzliwa jestem
                                    tylko w ciazy , ale to chyba tylko jego prywatna teoria. W kazdym razie czekam
                                    na @, moze poczuje sie lepiej. Spac mi sie cale dnie chce, bo pogoda u nas taka,
                                    ze nie pytaj...

napisz jak u Was. Mam nadzieje, ze humory Wam lepsze dopisuja.

pozdr
                                    magda
                                    • nowa_mama75 Re: dwa pytanka 13.01.06, 20:56
                                      W takim razie jesteś w ciąży.
                                      Ja tak się czułam w pierwszej.
                                      A były u Was starania w dniach płodnych?
                                      Ja cały czas czekam na owu. Albo była przed 15 dc albo dopiero będzie. Dzisiaj
                                      19 dc a test owu w dalszym ciągu negatywny.
                                      A czuje się tak sobie. Nie lubię zimy i to przez to.

Pozdrawiam Jolka
                                      • magdak1977 Re: dwa pytanka 13.01.06, 21:08
                                        ja teznie lubie zimy, nie jedzze na nartach, wiec dla mnie mogloby jej nie byc.

Co do "staranek". moze i byly w owu, bo jej nie dostrzeglam do tej pory, tylko
                                        miedzy 7-11dc byly sygnaly, zle przy moich dlugich cylkach uznalam, ze to jakis
                                        kaprys po @ i olalam sprawe. Jezeli to by sie okazala owu, to bysmy genialnie
                                        trafili, bo 9 i 10. Ale to wszystko jakies podejrzane i naprawde nic juz do mnie
                                        nie dociera. Penie jak sie lepiej nie poczuje , pojde w przyszlyn tyg na bete,
                                        to juz bede ponad dwa tyg, wiec sie okaze. Test sikany robilam wczoraj i
                                        oczywiecie (-) nic nie wyszlosad

Mysle, ze jednak taka slaba jestem przez zime, juz nie moge patzrec na ten
                                        zasikany wszedzie snieg i brudy. jakby chociaz troche swezego spadlo, to bym a
                                        dzieciakami na sanki poszla, a tak, tylko te spacery w kolka i tyle.

Aby do wiosny...

A z ta Twoja owu, to mysle ze jednakowo prawdapodobne jest , ze bedzie jak i ze
                                        byla. Po prostu nic nie wiadomo. A jak ze sluzikiem, moze on cos podpowie.

a mezus chetny, moj jakis taki ospaly, ale musze go dzis rozruszac, bo jak nie
                                        dzis to kiedy?smile

Z tymi owu to jaks podekrzana sprawa. Jak czytam posty, to dziewczyny przy
                                        monitoringu z dokl do godz niemalze te owu znaja i nic z tego nie wynika. Testy
                                        tez niby wykrywaja i nic. Ja mialam miec ok17 19 dc, a wszystkie sygnaly mialam
                                        przed 11dc. To jakis bardziej skompliowany mechanizm niz nam sie wydaje i
                                        dlatego coraz bardziej przyblizam sie do stanowiska, ze jednak mozna wszystko
                                        olac i czekac na Los. Juz sie tak nie denerwuje tym wszystkim, jakos mi
                                        spowszednialao. Pewnie jak juz przyjdzie co do czego, to do testu nie bede mogla
                                        sie doczekac, ale co tam, na razie bede twardasmilesmilesmile

magda
                                        • nowa_mama75 Re: dwa pytanka 13.01.06, 21:26
                                          Będę trzymała kciuki za Ciebie.
                                          Jeżeli chodzi o śluz to mam go raczej niewiele. Dlatego brałam olej z wiesiołka
                                          i Guajazyl. Śłuz płodny pojawił się 15 dc i 16 dc, ale test owulacyjny był
                                          wtedy negatywny. A teraz mam tez duzo śluzu ale mleczny i lepki. Taki sluz mam
                                          zawsze w do @ i pewno jest to śluz niepłodny.
                                          Dodam, że śluz mam tylko przy szyjce macicy.
                                          Nie chce mi się dzisiaj działać. Poczekam aż test owu będzie poztywny. Zresztą
                                          nie chcę robić nic na siłę.
                                          Pomysl Magda, że niedługo kończy się styczeń i będzie coraz bliżej do wiosny.

Pozdrawiam Jolka
      • princessa1 Re: dwa pytanka 15.01.06, 22:20
        Może być też inaczej, jak piszesz chciałam uniknąc rozczarowania i testy sikane
        zrobiłam 5 dni po terminie spodziewanej @, były pozytywne, beta zrobiona
        jeszzce pozniej wyniosła 200, @ nie było, w 44 dc byłam na usg, które pokazało
        brak zarodka.
        Tak więc może to trwać dłużej niż do dnia spodziewanej @ (czego oczywiście
        nikomu nie życze).
    • magdak1977 Re: dwa pytanka 14.01.06, 17:07
      czesc Jolka,

jak minal wieczor?smilesmilesmile

Nam calkiem milo, odkad moj maz podejrzewa ( na wlasny uzytek chyba), ze jestem
      w ciazy, jakos nam sie lepiej zyje, o dziwo...

Bylsimy dzis z dzieciakami w zoo i bylo bardzo fajnie, malo luidzi, bo pogoda
      kiepska, ale ja tak lubie. Odpoczelam niezle psychicznie i nawet tak bardzo sie
      nie zmeczylam. Humor mam wiec lepszy i z tym humorem czekam na @, zeby juz te
      strania rozkrecic.

pozdr
      magda
      • magdak1977 Re: dwa pytanka 14.01.06, 17:09
        Moze Ty bedziesz miala jakies podejrzenia co do takiej sprawy: od mniej wiecej
        tygodnia mam zupelnie zmieniony smak w ustach, tzn. taka jakby suchosc na jezyku
        i wszcztko, co jest choc troche gorzkie, dla mnie jest gorzkie jak cholera.
        Zastanawialam sie, co to moze byc, moze cos z zoladkiem albo z hormonami. jak
        masz jakis pomysl napisz
        dzieki
        magda
        • nowa_mama75 Re: dwa pytanka 15.01.06, 14:55
          Magda cos mi się wydaje, że jesteś w ciąży. Kiedy powinnaś dostać @?
          Jesteś z Warszawy?

• magdak1977 Re: dwa pytanka 15.01.06, 16:04
            czesc

z warszawy.

@ ma przyjsc 23-24.01, wiec jeszce duzo czasu.

Jak Tam u Was?

Mroz jak diabli, dzieciaki z tata po lodzie chodzili, nic nie wiedzialm, bo w
            sklepie bylam i teraz sie chwala, ze matke przechtytrzyli ( ja nie pozwalam po
            jeziorkach chodzic,bo potem jak sama z nimi jestem, to nie moge wszystkich
            opanowac - jeszcze pies jest).

Z ta ciaza jutro wieczorem sie wszystko wyjasni, bo w piatek bylam te bete
            zrobic, bo juz mnie te dolegliwosci niepokoja i jak nic nie wyjdzie, to do
            lekarza sie przespaceruje. Ale tak mnie w przychodni zalatwili, ze w piatek
            powiedzieli, ze wynik bedzie wieczorem, a jak przyjechalam, to okazalo sie , ze
            owszem, bedzie, ale morfologia i mocz, a beta w pon i to po popoludniusad. No i
            czekam, ale ze czuje sie ostatnio lepiej ( tzn. wczoraj i dzis), raczej mysle,
            ze to jakies przejsciowe dolegliwosc i tyle. Z tym smakiem tylko kiepsko, bo
            jak cos jem to nie wiem, czy dobre czy nie i tak w piatek pizze robilam i bym
            ser tarty wywalila, bo mi sie gorzki wydawal. Dopieto jak maz sprawdzil, to
            okazalo sie, ze dobry, a mnie tylko nie smakowal. Moze to cos z watroba i tyle.
            tak mysle, bo jak moja babcia na watrobe chorowala, to mowila, ze czesto "gorycz
            w ustach czuje". Dlatego chyba do lakarza musze se przejsc, choc u mnie to
            troche skompliowane, bo dzieciakow brac ze soba nie chce, wiec musze cos innego
            wymislic.

A u Ciebie? Testy cos wykazaly, czy moze wslasne obserwacje potwierdzily owu?

pozdr
            magda
            • nowa_mama75 Re: dwa pytanka 15.01.06, 18:34
              Hej
              Ja też z Warszawy.
              Nie wiem czy miałam owu, ale chyba tak, bo juz mnie tak nie bolą jajniki. W
              sobotę nie testowałam, więc nie wiem czy był pozytywny.
              Zobaczymy co z tego wyjdzie.
              Teraz czekam na @. Myślę, że za ok dwa tygodnie powinna przyjść.
              Może w tym cyklu nie miałam owulacji?
              Pozdrawiam Jolka
              • magdak1977 Re: dwa pytanka 15.01.06, 19:50
                czesc,

ja tez chyba tez owu przjde ten cykl. Kupilam dzis kolejny test i wyszlo, ze
                nic, wiec w ciazy nie jestem, bo po dwoch tyg od zapl juz by wykazal. Czekam
                wiec na @ i tyle. Mysle, ze tez kupie sobie te testy na przyszly miesiac.
                naprawde zastanawiam sie skad te moje dolegliwosci i tylko jedno przychodzi mi
                na mysl - newrwy. Moga wejsc we wszystko, a ja tak bardzo przezywalam to, ze moj
                maz wreszcie zgodzil sie na dziecko, ze chyba tak za to zaplacilam. Teraz troche
                na luz, moze w przyszlym tyg pojade do mamy, to troche odpoczne i nie bede
                myslec tylko o tym. Z reszta jakos po maly wszystko mi przechodzi, wiec moze
                bedzie ok juz za kilka dni.

Fajnie, ze mozemy chocviaz do siebie napisac. Milo jak ktos Cie rozumie. Nadal
                jednak nie wiem, czy mam owu czy nie ( kiedys tak mialam, jak Ci pisalam przed
                pierwszym dzieckiem leczylam sie na zaburzenia hromonalne). Moze jak w przyszlym
                miesiacu spokojniej do tego podejde, bedzie lepiejsmile. Po tym dzisiejszym tescie
                zrobilam sobie mocnego drinka i mi lepiej, choc i tak jakos malo mi smakuje (
                ach, ten inny smaksad

pozdrawiam
                magda
                • nowa_mama75 Re: dwa pytanka 15.01.06, 20:21
                  Jedź do mamy i odpocznij trochę.
                  Kup sobie testy owulacyjne, może one Ci pomogą wyznaczyć owulację. Ja trochę
                  się zawiodłam w tym cyklu, ale już o tym pisałam, więc nie będę się powtarzać.
                  Nie załamuj się. To była Twoja pierwsza próba.
                  Pozdrawiam Jolka
                  • magdak1977 Re: dwa pytanka 15.01.06, 20:26
                    dzieki Jolka,

chyba rzeczywiscie z abrdzo sie tym wszystkim przejmuje. Moze w przyszlym mies
                    jak wszystko juz sie unrmuje, jakos bardziej zorganizowane starania zacze. Teraz
                    to niby taki rozruch, maz najpierw chcial od lutego, teraz juz niby dojrzal, ze
                    od teraz, ale tak naprawde nie wiem do konca, co mu tam po glowie chodzi.

Ach, jzu mi sie gadac nie che...

tak mysle, ze jak mi myslenie o trzecim dziecku juz tak bardzo obrzydnie, to
                    moze sie wtedy uda, nie?

jak pojade do mamy, to troche otoczenie zmienie i na forum nie bede wchodzic,
                    wiec jakos mysli odciagnesad

Caluje Cie mocno, dzieki za mile slowa
                    magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka