Dodaj do ulubionych

czy teraz wygląda to lepiej?

15.02.06, 21:00
Zerknijcie proszęsmile chętnie poczytam komentarzesmile

pozdr

www.fertilityfriend.com/home/10cb8f
Obserwuj wątek
    • fiamma75 Re: czy teraz wygląda to lepiej? 15.02.06, 21:14
      Skok może był wczoraj, ale jedynie gdy temp. jutro będzie taka jak dziś lub
      wzrośnie i utrzyma się przez kolejne dni. Jeśli nie, to cykl bezowulacyjny.
      Zastanawiam się gdzie mierzysz i jakim termometrem? Te wahania temp.
      wyglądają "podejrzanie" - może to kwestia niewłaściwego pomiaru?
      • dziorkamadziorka Re: czy teraz wygląda to lepiej? 15.02.06, 23:22
        Fiamma dziękuję za komentarzsmile
        Temperaturę mierzę w ustach (zawsze w tym samym miejscu, o tej samej godzinie i
        tym samym termometrem - elektroniczny firmy omron). Nie wiem czy dobrze
        rozumiem - jeżeli skok był wczoraj (przy spełnionych warunkach ) tzn że ovu
        była przedwczoraj 24dc? rozumiem że to tylko i wyłącznie na podstawie
        temperatur stwierdzasz, bo śluz, ból jajnika itd odczuwalam ok 17dc.

pozdr cieplutko
    • ania800 Re: czy teraz wygląda to lepiej? 16.02.06, 13:42

• dziorkamadziorka ania:) 16.02.06, 18:27
        jasne że Cię pamiętam prawie razem zaczynałyśmy w styczniu smile (o ile dobrze
        pamietam to 1-go miał pęknąć Ci pęcherzy, a teraz masz już w sobie fasolkęsmile)

a mogłabym przesłać mi ten link na pocztę gazetową?smile

pozdr cieplutko
        • arras-k Re: ania:) 18.02.06, 22:37
          dziorkamadziorka napisała:

> jasne że Cię pamiętam prawie razem zaczynałyśmy w styczniu smile (o ile dobrze
          > pamietam to 1-go miał pęknąć Ci pęcherzy, a teraz masz już w sobie fasolkęsmile)

Ania napisała, że miała taki wykres jak zaszła z mateuszem, a mateusz skończył
          już dawno roczek, takze w styczniu to chyba jej pecherzyk pekł i zaszła w drugą
          ciąże (tak mi sie coś przypomina)
          • dziorkamadziorka Re: ania:) 18.02.06, 23:37
            Witamsmile
            oczywiście, że ania zaszła w styczniu w drugą ciążęsmile

a ja chciałam, żeby posłała mi na pocztę wykres jak zaszła z mateuszem

pozdr
    • fiamma75 Re: czy teraz wygląda to lepiej? 16.02.06, 13:55
      Ten elektroniczny termometr może dawać niemiarodajne pomiary. Nie słyszałam,
      żeby ten akuart był polecany do NPR. Powinnaś mierzyć nim nie do sygnału
      dźwiękowego, ale min. 5 min. Stąd mogą być takie dziwne tempki. W takim razie
      trudno powiedzieć kiedy była owu (moze nawet 17dc, ale te dziwne tempki).
      Następny cykl spróbuj jednak rtęciowym - nawet w ustach, ale zawsze w tym samym
      miejscu, choć w Twoim przypadku lepiej by było w pochwie.
    • monjan masz 2 nicki??? 16.02.06, 13:56
      feromonka???
      po co?????
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=36909088
      • kobierek1 dziorkamadziorka 16.02.06, 15:04
        Ja Ciebie nie rozumiem kiedyś czytałam że mąż za bardzo niechce dziecka
        dziewczyny się dziwiła ja to jest że ty się starasz a maż nie jest zdecydowany

teraz czytam od jakiegoś czasu że dzxiewczyny doradzają CI zmanę termomertu i
        miejsca mierzenia i to już od dłuższego czasu a Ty nadal przy swoim
        w sumie nie dziwie sie że jakies głupoty wychodza na wykresach

czasami się zastanawiam ile w tym wszystkim prawdy w tym co piszesz bo jeśli ja
        bym była na Twoim miejscu to piersze co zmieniłam bym termomert tak jak Ci radzi
        80% dziewczym od jakiegoś czasu

jak to jest
        nie to ze się czepiam ale najnormalniej w świecie Cię nie rozumiem dziwczyny
        dobrze Ci radzą a Ty w ogóle nie bierzesz tego pod uwagę ale co chwila nowy post
        z temperatura która moim zdaniem jest doniczego bo ten termomert to tego się nie
        nadaje

Pozdrawiam
        • dziorkamadziorka do kobierek (ka?) 16.02.06, 18:20
          Skomentuję to krótko:
          1. mąż chce dziecko ale zaledwie 3 m-ce później (i to jest kwestia jego wdzi mi
          się)

2. pierwszy raz czytam że dziewczyny doradzają mi zmianę termometru (chyba mnie
          z kimś pomyliłaś) odnośnie zmiany miejsca pomiaru - mierzenie w ustach jest
          dozwolone i nikt nie może mi narzucić zmiany

3. na forum pisze tylko prawdę, termometr napewno nie jest do niczego a wiem co
          mówię bo w poprzednim cyklu temperatury jasno wskazywały kiedy mogę się
          spodziewać owulacji

tak więc ja odbieram to jako czepianie, bo forum mamy po to żeby sie wspierać,
          pytać jeżeli czegos nie wiemy i nie mam zamiaru bać sie takich komentarzy jak
          Twój przed napisaniem kolejnego postu. Jeżeli mnie nie rozumiesz to nie czytaj
          i nie odpowiadaj na tak bardzo skomplikowane posty jak moje.

Pozdr
      • dziorkamadziorka monjan 16.02.06, 18:28
        a czy jest gdzieś napisane że można mieć tylko jeden?
        • nowa_mama75 Re:do dziorkamadziorka 16.02.06, 18:57
          Nie przejmuj sięsmile)))
    • maruda79 Re: czy teraz wygląda to lepiej? 16.02.06, 20:03
      Dziorka tak jak mowi Fiamma lepiej zmien termometr. Z tego co sie orientuje to
      NPR jedyny polecany termometr to Microlife MT1622. Chodzi o to, ze termometr
      musi byc precyzyjny tzn. wylapywac dobrze skok tempki. Wiekszosc
      elektronicznych nie wylapuje roznicy miedzy skokiem o 0,2 stopnie, a to jest
      bardzo istotna sprawa przy npr. Poza tym termometry elektroniczne moga
      sygnalizowac zbyt wczesnie, ze temp. juz zmierzona, gdy jakis czas temp. nie
      przyrasta po prostu termometr daje znac, ze pomiar zakonczony. Tak jak mowila
      Fiamma mierz 5 minut, nie wyjmuj gdy uslyszysz dzwiek sygnalizujacy koniec
      pomiaru. Powiem Ci, ze ja mimo, ze obecnie uzywam Micorlifa, mierze nim rowne 5
      min. Niestety moj rteciowy termometr owulacyjny sie zbil. Znajde moj watek z
      forum npr i zobaczysz gdzie moze tkwic problem. Moze teraz wyjasnila sie
      kwestia niskich tempek. Oj szkoda, ze nie przestudiowalas linkow ktore CI
      wysylalam :"( wink Czytalam, ze zbierasz 3 wykresy do pokazania ginekologowi, nie
      wiem czy mierzone w ten sposob nieodpowiednim termometrem beda wiarygodne.
      Zaraz wklejam link i pozdrawiam.
      • maruda79 Re: czy teraz wygląda to lepiej? 16.02.06, 20:47
        Moj watek z npr nizej - moze masz niskie tempki., bo termometr za wczesnie
        sygnalizuje zakonczenie pomiaru (bo temp. przez 30 sek nie przyrasta)
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=32384338&a=32537348

Bądźmy ludźmi choćby tak długo, póki nauka nie odkryje, że jesteśmy czym innym
        • dziorkamadziorka Marudko! 17.02.06, 17:12
          częśc linków przeczytałam, ale bylo tego tak dużosmile
          Dzisiaj rano zmierzyłam temperature tak jak radziłaś 5 min a nie tylko do
          sygnału dźwiękowego i jest faktycznie wyższa i to o 2 kreski! (36,8) nie wiem
          jednak czy nie jest ona zbyt niska jak na drugą fazę?

Dzisiaj mój 28dc i tak pobolewają mnie jajniki na zmianę, ale ja juz chyba po
          ovu jestem (chociaż przez ten termometr to nie odczytam tego z wykresu)

ostatnia temperatura jest już wpisana z właściwym 5-cio minutowym pomiaremsmile
          • nowa_mama75 Re: Marudko! 17.02.06, 17:14
            U mnie temperatura mierzona w ustach jest dużo niższa niz mierzona w pochwiesmile
            Ja wolę mierzyć w pochwie.
            • maruda79 Re: Marudko! 17.02.06, 19:43
              Madziorko najbardziej liczy sie skok o te 0,2 kreski, a nie tak bardzo
              wyskokosc temp. Teraz wklejam jak sie interpretuje wykres wink Krotko i zwiezle,
              ale mysle, ze nie mozesz opierac sie na poprzednich temp. sad
              INTERPRETACJA TEMP:
              oznaczamy szczyt objawu śluzu
              obrysowujemy kółkiem pierwszą wyższą temperaturę po objawie szczytu, która jest
              wyższa od 6-ciu niższych temperatur poprzedzających
              numerujemy wstecznie 6 niższych temperatur
              kreślimy linię przez najwyższy punkt z 6-ciu niższych temperatur - linię tę
              będziemy nazywać linią podstawową
              oznaczamy dalsze temperatury wyższe
              jeżeli 3-cia z nich jest wyższa o 0,2°C od linii podstawowej, wieczór tego dnia
              przyjmujemy jako początek okresu niepłodności
    • miyoki Re: czy teraz wygląda to lepiej? 19.02.06, 10:50
      Przepraszam, że ci się wtrącę w wątek ale śniłaś mi się dzisizaj
      dziorkamadziorkasmile. Śniło mi się, że napisałaś na forum, że robiłaś sobie jaja
      bo już od 2 tygodni jestś w ciąży a na forum udawałaś przez te dwa tygodnie, że
      się starasz nadal. Wiesz ja mam ostatnio prorocze sny. Naprawdę. Więc może ci
      się lada chwila uda skoro śniło mi się, że jesteś w ciążysmile. Nie wiem dlaczego
      akurat ty mi się śniłaś, przecież nawet ze sobą bezpośrednio nigdy nie
      pisałyśmy. Więc trzymam mocno kciuki za twoje starania. Powodzenia
      • dziorkamadziorka Re: czy teraz wygląda to lepiej? 19.02.06, 15:32
        Miyoki kochana ja cie ozłocę jak Twój sen się spełnismile
        Dzisiaj mam 30dc temperatura 36,7 wczoraj bolały piersi a dzisiaj nic, ale
        wczoraj wieczorem bardzo bolało mnie podbrzusze na środku dokładnie (myślałam
        że może wyrostek mnie atakuje) i to do tego stopnia, że nie mogłam sie
        wyprostować tylko lekko pochylona musiałam chodzić - to było okropne i bardzo
        bolało!
        Gdyyby liczyć od ovu to juz prawie byłabym w 2 tyg ciąży więc kto wiesmile? z tym,
        że ja jeszcze nie wiem że jestem w ciąży i napewno nie udajęsmile

pozdr cieplutko i ściskamwink
      • dziorkamadziorka Re: czy teraz wygląda to lepiej? 19.02.06, 15:33
        Na dzień dzisiejszy wygląda to tak:

i jak sądzicie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka