sylvia_b 03.03.06, 09:50 Jesssu, jakie to niedobre! Oczekiwanie aż tabletka rozpusci sie pod językiem jest dla mnie jakąś katorgą. Co zrobić, żeby to nie było takie gorzkie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yskyerka Re: luteina pod jezyk 03.03.06, 12:18 Wziąć ją "dowcipnie". Nawet lekarze mówią, że można, bo smak jest nie do przyjęcia. Odpowiedz Link
sylvia_b Re: luteina pod jezyk 03.03.06, 13:44 Kurcze, boje się ryzykowac zmiany aplikowania. Wolę to przecierpieć. Ale jedna rzecz mnie zmartwiła przed momentem. Rozmawiałam z ginem, bo zapomniałam ile razy dziennie miałam to świństwo brać (uff, na szczęście tylko raz) i on mi powiedział, że po 12 dniach zażywania dostane okres z odstawienia jesli nie jestem w ciąży, a jesli nie odstawię, to nie dostanę, bo to jest hamowanie @. No i tak mnie tą wypowiedzią zaskoczył, że nie zapytałam czy jeżeli zaciążę i przestane brać po tych 12 dniach to czy nie zaszkodzę dzidzi... Odpowiedz Link
wrotka13 Re: luteina pod jezyk 03.03.06, 13:54 Nic się nie martw Po pierwsze: ja w drugim cyklu z luteiną miałam zażywać luteinę przez 11 dni od 18dc i zrobiłam to z tym, że dostałam okres ostatniego dnia z luteiną, czyli widzisz, że twój gin już się myli, ponieważ nie odstawiłam (nie było nawet dnia przerwy) i dostałam @. Po drugie: jeśli będziesz zażywać luteinę przez 12 dni, a na pewno zażywasz po owulacji, wówczas w ostatnim dniu zażywania test ciążowy powinien wyjść już raczej pozytywny w przypadku ciąży. Jeśli test wyszedłby w tym dniu negatywny, a ty byłabyś jednak w ciąży, to na pewno dwa lub trzy dni bez luteiny nie wpłyną na dzidzię. Odpowiedz Link
sylvia_b Re: luteina pod jezyk 03.03.06, 13:57 Dzięki za pocieszenie, bo juz sie zaczęłam stresować A co u Was Yskierka i Wrotka? Dawno nie widziałam żadnych newsów od Was? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
wrotka13 Re: luteina pod jezyk 03.03.06, 14:05 ) u mnie dzisiaj 10 dc, czyli "gorący" okres starań, bo w ubiegłym owu w 13 dc. Tempki w I fazie na razie ładne od trzech dni 36,45st. Czekam na skok i dalszy rozówj wydarzeń) Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link
yskyerka Re: luteina pod jezyk 03.03.06, 14:12 U mnie wieje nudą. Starania zawieszone do kwietnia, bo mąż wyjechał. Trzymam kciuki za was obie! Odpowiedz Link
yskyerka Re: luteina pod jezyk 03.03.06, 14:11 Jeśli bierzesz tylko raz dziennie, to nic się nie martw. Nawet gdybyś przerwała, będąc w ciąży, to nie powinno się nic złego dziać. Ale wrotka ma rację, wtedy powinien już wyjść test ciążowy. Luteina w większych dawkach może opóźnić @, ale jej nie zatrzyma. I spokojnie możesz zmienić sposób aplikowania. Nic się nie stanie. Odpowiedz Link
miyoki Re: luteina pod jezyk 03.03.06, 15:22 Nie martw się można się do tego przyzwyczaić. Ja biorę dwa razy dziennie i już nawet nie czuję, że mam ją w buzi. W sumie może jestem dziwna ale tyle się naczytałam jaka ona niedobra więc byłam zaskoczona jej normalnym smakiem. A mi lekarz też powiedział, że jak nie będę mogła jej w ustach to do pochwy chodzi o to, aby się wchłaniała przez śluzuwkę. Spytaj się lekarza czy tak możesz. Odpowiedz Link
kinga38 Re: luteina pod jezyk 03.03.06, 17:19 ja tez biore 2razy dziennie.smak okropny,bleeeeee.ja mam brac az do @.chociaz mam nadzieje ze nie przyjdzie.Lekarz nic nie mowil,ze moze cos zaszkodzic jesli zaciaze(przedwczoraj pękło jajeczko),wiec mam cały czas brać. Odpowiedz Link
marta_st1 Re: luteina pod jezyk 04.03.06, 11:05 A ja ssałam luteinę razem z mentosem Nie było czuć tego okropnego smaku Odpowiedz Link
anula302 luteina pod język 06.03.06, 07:51 Cześć dziewczyny.Ja to jest z tą luteiną?Mam ją brać pod językowo 1x dziennie od 16 do 25 dc,a jesli miałam owulację 15 dc to czy luteina ja zahamowała? czy raczej ją ułatwiła? Odpowiedz Link