Dodaj do ulubionych

do ekspertek od tempki!!

15.03.06, 07:51
witajcie!

mam do was pytanko; dlaczego program ff zminił mi dzien owulacji z 19 dnia
cyklu na 22? i jeszcze dlaczego teraz jest przerywana linia? prosze napiszcie
bo chyba zgłupiałam

dzieki
www.fertilityfriend.com/home/112980
Obserwuj wątek
    • sylvia_b Re: do ekspertek od tempki!! 15.03.06, 08:48
      Dlatego, ze dopiero potym dniu Twoje tempki tak naprawde wzrosły. O conajmniej
      0,2 wiecej w stosunku do 6 poprzedzajacych dzien owulacji.
    • yskyerka Re: do ekspertek od tempki!! 15.03.06, 10:26
      Tak naprawdę do końca nie wiadomo, kiedy była owu. Śluz wskazywałby raczej
      na 19 dc. Mogło być tak, że właśnie wtedy była owu, ale tempka zaczęła rosnąć
      dopiero po trzech dniach.

W 22 dc masz wyraźniejszy skok, stąd zmiana w programie. Linia przerywana
      dlatego, że poza skokiem nic nie wskazuje na owu. Śluzu płodnego nie było już
      od kilku dni. Test owu był tylko jeden - trzy dni wcześniej, więc równie dobrze
      mógł się odnosić do 19 dc.

Musisz teraz spojrzeć na poprzednie wykresy, zobaczyć, ile miała druga faza,
      a potem spokojnie poczekać do końca cyklu. Po długości drugiej fazy będziesz
      wiedziała, czy owu była w 19 czy w 22 dc. Jeżeli okaże się krótsza o 3 dni,
      to już sama zaznaczysz sobie właściwy dzień owulacji.
    • kaja5 Re: do ekspertek od tempki!! 15.03.06, 14:04
      ussa ja ci od serca kibicuje i przyznam szczerze ze obserwuje twój wykres od
      początku cyklu. Widziałam gdy było zaznaczone jajeczkowanie 19, ale byłam
      przekonana , że program powinien przesunąć zaznaczenie na 22 bo to była wg.
      mnie od początku bardziej wiarygodna data. Jeszcze wczoraj ogladałam twój
      wykres i uwazam, że teraz jest dobrze zaznaczone - wykres jest piękny,
      ksiażkowy - oby owocny się okazał smile)
      • ussa77 Re: do ekspertek od tempki!! 15.03.06, 15:37
        dziekuje Wam bardzo!! martwię sie tylko tym ze włąściwie 22 dc to te staranka
        były takie sobie, a plemniczki mojego męża juz lekko osłabione.
        coś mi sie wydaje ze sie znowu nam nie udało.. a tak bardzo bym chciała. ale
        wcześńiejszy cykl, bo ten jest drugi z pomiarem temperatury był trochę inny.
        bolał mnie brzuch i jajniki a teraz zupełnie nic ciszzza. nie ma zadnych
        symptonów. nic nie boli, nie kuje.
        co prawda jak byłam w ciazy poraz piewszy to tez chyba mnie nic nie bolało
        oprócz piersia a te to już wogole mnie nie bolą nawet przed
        miesiączką...pozdrawiam
        • ussa77 Re:kaju yaskyerko?? 16.03.06, 08:28
          a co tym razem ze program znowu dziś zmienił dzień owulacji? z 22 na 19 dc.
          dzis temperatura mi spadła ale nie czyje sie jak na @ moze to tylko chwilowy
          spadek. pewnie jutro jak wzrośnie to program znowu zmieni na 22?
    • yskyerka Re: do ekspertek od tempki!! 16.03.06, 10:22
      Ale czym się tak stresujesz? Zmienił? Niech sobie zmienia. Jak już pisałam,
      jedne objawy wskazują na owu w 19 inne - w 22 dc. Mnie się wydaje, że bardziej
      prawdopodobny jest 19 dc, ale jak znam życie Kaja zaraz się ze mną nie zgodzi.
      I znów wrócisz do punktu wyjścia. Bez monitoringu nie dojdziesz. No, chyba że
      pojawi się @ (czego ci, oczywiście, nie życzę) i policzysz sobie wstecz tyle
      dni, ile normalnie liczy twoja druga faza. Na razie przyjmij tę wersję, którą
      wolisz, i czekaj cieprliwie na rozwój wypadków.
      • kaja5 Re: do ekspertek od tempki!! 16.03.06, 12:26
        A właśnie ze sie zgodzę smile))
        Tak sobie patrze na ten wykres i rzeczywisćie początkowo stawiałam na 22 bo
        później skok jest b.wyraźny. Ale myśle, że owu bogła być jednak 19dc, bo co
        prawda 3 temp. po skoku nie jest wyższa od 6 poprzednich o 0,2, ale już czwarta
        temp. jest wyższa , a to świadczy o owu. No i do tego ten śluz który też
        przemawia za owulacja 19dc wiec myśle, że jednak bardziej prawdopodobne jest
        19...A tym spadkiem sie nie przejmuj, może to implantacyjny smile oby jutro
        temperatura wzrosła.Na razie wszystko jest ok.
        Pozdrawiam.
        • monjan Re: do ekspertek od tempki!! 16.03.06, 13:00
          oj sylwia!
          zeby to byl implantacyjny!!! trzymam kciuki!
          ja niestety klapa...sad((((
          dzis dostałam @...
          smutno mi...ale trzymam kciuki za Was!
          • ussa77 Re: do ekspertek od tempki!! 16.03.06, 15:21
            dziękuje Wam kochane za to pocieszenie! sama jestem ciekawa co dlaej bedzie. a
            tak apropo to zrobiłam sobie symulacje i jak jutro wzrośnie to znowu mi
            przesunie na 22 dc, ale jazda!!!
    • ussa77 Re: do ekspertek od tempki!! 17.03.06, 08:36
      witam! stało sie tak jak przypuszczałam wczoraj, dziś tem. 37.0 i program
      zmienił na 22 d.c. no ale przeciez tak jak pisałyście nie jest to juz ważne!!
      wczoraj jak padlo słowo ze to mogł byc spadek impalntacyjny zaczął mni troszkę
      pobolwać brzuch i miała straszne wzdecia ale dziś juz nic nie boli!!!
      pozdrawiam i zycze udanego.. owocnego..i wesołego weekendu!!
    • ussa77 Re: do ekspertek od tempki!! 18.03.06, 08:30
      witam!! dzis znowu spadek temperatury no i programznowu przesunął owulację!
      jakiś taki niezdesydowany( haha). no ale ja jestem ciekawa co bedzie dalej!
      • monjan Ussa! jak dzisiaj?? 20.03.06, 08:48

• monjan WoW! 20.03.06, 08:50
          obejrzalam twoj wykres!
          juz 14 dpo a temp w gore!!!! wyglada to super!!!
          na[pisz koniecznie jak sie czujesz i co u ciebie!
          bardzo sie martwie!

trzymam kciuki Sylwia!!!
          • ussa77 Re: WoW! 20.03.06, 08:55
            czesc monia!!! nie wiem co o tym myśłeć , najpierw temparatura spadała , teraz
            znowu wzrasta , brzuch boli na @ no i pojawiło sie plamienie. nic z tego nie
            bedzie, czekam na @ a potem rozpczynam kolejny cykl ale chyba tym razem z
            monitoringiem, jeszcze nie wiem.
            w tamtym miesiąću to sie kompletnie załamałam ale teraz juz sie tak nie
            przejmuje. mysle sobie ze moze kiedyś sie uda no i nic na siłę bo los lub
            płatac figle.
            życze powodzenia w tym cyklu
            • monjan Re: WoW! 20.03.06, 09:07
              dzieki kochana
              mam nadz ze plamienie ustapi i bedzie cudsmile
              ja tez sie nie chce nastawiac, pomyslalam co ma byc to bedzie
              widocznie jeszcze nie czas na mnie...
              ech ale ta nauka cierpliwosci jest trudna...
    • ussa77 Re: do ekspertek od tempki!! 21.03.06, 08:35
      czesc.
      dziś temperatura znowu spadla..a tej @ ciagle nie ma. dziś mam 34 d.c przy
      cylkach 34 dniowych to mam nadzieje ze dziś ja dostanę . plamienia ustąpiły no
      ale jak przyjdzie @ to z wielkim hukiem.
      pozdrawiam
      • monjan Re: do ekspertek od tempki!! 21.03.06, 09:00
        czesc
        trzymam kciuki żeby nie!
        ale sie wczoraj starchu najadłam!mielismy z z mezem wypadek samochodowy,
        stluczke...na szczescie my cali, ale samochod..sadcały przod rozwalony!
        jakis palant wjechał na czerownym!!!
        w takich chwilach uświadamiam sobie, jak kruche jest życie ludzkie i jak łatwo
        stracic zdrowie!
        oraz to jak bardzo kocham mojego meza!a samochod to tylko kupa blachy, ale i kłopot!
        • ussa77 Re: do ekspertek od tempki!! 21.03.06, 15:08
          oj dobrze ze nic Wam sie nie stało!!!! boze jacy ludzie są bezemyślni!!
          ja tez uświadomiłam sobie jakie zycie jest kruchę tuląc w ramianoach mojego
          synka.
          trzeba cieszyć sie zyciem i czerpać z niego same dobre chwile!!! bo nigdy nie
          wiedomo co los przyniesie . powodzenia pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka