Dodaj do ulubionych

13dc - która też czeka na owu?

06.04.06, 18:34
Dziewczynki, która jest w podobnym dniu i dołączy? Razem będzie raźniej!
Ja już się denerwuję, czy to już, czy jeszcze trochę (mam nieregularne cykle
ostatnio, więc nawet nie wiem, kiedy się spodziewać). Tempka na razie nie
rośnie sad
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • ussa77 Re: 13dc - która też czeka na owu? 06.04.06, 18:56
      dziś 16 d.c- jesli owulacja wogóle bedzie to bedzie nam raźniej!!
      • filemonka7 Re: 13dc - która też czeka na owu? 06.04.06, 22:14
        to czekamy smile
    • kfilka Re: 13dc - która też czeka na owu? 06.04.06, 22:15
      Filemonka, idziemy "jajnik w jajnik" wink. U mnie też dziś 13sty dzień cyklu i także nie mam pojęcia, kiedy mogę się spodziewać owu. Śluzu płodnego na bank jeszcze nie mam, mam nawet trudności w określeniu, czy jest mokro, czy sucho. A co do tempki, to też nie rośnie - ale jeśli rośnie, to znaczy, że owu już była.
      Pozdrawiam cieplutko
      • filemonka7 Re: 13dc - która też czeka na owu? 06.04.06, 22:18
        Kfilka, z tym śluzem to ja tak samo, nijak nie mogę rozpoznać, ale na płodny mi
        nie wygląda. To trzymajmy kciuki i bądźmy dobrej myśli smile
        • kfilka Re: 13dc - która też czeka na owu? 06.04.06, 22:27
          Jasne, że będę trzymać - już trzymam!! Tylko martwię się, bo moją połówkę przedwczoraj wieczorem grypsko dopadło i bidulek nie wie sam, jak się nazywa. No i w tym miesiącu, to chyba popracujemy ale nad pisankami wink.
          • filemonka7 Re: 13dc - która też czeka na owu? 06.04.06, 22:29
            to ci wstrętne grypsko.. ale może do owu przejdzie!
            • kfilka Re: 13dc - która też czeka na owu? 06.04.06, 22:34
              No mam taką nadzieję!! Ostanio owu miałam 19stego dnia cyklu, też mi się coś poprzestawiało. A raczej nie uregulowało jeszcze, bo już jedną dzidzię mam - małego szkudnika, którego karmię jeszcze piersią. I im on jest starszy, tym więcej mnie doi i tym później chyba moje cykle wrócą do normy - mam tylko nadzieję, że karmienie nie działa jak środek antykoncepcyjny!! A o mężusia dbam i chodzę koło niego jak koło jajka (co ja dziś z tymi jajkami wink).
    • agatta-a1 Re: 13dc - która też czeka na owu? 07.04.06, 07:53
      ja z przyjemnością dołączę. dziś 7 dc ale owu będzie gdzieś za tydzień. więc
      czekamy....
      • filemonka7 Re: 13dc - która też czeka na owu? (już 17 dc) 10.04.06, 19:06
        I jak Kobietki? U mnie nic sad Tmpka spada zamiast rosnąć, kupiłam test owu,
        pojawiła się ledwie blada kreseczka, chyba to znaczy że nie ma. Czekam sobie
        dalej.
        • ussa77 Re: 13dc - która też czeka na owu? (już 17 dc) 10.04.06, 21:09
          witam. u mnie dziś 20 d.c i tez nic, temka 36,4 utrzymuje sie juz od samego
          poczatku cyklu, co prawda raczej nie bedzie u mnie owulacji , bo byłam tydzień
          temu na monitoringu i ginka powiedział ze owulki w tym cyklu nie bedzie. no ale
          ja sobie czekam i czekam a nóż bedzie? zobaczymy!!!
          • abc15 Re: 13dc - która też czeka na owu? (już 17 dc) 11.04.06, 14:24
            hej dziewczyny. ja tez z utesknieniem czekam na owu. u mnie dzis 12dc, ale śluz
            nie bardzo. podejrzewam, ze to wina norprolaku, ktory biore pierwszy cykl. w
            poprzednim sluz byl suuuper. no ale czekam i nie robie nawet testow owu sad((
            • filemonka7 Re: 13dc - która też czeka na owu? (już 17 dc) 11.04.06, 18:48
              u mnie ciągle jedna kreska na owu sad nie wiem czy nie przegapiłam czasem
              owulacji. Ale wówczas powinna zacząć rosnąć tempka, a ta urosła o 1 st. A więc
              była owu czy nie??

chyba staję się trochę nerwowa przez to ciągłe wyliczanie, oczekiwanie...
              • lavia78 Re: 13dc - która też czeka na owu? (już 17 dc) 11.04.06, 19:02
                u mnie dzis 12 dzien cyklu...byłam dziś u gina..ale badania męza sa nie za dobre
                moje złe jego na razie...:"infekcyjne"ale zacyznam miec doła nawet nie licze na
                owu która i tak nie wiadomo kiedy się pojawia przy moich cyklach ech....mam
                szanse 1 do 9 na zajscie w ciaze...czyli co na 9 miesiecy moze raz...dziewczynki
                pocieszcie mnie przykro mi sie robi,,, za was bede trezymac kciuki pozdrawiam i
                zycze wesolych "udanych" świątsmile
                • abc15 Re: 13dc - która też czeka na owu? (już 17 dc) 11.04.06, 21:22
                  filemonka. nie sugeruj sie tak do konca tempką. u mnie kiedyś nie wzrosła w
                  ogóle, a owu potwierdziło USG i progesteron. a może właśnie ta 1 kreska, to twój
                  skok.
                  lavia - a przebadałaś się dokładnie? co z twoimi cyklami jest nie tak? nie
                  załamuj sie!!! my tu wszystkie na jednym wózku...
                  • agatta-a1 do: abc15 12.04.06, 08:35
                    czesc kochana!
                    widzę, ze idziemy łeb w łeb. u mnie dziś 12 dc, wczoraj gin powiedział,ze
                    pecherzyk powinien pęknąc moze już jutro. tylko ze ja jestem znowu zaziębiona i
                    nawet nie mam ochoty na przytulanko.
                    trzymam kciuki.
                    pozdrawiam, Agata
                    • abc15 Re: do: abc15 12.04.06, 15:03
                      hej. u mnie dzis 13dc, ale owu mam tak ok. 15-17dc, wiec jeszcze musze poczekać.
                      choć staranka pełną parąsmile wczorajszy test owu negatywny. licze na
                      piątek/sobotę. moje pęcherzyki pękają , gdy mają ok. 24/25mm. ale szyjka juz
                      otwarta i miękkasmile wiec czekam... trzymam kciuki za ciebie i koniecznie daj znac
                      co i jak. a masz owu naturalnie czy stymulowaną? i monitorujesz cykl?
                      • agatta-a1 Re: do: abc15 12.04.06, 15:08
                        owu naturalnie. byłam wczoraj u gina poprostu się zbadać i coś mu się nie
                        podobało. wysłał mnie na usg i przy okazji się dowiedziałam ze pęcherzyk pęknie
                        moze jutro, moze pojutrze. juz nie pójdę na usg. bez monitoringu. ale lekarz
                        powiedział, ze jeśli mam problem z zajściem w ciąże a bardzo już chce to
                        przepisz mi leki wspomagające płodność od pierwszego dnia okresu, ciekawe jakie
                        to leki??? powiedział,ze poprostu szybciej zajdę w ciążę.
                        • abc15 Re: do: abc15 12.04.06, 15:12
                          zaintrygowałaś mnie tymi lekami. ja dostałam norprolak na prolaktyne. ginka
                          powiedziała, ze w nastepnym cyklu idziemy na całość i bierzemy clo, zwłaszcza,
                          ze nasionka w dolnej granicy normy. a ty robiłaś jakies badania?
                          koniecznie daj znac co to za leki!!! i owocnych przytulanek.
                          • ussa77 Re: dalej czekam 12.04.06, 16:07
                            czekam, czekam i chyba jednak sie nie doczekam tej owulacji! dzis już 22 d.c a
                            temperatura spadła z 36,4 na 36,3( a tak apropo to jeszcze nigdy nie miałam
                            takiej niskiej) cykle 34-35 dniowe to juz oststni dzwonek na owulkę. byłam w 13
                            d.c na usg i ginka powiedziala, ze owulki nie bedzie bo pęcherzyk jest mały(
                            chyba 5 mm, ale od tego czasu minęło juz 9 a jesli pęcherzyk rośnie 2mm na dobę
                            to mialby juz 23 mm, no to moze jest nadzieja. zobaczym jutro!
                            • nowa_mama75 Re: dalej czekam 12.04.06, 17:17
                              Trzymaj się Ussa.
                              Mierz dalej temperaturę. Mam nadzieję, że jednak będziesz miała owulację w tym
                              cyklu. Z drugiej strony dobrze, że poszłaś do lekarza. Teraz przynajmniej
                              będziesz wiedziała co dalej robićsmile
                              Ja od następnego cyklu biorę się za badania hormonalne.
                              • ussa77 Re: dalej czekam 12.04.06, 20:17
                                ja tez mam nadzieje, ze jednak owulacja bedzie. dziś trochę boli mnie
                                podbrzusze no i temka spadła, mam nadzieje ze jutro wzrośnie o conajmnije 0,2
                                st. a jak to jest : jesli nie bdzie owulacji to @ mi sie przesunie i trzeba
                                bedzie coś wziąść na jej wywołanie czy ona jednak bedzie tak jak zawsze po 34-
                                35 dniach.
                                ja od przyszłego cyklu clo potem pregnyl no i mam nadzieje ze sie uda!!
                                • filemonka7 Re: dalej czekam 13.04.06, 18:41
                                  ussa ja też dalej czekam. Testy ciągle niegatywne, tempka powoli wznosi się do
                                  góry (co dzień o stopień). Więc zupełnie nie wiem, czy jestem przed czy po czy
                                  też w ogóle nie będzie owu.

ABC pocieszyłaś mnie, że może taki skok wystarczył. Zobaczymy.
                                  • ussa77 Re: dalej czekam 13.04.06, 20:33
                                    no tylko , ze u mnie juz 23 d.c. no ale mam nadzieje ,ze wkrótce cos sie
                                    wydarzy i bedzie ten skok, a przy okazji8 sie staramy. zpbaczmy jak bedzie
                                    jutro. dam Ci znak
                                    • filemonka7 Re: dalej czekam 13.04.06, 21:25
                                      a testy robiłaś?
                                      ja mam dziś 20dc
                                      • ussa77 Re: dalej czekam 14.04.06, 09:10
                                        nie nie robiłam w tym cyklu , bo mi juz brakło ale bylam na usg w 13 d.c i
                                        ginka powiedziala ze pęcherzyk jest maly i owulacji nie bedzie. dziś juz 24 d.c
                                        no i temka dalej niska. czekam na @ no i zaczynam cykl z clo i pregnylem.
                                        ginka powiedziała, ze ma brac clo od 5-9 d.c i 13 dnia przyjać do niej i ona
                                        odrazu da mi pregnyl i nie bedzie czekać az pęcherzyk sam pęknie!
                                        trzymam kciuki narazie za to abyś miała tą owulację!
                                        • abc15 Re: dalej czekam 14.04.06, 09:53
                                          hej. u mnie po wczorajszej bladej kresce na teście owu, dzis gruba i wyraźna,
                                          wiec mam nadzieje.
                                          ussa od 13 dc to twoj pecherzyk mogl juz sporo urosnąć. ja niestety nie bylam w
                                          tym cykl na usgsad i teraz żałuje. ale staranka odchodzą pełną parą - pomiedzy
                                          myciem okien a świątecznym szorowaniem kiblasmile)) pozdrawiam
                                          • ussa77 Re: dalej czekam 14.04.06, 10:03
                                            no ja tez mam nadzieje ze jednak pęcherzyk urósł od 13 dc i już niebawem pęnie
                                            ( sama sie oszukuję), no ale pewnie czeka do jutra bo jutro święcenie jajek(
                                            (tak więc jutro twój pewnie też pęknie no i stanie sie cud!!) tego Ci z całego
                                            serca życzę!!
                                            • abc15 Re: dalej czekam 14.04.06, 10:13
                                              tym bardziej, że jesli masz długie cykle, to owu może być późno. ponoć sex
                                              pomaga w pęknięciu pęcherzyka, wiec do dziela. owocnego "święcenia jajek"smile))
                                              • ussa77 Re: dalej czekam 14.04.06, 10:18
                                                mąż musi sie poświęcić i sie poseksić , ale juz nie ma siły bo męcze go
                                                codziennie , a nóz jajko pęknie.pozdrwiam.
                                                • filemonka7 Re: dalej czekam 14.04.06, 14:53
                                                  to ja też Wam życzę, coby popękały jutro jaja smile
                                                  mi FF pokazał, że owu już była (nie jest pewny, bo przerywaną linią). Więc nie
                                                  wiem.
                                                  • abc15 Re: dalej czekam 15.04.06, 14:22
                                                    u mnie znow test owu + i ból jajnika, wiec to chyba to! zobaczymy czy tempka
                                                    skoczy.
                                                  • ussa77 Re: dalej czekam 15.04.06, 18:49
                                                    mam nadziej ze ci skoczy i jajko juz jest wyświęcone!!!mnie za to boli brzuch
                                                    tak jak na @, mam nadziej ze jesli nie było owulacji to chociaz dostanę ja
                                                    szybciej.
                                                    zycze pogodnych no i owocnych Swiąt
                                                  • ussa77 no i co teraz mam myśleć? 16.04.06, 08:02
                                                    witajcie. tak jak pisalam w 13 d.c byłam na usg- i lekarka powiedziała ze
                                                    owulacji nie bedzie. a tu dzis skok temp. dobrze ze jestem chce mieć dziecko,
                                                    no bo inczej to mołaby być wpadka( zakładając , ze sie udało). Czyli nie wiem
                                                    czy wierzyć usg, czy temperaturze. same widzicie , mozna zgłupieć!!
                                                    www.fertilityfriend.com/home/112980
                                                  • marta76 Re: no i co teraz mam myśleć? 16.04.06, 16:38
                                                    u mnie dzisiaj 16 dc i było przytulanko.Nie wiem nigdy nei mierzylam tempki nie
                                                    chodze do lekarza na monitorowanie cyklu.To wzasadzie 1 cykl staran tak na
                                                    powaznie.Mamy 4 letniego synka.Ciekawe co będzie.Oczywiście emocje mowią,że juz
                                                    pewnie jestem w ciążysmile)))))
                                                  • abc15 Re: no i co teraz mam myśleć? 16.04.06, 22:12
                                                    ussa! owu byla jak nic!!! trzymam kciuki. u mnie nie wiem co. skoku nie bylo.
                                                    zobacze co bedzie jutro, bo mam brać duphaston 2 dni po owu i nie wiem, co
                                                    teraz. bo jesli owu ciągle przede mną? a testów juz nie mam. ff jeszcze nic nie
                                                    pokazał, bo za wczesnie. wiec czekam. oby tempka jutro sie podniosła!!!
                                                    dziewczyny trzymam kciuki za nas wszystkie i pozdrawiamsmile))
                                                  • ussa77 Re: no i co teraz mam myśleć? 16.04.06, 22:28
                                                    byłam bardzo zaskoczona tą dzisiejszą temka , ginka dała mi duphaston i kazała
                                                    brać do 17 d.c aby przyspieszyc @ bo powiedział ze owulacji nie bedzie. ale jak
                                                    jako przekrna osoba go nie wziełam no i patrze a tu taki skok temki. no a jakby
                                                    wzieła go jutro to by był 4 dzień po owuacji to nie bedzie za późno no i jak
                                                    mam go brać ? czekam na odpowiedz
                                                  • abc15 Re: no i co teraz mam myśleć? 17.04.06, 11:18
                                                    alez my mamy podobne problemy. ja tez sie czaje z duphastonem. i raczej wezme.
                                                    ty tez weź. raczej nie zaszkodzi, a powinien pomóc.
                                                  • filemonka7 Re: no i co teraz mam myśleć? 18.04.06, 08:08
                                                    dziewczyny, o co chodzi z tym duphastonem?
                                                  • ussa77 Re: no i co teraz mam myśleć? 18.04.06, 08:12
                                                    to jest progesteron, bierze sie go od 3 dnia o skoku tem( bo inaczej może
                                                    zachamować owulację )jego zadaniem jest pomóc w zagnieżdżeniu zarodka a jeśłi
                                                    nie jest sie w ciązy to po odstawieniu leku dostaje sie @.
                                                  • abc15 Re: no i co teraz mam myśleć? 18.04.06, 10:21
                                                    ja mam brać 2 dpo. i biore. zobaczymy, co z tego wyniknie.
                                                  • filemonka7 Re: no i co teraz mam myśleć? 18.04.06, 18:10
                                                    dzięki. rozumiem, że to lekarz przepisuje? mi nigdy nic nie mówił o tym, a może
                                                    też powinnam...
                                                  • ussa77 Re: no i co teraz mam myśleć? 19.04.06, 08:41
                                                    według temperatury jesten już 6 dni po owulacji a na dodtatek dziś tem skoczyła
                                                    z 36,8 na 37., zaczynam sie zastanawiać czy tej owulacji napewno nie było? a
                                                    jak zrobię badanie na progesteron w 7 dniu po owulacji to bede wiedziała czy
                                                    byla owulacja?
                                                  • abc15 Re: no i co teraz mam myśleć? 19.04.06, 13:29
                                                    rób progesteron. wynik ponad 15 (nie pamietam w jakich jednostkach) świadczy o
                                                    owu.
                          • agatta-a1 Re: do: abc15 13.04.06, 07:51
                            a clo na co dostaniesz? mój m tez ma słabe nasionka.
                            • abc15 Re: do: abc15 13.04.06, 11:25
                              clo dostałam własnie na słabe nasionka, a właściwie na ich ilość. mimo ze mąż ma
                              normozospermie, to ledwo mieści sie w granicach. ma 28 000 000 plemników, a
                              norma jest od 20 000 000 do 200 000 000. a clo zaleca sie równiez wtedy gdy
                              liczba plemników jest obniżona. dostałam clo 1 tab/dziennie od 2 do 7 dc. i
                              duphaston. duphaston mam brac juz w tym cyklu.
                              ale mam nadzieje ze to clo juz nie bedzie potrzebne. sluz wczoraj i dzis - supersmile
                              • agatta-a1 Re: do: abc15 14.04.06, 07:56
                                to fajnie, mam nadzieję, ze to pomoze Ci szczęśliwie zafasolkować w niedługim
                                czasie. a ja pójdę do mojego gina jeśli w tym cyklu tez nic nie wyjdzie.
                                zobaczymy co mi poradzi. a międzyczasie czekam na owu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka