Dodaj do ulubionych

Inseminacja - pytanie

IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.06, 13:53
Mam pytanie: czy którejś z was udało się po pierwszej inseminacji?
Jak to wyglada procentowo mniej więcej?
Czy raczej w drugim podejściu jest wieksza szansa?
Mozecie mi udzielić takowych informacji?
Bede wdzieczna.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zosia Re: Inseminacja - pytanie IP: *.pajaczek.org.pl / 62.233.197.* 08.04.06, 19:46
      Zmiennych jest tak dużo, że nie ma reguły na nic. Tak, jak w życiu. Znam takie,
      kiedy IUI nie udała się ani za pierwszym razem, ani za ósmym, a znam takie,
      kiedy za pierwszym razem IUI udała się. Znam też takie dziewczyny, gdzie były
      wskazania tylko do mikromanipulacji, a zachodziły naturalnie...
      W cuda trzeba wierzyć. Naprawdę!
      Powodzenia, a przede wszystki WIARY!!!
      Zosia
    • korlewna Re: Inseminacja - pytanie 08.04.06, 19:47
      Szanse sa zalezne nie tylko od tego, ktora to inseminacja, ale przede
      wszystkich od przyczyn wykonania tego zabiegu. Np. przy jedynie wrogim sluzie
      szanse są "pi razy drzwi" na poziomie 20%, a w przypadku osłabionych parametrów
      nasienia mniejsze, ale tez zalezy ile osłabionych.
      Mi w klinice pewna mądra pani powiedziala, ze statystyki to są tylko
      statystyki.
      Oczywiście nie bez znazcenia jest tez doświadczenie lekarza.
      Mi udało sie za drugim razem
      Pozdrawiam
    • molonela Re: Inseminacja - pytanie 08.04.06, 23:59
      pierwsza iui b. rzadko sie udaje, jak ma sie udac to trzecia lub czwarta
      najczęściej
      • mieszkaniecosiedla Re: Inseminacja - pytanie 13.04.06, 18:06
        Czyli według waszych doświadczeń nie ma co sie nastawiać na dobry wynik po
        pierwszej próbie?
        A jak to jest po zabiegu? Raczej odpoczynek/spokój czy normalnie do stresującej
        pracy?
        Madzia
        • karkarkar Re: Inseminacja - pytanie 14.04.06, 08:41
          Ja jestem po pierwszym iui i dopóki nie zrobię testu mam nadzieję, że się
          udało.
          Poszperaj na forum - są dziewczyny, które na iui wyskoczyły z pracy i zaraz po
          do niej wracały.
          • Gość: Madzia Re: Inseminacja - pytanie do karkarkar IP: 213.17.227.* 25.04.06, 12:26
            daj znac co i jak, prosze .....
            • karkarkar do Madzi 08.05.06, 13:32
              No niestety, pierwsze iui nieudane. W tym tygodniu podchodzę drugi raz smile
              • Gość: Madzia Re: do Madzi IP: 213.17.227.* 10.05.06, 10:36
                Trzymam kciuki za druga próbę ...........
        • portalegre Re: Inseminacja - pytanie 14.04.06, 23:11
          moim zdaniem nie ma co się nastawiać, bo jak się nie uda to bardziej boli

po zabiegu raczej do pracy, trzeba zarobić na te wszystkie "przyjemności" wink

a tak serio - po iui nie ma co odpoczywać, to czy się uda czy nie, nie od tego
          zależy
    • Gość: magdasek76 Re: Inseminacja - pytanie IP: *.malnet.pl / 62.233.164.* 30.04.06, 11:14
      Ja zaszlam za pierwszym razem. I dokladnie wyskoczylam na 1,5 h z pracy i potem
      do niej wrocilam. Wskazaniem byly oslabione parametry nasienia. Jasiek niedlugo
      bedzie mial 6 m-cy...
      • julita.j Re: Inseminacja - pytanie 01.05.06, 18:32
        Mi sie udało za pierwszym razem, na cyklu naturalnym, ale po tezech tygodniach
        ciąży starciłam dzidziusia. Dzisiaj miałam drugą inseminację. Wskazaniem do IUI
        były słabe parametry nasienia mojego męża oraz brak wytrysku podczas stopsunku.
        • Gość: karola Re: Inseminacja - pytanie IP: *.teklinek.pl 07.05.06, 14:02
          mi się udało przy pierwszej, niestety w ósmym tygodniu ciąży poroniłam sad
    • Gość: beata Re: Inseminacja - pytanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.05.06, 17:34
      udało mi się za pierwszym razem, teraz zaczynam 6-ty miesiąc ciązy bez powikłań
      • majorka79 Re: Inseminacja - pytanie 04.06.06, 15:55
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=41130988&a=42871378
        na 14 dziewczyn jednej się udalo - w maju

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka