Dodaj do ulubionych

teraz zobaczcie prosze

09.05.06, 15:06
www.fertilityfriend.com/home/135102
według mnie owu była 4 maja a tymczasem w sobotę komp mi zmienił dzień
owulacji, spójrzeci prosze czy on ma rację?
myślalam że w sobote jest bezpiecznie, i teraz juz nie wiem co o tym myslec
Obserwuj wątek
    • lopez32 Re: teraz zobaczcie prosze 09.05.06, 15:34
      podciągam odezwijcie się
    • lopez32 Re: teraz zobaczcie prosze 09.05.06, 16:15
      dziewczyny podciągam
      spójrzcie
      • sylvia_b Re: teraz zobaczcie prosze 09.05.06, 16:19
        Wg mnie komp ma racje wink
        A to Ty nie chcesz dziecka, że mówisz, iz myślałaś, że w sobotę jest
        bezpiecznie?
        • lopez32 do sylvii 09.05.06, 16:29
          ja chcę ale mój narzeczony nie bardzo, chyba że przypadkiem, dlatego uważamy,
          wiem że metoda na kalendarzyk jest zawodna, a ja mam juz dwójke dziecismile
          ale bardzo bym chciała mieć to trzecie
          • sylvia_b Re: do sylvii 09.05.06, 16:32
            Hmm, sytuacja z serii skąplikowanych wink
            W związku z czym nie wiem czy mam trzymac kciuki, żeby sie udało, czy żeby
            jednak nie wink
          • nglka wykres 09.05.06, 22:40
            lopez32 napisała:

> ja chcę ale mój narzeczony nie bardzo, chyba że przypadkiem, dlatego uważamy,
            > wiem że metoda na kalendarzyk jest zawodna, a ja mam juz dwójke dziecismile
            > ale bardzo bym chciała mieć to trzecie

To nie jest kalendarzyk, proszę nie mylić metody termiczno-objawowej z kalendarzykiem, który wyznacza potencjalną owulację na podstawie kalkulatora a nie objawów.
            Prócz tempreatury badałaś sobie szyjkę? To by bardzo pomogło.
            Również i ja sądzę, że jednak komputer dobrze zaznaczył. Ja zawsze czekam do trzeciej z temperatur wyższych by mieć pewność, że owulacja się odbyła.
            Życzę Ci, by jednak wszystko rozwiązało się pomyślnie pod koniec cyklu - bez względu na wynik smile
        • lopez32 do sylwii 09.05.06, 16:29
          • lopez32 Re: do sylwii 09.05.06, 16:32
            sorki, nie chciałąbym żeby mój facet pomyślal że go wrobiłam;smilea wedlug moich
            obluiczen i boli owulacyjnych to miał być 13 dc. mam ostatnio 26 dniowe cykle
            ale bywa od 26 do 29. Troche sie tylko zdziwilam ze sluz jak kurze bialko
            mialam dopiero w piatek, mysle, kurcze po owulacji???? dam znac codalej, ale
            musze jeszce poczekac 10 dni
            • sylvia_b Re: do sylwii 09.05.06, 16:34
              Pewnie żadna z nas by nie chciała, żeby facet myślał, że go wrobiła... Niestety
              niektórzy tacy są, tak jakby to tylko od nas zależało sad
              No to czeka Cie 10 ciężkich dni, Koleżanko. Daj znać!!
              • lopez32 Re: do sylwii 09.05.06, 16:37
                wiesz, on nie jest ojcem moich dzieci, jest dla nich jak najlepszy ojciec.
                Mysle że dziecko niczego nie zniszczy między nami, on się po prostu boi że
                sobie nie poradzimy, ale ja nie mam takich obaw. Także nie martwię sięsmile
                Dam Ci znać, i dzięki za dobre słowo
    • maruda79 Re: teraz zobaczcie prosze 09.05.06, 18:28
      Lopez czy Ty po prostu mierzysz tempke wpisujesz w FF i na tej (tzn. co pokaze
      program) podstawie oceniasz czy owu byla czy nie? jesli tak to prosta droga do
      ciazy... Wydaje mi sie, ze o dr Roetzerze nie slyszalas? Wybacz moze troche
      zgryzliwy ton, ale wg mnie nieodpowiedzialne jest stosowac cos na zasadzie, ze
      slyszysz, ze gdzies dzwonia ale nie wiesz w ktorym kosciele... Potem jak
      zajedziesz w ciaze bedziesz mowila, ze metody naturalne sa nieskuteczne... Aby
      opierac sie na SAMEJ temeraturze musialabys zaczac wspolzycie dpiero po 5
      dniach wyzszej temp., gdy poprzedzajace szesc temperatur sa wyzsze o min. 0,2
      stopnia.
      Z drugiej strony szanse w jednym cyklu na zajscie w ciaze to 30-40% roznie
      podaja zrodla... Tak wiec - zwlaszcza, ze jeszcze obserwujesz sluz plodny
      szanse na ciaze sa. CO nie znaczy, ze w ciaze zajdziesz na 100%.
      • sylvia_b Re: teraz zobaczcie prosze 10.05.06, 09:36
        No widzisz, a ja moge sie opierać tylko i wyłącznie na teperaturach, ponieważ
        śluzu ŻADNEGO u siebie nie widzę, nawet jeśli usiłuje go "dogłębnie" wink badać..
        • nglka Re: teraz zobaczcie prosze 10.05.06, 09:45
          W takim wypadku masz możliwość zbadania szyjki macicy. To daje pewniejszy odczyt niż śluz, bo ten może wypłynąć z kobiety ze sporym opóźnieniem a rozpulchnienie, miękkość i otwartość szyjki macicy mówi sama za siebie.
        • maruda79 Re: teraz zobaczcie prosze 10.05.06, 11:04
          Sylvio, ja pisalam do autorki watku. Ona wyraznie powiedziala, ze obserwowala
          sluz plodny i niezbyt stara sie o dziecko. Potem doczytalam, ze ona by chciala
          dziecko, a jej partner nie... Nie chce jej oceniac, przeprosilam za ew.
          zgryzliwy ton - jesli poczulaby sie urazona, ale autorka postu sie myli!
          Wpisuje tempke w FF i mowi, ze stosuje kalendarzyk... Po prostu chcialam
          zwrocic jej uwage, ze JESLI mierzy temp i opiera sie kiedy jest owu na
          podstawie tego co jej pokazal program to prosta droga do ciazy! Przeciez jesli
          chce sie uniknac ciazy trzeba dopiero 4 temp. po skoku swiadczy o tym, ze mozna
          rozpoczac wspolzycie - oczywiscie jesli juz sie nie obserwuje sluzu wysoce
          plodnego... A sluz nie zawsze widac - wystarczy, ze go produkuje szyjka macicy.
          • sylvia_b Re: teraz zobaczcie prosze 10.05.06, 12:14
            Wiem, że pisałaś do autorki watku. Myślałam, że mogę mimo to podzielić się
            swoim problemem..
            • lopez32 kochane dzioewczyny 10.05.06, 12:30
              nie ma co się kłócić dziękuje wszystkim za uwagi, i nie odbieram ich jako
              zgryźliwesmile
              jasne że nie wiem tyle co wy, bo dopiero zaczęłam, powiem jeszce tyle że po
              wpisaniu dzisiejszej temperatury, program przesunął mi owu na niedzielę 7 maja,
              czyli jeszce gorzej, dlaczego on tak przesuwa, czyżby owu do końca nie dało się
              przewidzieć i ustalić, wyczytalam też na opisach wykresów, że ten dzień który
              pokazuje program jako dzień owu wcale nie musi nim być moze tobyć 48 godzin
              wcześniej lub później, co wy na to???
              • sylvia_b Re: kochane dzioewczyny 10.05.06, 12:50
                Alez nikt sie przeciez nie kłóci! Luzik wink
                • lopez32 Re: kochane dziewczyny 10.05.06, 12:54
                  no pewniesmile
                  zobaczymy co to wyjdzie dalej,ja szczerze mówiąc nie mam nic przeciwko żeby
                  zaciążyć, taka mloda juz nie jestemsmile
                  dam wam znac jak sie sytuacja rozwija
                  • maruda79 Re: kochane dziewczyny 10.05.06, 13:07
                    Lopez - ja z FF nie korzystalam, ale przyjmuje sie, ze owulacja wystepuje mniej
                    wiecej pisze w skrocie w ostatnim dniu wystepowania sluzu plodnego, potem
                    nastepnego dnia jest skok temp. o 0,2 kreski i taki skok powinien sie
                    utrzymywac min 4 a z reguly od 10 do 16 dni. Dni ZUPELNIE bezpieczne w takim
                    przypadku bylyby 4 dnia wyzszej temperatury - a dlaczego poczytaj tu:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=40961194&v=2&s=0
                    W ogole jesli chcesz stosowac npr a nie kalendarzyk poczytaj linkownie forum
                    NPR - jest wyjasnione wszystko, sa metody Roetzera i Billingsa.
                    A jesli chodzi o Twoj przypadek to pamietaj, ze szanse w pojedynczym cyklu na
                    ciaze u zdrowej pary wahaja sie od 30-40%. A teraz co ma byc to bedzie... wink)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka