15.05.06, 15:15
www.fertilityfriend.com/home/135102
możecie mi powiedzieć, czy brak rożnicy 0,2 stopnia pomiedzy I fazą a II
wyklucza ciążę?
co sądzicie w ogóle o tym wykresie? mam szanse czy marnie..
Obserwuj wątek
    • darcia74 Re: wykres 15.05.06, 15:33
      Tzn. masz namysli czy to wyklucza owulacje, bo przeciez ona jest niezbedna do
      zajscia w ciaze.
      Wedlug mnie roznica mniejsza od 0,2 nie wyklucza owulacji. Wejdz (jesli znasz
      troche ang.) na Help Fertility Friend i poczytaj dokladnie o owulacji i tempce,
      tam jest wyraznie to napisane, ze wiekszosc kobiet ma te 0,2 roznicy, ale nie
      jest niezbedne. Wazniejsze jest ze tepka potem jeszcze wzrasta i pozostaje na
      wyzszym poziomie.
      • lopez32 Re: wykres 16.05.06, 09:02
        no wlaśnie owu to chyba była, ale tempka pozostawia wiele do życzenia, myślę że
        to koniec, program mi napisał że tempka jest za niska tak w ogóle, chyba nic z
        tego
    • nglka Re: wykres 16.05.06, 09:02
      Temperatura to tylko jedna wytyczna, nie powinno się tylko na tej podstawie określać czy owulacja wystąpiła. Może być zachwianie temperatury (stres, osłabienie organizmu, przaeziębienie). Proponowałabym zacząć badać śluz i szyjkę macicy. Ja miałam jeden, bardzo podobny do Twojego cykl (chociaż u mnie wcalke nie było widać skoku, istna sinusoida) a objawy fizyczne ewidentnie wskazywały na owu w konkretnym dniu (śluz o konsystencji kurzego jajka, spulchniona, miękka i otwarta szyjka). Tak więc zachęcam do badań wink
      • lopez32 do nglka 16.05.06, 09:11
        owu mialam napewno, chodzi raczej o to, że dalsze temki mimo trafionego
        współżycia nie wskazują na mozliwość zajścia w ciążę...
        • monjan Re: do nglka 16.05.06, 09:15
          temp nie wskazuja na ciaze
          nie patrz na to!!!poczekja do terminu @ i testuj
          trzymam kciuki!!
        • nglka Re: do nglka 16.05.06, 09:17
          Przepraszam za brak czytania ze zrozumieniem wink
          Wg mnie nigdy nie można w 100% wykluczyć ciąży. Jeśli progesteron (podnoszący tempkę) jest bardzo słaby a sam zarodek silny - może się udać.
          • nglka Re: do nglka 16.05.06, 09:19
            Acha! Tempka nie spadła do podstawowego poziomu więc póki co - nie masz się czym martwić. Podręcznikowy opis 37 stopni to tak jak miesiączki co 28 dni - u każdej z nas inaczej. Proponuję zajrzeć do galerii w FF na wykresiki ciążowe - zobaczysz jakie ładne różnice w tempkach i jakie ładne, zielone kreseczki ciążowe wink
            www.fertilityfriend.com/ChartGallery/index.php?cat=3
    • lopez32 Re: wykres 16.05.06, 10:49
      dzięki za wsparcie, ale jakoś cały zapał mi opadł, jak zrobiłam rano test i
      nic..sad wiem ze moze być jeszcze za wcześnie, @ dopiero na niedzielę, a taką
      miałam nadzieję że się uda, jakoś czuję że jednak nic z tego w tym cyklu
      • nglka Re: wykres 16.05.06, 11:07
        I tam, nie łam się! Ja jestem 3 dni po terminie (siedemnasty dzień fazy lutealnej) - 3 testy za mną (negatywne). Czekam jeszcze parę dni i jak nie dostanę @ będę robić testy sukcesywnie co kilka dni do upadłego. Być może poziom hormonów jest za niski? U niektórych pokazuje już kilka dni od zapłodnienia a u jeszcze innych nawet po terminie miesiączki nie pokaże - rzeba wierzyć.

Trzymam mocno kciuk. Jeden, bo drugi trzymam dziś za siebie na kolokwium (za 23 minuty).
        • monjan Re: wykres 16.05.06, 11:42
          nglka!
          trzymam kciuki za testy i kolokwium!!smile
    • lopez32 tereska II, 16.05.06, 14:14
      czytałam u tereski "dwie kreseczki" że między 8 a 10dpo miala brzuch jak balon,
      ja wlaśnie tak mam od wczoraj i dziwiłam się, ze przeceż wcale tak dużo nie
      zjadłam ani nie piłam żeby mieć taki brzuch nadęty, dzisiaj wstałam i od rana
      to samo. a jak popracowalam troszke w firmie, przy porządkach, brzuch mnie
      zaczął boleć kłóć, może jednak nie będzie tak źle??smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka