Dodaj do ulubionych

dr Grettka - Provita

21.05.06, 11:02
Lecze sie od 3 lat a może raczej chodze na wizyty do lekarza. Mam poczucie że
to wszystko stoi w miejcu i nic nowego sie nie dowiaduję. Dostałam namiary od
znajomej do dr Grettki do Provity w Katowicach i chciałabym tam pojechać.
Proszę o opinie. Mieszkam 200 km od Katowic i chciałabym wiedzieć czego moge
sie spodziewać po tej klinice, jak sie przygotować do pierwszej wizyty, w
jakim dc najlepiej jechać itp.
Obserwuj wątek
    • jola733 Re: dr Grettka - Provita 21.05.06, 11:12
      ja właśnie umówiłam się do dr na pierwszą wizytę. ja leczę się prawie od 6 lat :
      ( mam zdiagnozowana endometrozę a na co Ciebie leczą ?
      • iii10 Re: dr Grettka - Provita 21.05.06, 11:17
        na co mnie leczą? nie wiem bo sie nie dowiedziałam, wszystkie badania jakie
        robiłam były ok, dletego też m.in. chcę zasięgnąć opini innego lekarza.
        Jola733 a Ty jesteś z Katowic? Przeraża mnie trochę ta ogległość, od mnie jest
        200 km. Jak to wszystko będe organizować?
        • jola733 Re: dr Grettka - Provita 21.05.06, 11:21
          ja mieszkam w ok. Cieszyna sad namiary na tego gin. dostałam od mojego lek. to
          ponoć Jego kolega. u mnie badania są ok. mam owulacje podibno książkową,ale mam
          cholerna endometriozę która jest powodem moich problemów sad a Ty skąd jesteś ?
          • iii10 Re: dr Grettka - Provita 21.05.06, 11:27
            Ja jestem z okolic Kalisza. Jak wykryto u Ciebie endometrioze?
            Moje badania niby też ok, owu też niby jest ale ostatnio jakoś cykle mi sie
            przedłużają i wątpie czy jest. Teraz np okres dostałam 40 dc. Od ponad pół roku
            nie byłam u lekarza u którego sie lecze bo stwierdziłam że damy sobie czas i
            spróbujemy sie wyzuzować ale jakoś to nic nie dało a latka lecą (mam 28) wiec...
            • jola733 Re: dr Grettka - Provita 21.05.06, 11:42
              kiedy znalazłam się w szpitalu z podejrzeniem wyrostka a okazało się z eto
              torbiel sad miałaś robione usg ? bo ja np. prawie dwa lata chodziłam do takiej
              lek. która nie zrobiła mi usg ! teraz wiem ż egdyby je miała to moż ewszystko
              byłoby inaczej . ja mam cykle regularne smile jak w zegarku. ja mam 33 lata sad
              • 78kcz Re: dr Grettka - Provita 21.05.06, 20:37
                Witam!! jakie miałaś objawy, że stwierdzono u Ciebie endo? MAm podobny problem
                tylko jeszcze lek. nie postawil diagnozy.
    • kasiaaa85 Re: dr Grettka - Provita 21.05.06, 11:12
      Dr.Grettka jest swietnym fachowcem,napewno bedziesz zadowolona z Provity i z
      lekarzy ktorzy w niej pracujasmile)) Wez ze soba wszystkie badania jakie mialas
      robione dotychczas.
      • weronusia Re: dr Grettka - Provita 21.05.06, 11:31
        Powiem tak po wielu juz wizytach u wielu specjalistów------
        nieważna jest przyczyna niepowodzeń -------najważniejsze żeby lekarz wiedział
        co zrobić ,żeby doprowadzić do ciąży.
        i to jest bardzo mądre zdanie - mysle ,ze provita to dobry wybór - mają
        doświadczenie
        • weronusia Re: dr Grettka - Provita 21.05.06, 11:34
          www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=35859&postdays=0&postorder=asc&start=480

polecam
          • iii10 Re: dr Grettka - Provita 21.05.06, 11:46
            Dzięki dziewczyny smile
            Powiedzcie mi ile trzeba czekac na wizyte, jeszcze sie nie zapisałam. I czy
            jechać najlepiej np. jakiegos konkretnego dc?
            • jola733 Re: dr Grettka - Provita 21.05.06, 11:48
              mi bez problemu wyznaczono wizyte za dwa tyg. od mojego tel. smile ( tak chciałam
              ale można było wcześniej )ja jadę w połowie cyklu.
              • weronusia Re: dr Grettka - Provita 21.05.06, 11:49
                ja byłam w II połowie u dr Kiecki
                • betka5002 Re: dr Grettka - Provita 21.05.06, 15:35
                  Weronusia! Jesteś zadowolona z dr Kiecki?Byliśmy z M u niego w końcu stycznia i
                  mam złe zdanie o nim, jakby chciał od nas kasę wyciągnąć...I strasznie drogie
                  wizyty w Provicie!
                  • weronusia Re: dr Grettka - Provita 21.05.06, 20:12
                    bylam tylko raz - mówił dosć sensownie ale odrazu polecił laparoskopię.
                    potem konsultowałam u innego speca ktory powiedział,ze laparo
                    przeciwskazana ...........
                    ale każdy nowy lekarz inna opinia.
                    jesli chodzi o cenę - rzeczywiście - u żadnego innego gina tyle nei zapłaciłam-
                    i te 3 godziny oczekiwania na wizytę.
    • mbw78 Re: dr Grettka - Provita 21.05.06, 16:13
      Ja sie leczę w Provicie. Jestem zadowolona chociaż efektów na razie nie widać.
      Chodzę do dr Tomanka. Ceny też mają w normie.
    • annalalik Re: dr Grettka - Provita 22.05.06, 07:38
      Ja się też leczę (leczyłam) w Provicie ale u Dr Tomanka - powiem że skutecznie.
      Inni lekarze wcześniej zmarnowali w sumie 1,5 roku a w Provicie udało się w
      kilka miesięcy (dzięki leczeniu u pani bakteriolog - naturalny cykl i ciąża).
      Gorąco polecam. Wizyty nie są tak strasznie drogie - pierwsza kosztuje jakies
      120 zl a pozniej kolejne sa juz tansze duzo - ja placilam od 30 zl (zwykle USG)
      do 80 zl (usg, zdjęcie, badania, rozmowa)
      • iii10 Re: dr Grettka - Provita 22.05.06, 09:21
        A czy wizyty w Provicie też są w soboty?
        Zastanawiam sie jak to pogodzic z pracą i dojazdami. Mam 200 km i np jak będe
        musiała być co 2,3 dni?
        Czy ktoś też ma taką sytuacje że dojezdza z daleka. Jak to jest, jak to
        organizujecie?
        • kasiaaa85 Re: dr Grettka - Provita 22.05.06, 11:24
          Z tymi wizytami to roznie bywa.Zalezy jak ci dzin cyklu wypadnie.Zdarza sie ze
          monitoring wypada w sobote lub w niedziele.J dojezdzam z Czestochowy takze
          daleko nie mam.Pozdrawiam
        • samanta25 Re: dr Grettka - Provita 22.05.06, 16:14
          Można umawiać się w soboty na wizyty, zwykle jak lekarze mają jakieś zabiegi
          bądź usg to ktoś ma dyżur w sobotę
          Poza tym jeżeli masz daleko do Provity to lepiej wcześniej zadzwonić i zapytać
          jakie jest opóźnienie, niestety czasami zdarza się, że jest opóźnienie ok. 3
          godzin sad((
          Życzę powodzenia smile

55 cykl starań
          i nie poddaję się ..... już wkrótce IVF/ICSI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka