Dodaj do ulubionych

Jeszcze jedno pytanie o testy owu mam..

01.06.06, 12:40
..ponieważ mam problem z ustaleniem kiedy mogłam mieć owu, bo tempki to mi
się w tym czasie nie udało poprawnie mierzyć.
Jesli zrobiłam test któregos tam dnia wieczorem, to było chyba około 18:00-
19:00, ale nie robiłam go dnia poprzedniego, ani poprzedporzedniego i wyszedł
pozytywny choc mam wątpliwosci czy ta druga kreska nie jest MINIMALNIE, ale
tylko minimalnie jaśniejsza od kontrolnej), to czy na pewno i na 100% oznacza
to, że owu dopiero miała nastapic, czy może np. własnie się odbywała albo
odbyła sie rano lub dnia poprzedniego?
Wbrew pozorom to dla mnie bardzo istotne pytanie.
Obserwuj wątek
    • sylvia_b Re: Jeszcze jedno pytanie o testy owu mam.. 01.06.06, 13:37
      czy ktos mi podpowie? sad
      • laryska Re: Jeszcze jedno pytanie o testy owu mam.. 01.06.06, 13:46
        kurcze chetnie bym odpowiedziala ale szczerze powiedziawszy nie wiem....
    • aneczka002 Re: Jeszcze jedno pytanie o testy owu mam.. 01.06.06, 13:56
      z tego co czytałam to mogło być tak że jak byś zrobiła tego dnia co Ci wyszedł
      pozytyw test tylko rano to też mógł być pozytywny i jak robiłaś wieczorem to
      już tykały godziny do owu... ale mogło być również tak że wyszedł pozytyw (jak
      mówisz kreska jedna była jakby troszke bledsza) i od tego czasu po ok 14 h
      nastąpiła owu... ale jeśli nie robiłaś innych testów tylko ten jeden to trudno
      raczej powiedzieć, ale wiesz to kwestia godzinsmile a nie dnismile
      • sylvia_b Re: Jeszcze jedno pytanie o testy owu mam.. 01.06.06, 14:07
        Ty się aneczka smiej wink
        Ile zyje plemnik?
      • enno1 Re: Jeszcze jedno pytanie o testy owu mam.. 01.06.06, 14:11
        To zależy, ale ponoć nawet do 72 godz. Statystycznie przyjmuje się 48 godz.,
        jeśli dobrze pamiętam. Jeśli się mylę, to mnie dziewczyny poprawcie.
        • sylvia_b Re: Jeszcze jedno pytanie o testy owu mam.. 01.06.06, 14:30
          To jesli przytulanko było w nocy z 12 na 13 dc, a ten test zrobiłam 15 dc, to
          ja moge ten tego?
          • enno1 Re: Jeszcze jedno pytanie o testy owu mam.. 01.06.06, 14:37
            Myślę, że jest szansa smile Podobno na dziewczynkę smile))
    • sylvia_b Re: Jeszcze jedno pytanie o testy owu mam.. 01.06.06, 14:26
      Aha, przypomniało mi się. Ten test zrobiłam wieczorem, bo przeciez od południa
      juz mnie brzuch bolał. Boli chyba jak pęcherzyki pękają, nie? Czy później? czy
      wcześniej?
      • monjan Re: Jeszcze jedno pytanie o testy owu mam.. 01.06.06, 14:40
        roznie, boli jak rosna, jak pekaja, jak pekna
        sprawa indywidualna
        na pociesznie powiem ze masz tylko 20% szans
        trzeba czekac...
        • aneczka002 Re: Jeszcze jedno pytanie o testy owu mam.. 01.06.06, 14:56
          Powiem Ci ze jak przytulanko było 12/13 to są szanse ale nie duze chyba bo
          wiesz teoretycznie plemniki żyją 48-72 godziny ale... no własnie zawsze zostaje
          te ale.. tak czy siak, mniejsze większe ale szanse sąsmilesmile Nie ukrywam ze bardzo
          bardzo mnie interesuje te przytulaniesmilesmile mmyy jakieś przeprosiny były czy cosmile
          hihi - przepraszam za wścipskosćsmile Bużkasmile
          • sylvia_b Re: Jeszcze jedno pytanie o testy owu mam.. 01.06.06, 15:41
            Przeczytaj maila, to bedziesz wiedziec wink
            A tak nawiasem mówiąc, to własnie od godziny siedze i w programie NPR bawie sie
            w nowy wykres. tzn usiłuje poprawic ten z ff. Tam gdzie mam tempke zmierzoną
            później o godz odejmuję 0,05 stopnia. I wg tego wykresu owu przypada mi na 14
            dc (test i bol brzucha byly w 15 dc) lub 12 dc. w to drugie nie wierze, bo
            pecherzyk mial wtedy tylko 18 mm (akurat tego dnia byłam na monitoringu
            sprawdzic czy po odstawieniu clo sama tez poprawnie funkcjonuję) i test owu "-
            ", a od 15 każdego dnia tempka troszke niższa.
            Wkleiłabym ten nowy wykres, ale nie wiem jak sie podpina stronki sad
            • sylvia_b Re: Jeszcze jedno pytanie o testy owu mam.. 01.06.06, 15:48
              www.nmpr.bfe.pl/pelny/index_pelny.php?analiza=tak
              udało się?
              • sylvia_b Re: Jeszcze jedno pytanie o testy owu mam.. 01.06.06, 16:20
                Cheba sie nie udało. Zerkniecie? Podaje hasło i login. Login:sylviab, hasło:
                maryna. Tylko ciiiiiii wink)
    • sylvia_b Re: Jeszcze jedno pytanie o testy owu mam.. 02.06.06, 09:15
      Spojrzałam wczoraj ponownie na ten mój niby dodatni test owu (bo go jeszcze nie
      zdążyłam wyrzucić) i wiecie co, on jest jednak ujemny. Ta druga kreska ma tylko
      jeden brzeg taki mocniejszy, przez co na pierwszy rzut oka wygląda jakby była
      tego samego odcienia co kontrolna. A tak faktycznie to jest jednak jaśniejsza.
      I jak analizowałam jeszcze raz te moje tempki, to mi się wydaje, że owu musiała
      być 14 dc, albo z 14 na 15.
      Ale kombinuje, co? wink
      • pszczolka232 Re: Jeszcze jedno pytanie o testy owu mam.. 02.06.06, 09:31
        Sylwia a nie lepiej zrobic dzisiaj test owu dla porownania jaka jest dzis ta
        kreska jak ewidentnie bedzie jasniejsza tzn ze owu mialas wlasnei z 14/15 czyli
        szanse sa jesli przytulanko bylo 13 dc. A co do plemnikow oczywiscie zyja one
        okolo 48 godzin moga zyc nawet dluzej ale musi byc sluz u kobiety idealny a
        plemniki super jakosci. Wtedy i moga przetrwac okolo 5 nawet 6 dni ale w
        obecnych czasach zadko sie to zdaza poniweaz wiekszosc par jest poprostu
        zabiegana i przemeczona co oslabia i jakos sluzu i jakos plamnikow dlatego
        obecnie uznaje sie ze plemniki zyja okolo 48 godzin. Co do bolo okolo
        owulacyjnego ktoras z kolezanek miala racje, ze bol ten nie tylko moze oznaczac
        pekniecie ale rowniez wzrost pecherzyka.
        • aneczka002 Re: Jeszcze jedno pytanie o testy owu mam.. 02.06.06, 10:41
          Sylwia nie dostałam żadnego mailasad a nie pytaj z jaką prędkością i ciekawoście
          wchodziłam na skrzynkę hihihihihihhi U mnie też zawsze na teście owu jedna
          krawędz jest mocniejsza.. wiesz co robie przykładam pod paskiem testywym kastkę
          i wtedy jakos lepiej widze róznicesmile Proszę Cie wyslij mi wiadmosć bo z
          ciekawości chyba zeswiruje hihihismilesmilesmile
          • aneczka002 Re: Jeszcze jedno pytanie o testy owu mam.. 02.06.06, 10:59
            nie "kastke" tylko "kartkę"smile
            • sylvia_b do aneczka002 02.06.06, 11:14
              Aneczka!
              Napisałam. Napisałam Ci tez dlaczego myślałam, ze napisałam i do Ciebie nie
              napisałam smile) Wielkie sorki. Ale tak to jest jak sie w pracy, zamiast
              pracować, szybko szybko pisze na forum smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka