Dodaj do ulubionych

Nie wierzę w to... ale mam dwie kreski!!!

26.07.06, 17:35
Drogie Dziewczyny, dziś rano zrobiłam test w 30 dc i... zobaczyłam 2 kreski!!!
Nie mogę w to uwierzyć, i uwierzę dopiero, jak będzie potwierdzone betą, na
którą pójde jutro, a w sobotę do lekarza. O pierwsze dziecko staraliśmy sie od
września zeszłego roku, czyzby w końcu się udało?!?! Nie chcę zapeszać, jestem
w szoku, bo czułam się identycznie jak na @, żadnych bardzo ciążowych objawów,
wszystko jak na mnie normalnie...a tu taka niespodzianka smile)) Prześlę fluidki
za kilka dni, gdy upewnie się co do tego wszystkiego, boję sie
c.biochemicznej, bo chyba taką miałam w styczniu, ale odpukać... Oby wszystko
było dobrze tym razem!

Pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • agnesx6 Re: Nie wierzę w to... ale mam dwie kreski!!! 26.07.06, 17:42
      Trzymam kciuki.
    • agilator Re: Nie wierzę w to... ale mam dwie kreski!!! 26.07.06, 18:41
      Gratuluję!! NIe martw się, wszystko będzie ok (chociaz ja też mam takie obawy,
      ale to już chyba tak musi być, że się obawiamy, w końcu to nasze małe cudka smile
      trzymaj się cieplutko i dbaj o siebie i maluszka smile
    • mamamisi2 Re: Nie wierzę w to... ale mam dwie kreski!!! 26.07.06, 19:52
      szczere gratulki!,mówiłam,ze będziesz pierwsza,teraz szybciutko ja za toba,bo
      jak narazie rodzinkę powiększylam tylko o pieska.jeszcze raz
      gratulacje,buziaki,bądz spokojna ,wszystko będzie ok!
      • marta0202 Re: Nie wierzę w to... ale mam dwie kreski!!! 26.07.06, 20:54
        Fairycharlotte Wielkie Gratujacje!!!
        Jestem z tych "czytających" forum, ale pamiętam Twoje posty szczególnie z
        wiosny.
        Cieszę sie, że Ci sie udałosmile Myśl teraz o sobie i bejbiku, włącz pozytywne
        myślenie, luz i spokój smile Wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki! pozdr, M
        • ussa77 Re: Nie wierzę w to... ale mam dwie kreski!!! 26.07.06, 21:51
          ciesze sie , ze ci sie udało, i wielkie gratulacje.. no moze kolej teraz na
          weteranki strań, mam nadziej ze i ja do nich dolacze -bo to juz 8 cykl.
          pozdrawiam i trzymam kciuki aby wszystko było ok.
          • princessa1 Re: Nie wierzę w to... ale mam dwie kreski!!! 26.07.06, 22:07
            Myslałam o Tobie ostatniosmile)
            i jak widać na każdego przychodzi pora
            trzymam kciuki i wszystko będzie dobrze
            • malutka1939 Re: Nie wierzę w to... ale mam dwie kreski!!! 26.07.06, 22:12
              hej ja też cię doskonale pamiętam cieszę sie że Wam się udało bowiem wierze ze i
              mnie się w końcu uda to 10 cykl...
              graluluje i spokojmych 9m
      • fairycharlotte Re: Nie wierzę w to... ale mam dwie kreski!!! 27.07.06, 07:11
        Mamomisi droga, trzymam za Ciebie mocno kciuki i za sierpień!!! smile))
        A apropos powiększania rodziny, to my bedziemy mieć jeszcze drugą tchórzofretkę...smile

Ściskam
    • lidek0 Trzymamy kciuki 27.07.06, 05:56
      za przyrost bety i zdrową fasolkę.
      • fairycharlotte Re: Trzymamy kciuki 27.07.06, 07:09
        Dziękuję Wam bardzo kochane! (jak miło zobaczyć tyle znajomych imion!) Na razie
        się denerwuję, dzis mam temperature niższą niz wczoraj - chyba przestanę
        mierzyć.. . 31 dc, jadę zrobić betę, zobaczymy. 2 kreska wczoraj była bardzo
        wyrazna, więc coś się dzieje, mówię sobie, że przynajmniej coś się ruszyło, to w
        sumie mój kilkunasty cykl (straciłam rachubę), bo zwykle mam krótkie cykle, więc
        w ciągu 10 miesiecy wyszło ich kilkanaście (13? 14?). Modlę się, żeby wszystko
        było ok, dziękuje Wam bardzo za ciepłe słowa i otuchę...smile Ściskam!
        • gosiarek2 Re: Trzymamy kciuki 27.07.06, 10:57
          Gratuluje i pozdrawiam.
          • a.zaborowska1 Re: Trzymamy kciuki 27.07.06, 13:10
            Przestań mierzyć temp. i myśl pozytywnie. A objawy często w ciąży są właśnie
            takie jak na @

pozdrawiam
    • laryska Re: Nie wierzę w to... ale mam dwie kreski!!! 27.07.06, 14:52

ale extra! Gratulacje!!!! To znaczy ze i nam sie uda ? smile)
      • anais_de_loin Re: Nie wierzę w to... ale mam dwie kreski!!! 27.07.06, 17:30
        gratulacje kochana!!!! stara gwardia sie wykrusza powoli to dobrze!!!! bo to znaczy ze trzeba uzbroic sie w
        cierpliwosc, powiem kochana czy robilas badania czy poprstu sie bylas cierpliwa? wiem ze wszystko
        bedzie dobrze!!!!! sciskam kciuki
        • fairycharlotte Re: Nie wierzę w to... ale mam dwie kreski!!! 27.07.06, 20:03
          Dziękuję, Anais! smile Robiłam trochę badań, miałam za wysoką prl, wyniki tarczycy
          nie do końca przekonujące, raz miałam podwyższone nieco TSH, potem jedne
          przeciwciała tarczycowe dwukrotnie ponad normę... brałam (hmm, jeszcze biorę)
          bromergon pół tabletki na noc przez kilka miesiecy i od mniej więcej 1,5
          miesiąca biore euthyrox, pół tabletki raz na 2 dni, mała dawka, ale może dzięki
          temu coś zaskoczyło, a może przyszedł właściwy czas...smile Jutro odbieram wynik
          bety...pojutrze do lekarza... Ohh, modle sie żeby wszystko było ok... Dziękuję
          Ci za ciepłe słowa!

Wygląda na to, że tak, trzeba się uzbroić w cierpliwosć (my "stara gwardia" wink)
          Ściskam mocno!!! I trzymam kciuki za Ciebie!!!
      • fairycharlotte Re: Nie wierzę w to... ale mam dwie kreski!!! 27.07.06, 20:04
        laryska napisała:

>
        > ale extra! Gratulacje!!!! To znaczy ze i nam sie uda ? smile)

No pewnie!!! smile Tylko trzeba cierpliwości.... POzdrawiam!!!
    • fairycharlotte Zrobiłam betę... 28.07.06, 18:24
      ...i wynosi 967 smile Mogę więc chyba posłać troche fluidków dla
      Was...~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      Natomiat mam bóle brzucha i znów za wysoką prolaktynę (26 przy normie 25), więc
      się nadal martwię, na szczęście jutro idę do lekarza!

Pozdrawiam smile
      • renius5 Re: Zrobiłam betę... 28.07.06, 19:17

Gratuluję! Życzę spokojnych 9-ciu miesięcy. Ja już mam swoje dwie kreski, ale
        nie mogę się rozstać z forum. Na te szczęśliwe dwa tygodnie po raz pierwszy od
        roku byłam bez internetu no i cudem udało się, chyba się wyluzowałam i nie
        brałam leków. Jeszcze nie byłam u lekarza. Mam nadzieję, że wszystko jest ok.
        Jeszcze raz wszystkiego naj............................!
        • renius5 Re: Zrobiłam betę... 28.07.06, 19:21

Jeszcze coś.

Myślę, że każdy się boi, ale zobaczysz wszystko będzie dobrze!!!
          • agulka1001 Re: Zrobiłam betę... 28.07.06, 20:34
            moja beta 170iui -13dni po owu!miesci sie w normie!teraz czekam na drugi
            wynik,i odpowiedz,jak wzrasta
            • fairycharlotte Re: Zrobiłam betę... 29.07.06, 09:15
              Super, dziewczyny, to jedziemy na tym samym wózku smile)
              Ja akurat jakoś bardzo wyluzowana w lipcu nie byłam, urlop mam dopiero za
              tydzień, ale miałam miłe weekendy - wycieczki piesze i rowerowe, po lesie, nad
              rzekę, basen, koncert celtycki... i jakos tak wyszło smile)
              Do lekarza jadę zaraz, zażywam bromergon i musze sie dowiedzieć jak i kiedy go
              odstawiać (znów mam podwyższoną prl...).

Ściskam mocno!
      • monjan Re: Zrobiłam betę... 31.07.06, 10:49
        zajrzalam tu na chwilke a tu niespodzinka!!
        gratulacje!!!
    • chrumpsowa Re: Nie wierzę w to... ale mam dwie kreski!!! 30.07.06, 18:07
      Gratuluje!!! I lapie fluidki smile
      • fairycharlotte Re: Nie wierzę w to... ale mam dwie kreski!!! 01.08.06, 10:55
        Dziękuję Wam bardzo smile Na razie czekam na pierwsze USG, które mam dopiero 10.08
        i troche się stresuję, bo mam bóle brzucha, zażywam luteinę, nospę, magnez... a
        oprocz tego euthyrox na tarczycę i jeszcze konczę brać bromergon - jeszcze
        przez kilka dni po 1/4 tabletki. Jeszcze nigdy chyba tylu leków nie brałam, co
        teraz, a przeciez w ciązy lepiej nie brać żadnych... No ale co zrobić...
        Ściskam Was!
        • ivi9 Re: Nie wierzę w to... ale mam dwie kreski!!! 01.08.06, 11:02
          Fairycharlotte - czy euthyrox jest na niedoczynność?
          Brałam przez kilka lat, ale na tzw. wole obojętne. Teraz w zasadzie jest ok, ale
          zastanawiam się czy czasem nie powinnam. Mam sprzeczne opinie od 2
          endokrynologów, jeden twierdzi że jest ok i Jemu ufam, a druga osoba myśli, że
          od 2 lat zażywam jodid, a ja nie dementuję bo szlag mnie trafia jak widzę jakie
          ma podejście kobieta do pacjentów. Właściwie to już nie chodzę, bo po Jej
          podejściu zdecydowałam się właśnie na pana endokrynologa (tego, o którym powyżej).
          Gratuluję maleństwasmile
          • lavia78 Re: Nie wierzę w to... ale mam dwie kreski!!! 01.08.06, 14:40
            hejka, wielkie gratulacje miło słyszec o kolejnych kreseczkachsmile ja to tu chyba
            ziostane na wieki i bede czytac i czytacsmile czekanie jest dla mnie koszmarem no
            ale tobie wielkie gratulki!! 3 maj sie mocno i dbaj o siebiesmile ech ech fajnie
            masz..ale chyba na kazdego przyjdzie pora..czekam na wrzesien urlop morze plaża
            i może w końcu nowe mieszkanie.....smile (i pewnie niedługo clo....)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka