Dodaj do ulubionych

Pytanie o @ ... i o owolucje

27.07.06, 19:00
Dziewczyny mam do Was ogromna prosbe , nie wiem co mam zrobic ...

otoz staramy sie o dziecko , to byl wlasnie 1 cykl ... i tak 25 .06 mialam @
i do dzis nie dostalam nastepnej przy cyklach bardzo regularnych 28
dniowych , zrobilam juz 3 testy , ktore wyszly ujemnie i na dzien dzisiejszy
nie mam okresu i nie wiem co robic dalej . Bylam dzis u ginekologa i dostalam
tabletki na wywolanie @ i mam je zazywac 10 dni rano i 4 dni pozniej na pewno
@ przyjdzie ? i co myslicie czy powinnam tak zrobic ? czy jeszcze
poczekac ? ....nie wiem czy nastepny cykl po wywolaniu @ bedzie z owolucja
czy nie ?

doradzcie .....sad

jestm smutna , bo jeszcze nie mialam takich opoznien oprocz jednego razu jak
bylam w ciazy z moim 5 letnim synkiem
Obserwuj wątek
    • malutka1939 Re: Pytanie o @ ... i o owolucje 27.07.06, 19:06
      Jesli byłas u lekarza to chyba ciąże trzeba wykluczyć, choć może to za wczesnie
      i moze nic jeszcze nie widział. Moze owulacja ci się przesuneła i na testy
      jeszcze za wczesnie. Moze zrób dla pewności badanie beta HCG i wtedy powinna być
      jasność. jeśli wynik bedzie ujemny weź tabletki od gina. Jeśli dodatni to suer
      sprawa będzie jasna
      Powodzenia...
    • kdb.se Re: Pytanie o @ ... i o owolucje 27.07.06, 19:15
      Tak zrobie , jutro pojde do przychodni u nas i dowiem sie jakie robia tu
      testy , mieszkamy w Szwecji nie wiem czy robia Bete ...

a jak jest z takimi wywolanymi @ - owolucja wystepuje ?
      • kika1975 Re: Pytanie o @ ... i o owolucje 27.07.06, 19:34
        1. OWULACJA a nie owolucja
        2. okres Ci sie spoznia zaledwie kilka dni, dziwne, ze lekarz od razu przepisal jakies leki. ja bym ich na
        pewno nie brala tylko poczekala na okres jeszcze jakies 2 tygodnie. moze spoznia sie wlasnie dlatego ze
        sie zaczeliscie starac i sie stresujesz tym. ostatnio bylam u gina bo jeden cykl mialam ponad 40 dni przy
        standardowych okolo 30 dniowych i powiedziala, ze to sie czasem zdarza kazdemu i nie jest to powod do
        niepokoju. trzymaj sie!
    • owieczka36 Re: Pytanie o @ ... i o owolucje 27.07.06, 21:40
      Witam!Mam ten sam problem ,co Ty.A co dostalas na wywolanie@?Ja mam za soba
      trzeci cykl staran.Ostatnia@ mialam 15.05 i do dzis nic(do tej pory cykle 28
      dniowe,jak w zegarku).Dwa razy testowalam-negatywne(o bete nie moge sie nikogo
      doprosic).Gin. wykluczyl ciaze usg dopochwowym i kazal czekac jeszcze dwa
      miesiace(czyli razem 3).Dopiero wtedy ruszymy dalej.Powiedzial,ze tak czasem
      bywa,moze z powodu stresu.Tylko jak tu sie uspokoic,jak nie wiadomo co sie
      dzieje.Testow owu nie robie ,bo trudno mi ustalic czas owulacji(jesli w ogole
      jest),a tepke tez nie mierze,bo kiedy zaczac(1dc,tylko kiedy to bedzie?!).I tak
      sobie plynie miesiac za miesiacem a ja odchodze od zmyslow,bo dla mnie to wiecznosc.
    • kdb.se odp 28.07.06, 00:01
      hej
      tabletki sa szwedzkie takze nazwa nic ci nie powie...
      ja jutro ide robic Bete ... moze to cos wyjasni ...
      • darcia74 Re: odp 28.07.06, 09:18
        dziewczyny,
        ja tez bym chciala sie dowiedziec czy po wywolanej @ pozniej wystapi
        owulka....? Czy ktoras cos wie?
        Ja wlasnie tez dostalam od gina progesteron na wywolanie @, nazywa
        sie "duphaston" jestem juz w 67dc, ale cykle nie mialam nigdy regularne.
        Poza tym z tego co wiem to wlasnie progesteron podtrzymuje ciaze, wiec jak sie
        wezmie w ciazy to nic sie nie stanie.
        Mnie ginka po 10dniach brania progesteronu kazala zrobic test ciazowy i jesli
        (+) to mam go brac dalej, a jesli (-) to odstawic i czekac na @.

• owieczka36 Re: odp 28.07.06, 09:42
          A ja jestem juz w 73dc i coraz bardziej sie boje,ze to nie ciaza ,tylko jakas
          torbiel albo inne jajnikowe chorobsko.Moj lekarz domowy poradzil mi brac cynk
          (Unizink50)i cos ziolowego (Agnucaston).Poza tym za tydzien chce jechac na urlop
          do Polski i jesli nic sie nie zmieni ,to chyba odwiedze jakiegos gina we
          Wroclawiu.A tak na marginesie-moze ktos poleci zaufanego,ktory przyjmuje w wakacje?
          • darcia74 Re: odp 28.07.06, 09:55
            owieczka36, a gdzie mieszkasz jesli moge zapytac?
            Zrobilas sobie test ciazowy? Mierzysz tempke? Bo jesli mierzysz to raczej bys
            widziala czy to ciaza...
            Ja bym jednak zglosila sie do gina. Pochodze z Wrocka (mieszkam we Wloszech),
            ale nie wiem czy ten do ktorego wczesniej chodzilam moge Ci polecic, bo
            wczesniej sprawy mojej plodnosci nie interesowaly mnie zbytnio smile
            Agnuscaston czyli polski Castagnus - trzeba go brac 3 miesiace zeby ewentualnie
            dal efekty i raczej nie wywola Ci @ (stosowalam go od miesiaca i @ nadal nie
            ma). Poza tym jezeli jestes w ciazy to nie powinno sie go brac.
            • owieczka36 Re: odp 28.07.06, 10:27
              Mieszkam w Niemczech.Ostatni test robilam w czerwcu,pozniej bylam 30.06 u
              gina-wykluczyl ciaze.Teraz testuje w poniedzialek(czekam na meza bo przywiezie
              mi zapas testow z Polski-nie wyrabiam juz z kasa).Dzieki za wyjasnienia w
              sprawie leku.Ja na razie go nie bralam,bo nie wykluczam ciazy.Tempki jak do tej
              pory nie mierze.Mialam zaczac w lipcu,ale bylam tak zestresowana,a poza tym
              wybieralam sie na wczasy w tropiki i postanowilam,ze w lipcu dam na luz.A noz
              moze sie wszystko unormuje i wroce z fasolka!Ale jakos nie bardzo czuje sie na
              ciezarna.
    • kdb.se po wizycie u lakarza 29.07.06, 13:34
      Witam

w dalszym ciagu @ brak sad

bylam u siebie w przychodni i jestem w szoku , poniewaz w Szwecji nie wykonuje
      badania z krwi - zeby stwierdzic ciaze ... jedynie test sikany i taki tez
      zrobilam , wynik ujemny sad((((

zaczelam brac dzisiaj tabletki na @ - u nas lek nazywa sie Gestapuran i zawiera
      5 mg medroxyprogesteronu ... mam go brac 10 dni po 2 tabletki ...

Dziewczyny moje pytanie w jakim czasie po 10 tabletce dostane @ - i czy
      nastepny cykl bedzie z owulacja ???

test sikany mam jeszcze powtorzyc w przychodni 1 sierpnia ....
      • zielonakonwalia różnie to bywa 29.07.06, 18:56
        u mojej znajomej 3 testy wyszły negatywnie i dopiero 4 (na początku 9 tyg!!!)
        wyszedł pozytywnie. Lekarz stwierdził że czasami to się zdarza.
        Powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka