Dodaj do ulubionych

In Vitro w Novum

22.11.06, 13:20
Czesc Dziewczyny.
Po wielu niestety nie udanych probach zaplodnienia zdecydowalismy sie na in
vitro.
Prosze o odpowiedz dziewczyn ktore podchodzily do in vitro w Novum jak
nalezy sie do tego przygotowac, ile kosztuje i opisaly swoje odczucia, bede
bardzo wdzieczna bo od grudniu mamy sie zaczac przygotowywac

Obserwuj wątek
    • doza1 Re: In Vitro w Novum 23.11.06, 15:58
      Witaj podchodziłam do in vitro w Nowum, najpierw jedziesz na pierwszą wizytę i
      w moim przypadku to było tak że od razu zaczeliśmy rozmowę o in vitro bo innej
      możliwości nie mam - ocena wielu lekarzy i poprostu nie ma czego leczyc.
      na pierwszej wizycie dostajesz listę z szeregiem badań do wykonania, które nie
      musza być wykonane w novum i jak jest wszystko w porządku to zaczynasz protokół
      może być krótki lub długi ja byłam na krótkim protokóle, najpierw brałam
      proszki w domu a później co drugi dzień w kliniece na badaniu krwi i usg w
      między czasie zastrzyki z gonalu i jak lekarz zdecyduje że już pora to pobranie
      pecherzyków i za dwa dni transwer mi podano dwa i jedno zamrożono. cały
      protokół trwał ok 2 tygodni
      Niestety nie udało się a teraz czekam na laparoskopie i nastepna pruba z
      mrożaczkiem, zobaczymy po nieudanym in vitro troche się załamałam ale widocznie
      tak musiało być zobaczymy co bedzie dalej może bedę musiała zmienić klinike.
      Jeżeli chodzi o koszty to wszystkie wizyty, badania, transfer i leki wyniosły
      mnie ok 16.000zł tyle że na leki wydałam 6000 bo źle się stymulowałam.
      życze powodzenia, a u jakiego lekarza masz wizyte
      • stoona23 Re: In Vitro w Novum 25.11.06, 10:15
        Dzieki za odpowiedz, jak na razie leczymy sie z mezem u dr Zamory, ale ostatnio
        bylismy na wizycie kontrolnej u dr Rokickiego z Invimedun no i powiedzial
        (Rokicki) ze nie ma co podchodzic do in vitro bo nie ma takiej potrzeby,
        przedstawilam mu wszystkie wynki badan jakie mielismy robione w novum i
        stwierdzil ze jestesmy zdrowi ze poprostu musimy jeszcze poczekac i starac sie
        o dzidziusia w sposob naturalny, Nie wiem juz co o tym myslec jeden mowi ze in
        vitro a drugi ze nalezy poczekac i starac sie caly czas, poprostu wykoncze sie
        niedlugo psychicznie , w grudniu jade na narty wiec mam nadzieje e bedzie to
        owocny wyjazd smile Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka