Dodaj do ulubionych

Owulacja? PILNE

10.01.07, 13:14
Obecnie jestem w 8 dniu II cyklu od kiedy przestałam przyjmować tabletki anty. W poprzednim cyklu około 15 dnia odczuwałam kłocia w prawym jajniku. Dziś od rana czuję wyraźne kłócia w lewym jajniku- dodam, że te "bóle" odczuwam tylko jak nie biorę tabletek.
Czy mogą to być bóle owulacyjne, a jeśli tak to w jakim czasie od odczuwania tego bólu może dojść do owulacji?
Obserwuj wątek
    • lianis Re: Owulacja? PILNE 10.01.07, 13:26
      A skad z taka stanowczoscia wiesz ze sa to bole w jajnikach a nie jest to
      kwestia np przemieszczajacych sie gazow w jelitach???
      Na tej podstawie nie da rady okreslic owulacji, to jest wrozenie z fusow. Nawet
      przy bardzo precyzyjnym stosowaniu metody objawowo termicznej nie da rady
      dokladnie powiedziec kiedy byla owu. Jesli chcesz wiedziec to w przyblizeniu
      musialabys zaczac prowadzic obserwacje sluzu i temperatury.
      • sugar_and_spice Re: Owulacja? PILNE 10.01.07, 14:37
        lianis napisała:

> A skad z taka stanowczoscia wiesz ze sa to bole w jajnikach a nie jest to
        > kwestia np przemieszczajacych sie gazow w jelitach???

big_grin Nie, no sorry, ale umiem odróżnić bóle w jajnikach od gazów big_grin
        Dzięki za odpowiedź.
        • chestnutflower Re: Owulacja? PILNE 10.01.07, 15:56
          Sugar and space,na podstawie jednorazowego zaobserowania bolow jajnikow nie da
          sie okreslic nawet przyblizonego dnia majacej wystapic owulacji i nikt Ci na to
          pytanie nie bedzie w stanie odpowiedziec. Postaraj sie notowac swoje objawy i
          dodatkowe obserwowac sluz, a moze i mierzyc temperature. Bol jajnikow z tego co
          wiem z "fertulity friend" moze pojawic sie przed,w czasie a nawet juz po samej
          owulacji.
          A co do ruchow jelitowych moge Cie zaskoczyc,ale raz zjawilam sie na fotelu
          ginekologicznym wlasnie z podejrzeniem bolu w jajnikach, a jak pokazalo
          wewnetrzne usg byly to wlasnie ruchy jelitowe.
          Zycze powodzenia!
          • aniaresz Re: Owulacja? PILNE 10.01.07, 23:12
            Tu się z dziewczynami nie zgodzę, ponieważ ja się obserwuję ale też chodzę na monitoring w tych dniach szczególnych w cyklu. Także w dniu jak mam kłucie w którymś jajniku to wiem że to owulacja i w moim przypadku zawsze się sprawdza. Także jak się będziesz obserwować i wczujesz w swój organizm to będziesz doskonale wiesziała kiedy jest owulacja. Jeżeli nie jesteś pewna to w dniu kłucia idz na monitoring. Tak radzę i życzę powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!
            • chestnutflower Re: Owulacja? PILNE 11.01.07, 07:45
              Aniuresz,ok,monitoring moze potwierdzic watpliwosci co do owulacji,my na forum
              takiego sprzetu nie mamy i ocenic nie mozemy czym owo klucie moze byc.
            • lianis Re: Owulacja? PILNE 11.01.07, 10:25
              Ja sie zgodze z tym ze jesli juz od dlugiego czasu obserwujesz swoj organizm
              mozesz stwierdzic ze ten akurat bol ma zwiazek z owulacja, ale dziewczyna nie
              pisze ze prowadzi obserwacje tylko ze jest w 2 cyklu w ktorym odczuwa taki bol
              a nigdy wczesniej go nie miala, wiec wydaje mi sie odrobine na wyrost ta jej
              pewnosc bez zadnego monitoringu ze to wlasnie owulacja. Ja sama choc monitoruje
              cykle czasami odczuwam bol taki sam jak przy owu w terminie zupelnie z owulacja
              nie zwiazanym.
        • lianis Re: Owulacja? PILNE 11.01.07, 10:28
          Zanim zaczniesz sie smiac, poobserwuj sie dluzej niz drugi cykl, porozmawiaj z
          lekarzem i nie badz tak pewna czegos czego nawet lekarze nie sa pewni bo mozesz
          sie mocno sparzyc.
          Zycze powodzenia
    • sugar_and_spice Re: Owulacja? PILNE 12.01.07, 14:04
      Tak czy inaczej dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Owu była, potwierdzona testem smile
      • paluchowa Re: Owulacja? PILNE 07.02.07, 15:33
        Witam!
        Mnie również kłuje w jajnikach kiedy mam owu. Jest to tak charakterystyczny dla
        mnie ból, że nie da się go pomylić z innymi dolegliwościami. W trakcie owu
        nieprzyjemne jest siadanie, wstawanie i chodzenie, ponieważ kłucie promieniuje
        na całe podbrzusze (u mnie przynajmniej).
        Wszystkim chcącym zaciążyć życzę powodzonka. Sobie także smile
        Pozdrawiam
        • ma.dzia Re: Owulacja? PILNE 08.02.07, 10:41
          Ja mialam bole jajnikow w czasie kiedy owu powinna byca jej nie bylo. To tak
          jakby jajnik chcial a nie moglwink kiedy mialam owu stymulowana nie bolalo mnie
          nic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka