kattrin1 25.01.07, 13:08 Słoneczko na Twoje szczescie - słoneczkowy wateczek Niech przyniesie Ci najwiecej szczescia!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 15:47 ale mi miło-dziękuję kattrin wiesz że jesteś kochana? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 15:48 no i oczywiście odrazu się melduje na nowym wąteczku Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 15:48 a jak tam kattrin w pracy? uspokoiło się choć troche? Odpowiedz Link
bea1978 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 16:43 cześć!!! byłam wczoraj u weterynarza, 3 godz tam siedziałam i myślałam że sfiksuję, bo całe 3 godz mój dex szczekał, piszczał i wyrywał się do innych psów i kotów, ze wszystkimi chciał się bawić!!! a pozostałe zwierzaki takie grzeczne i spokojne i żaden takiego wstudu Panu nie przynosił jak mój pies mi... ręce mnie aż bolały od trzymania go... a jakbym go puściła to by wszystkim psom tyłki wąchał bo on tak robi i suczka z cieczką była więc nie mogłam na to pozwolić... Masz racje Mariolu że z psem jak z dzieckiem, albo i gorzej, bo to bezrozumne stworzenie... a dziecko z czasem zaczyna mysleć... z tą kastracją, to lekarz mi powiedział, że nie da mi 100% gwarancji, że on się zmieni i przestanie szczekać w domu bo podejrzewa, że to nie z pobudliwości seksualnej ale z tęsknoty się dzieje... więc to jest prawdopodobnie główna przyczyna, dlatego ja się nie zdecyduje na to raczej. Kot to dla mnie jakoś tak innaczej, mówiłam, swojego wykastrowałam, ale psa jakoś tak nie mogę... Muszę dać ogłoszenie w internecie: "Przystojny i bardzo jurny Dexiu, chętnie znajdzie jakąś suczkę, niekoniecznie urodziwą, byleby tylko mógł pociupciać - jedyny warunek: York!" )) a na poważnie, muszę mu znaleźć ale taką co by go chciała, bo był już u Suzi i ona go nie chciała (( Kattrin - ja tez Cię ściskam i wiem na bieżąco co u Ciebie, z pewnego źródła ) trzymaj się dzielnie i ciepło Słoneczko, nie martw się i nie płacz, bo bedziesz miała płaczliwe dziecko... pomyśl, że może to już burza hormonalna w Twoim organiźmie... a o której na ta betę idziesz??? Emaniu a jaki etap u Ciebie? Przytulanka powinkowe juz były, a teraz czekamy, tak?? Trzymam za Ciebie mocne kciuki i bardzo Ci kibicuję ) Odpowiedz Link
bea1978 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 16:47 aaaaaaa zapomniałam... dexiu dostał 10 tabletek na seksualne wyciszenie i leki antydepresyjne takie ludzkie po ćwiartce przez 10 dni - ponoć nie ma to żadnych skutków ubocznych, mam nadzieję w każdym razie... po 10 dniach do kontroli i kazali mu radio włączone zostawiać, żeby głosy słyszał i nie czuł się tak samotnie, hihii zobaczymy po 10 dniach Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 18:41 bea1978 napisała: > aaaaaaa > > zapomniałam... > > dexiu dostał 10 tabletek na seksualne wyciszenie i leki antydepresyjne takie > ludzkie po ćwiartce przez 10 dni - ponoć nie ma to żadnych skutków ubocznych, > mam nadzieję w każdym razie... > > po 10 dniach do kontroli i kazali mu radio włączone zostawiać, żeby głosy > słyszał i nie czuł się tak samotnie, hihii > > zobaczymy po 10 dniach no własnie z psami to tak jest ze tesknia,niestety Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 18:32 czesc laseczki bea1978 napisała: > Kot to dla mnie jakoś tak innaczej, mówiłam, swojego wykastrowałam, ale psa > jakoś tak nie mogę... --bea a czemu kot to dla ciebie co innego???????? przykro ze tak uwazasz > > > > Słoneczko, nie martw się i nie płacz, bo bedziesz miała płaczliwe dziecko... > pomyśl, że może to już burza hormonalna hormonalna no pewnie tak > Odpowiedz Link
bea1978 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 18:47 mariolka55 napisała: > czesc laseczki > > bea1978 napisała: > > > Kot to dla mnie jakoś tak innaczej, mówiłam, swojego wykastrowałam, ale p > sa > > jakoś tak nie mogę... > > > --bea a czemu kot to dla ciebie co innego???????? przykro ze tak uwazasz Mariola, ja nie powiedziałam, że kot to dla mnie co innego, tylko że łatwiej mi się było pogodzić z kastracją kota, - mojego kota, bo on był kotem domowym i znaczył nam teren w domu, psikał po ścianach i śmierdziało... ja uwielbiam koty, a mojego bardzo kocham i mimo iz sfisiował, uwazam że jest niepowtarzalny... ale mój kot potrafi, mimo iz jest wysterylizowany pogwałcic maskotki, albo kocyk i tak mruczy przy tym i mi się wydaje, że tez się męczy i w sumie załowałam potem ze mu to zrobiłam... dlatego mówię, że Dexiowi juz wolę suczki poszukać, nie zaszaleje sobie i może bedzie ok A kotki są kochane! i pieski tez i wogóle zwierzaki to ja uwielbiam aaaaaaa, mamy tez rybkę zielono niebieską w okragłym akwarium - bojownika, nazywa sie Simon i dostaliśmy go od przyjaciół... i jego tez bym nie wykastrowała, hihi jeśli to w ogóle jest możliwe Odpowiedz Link
bea1978 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 18:49 Mariola... a Ty masz gg?? Odpowiedz Link
emania29 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 19:29 melduje się na nowym słoneczkowym wątku To niezły masz Bea sajgonik w domu wykastrowany kot gwałci maskotki a pies wyje za suczką rybka też by pewnie pociupciała ale ryby głosu nie mają !!! Moja koleżanka ma psa i kota płci męskiej i pies notorycznie , nieustannie bzyka kota lub odwrotnie nie pamiętam nie dośc że kot z psem to jeszcze pedały!!!! śłoneczko o której idziesz na tą bete??? będe o tobie myślała... daj nam znać jak będzie wiadomo! Pewnie się boisz bo to już jutro i z tąd te płacze. Niepokuj, strach i tysiące myśli udało się czy nie? im bliżej tym więcej myśli że się nie udało bo to nasza bariera ochronna żeby się nie rozczarować. Trzymam moccccnooo!!!! kciuki żeby się udało a ten niepokój to pewnie burza hormonów!!! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 19:32 i emania tez ja na razie pisze nie ze swojego numeru,bo swój mam tylko mi sie nie chce kontaktów przenosic,taki ze mnie len Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 19:33 emania29 napisała: > melduje się na nowym słoneczkowym wątku > To niezły masz Bea sajgonik w domu wykastrowany kot gwałci maskotki a pies > wyje za suczką rybka też by pewnie pociupciała ale ryby głosu nie mają !!! > Moja koleżanka ma psa i kota płci męskiej i pies notorycznie , nieustannie > bzyka kota lub odwrotnie nie pamiętam nie dośc że kot z psem to jeszcze > pedały!!!! > ja pierdykam DDDDD dobre Odpowiedz Link
bea1978 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 19:45 o rany Emaniu... to jakaś masakra!!! kot z psem łubudubu!!! )) mój nr gg 3475542 Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 19:35 emania29 napisała: > > śłoneczko o której idziesz na tą bete??? będe o tobie myślała... daj nam znać > jak będzie wiadomo! Pewnie się boisz bo to już jutro i z tąd te płacze. > Niepokuj, strach i tysiące myśli udało się czy nie? im bliżej tym więcej myśli > że się nie udało bo to nasza bariera ochronna żeby się nie rozczarować. ---no dokładnie Trzymam > > moccccnooo!!!! kciuki żeby się udało a ten niepokój to pewnie burza hormonów!!! tez mocno trzymam!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 19:49 emania29 napisała: > śłoneczko o której idziesz na tą bete??? będe o tobie myślała... daj nam znać > jak będzie wiadomo! Pewnie się boisz bo to już jutro i z tąd te płacze. > Niepokuj, strach i tysiące myśli udało się czy nie? im bliżej tym więcej myśli > że się nie udało bo to nasza bariera ochronna żeby się nie rozczarować. Trzymam > > moccccnooo!!!! kciuki żeby się udało a ten niepokój to pewnie burza hormonów!!! emaniu, na bete jade na godz.14 i pewnie masz racje że ta moja dzisiejsza histeria to pewnie ze strachu. no cóż? co ma być to będzie. musze jakoś to jutro przeżyć i dzielnie stawić temu czoła. i bardzo bym chciała żeby to była burza hormonów Odpowiedz Link
emania29 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 19:36 a jeśli chodzi o moje objawy to jest ich troche ale to pewnie po pregnylu!!! Dla tych które nie wiedzą to jest to zastrzyk na pęknięcie pęcherzka, a jest zrobiony z moczu kobiet ciężarnych HCG i dlatego się tak czuje To HCG się troche utrzymuje (ok 12 dni) więc pewnie jakbym teraz zrobiła test to miałabym dwie krechy Owu miałam 13-14dc a dziś jest moj 18dc więc jeczsze troche musze czekać..... narazie kibicuje słoneczku!!! Odpowiedz Link
emania29 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 19:39 czesc mariolka moj misiek ma gg a ja jestem na skypie ale jakby co to moge też się zalogować na gg Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 19:56 emania29 napisała: > a jeśli chodzi o moje objawy to jest ich troche ale to pewnie po pregnylu!!! > Dla tych które nie wiedzą to jest to zastrzyk na pęknięcie pęcherzka, a jest > zrobiony z moczu kobiet ciężarnych HCG i dlatego się tak czuje To HCG się > troche utrzymuje (ok 12 dni) więc pewnie jakbym teraz zrobiła test to miałabym > dwie krechy Owu miałam 13-14dc a dziś jest moj 18dc więc jeczsze troche > musze czekać..... narazie kibicuje słoneczku!!! naprawde??? nie wiedziałam że pregnyl jest zrobiony z moczu kobiet ciężarnych? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 19:44 hi,hi,hi))))))))))) wykastrowana rybka))))))))))))))) a to dobre))))))) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 19:42 beatuś)) no to niezłe przeżycia miałaś u tego weterynarza hi,hi,hi)))) dobrze że dexia nie puściłaś z rąk bo faktycznie jeszcze by przeleciał wszystko co się rusza)) a na bete jade na godz.14. pewnie wrócimy dopiero wieczorem bo jeszcze musimy coś w łodzi załatwić. więc napisze wam co i jak dopiero wieczorem. błagam was dziewczyny trzymajcie mocno kciuki za mnie. Odpowiedz Link
emania29 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 19:45 hej słoneczko a jak ty się czułas po pregnylu, jaką dawke dostawałaś? Bolały cię cycuchy i brzuch??? Odpowiedz Link
emania29 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 19:47 no prosze jaki ruch prawie wszystkie na wątku o tej samej porze Odpowiedz Link
emania29 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 19:52 a ja się nakręcam wyszukałam na forum z 2005 roku moje objawy pierwszej ciąży... wtedy dużo się udzielałam. Teraz siedze nad moimi wykresami temperatur i analizuje, analizuje, analizuje...i zaznaczam co kiedy mnie bolało, co kłuło co piekło... Odpowiedz Link
emania29 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 19:53 a jak idziesz na 14 na bete to będziesz miała wynik wieczorkiem??? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 20:09 emania29 napisała: > a jak idziesz na 14 na bete to będziesz miała wynik wieczorkiem??? nie emaniu. będę miała wynik za godzine (tak mi powiedzieli) czyli gdzieś ok.godz.15 no i potem musimy wejść jeszcze do profesora. no bo jeśli nam się uda (*) to musze dostać następne dawki leków i c.d zwolnienia z pracy. a jeśli nam się nie uda to musimy z nim pogadać co dalej robimy? czy może jakieś dodatkowe badania są potrzebne itd. itp no i jeszcze mój misiek musi coś tam załatwić w łodzi i to wszystko troche nam czasu zajmnie, pózniej godzina drogi do domu to pewnie będziemy gdzieś tak na 19 może 20 w domu. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 20:02 emania29 napisała: > a ja się nakręcam wyszukałam na forum z 2005 roku moje objawy pierwszej > ciąży... wtedy dużo się udzielałam. Teraz siedze nad moimi wykresami temperaturtam > > i analizuje, analizuje, analizuje...i zaznaczam co kiedy mnie bolało, co kłuło > co piekło... no i co ci tam skarbie wychodzi z tych wykresów??? masz te same objawy co wtedy? Odpowiedz Link
emania29 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 20:07 Mam zgage, bolą mnie cycuchy, jajniki i brzuch i się nakręcam, wiem że to może być po pregnylu ale jak tu nie myśleć jak tyle objawów Odpowiedz Link
emania29 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 20:09 ja też miałam dawke 5000j. Wydaje mi się że jest to 5000j bety HCG i jak tu się nie czuć jak w ciązy !!! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 20:12 emania29 napisała: > ja też miałam dawke 5000j. Wydaje mi się że jest to 5000j bety HCG i jak tu się > > nie czuć jak w ciązy !!! ciekawa jestem jak oni robią ten pregnyl z tych sików? i skąd biorom te chętne kobiety w ciąży do sikania? Odpowiedz Link
bea1978 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 20:15 no ja też nie wiedziałam o tych sikach.... nie brzmi za ciekawie... (( bleeeeeeeeee /sorki/ Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 20:18 bea1978 napisała: > no ja też nie wiedziałam o tych sikach.... > > nie brzmi za ciekawie... (( bleeeeeeeeee /sorki/ nooo)) to wiecie co? to ja w takim razie ostatnio miałam strasznie dużo sików kobiet wstrzykniętych)))))))))))))))))) bo przed ivf miałam też zastrzyki takie w brzuch i w ulotce też było napisane że są one robione z moczu kobiet ale znowu w menopałzie! )) po przeczytaniu tego też byłam w szoku! a tu się okazuje że pregnyl też! ))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
bea1978 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 20:19 Słonko, a wiesz, że jak na 3 czy 4 dzień po transferze miałaś takie bóle okresowe, to bardzo dobrze, a to ze teraz nie masz objawów, to tez bardzo dobrze.... tak czuje wiekszośc kobiet po ivf... oby i u Ciebie oznaczało to (*) szkoda że o 20 dopier, ale tu bedziemy sie wgapiać w monitory, czy już napisałaś, czy nie... jak sroka w gnat, przynajmniej ja nie denerwuj się, choc to pewnie awykonalne, ale postaraj się zachowac spokój, na wypadek, gdyby zarenko zakiełkowało.... Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 20:25 dobrze kochana beatko postaram się napisać wam jak najszybciej co wyszło na becie ale skąd skarbie wiesz o ych objawach po ivf??? a drugiej strony to kattrin też mówiła że ją brzuszek bolał jak na @ 3-4 dni po transferze i się nie udało więc myśle że to może być różnie. niestety to jest jedna, wielka loteria. Odpowiedz Link
bea1978 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 20:32 tak ale chodzi mi o to, że teraz nie powinnaś czuć jakiegoś bulu, ciągnięcia, bólu piersi i nie czujesz, jak sama mówiłaś, więc ja obstawiam (*)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mówiłam Ci, że moja przyjaciółka podchodi do ivf i kazała tak Ci powiedzieć, bo ona zna osoby, którym się udało i one tak właśnie czuły jak Ci piszę... zresztą Kattrin wie, o czym mówię... ale racja że nie ma regułu, bo każdy organizm jest inny, chodzi mi głównie o to, żebyś nie płakala, ne denerwowała się i nastawiła pozytywnie, bo to połowa sukcesu. Odpowiedz Link
emania29 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 20:49 Beatko a ty jesteś w 100% przekonana o waszej decyzji jeśli chodzi o ivf. Tyle się wokół ciebie dzieje, masz koleżanki które też przez to przechodzą i nie myślisz czasami że może się skusić? sorki za to pytanie... tak sobie pomyślałam ze jest ci ciężko..... Odpowiedz Link
bea1978 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 21:09 kochana Emaniu... nie jest mi ciężko i nie przepraszaj... pogodziłam się z tym, że nie będe w ciązy, bo wiem, że kiedyś i tak będziemy miec dziecko, bo czy nie o to właśnie chodzi? żeby mieć kogoś jeszcze do kochania oprócz ukochanego mężulka? ja wiele już przeszłam w życiu choc nie piszę o tym, bo to minione dzieje, więc teraz zawsze tłumacze sobie, ze wszystko dzieje się po cos i dlaczegoś i nawet jesli po ludzku trudno jest to zrozumieć, to wiem, że KTOŚ ma wobec mnie (nas) plan i to ON decyduje o naszym życiu... Wiem, że nie każdy jest zdolny do adopcji, do pokochania "cudzego" dziecka, a ja czuję, że jestem, że My jesteśmy, i za to dziękuję Bogu, za to, że skoro nie możemy miec własnych dzieci, to pozwolił nam poczuć, że inna drogę dla nas wybrał i że my potrafimy ta drogę zaakceptować życie jest tak naprawdę krótkie i ja pojmuję to w takiej kategorii, że mam tu jakąś misję do spełnienia i chcę to zrobic i chcę to zrobić jak najlepiej! i modlę się, żeby tylko kiedyś to Nasze dziecko też nas pokochało tak bardzo jak my je, mimo, że jeszce nie ma go z nami a poza tym, moja ciąża będzie na pewno dłuższa niż Wasze, wiec będziecie musiały izbroić się w cierpliwość, bo jak juz zaczne ciążę adopcyjną, to będziecie musiały mnie hamować, żebym tam nie poleciała i nie ukradła jakiegoś bobasa... nie chcę żeby to brzmiało jakbym była wielką filantropką, nie o to mi chodzi, poprostu nauczyłam sie przyjmowac pewne rzeczy takimi jakie sa i jestem dzieki temu szczęśliwasza, co nie oznacza, że bierna... żal mi tylko, że jeszcze tak długo musimy czekać, bo jakby dziś mi ktoś powiedział, że ma dla nas Dzieciaczka, to bez zastanowienia... mimo, że nie mamy jeszcze wózka, hihihi ale to kwestia czasu oczywiście całuski i papulki (po Twojemu Emaniu) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 21:27 beatko śliczny post napisałaś. podziwiam cie jaka jesteś dzielna i za twój wspaniały charakter. dziecko które do was trafi będzie miało WIELKIE SZCZĘŚCIE! tak prawde mówiąc to ja cię też nieraz chciałam właśnie o to zapytać co emania, ale jakoś nigdy nie miałam odwagi. a tu tak ładnie napisałaś że aż mi się łezka w oku zakręciła:'-) jesteś super! babeczką Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 21:19 dzięki beatko to co napisałaś jest bardzo! bardzo! pocieszające tchnełaś we mnie nadzieję. dzięki no i podziękuj też swoiej przyjaciółce, mam nadzieję że się jej uda (*) albo nawet (**) pozdrów ja odemnie Odpowiedz Link
bea1978 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 21:21 sloneczko271 napisała: > dzięki beatko to co napisałaś jest bardzo! bardzo! pocieszające > tchnełaś we mnie nadzieję. dzięki no i podziękuj też swoiej przyjaciółce, > mam nadzieję że się jej uda (*) albo nawet (**) pozdrów ja odemnie Dziekję i pozdrowię, ja też jej życzę (**) bo już się umówiłyśmy, że jak będą bliźniaki, to jedno jest dla mnie ) ma tylko wybrać czy z dołu, czy z góry... bardzo bym chciała żeby Wam się udało, szczerze!!! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 21:30 bea1978 napisała: > Dziekję i pozdrowię, ja też jej życzę (**) bo już się umówiłyśmy, że jak będą > bliźniaki, to jedno jest dla mnie ) hi,hi,hi)))))))))))))))))))))))) > bardzo bym chciała żeby Wam się udało, szczerze!!! dzięki kochanie Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 21:36 ja wierze że wam jednak szybciorem dadzą dzidzię przecież jak oni z tobą skarbie porozmawiają to ich odrazu zauroczysz i dzieciaczka masz zagwarantowanego! a powiedz mi beatko, do tej ,,poradni" adopcujnej to idziecie w swoim mieście czy gdzieś dalej uderzacie? i czy już wiesz jak to wszystko będzie mnw wyglądać? i czy chcecie malutkiego dzidziuśia czy troszke większe dziecko? dziewczynke czy chłopczyka-bo wtedy to chyba macie jakiś wybór (przepraszam za takie określenie). napisz coś więcej na ten temat. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 21:38 sloneczko271 napisała: TEN POST JEST OCZYWIŚCIE DO BEATKI bo teraz się zorientowałam że nie napisałam imienia > ja wierze że wam jednak szybciorem dadzą dzidzię przecież jak oni z tobą > skarbie porozmawiają to ich odrazu zauroczysz i dzieciaczka masz > zagwarantowanego! > a powiedz mi beatko, do tej ,,poradni" adopcujnej to idziecie w swoim mieście > czy gdzieś dalej uderzacie? i czy już wiesz jak to wszystko będzie mnw wyglądać > ? > i czy chcecie malutkiego dzidziuśia czy troszke większe dziecko? dziewczynke > czy chłopczyka-bo wtedy to chyba macie jakiś wybór (przepraszam za takie > określenie). napisz coś więcej na ten temat. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 21:40 ja już spadam lulu. musze się wyspać przed jutrzejszym dniem Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 21:44 życze wam wszystkim spokojnej nocy i kolorowych snów)) buziaczki pa,pa,pa. do jutra pomódlcie się za mnie-prosze. Odpowiedz Link
bea1978 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 21:48 To się nazywa Ośrodek Adopcyjny i idziemy do tego w naszym mieście, bo jest uznany za jeden z najlepszych w Polsce a poza tym przechodzi się szkolenia, które sa w Ośrodku, więc dojazdy do innego miasta byłyby uciążliwe, poza tym funkcjonuje wśród ludzi z "branży" (mam na mysli osoby które zdecydowały się na adopcję) takie określenie jak USG i w tym przypadku polega to na tym, że Pani z Osrodka przychodzi do nas i robi USG mieszkania które ma na celu ocenę warunków w jakich będzie wychowywało się dziecko, my niestety mamy dwa pokoje tylko, a Pani pyta, gdzie będzie pokój dziecka i gdzie łużeczko postawimi itakie tam, nie musi być urządzony, ale musza być potencjalne warunki mieszkaniowe dla dziecka... tak więc trzebaby taka Pania z innego miasta przywieźć i odwieźć, to takie uciążliwości, ale gdyby okazało się że w innym Osrodku mielibymy szansę szybciej, to byśmy podjęli próbę... Chcemy dziecko do roczku, choć jakby było do półtorej, to też pewnie byśmy się zdecydowali, natomiast, owszem, skoro nie moge urodzić, to mogę sobie płeć wybrć, ale dla mnie to jest zupełnie obojętne!!! Zdaję się na los, choć czujemy, że to chyba będzie chłopak )) tak juz nawet czasami o nim mówimy jak o chłopaku!!! hihih i mam taką prośbę do WaS... Jesli tylko którakolwiek z Was będzie chciała mnie zapytać o ten temat, to śmaiało, nie przepraszajcie, tylko śmiało walcie, ja bardzo chętnie o tym poopowiadam, bo to dla mnie miłe, że Was to interesuje, hihih ale na razie tylko w teorii, potem będzie praktyka, mam nadzieję, że jeszcze tu bedziecie jak do tego dojdzie )) Odpowiedz Link
bea1978 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 21:51 Pa Słonko! Duuuuuuuużo sił na jutro i masz diś moją Zdrowaśkę!!! trzymajcie się ciepło i Ty i Twój Misiek! I pamietaj, że niezależnie od wszystkiego musicie zawsze być dla siebie oparciem!!! całuję! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 22:24 bea1978 napisała: > Pa Słonko! Duuuuuuuużo sił na jutro i masz diś moją Zdrowaśkę!!! trzymajcie się > > ciepło i Ty i Twój Misiek! I pamietaj, że niezależnie od wszystkiego musicie > zawsze być dla siebie oparciem!!! > całuję! dzięki beatuś Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 22:23 beatko no pewnie że tu będziemy! dla mnie to juz nie ma znaczenia czy wy juz urodziłyście swoje dzieci czy jeszcze na nie czekacie, ja tu wchodze żeby z wami pogadać jak z przyjaciółkami i nie tylko o dzieciach i staraniach, o wszystkim Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 20:11 emania29 napisała: > Mam zgage, bolą mnie cycuchy, jajniki i brzuch i się nakręcam, wiem że to może > być po pregnylu ale jak tu nie myśleć jak tyle objawów no to super! masz objawki skarbie )) a ponakręcać się zawsze można Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 20:05 emania29 napisała: > no prosze jaki ruch prawie wszystkie na wątku o tej samej porze ja się właśnie bardzo z tego cieszę)) jeszcze pare tygodni temu myślałam że jest już po naszym wątku a tu prosze,tak ładnie dziewczyny zaczeły wracać)) super! bardzo wam za to dziękuję dziewczyny)) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 20:01 emania29 napisała: > hej słoneczko > a jak ty się czułas po pregnylu, jaką dawke dostawałaś? Bolały cię cycuchy i > brzuch??? emaniu ja dostałam dawke 5000jednostek, czułam się po nim dobrze. a co do buli cycuchów i brzucha to w tym miesiącu miałam takie dawki końskie tych wszystkich hormonów że cycuchy to mnie już bolą od miesiąca a brzuch to po punkcij i transferze mnie bolał, raczej nie po pregnylu bo pregnyl też dostawałam na pęknięcie jajeczek przed iui i też mnie brzuch nie bolał. a ciebie boli brzuszek i cycuchy po pregnylu? Odpowiedz Link
olka9917 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.01.07, 23:14 Sloneczko powodzenia,pamietam o Tobie.Niestety niemialam dzis duzo czasu rzeby tu wejsc.Trzymam kciuki.Powodzenia.Jutro bede trzymamc caly dzien kciuki.Pozdrawiam i do jutra.PA Odpowiedz Link
mariolka55 pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! 25.01.07, 23:25 mój gadulec: 10330860 Odpowiedz Link
danik1 Re: pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 01.02.07, 11:12 mariolka55 napisała: > mój gadulec: > 10330860 > > Nawet ten jest inny od tego co ja mam. ?????????????????????? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! 01.02.07, 12:59 danik1 napisała: > mariolka55 napisała: > > > mój gadulec: > > 10330860 > > > > > > > Nawet ten jest inny od tego co ja mam. > > ?????????????????????? > bo sobie zrobiłam swój numer,tamten co masz jest mojego małza pisz na ten nowy,posłałam ci wiadomosc Odpowiedz Link
mariolka55 Re: pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! 01.02.07, 13:04 a wiecie ze eryka juz bedzie rodzic "na dniach" a moze juz urodziła bo mi nie odpisuje,w kazdym badz razie spodziewała sie nawet we wtorek porodu ,wiec juz moze jest po Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! 01.02.07, 14:00 no to super! że eryka już lada moment będzie po albo już jest po)) i mamy nową mamusie ciekawa jestem jak będzie miała na imie córeczka eryki? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! 02.02.07, 10:37 sloneczko271 napisała: > no to super! że eryka już lada moment będzie po albo już jest po)) i mamy > nową mamusie ciekawa jestem jak będzie miała na imie córeczka eryki? podobno Matylda Odpowiedz Link
mariolka55 ERYKA MOJE WIELKIE GRATULACJE:) 02.02.07, 10:45 z całego serca gratuluje ci wymarzonej córeczki i czekam na fotki na gazetowy twoje tez no i relacje z porodu Odpowiedz Link
mariolka55 ***************Bea ********* 02.02.07, 10:46 nie przejmuj sie,jakos to bedzie Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 02.02.07, 10:52 matylda? bardzo ładnie Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: daniczku:-) 01.02.07, 14:02 daniczku kochany a jaki jest twój numer gg??? Odpowiedz Link
danik1 Re: daniczku:-) 01.02.07, 16:34 sloneczko271 napisała: > daniczku kochany > a jaki jest twój numer gg??? Moj numer gg to 7330459. Mariolka Twoja wiadomosc odebralam i juz sobie zapisalam Twoj nowy numer. Nawet nie wiedzialam ze masz na imie Marzena. Tzn. teraz sobie przypominam, ze chyba kiedys o tym pisalas, ale wypadlo mi z glowy. Odpowiedz Link
bea1978 Re: daniczku:-) 01.02.07, 22:36 Daniczku.... śliczne dzięki raz jeszcze )) ale wszystkie tu jesteśmy bardzo dobre i ciepłe i na pewno wszystkie bedziemy (a większość już jest) super mamami - ja zamierzam też być fajną mamą moje dziecko ciężkie życie ze mną będzie miało bo ja je zakocham na śmierć jak już się zjawi w naszym domku, hihi tak jak dexia zakochałam i teraz szaleje jak mnie nie ma.... żarcik!!! dziś zadzwonił do nas zarządca i również nas poinformował, że sasiadka złożyła na nas skargę i że musi do nas na piśmie wystąpić i poprosić o ustosunkowanie się do tej sytuacji, a ponieważ nas dobrze zna i mój mąż jest vce prezesem zarządu (hihi) to było mu bardzo głupio do nas z tym dzwonić... ale mój Misio poprosił o to pismo, żeby Pan zarządca nie miał przez nas problemu... otóż ja doskonale rozumiem ze Dexio jest uciążliwy, że wyje, że to może przeszkadzać, ta laska jest w ciąży i pewnie ją to drażni, ale ludzie !!! nie w taki sposób, zeby grozic, zastraszać, nasyłać gliny, donosy do zarządu itp... wariatka!!!!!! facio straszył, że pracuje w policji i ze nas załatwi, otóż my znamy tu pewnych ludzi i juz sporo się dowiedzieliśmy nt tego gościa, np w naszym mieście to on nie jest policjantem... ale kiedyś był w straży granicznej i ma pewne znajomości zapewne i stad taki jest pewny siebie!!! dziewczyny macie dzieci i same wiecie, że potrafią hałasowac, płakać po nocach itp... czy ja mam na nich donosy składać? na ich dziecko jak się urodzi? ja nie mam dzieci i nie muszę być tolerancyjna, nie mam dzieci bo ich nie kocham i mi wszystkie przeszkadzaja i mnie denerwuje ich płacz... takmam się zachowywać... laska moglaby trochę przystopowac, ale ona poprostu się zawzięła i ja to od razu wiedziałam... cóż, na pewno dzień dobry sobie mówić nie będziemy, a na Dexia mamy pewien pomysł, ale to po weekendzie Wam napiszę, bo musimy to przetestować oby to tylko sie sprawdziło, bo cała w nerwach jestem i brzuch mnie boli jak o tej sprawie pomyślę jadę na ten weekend do rodziców, więc ściskam Was weekendowo i do poniedziałku... trzymajcie kciuki za to zeby z Dexiem się udało, to w czym pokładamy całą nadzieję )) miłego wypoczynku Wam życzę i całusy dla bobasków waszych, papa!!! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: beatuś:-) 02.02.07, 11:17 beatuś ja cię doskonale rozumiem. to faktycznie jacyś bardzo konfliktowi ludzie muszą być! teraz tak byś była złośliwa to tak właśnie by wypadało zrobić: jak laska urodzi dziecko to też złożyć na nią donos ale wiem że ty jesteś mądra dziewczynka i takich głupot nie będziesz robić bo wtedy człowiek się zniża do ich poziomu. ciekawa jestem co tam za eksperyment wymyśliłaś dla dexia??? a wiecie co? jak się zaczeła ta cała sprawa z beatka to ja też się troche zastanowiłam nad sobą bo ja mam znowu takie przyzwyczajenie że najlepiej mi się robi pożądki wieczorem albo i w nocy. np zawsze pranie robiłam w nocy, i dopiero teraz się zastanowiłam że faktycznie to może komuś też przeszkadzać, tymbardziej że my mieszkamy na 2 piętrze (ostatnim) a pod nami sami starsi ludzie mieszkają którzy np. już dawno po godz.20 śpią a ja się właśnie wtedy za pranie zabieram bo ja nocny marek jestem i właśnie w nocy jestem najbardziej wydajna rano to ja się ruszam jak mucha w smole zresztą dla mnie rano to jest godz.11, 12)) hi,hi,hi)) no ale co zrobie-taka już jestem mój misiek też jest nocny marek więc się dobraliśmy a jeszcze teraz jak mogę sobie pozwolic na nocne siedzenie bo rano nie musze wstawać to już wogóle jestem w swoim żywiole wczoraj mój misiek powiedział że on też tak chce jak ja (cały dzień siedzieć w domku) i chciał się ze mną zamienić)) więc powiedziałam że wpożądku jak się chce zamienić to niech bierze dzieciaka do siebie do brzucha i z nim siedzi w domu ale rodzić też on będzie to się wycofał)) już się nie chce zamieniać ale wracając do tego mojego nocnego prania to nadal piore wieczorem ale tylko do godz.22 pilnuje się żeby nie dłużej. bo nie chciałabym się znaleść na miejscu beatki takie kłutnie z sąsiadami to jest koszmar! beatko współczuje ci skarbie ale bądz dzielna-jakoś to musisz przeżyć. pamiętak że kij ma zawsze dwa końce! życze tobie, twojemu mężowi i dexiowi miłego weekendziku u rodziców)) my też chyba w niedziele pojedziemy do moich rodziców na objad i po drodze może wjedziemy do mojej siostry odwiedzić ja, jej męża i moją malutką siostrzenice która ma już 2 miesiące i podobno rośnie jak na drożdzach i juz zaczyna gawożyć)) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: daniczku:-) 02.02.07, 10:57 dziękuję daniczku a to jest mój numer gg 7130766. a co do mariolki to nie wiedziałam że ma na imie marzena??????????????????????? ale fajnie)) tylko że ja cały czas myślałam że mariolka to mariolka)) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: daniczku:-) 02.02.07, 11:16 ha ha kazdy tak myslał a to tylko mój nickDDDDDDDD tylko nie wiem czemu taki durny tez mi sie podoba imie Matylda Odpowiedz Link
mariolka55 *** posłałam wam na gazetowy moje albumy*** 02.02.07, 11:18 z dzieciakami chwale sie )) jak chcecie mozecie luknac Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: *** posłałam wam na gazetowy moje albumy*** 02.02.07, 11:23 zaraz tam marioluś wchodze zobaczyć twój album)) ja wam pózniej spróbuje wysłaś pare moich zdjęć i mojego nowego mieszkanka (w sumie to już nie takiego nowego bo już tu mieszkamy prawie pół roku) )) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: *** posłałam wam na gazetowy moje albumy*** 02.02.07, 11:42 sloneczko271 napisała: > zaraz tam marioluś wchodze zobaczyć twój album)) > ja wam pózniej spróbuje wysłaś pare moich zdjęć i mojego nowego mieszkanka (w > sumie to już nie takiego nowego bo już tu mieszkamy prawie pół roku) )) koniecznie Olka koniecznie Odpowiedz Link
mariolka55 Re: *** posłałam wam na gazetowy moje albumy*** 02.02.07, 11:48 u mnie tez choinka stoi a ja zamiast rozbierac to siedze przed kompem ale ja zawsze rozbieram 2-lutego. Olka gdzie to słonko??????????? u mnie pochmurno.....podmuchaj w moja stroneP jak ci brzuch dokucza a nie mozesz sie skontaktowac z lekarzem to mysle ze spokojnie (skoro prawie kazda ciezarna to zazywa) mozesz wziazc nospe,mi mówiła lekarka ze moge nawet 2 wziazc byle tylko przerwac ból Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: *** posłałam wam na gazetowy moje albumy*** 02.02.07, 12:30 mariolka55 napisała: > u mnie tez choinka stoi a ja zamiast rozbierac to siedze przed kompem ale ja > zawsze rozbieram 2-lutego. > > Olka gdzie to słonko??????????? u mnie pochmurno.....podmuchaj w moja stroneP > > jak ci brzuch dokucza a nie mozesz sie skontaktowac z lekarzem to mysle ze > spokojnie (skoro prawie kazda ciezarna to zazywa) mozesz wziazc nospe,mi mówiła > > lekarka ze moge nawet 2 wziazc byle tylko przerwac ból marioluś dziękuję za rade co do nospy dzisiaj całe szczęście mnie juz brzuch nie boli a co do słoneczka to u nas pięknie świeci)) troche przesyłam ci tych ślicznych promyków))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))a dlaczego choinke rozbierasz dopiero dzisiaj??? i zawsze tego samego dnia??? dlatego że dzisiaj jest święto MATKI BOSKIEJ Gromnicznej? a zdjęcia obejrzałam wszystkie)) dzieciaczki masz śliczne i widzę że rosną ci jak na drożdzach)) a ty jaka chuda jesteś na tym zdjęciu co trzymasz kubusiA NA RĘCACH_NORMALNIE SZOK! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: *** posłałam wam na gazetowy moje albumy*** 02.02.07, 13:00 >dlaczego choinke rozbierasz dopiero dzisiaj??? i zawsze tego samego dnia??? dlatego że dzisiaj jest święto MATKI BOSKIEJ Gromnicznej? tak i dzisiaj jest koniec okresu Bozonarodzeniowego a ze ja choinke lubie to trzymam zawsze do ostatniego dnia no rosna dzieci,Kuba juz taki duzy,taki wygadany.... Natalia tez juz prawie 4- miesiace...... a my sie starzejemy buuuuu Odpowiedz Link
mariolka55 Re: *** posłałam wam na gazetowy moje albumy*** 02.02.07, 13:49 no Olka w koncu doszło do mnie to słonko znad twojego Wrocławia)) i swieci pieknie Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: *** posłałam wam na gazetowy moje albumy*** 02.02.07, 17:11 mariolka55 napisała: > no Olka w koncu doszło do mnie to słonko znad twojego Wrocławia)) i swieci > pieknie marioluś ja mieszkam niedaleko łodzi)) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: *** posłałam wam na gazetowy moje albumy*** 02.02.07, 19:12 sloneczko271 napisała: > mariolka55 napisała: > > > no Olka w koncu doszło do mnie to słonko znad twojego Wrocławia)) i swi > eci > > pieknie > marioluś ja mieszkam niedaleko łodzi)) cholerka to co mi tak wrocław zasiadł w głowie.....??????? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: *** posłałam wam na gazetowy moje albumy*** 02.02.07, 17:10 marioluś moja mama zawsze miała takie powiedzenie że ,,to nie my się starzejemy tylko dzieci rosną" Odpowiedz Link
mariolka55 Re: re 25.01.07, 23:30 bo tamtem był olki bo robiłam swój numer i kopiowałam kontakty i i mi został we "wklej" a zreszta niewazne... tak siedze przy kompie i mi sie przypomniało jak w tamtym roku sie emocjowałam objawami itp... a tu juz objawy 3,5 miesiaca maja ach ten czas leci... trzymam za was kciuki!!! Odpowiedz Link
danik1 Re: re 01.02.07, 11:12 mariolka55 napisała: > alesciesie rozpisały;0 > > 3397522 Mariolka a ja mam Twoj calkiem inny numer GG. ) 2140249 - ja mam taki. ????????????????????? Odpowiedz Link
kattrin1 Słoneczko dzis Twoj dzien!!!!!!!!!!!!!!!! 26.01.07, 08:38 Od rana trzymam kciuki i modle sie za Ciebie czekam na wiesci niecierpliwie ale wierze ze bedzie dobrze Dziewczynki dobrze mówia, kazda z nas ma inne objawy takze nie mozna patrzec ze mnie bolalo bo sie nie udało, wiekszosci dziewczyn bolało na okres a okazłaa sie piekna ciaza takze kochana bedzie dobrze Bea słonko... wiem... zawsze pytam sie naszej kochanej Laski o Ciebie... i wierze ze adoptus bedzie najbardziej ponad wszystko kochał swoich rodziców, i nie bedzie wazne ze bedzie adoptus bo to bedzie najwieksza Wasza milosc. Pamietaj ze jestem z Toba... Odpowiedz Link
mariolka55 Słoneczko trzymam kciuki i czekam na wiesci 26.01.07, 09:57 wieczorem,zycze ci z całego serca aby to były same dobre wiesci Odpowiedz Link
mariolka55 musze sie pochwalic:))))))))))))))))))))))) ))))))) 26.01.07, 10:07 moja kochana córeczka dzis zaczeła sprezynowac))))))) (tzn. skakac,stawac na nózki i kucac jak ja trzymam pod paszki)ma 3,5 miesiaca!!!!!!!! czyli b.wczesnie,wogule jak skonczyła 2- miesiace to sie zaczeła dzwigac do siadania i chce cały czas siedziec a to niedopbrze dla kregosłupa, lekarze mówia zeby dziecka nie sadzac tak wczesnie a ona chce i juz! jak nie to ryk,ale z tym sprezynowaniem to mnie dzis zaskoczyła))) moze to mają dziedziczne bo Kubus co prawda wogule nie sprezynował ale stanał na nogi na 4-miesiace i cały czas chciał stac podczymywany a zaczał chodzic samodzielnie na 10,5 miesiaca Odpowiedz Link
kattrin1 Kciuki me zacisniete!!! 26.01.07, 14:09 Słoneczko jak bedziesz cosik juz wiedziec prosze napisz, ja cały czas trzymam kciuki!!!!! Odpowiedz Link
bea1978 Słoneczko już wie ............... 26.01.07, 16:42 Kurczę Olu, trzymam kciuki, Ty już wiesz, mam nadzieje, że to są dobre wieści i ze jesteś teraz najszczęśliwsza na świecie!!! muszę się położyć bo strasznie spiąca jestem, miałam bardzo trudny i meczący tydzień i jestem psychicznie wypompowana, oj dobrze że to już weekend Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: DZIEWCZYNY UDAŁO SIĘ!!! JESTEM W CIĄŻY:-))))) 26.01.07, 18:46 właśnie wróciliśmy z łodzi i jeszcze nie mogę w to uwierzyć)))))))))))))))))) udało się!!!!!!!!!! )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) BOŻE JAK SIĘ CIESZĘ! :'-) beta w 10 dniu po transferze wyszła 64,3 )))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: DZIEWCZYNY UDAŁO SIĘ!!! JESTEM W CIĄŻY:-))))) 26.01.07, 18:50 BOŻE jeszcze nie mogę w to uwierzyć! i aż się boję zabardzo cieszyć. teraz za 2 tygodnie mamy przyjechać na pierwsze usg))))))))))))))) nie! normalnie w to nie wierzę! nie myślałam że w końcu nadejdzie ten dzień mam najwspanialszy prezęt na urodziny)) bo właśnie wczoraj skończyłam 28 lat. no i jak mój misiek się mnie pytał wcześniej co bym chciała dostać na urodziny to mówiłam mu że tylko jedno (*) a on mi na to że mam to załatwione! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: DZIEWCZYNY UDAŁO SIĘ!!! JESTEM W CIĄŻY:-))))) 26.01.07, 18:51 dziewczyny wiem że to dopiero początek ale chciałam wam BARDZO! BARDZO! GORĄCO PODZIĘKOWAĆ)) za to że mnie wspierałyście i za to że poprostu tu jesteście KOCHAM WAS WSZYSTKIE ZA TO! ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: DZIEWCZYNY UDAŁO SIĘ!!! JESTEM W CIĄŻY:-))))) 26.01.07, 18:53 profesorek mi dał ciąg dalszy zwolnienia lekarskiego z pracy, tym razem na 30 dni no i ciąg dalszy tabletek które będę musiała brać podobno do 12 tygodnia ciąży)) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: DZIEWCZYNY UDAŁO SIĘ!!! JESTEM W CIĄŻY:-))))) 26.01.07, 18:54 ciągle jestem w jakiejś euforii! ))))))))))))))))))))) nie wierze że jakiś malutki człowieczek mi tam w brzuszku siedzi! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: DZIEWCZYNY UDAŁO SIĘ!!! JESTEM W CIĄŻY:-))))) 26.01.07, 18:57 sloneczko271 napisała: > ciągle jestem w jakiejś euforii! ))))))))))))))))))))) > nie wierze że jakiś malutki człowieczek mi tam w brzuszku siedzi! no to sa emocje niezłe)) wiesz ja cie nie chciałam nakrecac,ale czułam ze ten nastrój i ból brzucha to dobry znak (miałam tak samo) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: DZIEWCZYNY UDAŁO SIĘ!!! JESTEM W CIĄŻY:-))))) 26.01.07, 18:59 teraz uwazaj na siebie,odpoczywaj i łykaj leki ) a dopiero beda emocje,jak tego człowieczka zobaczysz,a potem poczujesz o mówie ci)) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: DZIEWCZYNY UDAŁO SIĘ!!! JESTEM W CIĄŻY:-))))) 26.01.07, 19:02 a nie mówiłam ze dobrze ze nie zostały mrozaki? bys o nich tylko niepotrzebnie myslała jeszcze jak sie spełnia do konca moje słowa i beda dwa to dopiero bedzie jazda))) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: DZIEWCZYNY UDAŁO SIĘ!!! JESTEM W CIĄŻY:-))))) 26.01.07, 19:08 a masz Olka jakos specjalnie na siebie uwazac? lezec czy cos w tym stylu??? Odpowiedz Link
bea1978 Słoneczko!!!! MEGA WIELKIE GRATULACJE DLA WAS!!!!! 26.01.07, 19:31 A NIE MÓWIŁAM..... wiedziałam, że Twoje nastroje to już hormonki itd... teraz musisz spokojnie i bez nerwów wytrzymać 9 mcy a potem utulisz w ramionach swojego dzieciaczka i tego Ci życzę ))))))))) całuski ogromne, super, że Wam się udało ))) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczko!!!! MEGA WIELKIE GRATULACJE DLA WAS 26.01.07, 22:00 bea1978 napisała: > A NIE MÓWIŁAM..... > > wiedziałam, że Twoje nastroje to już hormonki itd... > teraz musisz spokojnie i bez nerwów wytrzymać 9 mcy a potem utulisz w ramionach > > swojego dzieciaczka i tego Ci życzę ))))))))) > > całuski ogromne, super, że Wam się udało ))) dzięki beatuś)) jak ostatnio miałem ten dzień co cały czas płakałam i jak mój misiek przyszedł z pracy i się zapytał: ,,co moje słoneczko dzisiaj porabiało w domku" to ja mu powiedziałam że ,,cały dzień płakałam" a on na to że ,,no tak,humorki się zaczynają)) teraz to tak już będzie bo tak maja kobiety w ciąży " a ja na te jego słowa jeszcze bardziej się rozwyłam)) jednak miałyście racje że to zaczyna się burza hormonów)) ja w to nie wierzyłam, myślałam że to stres przed betą. Odpowiedz Link
bea1978 Re: DZIEWCZYNY UDAŁO SIĘ!!! JESTEM W CIĄŻY:-))))) 26.01.07, 19:34 a z tymi mrozaczkami, to aż uwierzyć nie mogę, poprostu nie mogło być lepiej, bo ta mysl, że są nie dawałaby Ci spokoju, a tak możesz cieszyć się w pełni )))) a może jeszcze (**) będą, bo to oczywiście bardzo często się zdarza przy ivf Odpowiedz Link
emania29 Re: DZIEWCZYNY UDAŁO SIĘ!!! JESTEM W CIĄŻY:-))))) 26.01.07, 19:54 super super!!!! super!!!!!! )))))))))) też tak jakoś czułam że się udało!!!! ciesze się bardzo i gratulacje!!! słoneczkowy szcześliwy wątek który daje nadzieje!!!!! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: DZIEWCZYNY UDAŁO SIĘ!!! JESTEM W CIĄŻY:-))))) 26.01.07, 20:34 emania29 napisała: > super super!!!! super!!!!!! )))))))))) też tak jakoś czułam że się udało!!!! > > ciesze się bardzo i gratulacje!!! słoneczkowy szcześliwy wątek który daje > nadzieje!!!!! no emaniu moze ty bedziesz nastepna co? teraz za ciebie trza trzymac kciuki)) Odpowiedz Link
emania29 Re: DZIEWCZYNY UDAŁO SIĘ!!! JESTEM W CIĄŻY:-))))) 26.01.07, 20:50 Dzięki mariolka Wszystkie kciuki i Zdrowaśki mile widziane!!!! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: DZIEWCZYNY UDAŁO SIĘ!!! JESTEM W CIĄŻY:-))))) 26.01.07, 22:12 emaniu)) trzymamy teraz mocno kciuki za ciebie skarbie na 1000000000% tobie też się teraz uda))))))))))))))))))))))))))))))))))))) no i oczywiście też się pomodle za ciebie. BĘDZIE DOBRZE! Odpowiedz Link
anie5 gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !11 26.01.07, 23:34 Po pierwsze SLONECZKO - tak sie ciesze!!!! bedziesz mama wrzesniowa - tak jak ja? suuuuuuuuuupppppppppppppppperrrrrrrrrrrrr!!!! po drugie - nie krzyczcie, choc macie za co - nic sie nie odzywalam....moje wytlumaczenie to synek oczywiscie i w wolnych chwilach moj blog - tak polubilam w nim pisac i czytac inne, ze forum zaniedbalam - a teraz nie mam juz tak duzo czasu...... po trzecie zaczelam juz prowadzic zajecia pilatesa - ale tylko 2 razy w tyg - super! maly w tym czasie jest z moim mezem lub w fitnessowym przedszkolu - tylko godzinke po czwarte....chyba nie uda mi sie wszytkiego nadrobic ale postaram sie, nie gniewajcie sie jak bede zadawc glupie pytania.... buziaki Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !11 26.01.07, 23:39 aniu!!! ))))))))))))))))))))))) super! że do nas wróciłaś))))))))))))))))))))))))) i dziękuję za gratulacje pisz nam szybko co u ciebie słychać ? wyśli nam tez zdjęcia swojego syneczka, no swoje zdjęcia oczywiście też)) Odpowiedz Link
anie5 Re: gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !11 26.01.07, 23:42 sloneczko - zdjecia - sa na blogu - zobacz w linkach - ciagle aktualizowane - i wiesci tez.... moj synek jest taki kochany, ze wybaczam mu nocne wstawani Odpowiedz Link
anie5 Re: gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !11 26.01.07, 23:43 sloneczko - a wiesz, cos od rana mnie kusilo aby tu zajrzec i myslalam, jejkus juz tak dawno nie zagladalam - a sloneczko mialo miec ivf - moze sa jakies wiesci...i patrz - intuicja Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !11 27.01.07, 10:45 anie5 napisała: > sloneczko - a wiesz, cos od rana mnie kusilo aby tu zajrzec i myslalam, jejkus > juz tak dawno nie zagladalam - a sloneczko mialo miec ivf - moze sa jakies > wiesci...i patrz - intuicja nooo)) i to jaka intuicja Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !11 27.01.07, 16:55 no patrz aniu ale ze mnie ślimok przecież tak łatwo można wejść na twojego bloga zaraz go przeczytam i pooglądam dokładnie zdjęcia)) teraz zerkłam tak na szybko i powiem ci że wyglądasz ślicznie i twój mały urwisek jest taki już duży że szok! i jest naprawde prześlicznym chłopcem)) zresztą ma to po rodzicach Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !11 27.01.07, 10:45 aniu a możesz jaszcze raz podać nam link do twojego bloga? )) plissssssssssssssssssssss Odpowiedz Link
mariolka55 Re: gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !11 27.01.07, 14:36 sloneczko271 napisała: > aniu a możesz jaszcze raz podać nam link do twojego bloga? )) > plissssssssssssssssssssss słoneczko,pod postami anie sa linki,napis rafaelle z suwaczkiem i napis nasz blog,wiec klikasz na blog i juz tak samo kiedys pytałas o zdjecia goko ona tez ma linka w sygnaturce Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !11 27.01.07, 16:57 mariolka55 napisała: > sloneczko271 napisała: > > > aniu a możesz jaszcze raz podać nam link do twojego bloga? )) > > plissssssssssssssssssssss > > słoneczko,pod postami anie sa linki,napis rafaelle z suwaczkiem i napis nasz > blog,wiec klikasz na blog i juz tak samo kiedys pytałas o zdjecia goko ona > tez ma linka w sygnaturce marioluś)) właśnie przed chwilką sie skapłam o co chodzi))))) ale ze mnie bystra bestia-to szok! )))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !11 27.01.07, 14:32 sloneczko271 napisała: > aniu!!! ))))))))))))))))))))))) > super! że do nas wróciłaś))))))))))))))))))))))))) > i dziękuję za gratulacje > pisz nam szybko co u ciebie słychać ? wyśli nam tez zdjęcia swojego syneczka, > no swoje zdjęcia oczywiście też)) słoneczko zobacz na anie bloga,tam jest zdjec całe multóm) i jej i synka Odpowiedz Link
mariolka55 Re: gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !11 27.01.07, 14:29 anie5 napisała: > Po pierwsze SLONECZKO - tak sie ciesze!!!! bedziesz mama wrzesniowa - tak jak > ja? suuuuuuuuuupppppppppppppppperrrrrrrrrrrrr!!!! ---e tam raczej pazdziernikową jak JA )) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !11 27.01.07, 17:01 mariolka55 napisała: > anie5 napisała: > > > Po pierwsze SLONECZKO - tak sie ciesze!!!! bedziesz mama wrzesniowa - tak > jak > > ja? suuuuuuuuuupppppppppppppppperrrrrrrrrrrrr!!!! > > ---e tam raczej pazdziernikową jak JA )) hi,hi,hi)))))))))))))))) no zobaczymy jak to będzie)) w sumie to nie wiem jak to teraz liczyć te tygodnie ciąży. bo od @ się nie da bo to wszystko było sztucznie poprzesówane. czy może od dnia transferu zarodków? czy może oddnia kiedy zaczełam brać zastrzyki stymulujące do icsi? jak będę 8 lutego na usg to musze się profesora zapytać jak to liczyć? ale wydaje mi się że od dnia rozpoczęcia zastrzyków stymulujących. Odpowiedz Link
anie5 Re: gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !11 27.01.07, 23:39 sloneczko - wszystko sie dowiesz - kiedy masz wizyte? trzymam kciuki - a masz jakies objawy? mdlosci - czy cos w tym stylu...ja nie mailam tak odrazu - zreszta prawie nic nie mialam jejkus jak ten czas zlecial... moj syneczek jest taki kochany i slodki - normalnie szok odwiedzajcie mojego bloga bo dla Was pisze buziaki Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !11 28.01.07, 22:27 anie5 napisała: > sloneczko - wszystko sie dowiesz - kiedy masz wizyte? trzymam kciuki - a masz > jakies objawy? mdlosci - czy cos w tym stylu...ja nie mailam tak odrazu - > zreszta prawie nic nie mialam jejkus jak ten czas zlecial... > moj syneczek jest taki kochany i slodki - normalnie szok > odwiedzajcie mojego bloga bo dla Was pisze buziaki aniu kochanie)) twojego blaga zaraz zaczne czytać i teraz będę go czytać ragularnie)) co do objawków to chyba mam jeden a mianowicie ostatnio wszystko mi śmierdzi! nawet jedzonko które wcześniej uwielbiałam-teraz mi jakoś dziwnie pachnie wszystko to jest strasznie dziwne ale ja sie cieszę że mam jakieś objawki)) no i jeszcze raz mnie boli brzuch jak na @ a raz wogóle mnie nic nie boli na usg jade 8 lutego Odpowiedz Link
danik1 Re: gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !11 29.01.07, 10:14 Sloneczko alez sie denerwowalam wchodzac tu dzisiaj. Po tylu zlych nowinach balam sie, ze moga znowy czekac mnie tu zle nowiny, ale jak tylko zobaczylam nowy watek kasi cos mnie tknelo i wiedzialam juz, ze zafasolkowalas mimo, ze watek zalozony byl wczesniej. Przeczucie?? Sloneczko radosc moja jest tak ogromna, ze az nieprawdopodobna. Slowo gratuuuluje to za malo aby wyrazic jak bardzo sie ciesze Twoim szczesciem. Jakbym sama napisala taka wiadomosc. Teraz nie moge nadrobic zaleglosci bo siedze z Danielkiem w domu, ale jak tylko znajde chwilke czasu to poczytam co napisalas Ty i dziewczynki bo slicznie sie rozpisalyscie. Sloneczko dbaj teraz o siebie i o maluszka a moze dwa maluszki, jeszcze tego nie wiem. Cieszcie sie z mezem tym najwiekszym szczesciem i czerpcie radosc z kazdej chwilki Twojej/Waszej ciazy. To niezapomniane chwile. Szkoda, ze mieszkamy tak daleko od siebie, tak bardzo chcialabym Cie przytulic, tym bardziej, ze nie w gescie pocieszenia a ogromnej radosci. Ach wzruszylam sie i z trudem powstrzymuje lzy. Sloneczko jestes nadzieja dla nas, dziewczyn ktore czekaja na ten cud jakim jest zafasolkowanie. Niech sie spelnia dziewczynkom!!! Buziaczki dla Ciebie i gratulacje dla meza!!!!!!!!!!!!!!! )))) Odpowiedz Link
emania29 Słoneczkujemy razem :) zapraszam 29.01.07, 18:34 hejka jak tam nasza świeżutka ciężarówka?? jak słoneczko się czujesz? jak tam dolegliwości ciążowe są? Strasznie dużo bierzesz tej luteiny! ja biore 2 tabletki a ty aż 8! to chyba co chwile musisz aplikować!? a u mnie faza nakręcania stopniowo ustępuje... coś tam mnie jeszcze boli ale już mi się wydaje że nic z tego. Test chyba zrobie w piątek lub w sobote. Termin @ mam na niedziele ale nie wiem czy odstawiać luteine i dlatego chyba zatestuje wcześniej... Odpowiedz Link
olka9917 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 29.01.07, 21:06 Hej dziewczyny,ja wlasnie wyszlam z wanny)))))))Ale sie zrelaksowalam.Sloneczko,ja tez mialam wyostrzony wechwszystko mi smierdzialo hi hi i do tej pory mi to zostalo.Pa Odpowiedz Link
emania29 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 29.01.07, 21:19 No tak z tym smrodkiem to i ja pamiętam też mi wszystko śmierdziało począwszy od płynu do naczyń a skończywszy na miśku Słoneczko a co ty tak dziś zamilkłas?? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 30.01.07, 00:50 emania29 napisała: > Słoneczko a co ty tak dziś zamilkłas?? kochanie)) zamilkłam bo miałam dzisiaj gości i nie mogłam posiedzieć na necie. na jutro też mi się zapowiedziała moja przyjaciółka więc pewnie też zajże do was dopiero pózno wieczorem teraz mam fajnie bo mnie wszyscy po kolei odwiedzają a ja sobie siedze w ciepłym mieszkanku hi,hi,hi)) ale mam wakacje-co? )) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 30.01.07, 00:47 olka9917 napisała: > Hej dziewczyny,ja wlasnie wyszlam z wanny)))))))Ale sie > zrelaksowalam.Sloneczko,ja tez mialam wyostrzony wechwszystko mi smierdzialo > hi hi i do tej pory mi to zostalo.Pa hi,hi,hi)) to tak ja mam teraz z tymi zapachami (ale też nie codziennie). a tej gorącej kąpieli to ci zazdroszcze. mi jest nie wolno sie kąpać w gąrącej wodzie podobno po ivf jest to zakazane. mam brac tylko szybki i ciepły a nawet bardziej letni niż ciepły prysznic. a ja zawsze tak uwielbiałam wylegiwac się godzinami w gorącej kąpieli no ale cóż. siła wyższa i nic na to nie poradze. będę musiała narazie zapomnieć o tych gorących kąpielach. ale dam rade dla mojego bejbiątka-wszystko! a napiszcie mi dziewczyny kiedy się u was pokazały jakieś objawy? najbardziej mi chodzi o mdłości? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 30.01.07, 00:40 hej emaniu! )))) wasza świeża ciężaróweczka czuje sie dziś świetnie! ))))))))))) wczoraj i przedwczoraj brzuch mnie bolał tak jak na @. a dzisiaj juz jest ok emaniu co do luteiny to 8 brałam od dnia punkcij jajek do dnia pozytywnej betu (brałam 4 naraz rano i 4 wieczorem) więc w sumie to nie jest to takie uciążliwe teraz biore 6 tabletek luteiny dziennie (2 rano, 2 popołudniu i 2 wieczorem) no i w dalszym ciągu biore duphaston (2 tabletki dziennie. jedną rano i jedna wieczorem). no i ta dawke luteiny i duphastonu, profesor powiedział że będe musiała brać do 12 tygodnia ciąży ale to mi absolutnie nie przeszkadza zrobie wszystko żeby tylko mojemu dzidzialkowi lub dzidzialkom było dobrze a ty emaniu jeszcze się nie poddawaj! przeciez miałaś wszystkie piękne objawki)) (*) ja w każdym bądz razie pomodle się za ciebie i wierze że ci się uda(*) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !11 30.01.07, 00:31 daniczku mój kochany)) bardzo ci dziękuję za tak śliczne słowa i za gratulacje)) powiem ci że ja mimo że mineło juz pare dni po pozytywnej becie to nadal to jakoś do mnie nie dociera! chciałabym juz być po pierwszym usg żeby zobaczyć to moje cudo albo cuda na własne oczy żeby w końcu uwierzyć! z jednej strony chciałabym juz być po usg a z drugiej strony się boje tego usg jak cholera! boję sie czy aby wszystko jest ok ale mam nadzieję że tak-że wszystko jest wporządku i juz w krótce bo 8 lutego jedziemy z miśkiem na to usg więc już niedługo będe wiedziec co i jak i czy zadomowił sie u mnie w brzuszku jeden bobasek czy dwa)) pozdrawiam cię daniczku bardzo! bardzo! gorąco i przesyłam 100000000 buziaczków dla ciebie i danielka)) ja cały czas wierze mocno że i tobie się uda (*) )) jestem z toba skarbie i ściskam cie mocno prosze cię zaglądaj tu częściej plissssssssssssssssss Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: DZIEWCZYNY UDAŁO SIĘ!!! JESTEM W CIĄŻY:-))))) 26.01.07, 22:07 emania29 napisała: > super super!!!! super!!!!!! )))))))))) też tak jakoś czułam że się udało!!!! > > ciesze się bardzo i gratulacje!!! słoneczkowy szcześliwy wątek który daje > nadzieje!!!!! dziękuję skarbie za gratulacje))))))))))) teraz czekamy na twoje dobre wiadomości Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: DZIEWCZYNY UDAŁO SIĘ!!! JESTEM W CIĄŻY:-))))) 26.01.07, 22:09 przesyłam dla wszystkich starających się dziewczynek świeżutkie zarazki(*)(**) (*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*) (**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*) (**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*) (**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*) (**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*) (**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*) (**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*) (**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*) (**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*) (**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*) (**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*) (**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*) (**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*) (**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*) (**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*) (**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*) (**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: DZIEWCZYNY UDAŁO SIĘ!!! JESTEM W CIĄŻY:-))))) 26.01.07, 22:05 bea1978 napisała: > a z tymi mrozaczkami, to aż uwierzyć nie mogę, poprostu nie mogło być lepiej, > bo ta mysl, że są nie dawałaby Ci spokoju, a tak możesz cieszyć się w > pełni )))) > > a może jeszcze (**) będą, bo to oczywiście bardzo często się zdarza przy ivf beatko teraz to też się z tego cieszę bo faktycznie nie mam wyżutów sumienia że tam gdzieś moje dzieci są zamrożone ale przy transferze jak sie dowiedziałam że są tylko 2 to byłam załamana bo niestety nie zawsze się udaje za pierwszym razem a wtedy mrożaczki są bardzo wskazane no oby się spełniły słowa mariolki jak mnie pocieszała że ,,po co mi mrożaczki, jak się teraz dwa zagnieżdzą? " ))))))))))))))))) jak za 2 tygodnie by się okazało że są (**) to już wogóle chyba bym zwariowała ze szczęścia)))))))))))))) ale nawet jak sie okaże że jest (*) to też będę w 7 niebie!!! )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: DZIEWCZYNY UDAŁO SIĘ!!! JESTEM W CIĄŻY:-))))) 26.01.07, 21:56 mariolka55 napisała: > a masz Olka jakos specjalnie na siebie uwazac? lezec czy cos w tym stylu??? to znaczy chyba tak jak przy naturalnym poczęciu. mam nic nie dzwigać, dużo wypoczywać i ogólnie bardzo uważać na siebie no i te tablety cały czas brać. to znaczy 2 tablety mi kazał odstawić a w dalszym ciągu brać luteine dopochwowo 6 tabletek dziennie (do tej pory brałam 8 tabletek dziennie), no duphaston 2 tabletki dziennie tak jak brałam Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: DZIEWCZYNY UDAŁO SIĘ!!! JESTEM W CIĄŻY:-))))) 26.01.07, 21:53 dziękuję wam wszystkie dziewczyny! )) BOŻE jaka jestem szczęśliwa! :'-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) wasze modlitwy i kciuki pomogły))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
mariolka55 cudowne wiesci:)) 26.01.07, 18:55 ja tu co chwila zagladałam z biciem serca,bałam sie jakbym to sama miała te wyniki odbierac czyli co? tak delikatnie mozna ci gratulowac coDD Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: cudowne wiesci:)) 26.01.07, 22:14 mariolka55 napisała: > ja tu co chwila zagladałam z biciem serca,bałam sie jakbym to sama miała te > wyniki odbierac > > czyli co? tak delikatnie mozna ci gratulowac coDD tak marioluś)) tak delikatnie już można)) dziękuję ci skarbie za trzymanie kciuków już się niemogę doczekać usg za 2 tygodnie)) wtedy będę spokojniejsza Odpowiedz Link
olka9917 Re: cudowne wiesci:)) 26.01.07, 23:05 Sloneczko jak sie ciesze,i oczywiscie gratulije,jak wchodzilam na forum to az gesia skorke mialam i zolodek scisniety.Ale sie ciesze ze sie udalo))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))Serdeczne gratulacje,wiedzialm ze tym razem musi sie udac.I akurat dzis net nam niedzialam,no myslalam ze zwaruje.Jeszcze raz gratulacje.Poprostu super,ciesze sie razem z Toba i przezywam jak wlasne 2 kreseczki az mi sie rece trzesaAle ja tu was wszystkie jak przyjaciolki traktuje i wszystko z Wami przezywam.Tez sie ciesze ze tu jestescie.No to teraz kolej na inne dziewczyny,no i nowe fluidki sa)powodzenia.Sloneczko a Ty uwazaj na Was.Jeszcze superasnie by bylo gdyby to byly blizniaki,mojemu Miskowi sie tak marzyly blizniaki,hi hi a teraz jak patrzy ile pracy przy jednym dzieciaczku to tylko sie usmiecha jak mu przypominam o tym blizniakch)))Trzymajcie sie cieplutko.Pozdrawiam i dobranoc)))))))))))))))))))Naprawde superasny prezenty na urodzinki.Wszyskoiego najlepszego Sloneczko))Duzo zdrowka,spokojnej ciazy,szybkiego porodu i zdrowych Bobasow)))))))Pa pa Odpowiedz Link
olka9917 Re: cudowne wiesci:)) 26.01.07, 23:13 Wiesz co Sloneczko ja to chyba z wrazenia dzis niezasne Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: cudowne wiesci:)) 26.01.07, 23:36 dziękuję ci oleńko)))))))))))) jesteś kochana)))))))))))))) ja was też uważam za moje przyjaciółki i to naprawde bardzo dobre przyjaciółki bo możemy rozmawiać ze sobą naprawde o wszystkim i faktycznie tak rozmawiamy ja mimo tego że jestem zmęczona tym dzisiejszym dniem-bo bardzo dużo wrażeń było)))))))))) to chyba tez nie zasne jestem bardzo szczęśliwa))))))))) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 27.01.07, 10:29 Sloneczko wiedziałam Tak sie ciesze skarbie ze sie udalo, tak jak napisałam na samym poczatku Dbaj teraz o siebie i ten najwspanialszy skarb pod Twoim serduszkiem Gratuluje jeszcze raz z całego serduszka ))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 27.01.07, 10:54 kattrin1 napisała: > Sloneczko wiedziałam > Tak sie ciesze skarbie ze sie udalo, tak jak napisałam na samym poczatku > Dbaj teraz o siebie i ten najwspanialszy skarb pod Twoim serduszkiem > Gratuluje jeszcze raz z całego serduszka ))))))))))))))))))))) katrin kochanie)) bardzo ci dziękuję za gratulacje, za wspieranie mnie, za modlitwe i za kciuki, jesteś wspaniałą kobietą ja cały czas trzymam kciuki kattrin za ciebie)))) wiem że i tobie też się uda-mrożaczki już czekają z niecierpliwością na swoją mamusie zobaczysz kattrin i tobie się uda-jestem tego pewna na 1000000000000000000000000000% więc szybko jedz po swoje mrożaczki to będziemy rodzić razem)) i świętować powiem ci że ja jeszcze w to zabardzo nie wierzę musze je zobaczyć na usg to może uwierze Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 30.01.07, 22:33 hej! skarby moje! co u was??? ja mam codziennie gości)) fajowo! coprawda troche mnie brzuszek pobolewa tak jak na @ ale chyba to niedługo minie- co? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 30.01.07, 22:35 jutro rano zrobie sobie test ciążowy sikany chciałabym chociaż raz zobaczyć te słynne II krechy na teście ciążowym)) mam nadzieję że wyjdą te 2 krechy w sumie to jutro będę w 15 dniu po transferze zarodków Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 30.01.07, 22:37 beatko)) jak tam kochanie twój dexiu??? uspokoił się troche? jak działaja na niego te tablety uspokajające? sąsiad mam nadzieję dał ci spokój? Odpowiedz Link
bea1978 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 31.01.07, 22:35 sloneczko271 napisała: > beatko)) jak tam kochanie twój dexiu??? uspokoił się troche? jak działaja na > > niego te tablety uspokajające? > sąsiad mam nadzieję dał ci spokój? hej Kobitki! niestety nie Słoneczko... i nawet nasłał na nas cały trzyosobowy patrol policyjny... przyjechały trzy pały do jednego dexia - 2 kg żywej wagi ) strasznie jestesmy zdenerwowani i nie wiemy co robić, ponadto jesteśmy prawie pewni, ze skierują sprawę do sądu z powództwa cywilnego o zakłócanie spokoju... jedyne co nam mogą zrobić to zasądzić karę grzywny i będziemy bulić ahhhhhhhhhhhh Ale co tam... Słoneczko! Gratuluję 2 kresek!!! W końcu się doczekałas tego widoku )) Emaniu! Kciuki trzymam, mogłoby jak mówisz w końcu się udać Idę spać, miałam ciężki miesiąc, dobrze, że się skończył nareszcie... Pozdrawiam wszystkie! Pa! Odpowiedz Link
danik1 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 01.02.07, 10:15 Bea bardzo mi przykro, ze masz takiego sasiada, ale z drugiej strony sobie mysle, ze on cos wspominal, ze jego zona jest po operacji, tak?? I zle sie czuje, wiec moze trzeba i ich zrozumiec jezeli Dexter rzeczywiscie tak bardzo ujada jak Was nie ma. Nie podoba mi sie tylko sposob w jaki przyszedl do Was zalatwic te sprawe. Mysle, ze gdyby ze spokojem do tego podszedl a nie w nerwach to i Wy inaczej byscie na niego spojrzeli a nie teraz takie nerwy i Wy i oni maja. Sama mieszkam w bloku i roznych mam sasiadow, Na nas tez kiedys doniesli, ze pralismy po 22.00, ale tylko do dozorcy, ktory nam delikatnie zwrocil uwage. Wiem, ze to byla nasza wina dlatego sie nie ciskam, ale i tak nie podoba mi sie sposob w jaki to zalatwili. Mamy tez sasiadke na gorze i ona ostatnio codziennie pierze po 22.00 jednak poniewaz nie jest to zbyt uciazliwe nigdzie tego nie zglaszamy. Zreszta najpierw staralabym sie z nia porozmawiac ale nie krzykiem. No to sie nagadalam. Pozdrawiam Beatko i mam nadzieje, ze dobrze mnie zrozumiesz. Trzeba czasami obiektywnie spojrzec na sprawe a wiem, ze to nie jest proste jak jestesmy jedna ze stron. Wiem to z wlasnego doswiadczenia. Odpowiedz Link
danik1 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 01.02.07, 10:31 Sloneczko no to sie ciesze, ze zobaczylas te swoje dwie grube krechy. Musze Ci powiedziec, ze stalo sie to czego sie obawialam, zaczelam sie nakrecac po odwiedzinach tu na forum. Juz nie tak bardzo jak kiedys, ale jednak. Jak wiesz ja jestem po cyklu na antykach ale dziewczyny ze staran troszke mnie nastraszyly i jednak nie bylo typowych przytulanek. Nie wiem jak u mnie sytuacja wyglada bo nie wiem czy po antykach cos sie nie przesunelo. Sluzu prawie wcale nie mam, jest tylko troche bardzo gestego sluzu, prawie przezroczystego a jednak o konsystencji kremu. Tempka dzisiaj wskazala mi 37 st., ale to po 9.00 rano i po wstaniu z lozka do toalety. Moze jeszcze jutro sprawdze z ciekawosci. Wydaje mi sie, ze juz jestem po owulce, ale tak jak mowie nie jestem pewna czy nic sie nie poprzestawialo. Dzisiaj dopiero 16dc, ale pobolewal mnie brzuch jak na owulke juz wczesniej, no i waga wzrosla a teraz juz spadla, lekkie czerwone plamienia i lekkie mdlosci typowe zaraz po owulacji. Nie wiem, teraz musze czekac. Na slowa Emani, ze chcialaby byc Twoja para pomyslalam: "a co tam, moze nas byc trzy". ))))))))) Nie chce sie nakrecac ale to jest nieuniknione wchodzac tutaj. Jezeli zaczne przekraczac granice rozsadku to znowu bede musiala zniknac. Wczoraj bylam taka jakas zamyslona, ale nie smutna. Taka raczej melancholia mnie naszla. Jeszcze nie jest zle. Buziaczki Sloneczko i pilnuj swojej fasolki/fasolek. Odpowiedz Link
danik1 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 01.02.07, 11:32 Ponadrabialam zaleglosci u Was i mam pare slow do Bea. Ja nie chcialam Cie pytac o ivf bo od samego poczatku jak napisalas o adopcji to wyczulam u Ciebie zdecydowanie i radosc. Musze Ci rowniez napisac, ze Cie podziwiam. Kiedys sama chcialam adoptowac dzidziusia zanim jeszcze dorobilam sie swojego. Teraz z perspektywy czasu widze jaka to odpowiedzialnosc i jak silnym psychicznie musi byc ktos kto decyduje sie pokochac tak jak napisalas "cudze" dziecko. Nie chodzi tutaj o to, ze to dziecko jest czyjes, ale o to, ze te dzieciaczki mimo, ze nawet takie malutkie maja juz za soba ciezkie przezycia odzucenia co bedzie rzutowalo na cala ich przyszlosc bo juz najmniejsze zaledwie kilku godzinne dziecko potrafi wyczuc czy jest chciane czy nie. Ja wierze, ze Tobie i Twojemu mezowi uda sie zapelnic te pustke w sercu malego czlowieczka, ktorego adoptujecie i uda Wam sie, aby ono zapomnialo, ze kiedys bylo niechciane. Sloneczko ma racje, ja tez wyczuwam, ze jestes bardzo ciepla osobka a jednoczesnie bardzo silna i takiej mamy bedzie potrzebowal Twoj synek/coreczka. Czekam z niecierpliwoscia na to, kiedy rozpocznie sie u Was proces adopcyjny i kiedy bedziesz mogla juz z wlasnego doswiadczenia opisywac nam "objawki ciazowe". Ostatnio rozmawialam ze swoim nauczycielem tu w Danii, ktory wraz z ona tez bedzie adoptowal dzidzie, ale nie z Danii bo w Danii jest bardzo malo dzieci do adopcji i jest bardzo trudno. Oni beda adoptowac dziecko z Chin i to wyglada tak, ze wybrali sobie kraj i teraz czekaja na adopcje. Pewnie tez mieli kontrole warunkow i testy psychologiczne, ale to co mnie najbardziej ujelo to to, ze oni nie moga wybrac ani plci, ani wieku, tylko tyle, ze bedzie to dziecko do 5 lat. Kiedy dostana wiadomsc z biura adopcyjnego to jada do Chin razem z innymi chetnymi rodzinami do adopcji i tam dostana swojego dzieciaczka. Tak wiec nie wiedza czy to bedzie chlopiec czy dziewczynka i jak duze bedzie to dziecko. Troszke to dziwne, ale jak musza byc zdeterminowani, ze obojetne jest im to jakie dziecko, wazne zeby tylko bylo dziecko, ktore moga pokochac, a nie, czy ma blond loczki i niebieskie oczka itp. Dlatego bardzo mi sie spodobalo jak napisalas, ze Wam tez jest obojetne jaka plec, wazne zeby bylo dziecko ktore mozecie pokochac. Tutaj kiedys opisywali skandal jak Polska rodzina ze Szwecji oddala dziecko z powrotem do domu dziecka bo sie chyba nie sprawdzilo. Dramat dla tego chlopca, ale duzo slyszy sie o takich historiach dlatego wazne jest, zeby chciec kochac a nie posiadac tylko. Cos mnie dzisiaj wzielo na pisanie, ale wzruszona jestem ostatnimi wydarzeniami Sloneczka i teraz jak przeczytalam te cieple slowa Beatki o adopcji. Niech nam sie spelnia wszystkim. Buziaki dla Was. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 01.02.07, 14:29 daniczku skarbie bardzo mądre słowa powiedziałaś Odpowiedz Link
danik1 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 02.02.07, 10:05 Bea to wychodzi na to, ze to jacys bardzo zawistni ludzie. Nie znam sytuacji i nie wiem czy juz wczesniej mieliscie z nimi jakies zatargii, ale jezeli tylko ten jeden incydent spowodowal te lawine grozb ze strony Waszych sasiadow to jestem wstrzasnieta. Jak mozna komus powiedziec, ze sie go zalatwi tylko dlatego, ze pies szczeka??? W glowie mi sie nie miesci. Z tym placzacym dzieckiem to masz racje. Gdybym spotkala te sasiadke to bym z nia tak porozmawiala, co oni zamierzaja zrobic z placzacym dzieckiem, zeby nie przeszkadzac sasiadom?? Czy tez masz nasylac na nich policje za kazdym razem gdy placz ich dziecka Cie obudzi??? Ale jezeli to jest prawda, ze ta sasiadka sie na Was zawziela to chyba Twoja rozmowa na nic sie zda. Mozna jednak sprobowac. Trzymam kciuki za powodzenie planu w sprawie Dexterka i wysylam mnostwo pozytywnej energii!!! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 01.02.07, 14:23 daniczku skarbie ty moje)) ja wiem że ty nie chcesz się nakręcać więc staram się ciebie nie naciskać i się nie wypytywać co troche o twoje objawki i starania bo nie chce żebyś znowu od nas odeszła na jakiś czas. chce żebyś cały czas była z nami a my cię kochanie będziemy wspierać z całych sił! tak naprawde to cały czas trzymam za ciebie, emanie, katrin,beatke i siube MOCNO KCIUKI marze o tym żebyście i wy teraz do mnie dołączyły i wiem że tak w końcu będzie tylko trzeba jeszcze chwileczke poczekać tylko chwileczke Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 01.02.07, 10:26 bea1978 napisała: > > > > hej Kobitki! > > niestety nie Słoneczko... > > i nawet nasłał na nas cały trzyosobowy patrol policyjny... > > przyjechały trzy pały do jednego dexia - 2 kg żywej wagi ) > > strasznie jestesmy zdenerwowani i nie wiemy co robić, ponadto jesteśmy prawie > pewni, ze skierują sprawę do sądu z powództwa cywilnego o zakłócanie spokoju... > > jedyne co nam mogą zrobić to zasądzić karę grzywny i będziemy bulić > ahhhhhhhhhhhh > > jeju ale truten!!!!! czyli jednak wam zrobił smród........ to teraz atmosfera sasiedzka nie bedzie miła moze i dobrze ze nie chciałas isc do niego porozmawiac i przeprosic,bo jak on nasłał na was policje to widac ze "ciezki przypadek" z niego > > > > Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 01.02.07, 14:08 beatko! no nie mów???!!! ten głupi sąsiad nasłał na was pały!!!!! no nie! to już jest szczyt głupoty! i co on myśli że przez to że wniesie sprawe do sądu to dexiu przestanie szczekać? przecież to pies jest do cholery! a każdy pies szczeka. to tak jak by człowiekowi zabronić mówić albo śpiewać. życze ci skarbie dużo cierpliwości i wytrwałości. mam nadzieję że ta sprawa jednak się dobrze skończy. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 30.01.07, 22:39 emaniu jak się czujesz? jak twoje ojawki? mam nadzieje że dołączysz jeszcze w tym cyklu do mnie przeciez musze mieć jakąś pare zdecydowałaś już kiedy robisz teściora? Odpowiedz Link
danik1 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 31.01.07, 12:00 Sloneczko i jak tam tescik?? Robilas?? A wiesz, ze ja do tej pory mam swoje dwa pozytywne testy jak bylam w ciazy z Danielkiem. Co do mdlosci to ja dostalam w 7 tc. Tylko, ze to nie byly mdlosci tylko zyganko. Mam nadziej, ze Ciebie ta "przyjemnosc" ominie. Bede zagladala w miare mozliwosci, ale z tego powodu, ze staram sie wyluzowac i nawet dobrze mi to idzie to nie zagladam tu zbyt czesto. Jednak zawsze o Was mysle i trzymam kciuki. Sloneczko nie zamartwiaj sie tylko. Na pewno 8 lutego zobaczysz swoja kruszynke lub kruszynki i wtedy nam wszystko opiszesz. Czekam na wiadomosci od Ciebie. Buziaczki. Odpowiedz Link
mariolka55 *************************słoneczk o**************** 31.01.07, 15:12 mdłosci i inne objawy równo w 7 tygodniu w drugiej ciazy,w pierwsze wczesniej ale juz nie pamietam dokładnie. jesli cie ten brzuch cały czas boli to zadzwon do lekarza,ja na takie bóle brzuszka (w pierwszej ciazy) brałam magnez i nospe,w drugiej mnie nie bolał (trochu tylko przed terminem miesiaczki) bo juz sobie profilaktycznie brałam magnez przed ciaza. Odpowiedz Link
emania29 Re: *************************słoneczk o********** 31.01.07, 18:23 hej teściora już kupiłam ale najwcześniej zatestuje w piątek. Jeśli wyjdą II to pewnie pomyśle że to przez pregnyl bo podobno się utrzymuje ok 14-16 dni a jeśli wyjdzie jedna to pomyśle ze test za wcześnie .. jak to można sobie wszystko wytłumaczyć i wykombinowć jeśli chodzi o objawy to boli mnie brzuszek i jajniki , przez 7 dni miałam zgage nieustającą temperaturki mam wysokie i cycuchy pobolewają, jedyna rzecz która mnie martwi to brak śluziku, wręcz suchość pamiętam że w każdej ciąży miałam go dużo zresztą czytałam o tym typowym objawie ciąży. Niepamiętam tylko kiedy on się pojawia czy przed planowaną @ czy po??? pamiętacie może jak to u was było????? No cóż nakręcam się bo bardzo bym chciała zostać parą dla sloneczka no i kurka w końcu mogłoby się udać!!!!!! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: *************************słoneczk o********** 31.01.07, 19:47 mariolka55 napisała: > mdłosci i inne objawy równo w 7 tygodniu w drugiej ciazy,w pierwsze wczesniej > ale juz nie pamietam dokładnie. > > jesli cie ten brzuch cały czas boli to zadzwon do lekarza,ja na takie bóle > brzuszka (w pierwszej ciazy) brałam magnez i nospe,w drugiej mnie nie bolał > (trochu tylko przed terminem miesiaczki) bo juz sobie profilaktycznie brałam > magnez przed ciaza. a jaki skarbie najlepiej ten magnes kupić??? odpisz proszę Odpowiedz Link
emania29 Re: *************************słoneczk o********* 31.01.07, 21:32 hej słoneczko Jak cię boli brzuszek to lepiej zadzwoń i dowiedz się od lekarza co brać. Napewno powinnaś brać nospe a jeśli chodzi o magnes to lepiej się spytaj bo co za dużo to też nie zdrowo... z tego co pamiętam to chodzi o "magne B6" czy jakoś tak Odpowiedz Link
mariolka55 Re: *************************słoneczk o******** 01.02.07, 10:22 emania29 napisała: > hej słoneczko > Jak cię boli brzuszek to lepiej zadzwoń i dowiedz się od lekarza co brać. > Napewno powinnaś brać nospe a jeśli chodzi o magnes to lepiej się spytaj bo co > za dużo to też nie zdrowo... z tego co pamiętam to chodzi o "magne B6" czy > jakoś tak > magne B6 w poczatkach ciazy (a po połowie brałam znowu asmag-forte)ja brałam 3x po jednej i nospe doraznie, ale tak jak pisze emania lepiej poradz sie lekarza i jesli cie brzuch boli to zrób to szybko zeby cos zaczac zazywac p.s.a jesli chodzi oco za duzo to niezdrowo to moja doktorka powiedziała ze w ciazy jest dwukrotne zapotrzebowanie na magnez i raczej go ciezko przedawkowac Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: *************************słoneczk o******* 01.02.07, 14:42 mariolka55 napisała: > magne B6 w poczatkach ciazy (a po połowie brałam znowu asmag-forte)ja brałam 3x > > po jednej i nospe doraznie, ale tak jak pisze emania lepiej poradz sie lekarza > i jesli cie brzuch boli to zrób to szybko zeby cos zaczac zazywac > > p.s.a jesli chodzi oco za duzo to niezdrowo to moja doktorka powiedziała ze w > ciazy jest dwukrotne zapotrzebowanie na magnez i raczej go ciezko > przedawkowac dziękuję marioluś zaraz dzwonie do profesora a jeśli się do niego nie dodzwonie bo to różnie może być to kupie chyba na własną rękę magnez B6 i nospe bo boję się żeby mojej dzidzi się nic nie stało. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: *************************słoneczk o******** 01.02.07, 14:38 emania29 napisała: > hej słoneczko > Jak cię boli brzuszek to lepiej zadzwoń i dowiedz się od lekarza co brać. > Napewno powinnaś brać nospe a jeśli chodzi o magnes to lepiej się spytaj bo co > za dużo to też nie zdrowo... z tego co pamiętam to chodzi o "magne B6" czy > jakoś tak dziękuję emaniu chyba zaraz zadzwonie do niego bo znowu mnie ten mój brzusio boli a jednak boję się coś brać na własną rękę. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 31.01.07, 19:41 witam was dziewczynki)) dziś rano teścik robiłam i wyszły piękne II grube krechy))))))))))))))))))))) cóż za piękny widok!!! ))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
eryka5 Re:Od piątku jestem mama:))) 01.02.07, 14:03 Witajcie dziewczyny!!! Słoneczko doczytałam ze sie udało.Serdecznie gratuluje i bardzo sie ciesze))) Zycze cudownych,bezproblemowych 9 miesiecy!!! A moja córeczka juz na swiecie.Urodziła sie o cały miesiac za wczesnie ale najwazniejsze ze jest zdrowa i dostała 10 punktów przy urodzeniu.Co do szczegółów porodu to zdam relacje kiedy indziej bo jestem w domu tylko na chwile a tak poki co mieszkamy z Mała u moich rodziców bo dochodzenie do siebie zajmuje mi troche czasu.Umieram ze zmeczenia,jednak z dnia na dzien jest coraz lepiej.Dla chetnych moge przesłac zdjecia na maila tylko musicie mi poprzypominac swoje adresy. Pozdrawiam serdecznie)) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re:eryczko! moje gratulacje:-))))))))))))))))))))) 01.02.07, 14:45 eryka5 napisała: > > Witajcie dziewczyny!!! > Słoneczko doczytałam ze sie udało.Serdecznie gratuluje i bardzo sie ciesze))) > Zycze cudownych,bezproblemowych 9 miesiecy!!! > > A moja córeczka juz na swiecie.Urodziła sie o cały miesiac za wczesnie ale > najwazniejsze ze jest zdrowa i dostała 10 punktów przy urodzeniu.Co do > szczegółów porodu to zdam relacje kiedy indziej bo jestem w domu tylko na > chwile a tak poki co mieszkamy z Mała u moich rodziców bo dochodzenie do siebie > > zajmuje mi troche czasu.Umieram ze zmeczenia,jednak z dnia na dzien jest coraz > lepiej.Dla chetnych moge przesłac zdjecia na maila tylko musicie mi > poprzypominac swoje adresy. > Pozdrawiam serdecznie)) GRATULUJE CI KOCHANIE BARDZO! BARDZO! MOCNO)))))))))))))))))))) oczywiście że chcemy zobaczyć twoją córeczke mój mejl to : sloneczko271@gazeta.pl Odpowiedz Link
danik1 Re:eryczko! moje gratulacje:-)))))))))))))))))))) 01.02.07, 16:32 Eryka gratuuuuuuuuluje!!!! I poprosze o zdjecia na gazetowy. I napisz wiecej w miare mozliwosci. Czekam na wiadomosci. Pozdrowionka dla mlodej mamy i jej coreczki. No dobrze, dla mlodego taty tez. Odpowiedz Link
bea1978 Re:Od piątku jestem mama:))) 01.02.07, 22:39 Eryko!!! Szczere gratulacje, wracaj szybko do sił i ciesz się w pełni z Waszego szczęścia, córci o której tak bardzo marzyłaś dużo zdrówka Wam życzę Odpowiedz Link
sloneczko271 Re:Od piątku jestem mama:))) 02.02.07, 11:31 ja dzisiaj mam bardzo dobry humor! )))) właściwie to nie wiem dlaczego ale jakoś tak się super czuje może dlatego że tak ładnie słoneczko świeci? )) wczoraj mój misiek niestety się nie dodzwonił do profesora i wziełam nospe na własną rękę ale wiecie co? nie pomogła. nadal mnie ten brzuch napierniczł więc poprostu poszłam wcześniej spać ale całe szczęście dzisiaj już się obudziłam bez tego bulu. zresztą nie wiem dlaczego ale ten mój brzuszek boli mnie przeważnie wieczorami-nie wiem dlaczego? może się wczoraj troche przeforsowałam? ale w sumie to nic takiego nie robiłam no ale nic. najważniejsze że już jest dobrze wiecie że u mnie jeszcze stoi choinka? ))))))))))))))))00 za cholere nie chce mi się jej rozbierać)))))))))))))))))))))))) ale mam to w dupie! jak mi się zachce to ją rozbiore nic na siłe)) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: :-))) 02.02.07, 17:14 no, dzisiaj udało sie mojemu miśkowi dodzwonić do profesora powiedział w sumie to samo co wy jak brzuch boli to mam wziąść ,,nospe" jeśli bardzo boli to mogę wziąść nawet 2 dziennie. no a jak będzie bolał cały czas to mamy do niego przyjechać. ale mnie już dzisiaj całe szczęście nie boli)) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: :-))) 02.02.07, 17:15 emaniu pisz nam tu wszystko co i jak??? miałaś dzisiaj zrobić teściora Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: :-))) 02.02.07, 17:21 daniczku skarbie a co u ciebie? w którym dniu cyklu teraz jesteś? czy nie liczysz? przejżałam sobie dzisiaj kolejny raz zdjęcia danielka)) super! dzieciak)) i kawał chłopa już jest z niego! )) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: :-))) 02.02.07, 19:13 sloneczko271 napisała: > emaniu pisz nam tu wszystko co i jak??? miałaś dzisiaj zrobić teściora no emania pisz!!!!!!!!! Odpowiedz Link
emania29 Re: :-))) 02.02.07, 23:40 hej jestem dopiero teraz bo byłam u mojej maniuśki Jeśli chodzi o teściora to niestety na 99% doopa a 1% zostawiam niepewności!!! No cóż fajnie by było być parą dla słoneczka ale teraz to trzeba zebrać siły i trzymać kciuki za Daniczka!!!! ja to nawet się ciesze że znów będzie seksik i czerwone winko... wogle lubie to napięcie produkcyjne jutro do was popisze bo dziś jestem już strasznie zmęczona dobranocka, papulki Odpowiedz Link
mariolka55 Re: :-))) 03.02.07, 08:47 haha tez lubie to napiecie i emocje przy staraniach i dlatego tak sobie mysle ze jeszcze moze kiedys jedno jeszcze jedna córa Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: :-))) 03.02.07, 11:48 mariolka55 napisała: > haha > tez lubie to napiecie i emocje przy staraniach i dlatego tak sobie mysle ze > jeszcze moze kiedys jedno jeszcze jedna córa no to już marioluś! )))))) trzeba zakasać rękawki i do roboty a co!? jeszcze jedna córa by ci się przydała)) bo siostre mieć jest fajnie)) zawsze jak są dwie siostry to pózniej w wieku dorosłym to one się najlepszymi przyjaciółkami ja mam właśnie starszą siostre i młodszego brata (ja jestem w środeczku) to w dzieciństwie bardziej sie dogadywałam z bratem a z siostrą biłyśmy i kłuciłyśmy się o wszystko)) mówie wam nieraz były takie wojny w domu że szok! nieraz gdyby nas mama nie rozdzieliła to byśmy się chyba pozabijały)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) a teraz owszem brata kocham nad życie ale nie ma jak to siostra z którą mogę pogadać o wszystkim Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: :-))) 03.02.07, 11:50 mariolka55 napisała: > haha > tez lubie to napiecie i emocje przy staraniach i dlatego tak sobie mysle ze > jeszcze moze kiedys jedno jeszcze jedna córa marioluś)) najlepiej jest jeśli między siostrami jest różnica roku lub dwóch lat)) coprawda między mną a moją siostrą jest różnica 4 lat ale dla dzieci to jest dosyć duża różnica wieku, dopiero w wieku dorosłym się to wszystko wyróenuje i wtedy jest świetnie)) Odpowiedz Link
olka9917 Re: :-))) 03.02.07, 15:43 Hej dziewczyny.Bylismy w czwartek na gimnastyce,i Arbi mial super humor smial sie i wogole,no to ta Baba wziela go na rece,biedaczek tak sie jej wystraszyl ze plakal i plakal i co go uspokoilam to ona go zachodzila i mu sie pokazywala,a on znowu w placzBoze mowie wam dziewczyny w zyciu on tak nieplakal nawet jak mial kolki.No tak sie tej baby wystraszyl.Nic niedala rady zobaczyc,bo on piszczal,i niedal jej do siebie dojsc.A jak jej niewidzial to bylo ok,nieplakal.Kurde a 2 razy w tygodniu mamy ta gimnastyke,zobaczymy jak bedzie jej sie tak dalej bal to poszukamy mu innej,bo niechchem go strsowac.Teraz spi,bylismy na spacerku.Przesle wam fotki.Pozdrawiam.Wiecej bym popisala,ale bajzel mam w domu,a ja nieumiem spokojnie siedziec jak cos do zrobienia mam.Dzieki za fotki Mariolka.Sloneczko no na Twoje fotki to juz czekam z niecierpliwoscia Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: :-))) 03.02.07, 20:42 oleńko a na jaką gimnastykę ty kochanie jezdzisz z arbim??? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: :-))) 03.02.07, 11:42 emaniu skarbie szkoda że się teraz nie udało ale jak będziesz miesiąc czy nawet 2 za mną i tak to będziemy parą a tak naprawde to mam nadzieję że daniczek do mnie dołączy teraz)) a jak nie teraz to za miesiąć będziemy z emanią i daniczkiem w trójkącie hi,hi,hi)) a co!? trójkąciki dla urozmaicenia też mogą być)))))))))))))))))))))))))) a tak naprawde to marzy mi się czworkącik jeszcze z katrin albo nawet pięciokącik jeszcze z siubą i beatką)) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 03.02.07, 21:16 oleńko)) TWÓJ ARBI JEST POPROSTU PRZUROCZY!!! ))))))))))))))))))))))))))))) ŚLICZNY Z NIEGO CHŁOPCZYK ale go striosz! że ho,ho)))) mały przystojniaczek Odpowiedz Link
emania29 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 04.02.07, 11:50 hej Co tam u was słychać??? Mariolkka oglądałam sobie twój album ze zdjęciami i masz super dzieciaczki! a ty na każdym zdjęciu inaczej wygladasz ???? Arbi oli też jest super... taki mały śmieszny ludzik jakie miny robi hi hi Do mnie @ dziś przylazła czyli książkowo tak jak się spodziewałam. Znów umówie się na wizyte w Novum w 12dc i zobaczymy jak będziemy działać.... Nie wiem czy moge brać tą luteine dopochwowo bo mnie podrażnia wszysko mnie od niej piecze słoneczko a jak jest u ciebie po luteinie? Wczoraj byłam w kinie na "Pachnidło" i sama nie wiem czy mi się podobał tzn chyba warto obejrzeć tylko ja nie lubie takiej brudnej scenerii, miśkowi się nie podobał. Odpowiedz Link
mariolka55 emaniu 04.02.07, 20:23 na niektórych zdjeciach sa tez moje siorki (mam dwie)moze pomyliłas???? ja to ta z najdłuzszymi włosami)) Odpowiedz Link
danik1 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 04.02.07, 21:42 Mariolka to Twoja Natalka juz taaaaka duza??????!!!!!! ) Sliczna Ci rosnie. A Arbi jaki maly przystojniak!!! Sliczne sa takie malutkie dzieciaczki. Jak laleczki. Buziaki dla Was. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 04.02.07, 22:00 danik1 napisała: > Mariolka to Twoja Natalka juz taaaaka duza??????!!!!!! ) Sliczna Ci rosnie. > A Arbi jaki maly przystojniak!!! > Sliczne sa takie malutkie dzieciaczki. Jak laleczki. > Buziaki dla Was. daniczku)) twój danielek też jest małym przystojniaczkiem)) ja ostatnio danielka zdjęcia też obejrzałam śliczny chłopczyk Odpowiedz Link
danik1 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 04.02.07, 23:06 sloneczko271 napisała: > danik1 napisała: > > > Mariolka to Twoja Natalka juz taaaaka duza??????!!!!!! ) Sliczna Ci ro > snie. > > A Arbi jaki maly przystojniak!!! > > Sliczne sa takie malutkie dzieciaczki. Jak laleczki. > > Buziaki dla Was. > > daniczku)) twój danielek też jest małym przystojniaczkiem)) ja ostatnio > danielka zdjęcia też obejrzałam śliczny chłopczyk Sloneczko dziekuje bardzo w imieniu swoim i Danielka oczywiscie. )))) Buziaczki. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 05.02.07, 17:15 witam was moje laseczki kochane)) daniczku nie masz za co dziękować skarbie bo to sama prawda o twoim danielku cudny chłopczyk z niego i WIEM TO ŻE I ON SIĘ DOCZEKA W KRÓTCE RODZEŃSTWA! )) JUŻ NIEDŁUGO(*) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 05.02.07, 17:18 mnie dzisiaj wkurwiła na maxa moja szefofa! ja nie wiem co się z nią dzieje? niby dobra z niej kobita ale nieraz jak coś dowali to poprostu w pięty wchodzi. normalnie chyba jej sie coś ostatnio z głową porobiło-może menopałza ją dopadła? ale ja nie mam zamieru się teraz nią przejmować i mam to wszystko w dupie! teraz najważniejsze jest dla mnie moje dziecko albo dzieci i nic pozatym! Odpowiedz Link
olka9917 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 05.02.07, 17:24 Hej my juz po gimnastycedzis Arbi byl zadowolony i nic sie niebaltaki byl odwazny.Wiesz Sloneczko pediatra nas waslala bo Arbi lubi patrzec bardziej w prawo.A gimnastyka taka ze kladzie go na brzuch i najwiecej to z nim rozmawia i daje mu zabawki hi hi hi ja to samo w domu robie.No i pokazala jak go moge nosic na rekach hi hi,no ale 10 spotkan mamy przepisanych to chodzimy Sloneczko szefowa sie absolutnie nieprzejmuj.Trzymam kciuki za blizniaki))Ale by super bylo,ale jedno dzieciatko tez jest supera roboty ho ho.aRBI LEZY W LUZECZKU ALE COS KWEKA TO MUSZE SIE MOIM Maluszkiem zajacPozdrawiamy pa apa Odpowiedz Link
olka9917 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 05.02.07, 17:25 Hi hi a ja to mysle ze Bea mu jakas panne zalatwila))))))))))))))))))))))))))))))))))))Ja mam dobry pomysl na Dexsia jak znajde chwile to napisze.PA Odpowiedz Link
emania29 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 05.02.07, 19:08 hej słoneczko jeśli chodzi o mnie to w novum nic nie wymyślili bo wszystkie badania mam dobre z tymże ona traktuje mój przypadek jak jedno poronienie bo jeśli chodzi o pierwszą ciąże to sprawa wydaje się jasna - niewydolność szyjki macicy, natomiast druga to puste jajo płodowe zapewne z winy jakiś męskich hromosomów i ona tego nie traktuje jak poronienie, tylko trzecia ciąża się kwalifikuje bo był zarodek a nie biło serduszko ja zrobiłam już wszystkie badania oprócz niektórych immunologicznych tzn podstawową immunologie zrobiłam tylko specjalistycznych już nie. Ona twierdzi że narazie nie ma potrzeby i ryzykujemy po raz czwarty. Zapisałam się już na kolejną wizyte w 12dc i ona narazie mnie obserwuje jak endo, jak pęcherzyki itp. U mnie nie ma za bardzo co robić bo owulki mam i wszystko wydaje się w najlepszym porządku. Jestem poprostu trudnym przypadkiem i mam pecha.. Niedługo zbliża się marzec i aż się boje bo tak się składa że moge po raz trzeci w marcu zajść w ciąże z tym samym terminem na grudzień...nie wiem może do trzech razy sztuka? Odpowiedz Link
bea1978 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 05.02.07, 21:08 hej dziewczyny... nie mam dobrych wieści... jestem zdołowana, rzadko sie poddaję, bo zawsze widze pozytywne strony kazdej sytuacji, zawsze staram się wytłumaczyć sobie, że te wszystkie przykre sprawy, które dotad mnie spotykały, kończyły dobre wydarzenia i w wiekszości przypadków prowadziły do lepszego... taka jest moja dewiza, żeby nie poddawac się nigdy, bo dziś jest źle, ale jutro nowy dzień, który jest początkiem ku lepszemu... ale teraz mam ciężki czas i nie widzę słonka w tunelu... dexio mnie załamał i ta sprawa z nim...dziś kolejna wizyta policji - tym razem dzielnicowego, który oznajmił nam, że sprawa zostanie skierowana do Sądu... (o poprzedniej wizycie policji dzielnicowy nic nie wiedział, więc ewidentnie ten ..... ( niech go nie nazwę) nasłał na nas swoich kumpli) jednak jak sie okazuje jest policjantem i to na dodatek jak widać kawał z niego psa nie obrażając psów... nie wiem co mam robić, bo żebym chociaż wiedziała, ze mam jakis wpływ na ta sprawę, ale nie mam, bo jak mam pokonać psią naturę??? dzielnicowy powiedział, że choćby cały blok zaświadczył, że pies nikomu nie przeszkadza, a tym jednym przeszkadza, to oni są górą, rozumiecie to??? ja już dziś się poryczałam, bo nie wiem co robić... najbardziej boli mnie to, że nie możemy mieć ani dzieci ani psa - to mnie boli najbardziej!!! (( ten nasz pomysł, to była wynalezion w internecie obroża antyszczekowa dla psów, posunęliśmy sięnawet do tego niezbyt humanitarnego jak dla mnie sposobu, wierząc, że to ostatnia szansa... polega to na to, że jak ies szczeka, to mu wysyła jakiś nieprzyjemny impuls dźwiękowy i to ma go oduczyc szczekania... kosztowało to 380 zł i przyszło w piątek, ale jak to rozpakowaliśmy, to kupa, niestety okazało się, że to jest zepsute... chcieliśmy to u rodziców już używać, bo wychodziliśmy z domu, a dex zostawał z rodzicami, którzy mogli zaobserwować, jak to działa i czy jest skuteczne, ale niestety nie wyszło... odesłaliśmy to dziś i niby mamy dostac nowe jesli okaze się, że to rzeczywiście jest zepsute... jeszcze nie wszystko stracone z tą obrożą, ale ja powoli zaczynam tracić nadzieje i dziękuję tylko Bogu, że w ostatecznej ostateczności bedziemy mogli oddać dexia w dobre ręce, czyli do moich rodziców i wydywac go raz na miesiąc... nie mogę... znowu się poryczałam, całe popołudnie ryczę, jestem wściekła na tych kutafonów... i pytam: DLACZEGO TACY ŹLI LUDZIE MOGĄ MIEĆ DZIECI?????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ??? DOBRANOC LASKI... Odpowiedz Link
mariolka55 Bea strasznie mi przykro:(((((((((( 05.02.07, 22:34 tule mocno.............. Odpowiedz Link
anie5 Re: kochane 06.02.07, 11:44 Bea - przytulam mocno i wierze, ze vjeszcze nie wszystko stracone!!!!!!!! brak slow... Mariolka - Natalka jest przesliczna, zreszta Kubus tez ladny chlopak - podobni do Ciebie tak mi sie wydaje Olka - Twoj Arbi tez cudo i taki wesoly i duzy!!!!! Emania - trzymam kciuki!!! Daniczku - ale wiosne mamy...trzymam kciuki!!!! Eryka - ja tez poroszeo zdjecia.... buziaki zmykamy na spcer (tak zwiezle pisze , bo maly miauczy aaaaa - goko Odpowiedz Link
kattrin1 Re: kochane 06.02.07, 12:27 Eryczko kochana tak sie ciesze ze jestes juz z maluszkiem razem Gratuluje słonce Beatko wspólczuje i całym sercem jestem z Toba Odpowiedz Link
olka9917 Re: kochane 06.02.07, 13:34 Hej Bea ja tez slyszalam o obrozy tylko ze ona ma taki pojemniczek na wode,a ty masz pilota jak pies szczeka to Ty naciskasz i taka mzawka leci mu na pyszczek i po paru razach piesek boi sie szczekac,ogladalam to w tv,oni mieli kamerke i wiedzieli kiedy nacisnac,sprubuj tego moze.Wspolczuje tak glupich sasiadow.Az uwierzyc niemoge,no uparli sie a jak jeszcze maja kupli w policji to szok; ((((((((((((((((((((( Ja tez poprosze fotki Eryki to moj adres Olka9917@gazeta.pl Arbi dziekuje za komplementy,wasze dzieciaczki tez sa super.Wczoraj go wazylismy i wazy 9350g hi hi Odpowiedz Link
mariolka55 Re: kochane 06.02.07, 15:09 olka9917 napisała: > > Arbi dziekuje za komplementy,wasze dzieciaczki tez sa super.Wczoraj go > wazylismy i wazy 9350g hi hi ???????????? a w kogo on sie wdał???????????? przeciez on niedługo dogoni Kube !!!!!!!!!!!!!! Kubus wazy 13 kilo)))))) jednym słowem masz co nosic) Natalke bede wazyc za tydzien ale raczej 6 kilo nie przekroczyła Odpowiedz Link
anie5 Bea 06.02.07, 11:55 tak sobie pomyslalam - czy u Was w regulaminie mieszkaniowym jest napisane zakaz psow - szczekajacych??? moze pogadaj z prawnikiem? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 06.02.07, 17:48 beatuś kochanie ty moje kurcze! nie wiem jak cię mogę pocieszyć to naprawde jest niesprawiedliwe. przecież ci ludzie jeśli się decydują na mieszkanie w bloku to niech się nauczą żyć i mieszkać w śród normalnych ludzi a jak im wszystko przeszkadza to niech sobie kupią dom z daleka od miasta i innych ludzi!!! myśle skarbie że jeszcze nie wszystko stracone. jak nawet byście poszli do sądu to powiedz że ten sąsiad nasyła na was koleszków-policjantów. i myśle że sąd też będzie na ciebie patrzył inaczej skoro ty cały czas próbujesz tą sprawę jakoś rozwiązać (bo byłaś u weterynarza, i tą obroże kupiłaś) to wszystko światczy o tym że ty to nie olałaś tylko chcesz tą sprawe rozwiązać. a może ta obroża jak przyjdzie sprawna to naprawde będzie działać i wszystko się dobrze skończy. mam nadzieję że właśnie tak będzie skarbie. ja trzymam za to kciuki. cholera! nie może być tak że jakiś dupek terroryzuje porządnych ludzi! Odpowiedz Link
emania29 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 06.02.07, 18:44 Hej Beatko strasznie ci współczuje, masz takie dobre serduszko a jakaś pała się na ciebie uwzieła!!!!Cała sprawa wydaje się być absurdalna!!!może faktycznie poradż się jakiegoś prawnika??? nie wiem co radzić bo nie sądziłam że to wogle może zajść aż tak daleko SZOK! Mariolka czemu słoneczko nie miałaby usłyszeć serduszka???? W pierwszej ciąży widziałam i słyszałam serduszko jak zarodek miał 5 tyg i 4 dni. Póżniej w 7tc jak trafiłam do szpitala z lekkim plamieniem też słuchałam serduszka, także jak tylko serduszko zaczyna bić to i można go posłuchać, ale nie koniecznie przy każdej wizycie. Słoneczko a u ciebie w czwartek to dokładnie ile będzie tych tygodni??? może już będą te serduszka Odpowiedz Link
emania29 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 06.02.07, 18:45 A co się dzieje z Goko??? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 06.02.07, 18:54 no ja tylko widziałam jak bije,tak fajnie pulsuje a słyszałam dopiero gdzies w połowie ciazy,moze ty miałas na jakims lepszym usg????????? mi doktorka mówiła ze tak wczesnie to własnie widac tylko nie słychac Odpowiedz Link
emania29 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 06.02.07, 19:10 ciekawe jak słychać 2 serduszka? widok dwóch pulsujących serduszek musi być nieziemski!!! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 07.02.07, 12:03 emania29 napisała: > A co się dzieje z Goko??? no właśnie nie wiem??? już dawno się nie odzywała Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 07.02.07, 12:02 emaniu skarbie przy ivf niektórzy lekarze liczą tydzień ciąży w ten sposób że do dnia transferu zarodków dodają 14 dni. i wtedy według tego to bym jutro była dokładnie w 5tygodniu ciąży i 2 dni. natomiast profesor liczy to tak: do dnia punkcij jajek dodaje 14 dni, bo mówi że już po punkcij jak plemnik się łączy z jajkiem (w labolatorium) to już sie tworzy zarodek tylko że on jest jeszcze w labolatorium a nie w macicy ale już się dzielą komórki więc według niego to do dnia punkcij jajek dodaje się 14 dni, i ja myśle że to jego liczenie jest faktycznie lepsze. i według tego liczenia to jutro będę w 5 tygodniu i 4 dni ciąży. więc bym była dokładnie tego samego dnia kiedy ty usłyszałaś pierwszy raz serduszko ja czytałam w necie że serduszko jest już słychać mnw. ok.6 tygodnia ciąży no zobaczymy jak to wszystko będzie? ja się tylko modle żeby jutro się okazało że ja jestem wogóle w tej ciąży. z jednej strony to się już nie mogę doczekać a z drugiej strony to-boję się jak cholera! ale jakoś musze stawić temu czoła. Odpowiedz Link
goko1 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 23.02.07, 22:23 bea1978 napisała: Bea wiem, że to mało humanitarne, ja też miałam na początku problemy ze szczekaniem psiaka, jak zostawał sam, kupiliśmy taki kaganiec z materiału spróbuj może pomoże, potem sam się nauczy nie szczekać non stop jak Was nie ma, a teraz musisz mu pomóc. kagańce te sa w sklepach dla zwierząt, tylko musi być dobrze dopasowany, w nim pies nie szczeka, ale może wysuwac np. język, żeby sie napic wody. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 06.02.07, 17:35 emaniu skrbie napewno tym razem wam się uda i jak tylko zajdziesz w ciąże to utrzymasz ją do końca cholera! musi tak być! bo to jest niepożliwe żebyś miała takiego pecha. tym razem na bank ci się uda-tylko myśl pozytywnie prosze cię a wszystko będzie dobrze coprawda wiem że nieraz trudno o optymizm jak się już tyle przeżyło rozczarowań ale trzeba być dobrej myśli ja teraz też się troche martwie o to czwartkowe usg, też się boję żeby tylko wszystko było w pożądku. coprawda na tym usg jeszcze serduszka nie usłusze bo to jest jeszcze za wcześnie dopiero chyba za 2 tygodnie będę mieć kolejne usg i dopiero wtedy jak usłysze serduszko (*) lub serduszka (**) bijące to się troche uspokoje, bo jak narazie to się oczywiście ogromnie cieszę z mojej ciąży ale ciągle jest we mnie jakiś strach i obawa tak bardzo chciałabym już zobaczyć na usg to moje maleństwo albo maleństwa Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 06.02.07, 17:46 słoneczko za 2 tygodnie tez serduszka czy serduszek nie usłyszysz a zobaczysz na ekranie jak bije usłyszysz dopiero cos ok 18 tyg. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 06.02.07, 17:26 olka9917 napisała: > Hi hi a ja to mysle ze Bea mu jakas panne > zalatwila))))))))))))))))))))))))))))))))))))Ja mam > dobry pomysl na Dexsia jak znajde chwile to napisze.PA hi,hi,hi))))))))))))) no to by było chyba najlepsze rozwiązanie)) a jaki ty masz oleńko pomysł na napalonego dexia? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 06.02.07, 17:25 oleńko aaa to taka gimnastyka)) pamiętam jak pisałaś że arbi się lubi patrzeć w jedną stronę ale nie skojażyłam że ta gimnastyka może byś z tym związana to ćwiczcie kochani ćwiczcie)) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 05.02.07, 17:19 ciekawa jestem co tam beatka wymyśliła dla dexia??? )) beatuś napisz nam jak się bawiłaś u rodziców? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 05.02.07, 17:21 katrin kochanie napisz co u ciebie słychać? czy już postanowiłaś kiedy jedziesz do kliniki po swoje śnieżynki? ja cały czas bardzo ciepło myśle o tobie i cały czas trzymam kciuki za ciebie i wszystkie dziewczyny Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 07.02.07, 08:10 Słoneczko wszystko w porzadku kochana, po sniezynki narazie sie nie wybieram, moze kiedys w przyszłosci Bardzo dziekuje za pamiec i za kciuki bo napewno sie przydadza a powiedz mamusiu jak Ty sie czujesz i kiedy pierwsze usg? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 07.02.07, 12:17 kattrin1 napisała: > Słoneczko wszystko w porzadku kochana, po sniezynki narazie sie nie wybieram, > moze kiedys w przyszłosci Bardzo dziekuje za pamiec i za kciuki bo napewno > sie przydadza > > a powiedz mamusiu jak Ty sie czujesz i kiedy pierwsze usg? kattrin kochanie ja się czuję od kilku dni świetnie)) już brzuch nie boli, ani wogóle nie mam żadnych objawków ciążowych.-już się zaczynam martwić czy to aby jest normalne??? no ale mam nadzieję że tak. teraz to jest wszystko bardzo dziwne bo cały czas się o coś martwię jak mnie boli brzuch to sie martwię czy aby wszystko w pożądku z dzidzią, jak mnie znowu nie boli to się też martwie czy to tak powinno być no mówie ci oszaleć można ale to już tak teraz chyba będzie, bo matki o swoje dzieci martwią się do końca życia kattrin skarbie, ja cie nie chcę namawiać i naciskać zabardzo ale prosze cię jedz po swoje mrożaczki jak najszybciej! podobno jest większe prawdopodobieństwo powodzenia jak się idzie ,,cios za ciosem", zresztą to się sprawdziło u 3 moich znajomych. właśnie za drugim razem z mrożaczków im się udało i to jedni nawet mają już blizniaki (chłopca i dziewczynkę) wiem kattrin że to jest zawsze kolejny wydatek i znowu zwolnienie z pracy trzeba wziąść ale błagam cię skarbie nie czekaj z tym zadługo-dobrze kochanie? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 07.02.07, 14:48 słoneczko nawet jakbym chciala to nie podjade po sniezynki, bo nie mam funduszy na to.... i niestety długo miec nie bede...takie zycie, wiec musze czekac... ciesze sie ze sie super czujesz i oby tak dalej i trzymam kciuki za usg koniecznie daj znac co pokazało Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 07.02.07, 13:18 kattrin1 napisała: > Słoneczko wszystko w porzadku kochana, po sniezynki narazie sie nie wybieram, > moze kiedys w przyszłosci Bardzo dziekuje za pamiec i za kciuki bo napewno > sie przydadza > > a powiedz mamusiu jak Ty sie czujesz i kiedy pierwsze usg? kattrin)) ja jutro (w czwartek) jadę na pierwsze usg)) moje pierwsze podglądanko mojego bobaska albo bobasków)) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 04.02.07, 21:58 emaniu zaczął ci się nowy cykl a z tym nowa nadzieja(*) ciekawa jestem co ci tym razem powiedzą w novum? a tak wogóle to jak byłaś skarbie u nich ostatnio to mieli jakiś pomysł dlaczego się tak dzieje u ciebie? bo w sumie z tych badań co robiłaś to wszystko wyszło ok-tak? a co do luteiny emaniu, to mnie całe szczęście po niej nic nie jest. mówie całe szczęście bo ja jej dosyć dużo biore, codziennie 6 tabletek i to ma je tak brać do 12 tygodnia ciąży a pózniej to nie wiem czy będę musiała odstawić ją wogóle czy tylko mi zmniejszą dawke? no nie wiem-zobaczymy ja dokładnie dzisiaj jestem w 5 tygodniu ciąży już teraz wiem jak to liczyć profesor liczy tak: od dnia punkcij jajek dolicza 14 dni. więc dziś dokładnie jestem w 5 tygodniu ciąży w sumie to jak teraz w czwartek pojade na usg to jeszcze serduszka chyba nie usłysze bo serduszko chyba bije od 6 tygodnia ciąży-tak dziewczyny? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 07.02.07, 12:07 kattrin1 napisała: > Słoneczko na Twoje szczescie - słoneczkowy wateczek Niech przyniesie Ci > najwiecej szczescia!!! kattrin kochanie)) ty masz widze dobrą rękę bo jak założyłaś nowy wątek ,,słoneczkowy" to jest on dla mnie bardzo szczęśliwy)))) a jak ja zawsze zakładałam nowy wątek to a to się dowiedziałam o moim guzie na jajniku albo jakieś inne niezbyt miłe sprawy mnie spotykały. a tu prosze jak narazie wszystko jest super! i mam nadzieję że ten ,,słoneczkowy" wątek przyniesie równiez dużo szczęścia innym dziewczynkom starającym się Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 07.02.07, 14:49 Ja tez kochana tak bym chciala Zeby przynosil szczescie Odpowiedz Link
emania29 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 07.02.07, 19:07 słoneczko a o której godzinie masz to USG???? i kiedy nam napiszesz co widziałaś??? Odpowiedz Link
olka9917 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 08.02.07, 13:48 Hej no faktycznie moj Misiaczek jest tak ciezki ze kregoslup niedaje mi spac w nocyjak sie poloze na plecy to na bok sie przekrecic niemogeMusze sie nagrzec lampa,mysle ze mi pomoze.Sloneczko dzis Twoj wielki dzien)))))))) Poamietam jakie to emocje jak pierwszy raz zobaczylam na usg nasze Malenstwo.PaIde sie szykowac bo dzis do dentysty ide.Pozdrawiamy papapa Odpowiedz Link
emania29 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 08.02.07, 17:19 i co tam słoneczko ??? co widziałaś ??? 2 bąbelki ? czy jeden? pisz bo umieram z ciekawości!!! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko??? 08.02.07, 22:22 kochane dziewczynki my niedawno wróciliśmy z łodzi od profesorka i wszystko jest ok. według wszystkich wyliczeń dzisiaj jestem w 5 tygodniu ciąży i 2 dni JEST JEDEN DZIDZIUŚ o wielkości 2mm-niezły grubasek co? )) hi,hi,hi teraz mamy przyjechać za 2 tygodnie żeby usłyszeć serduszko bo dziś jeszcze go nie słyszeliśmy bo jest jeszcze zawcześnie. powiedzieli mi że serduszko zaczyna bić między 6-7 tygodniem ciąży teraz idę spać bo strasznie mnie wymęczył ten dzień i łep mi pęka! jutro się odezwie pa,pa,pa Odpowiedz Link
olka9917 Re: słoneczko??? 09.02.07, 14:42 Super sloneczko,no niezly grbuasek cale 2 mm,ho ho.Teraz niech zdrowo rosnie.Mam przeczucie ze to chlopczyk hi hi Odpowiedz Link
olka9917 Re: słoneczko??? 09.02.07, 14:45 A ja zaczelam cwiczyc,bo juz lepiej niemowie jaki ladny ze mnie grubase hi hi. a Arbi uwielbia patrzec jak mama cwiczy,ma niezly ubaw.Wlasnie mi spi na kolanie,kurde noga mi zdretwiala,hi hi. Odpowiedz Link
olka9917 Bea 09.02.07, 14:54 Bea co u Ciebie skarbie,jak tam Dexsio?Zapomnialam,u nas w klatce,tez mieszka malzenstwo,i ma psa boxera.I tez go zostawiaja samego jak ida do pracy,tez biedak wyjeczasami,ale ja go tak nislysze bo ja mieszkam na parterze,a oni na 4 pietrze.W lato czesciej go slychac jak okna pootwierane sa,ale tu nikomu to niprzezkadza,nawwet go zaluja ze biedak sam jest.A on dosyc duzy jest to wyje calkiem calkiem.Kurde szkoda mi tego Dexsia,moze jakos sie wszystko ulozy.A niemasz mozliwosci zostwaiac,go gzirs u rodziny lub znajomych?Albo jak jeszcze jednego bys zaltwila pieska to moze by razem sie bawili i by sie Dexsiowi nietesknilo az wrucicie z pracy. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko??? 09.02.07, 15:57 olka9917 napisała: > A ja zaczelam cwiczyc,bo juz lepiej niemowie jaki ladny ze mnie grubase hi hi. > a Arbi uwielbia patrzec jak mama cwiczy,ma niezly ubaw.Wlasnie mi spi na > kolanie,kurde noga mi zdretwiala,hi hi. już to sobie skarbie wyobrażam))))) ty ćwiczysz a arbi się patrzy co ta jego mama wyczynia i się pewnie z ciebie nabija)) hi,hi,hi)) oleńko a co z twoimi włosami??? na jaki w końcu kolor je ufarbowałaś? wyśli pare zdjęć ja dzisiaj wieczorem postaram się wam wysłać też pare zdjęć, ale potrzebuje do pomocy mojego miśka bo ja wiecie jaki jestem laik w kompie)) hi,hi,hi)) a jak było u dentysty? Odpowiedz Link
emania29 Re: słoneczko??? 09.02.07, 16:26 hej super słoneczko!!!!! no może troszke szkoda że nie 2 dzidziulki ale może jeszcze kiedyś....? Chyba troche daleko masz do tej Łodzi??? masz zamiar przez całą ciąże jeżdzić do profesorka? czy na miejscu szukasz ginia? ja dziś na wagarach bo jakoś kiepsko się czuje od 2 dni jakiś wirus się do mnie przypałętał i boli mnie gardło i kręci mi się w głowie musze się szybko wykurować bo zaraz produkcja Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko??? 09.02.07, 20:44 emaniu skarbie ja do łodzi nie mam daleko jakieś 45km. narazie będę jezdzić do łodzi dopuki mi profesor nie powie że lepiej będzie jak bym znalazła lekarza w swoim mieście. wiem że profesor nie chce nigdy prowadzić pacjentek do końca ciąży. doprowadza je tylko do momentu zapłodnienia a pózniej delikatnie sugeruje żeby zmienić lekarza bo on by poprostu nie dał rady wszystkich prowadzić, i tak ma zatrzęsienie pacjeniek które się leczą z niepłodności, więc ja go doskonale rozumiem że nie chce a raczej nie może wszystkich prowadzić. ja, narazie puki co jeżdze do profesora a jak mi powie że musze znaleść lekarza to wedy jakiegoś znajde u siebie)) pewnie myślałaś że ja mam do łodzi daleko bo pózno wróciliśmy? my zawsze jak jedziemy do łodzi to jeszcze załatwiamy mase rzeczy przy okazij i dlatego nam tyle czasu zawsze schodzi a ty emaniu musisz się szybciorem wykurować)) bo jak piszesz niebawem rusza produkcja)))) hi,hi,hi)) jedz teraz dużo orzechów laskowych i od czasu do czasu popijaj winko czerwone (jedno i drugie dobrze robi na endo) )))) a co za tym idzie na zagnieżdzenie sie dzidziusia)))) ale ty to skarbie napewno wszystko wiesz trzymam mocno kciuki za ciebie)) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko??? 09.02.07, 15:54 oleńko)) też tak myśle że to będzie chłopczyk bo od strony mojego męża w rodzinie nie ma wogóle dziewczynek chociaż po icsi to nigdy nic nie wiadomo bo to zależy od tego, jakiego plemnika wstrzyknoł do jaja ten doktor. no bo przecież przy icsi to plemnik sam nie wchodzi do jaja tylko doktorek go jakąś specjalną igłą wsadził do jajka)) a w ,,gamecie" tam gdzie się leczyliśmy to w labolatorium, tym wszystkim zajmuje się taki doktor kazimierz ... (nie pamiętam nazwiska). i teraz się z moim miśkiem śmiejemy że ciekawe co tam nam kaziura zmajstrował? chłopca czy dziewczynkę? ))))))))))))))))))) hi,hi,hi))))))))))))))))))) i w sumie to nasze dziecko ma tak jakby jeszcze 2 ojców no bo dr.kazimierz zapładniał jajo a profesor mi wkładał zarodki do macicy będę im za to wdzięczna do końca życia! )) to niesamowite jak daleko się teraz medycyna posuneła. np. zemną po transferze leżała taka dziewczyna i tak sobie rozmawiałyśmy o tych naszych staraniach (jak długo się staramy? i tak wogóle wszystko co i jak?) i ona mi powiedziała że oni się starali 2 lata i w końcu zrobili sobie podstawowe badania i okazało sie że w nasieniu jej męża nie ma ani jednego plemnika i wyobrazcie sobie że i na to profesor znalazł rozwiązanie. poprostu pod narkozą jej mężowi wyciągneli jakąś specjalną igłą z jąder kilka pojedyńczych plemników i wyobrazcie sobie że mieli 8 zarodków! super! co nie? coprawda nie wiem czy im się udało (mam nadzieję że tak) ta dziewczyna przyjechała z daleka i miała bete robić u siebie w mieście. ale sam fakt jest poprostu niesamowity że jeszcze kilkanaście lat temu oni by nie mieli najmniejszej szansy na własne dziecko a w tych czasach nie jest to już problem- szok! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko??? 09.02.07, 20:46 beatko. napisz co u was? jak sytuacja z dexiem? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko??? 10.02.07, 11:51 wysłałam wam dziewczyny kilka zdjęć mojego mieszkanka nowego Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko??? 10.02.07, 11:58 oleńko)) nawet na zdjęciu nr.7 są te słynne moje zapiekanki)))))))))))))) dzisiaj też je właśnie robimy bo już się stęskniłam za nimi mniam,mniam)) Odpowiedz Link
emania29 Re: słoneczko??? 10.02.07, 14:50 hej słoneczko bardzo fajne mieszkanko i odważny kolor na ścianach. ty też niezła czarnulka jesteś ja dziś byłam u fryzjera i mam nową fryzurke i balejaż. może też sobie zrobie zdjęcia telefonem i wam prześle i zobacze może też mam coś z mieszkanka Odpowiedz Link
emania29 Re: słoneczko??? 10.02.07, 15:16 ciężko samej zrobić zdjęcie ale zrobiłam bokiem żeby było widać co to za fryz zaraz wysyłam Odpowiedz Link
emania29 Re: słoneczko??? 10.02.07, 15:51 i wysłałam też mieszkanko a jeśli chodzi o witraż to jest to moje najnowsze dzieło które wisi w sypialni (nie pamiętam czy wysyłałam już wam tę moją wesołą twórczość Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko??? 10.02.07, 18:54 emania29 napisała: > i wysłałam też mieszkanko a jeśli chodzi o witraż to jest to moje najnowsze > dzieło które wisi w sypialni (nie pamiętam czy wysyłałam już wam tę moją wesołą > > twórczość emaniu)) ty sama robiłaś ten witraż??? ON JEST PRZEPIĘKNY! ZDOLNA BESTJA JEST Z CIEBIE KOCHANIE!!! )) naprawde-nic a nic nie cukruje! jestem pod wrażeniem Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko??? 10.02.07, 18:59 emania29 napisała: > hej > słoneczko bardzo fajne mieszkanko i odważny kolor na ścianach. > ty też niezła czarnulka jesteś ja dziś byłam u fryzjera i mam nową fryzurke > i balejaż. może też sobie zrobie zdjęcia telefonem i wam prześle i zobacze może > > też mam coś z mieszkanka emaniu)) ślicznie wyglądasz w tych włoskach)) i mieszkanko też masz prześliczne super kuchnia, salon z kominkiem-EXTRA! a co do moich kolorów na ścianach to ja kocham kolory! a co do moich włosów to ja na tych zdjęciach wyglądam jak rozczochraniec bo to był ten czas kiedy byłam chora i cały czas siedziałam w domu bo chciałam się wykurować przed ivf więc nie wyglądam najlepiej na tych zdjęciach)) hi,hi,hi)) Odpowiedz Link
emania29 Re: słoneczko??? 10.02.07, 22:50 hej coś nas opuściły dzisiaj babeczki jeśli chodzi o witraż to jest to moja twórczość troche to inaczej wygląda w rzeczywistości i jest duży 100cm na 100cm właśnie wróciłam z kina... ostatnio się ukulturalniam byłam na Rysiu ale miś znacznie lepszy. Kiepskawo się czuje i już gila dostałam, ide napić się na wieczór wiśnióweczki własnej roboty (którą widać na zdjęciu w kuchni w tych dużych słoikach papulki Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko??? 11.02.07, 23:45 no właśnie emaniu)) coś nas opuściły dziewczyny ale pewnie gdzieś balują- w końcu to weekend)) hi,hi,hi)) mówisz skarbie że ,,ryś" jest taki sobie hymmm szkoda, a tak go reklamowali że go pewnie przereklamowali. a ciekawa jestem jaki jest ten film ,,świadek koronny"??? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko??? 11.02.07, 23:47 emania29 napisała: > jeśli chodzi o witraż to jest to moja twórczość troche to inaczej wygląda w > rzeczywistości i jest duży 100cm na 100cm naprawde jestem pod wrażeniem! zdolniacha z ciebie emaniu)) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko??? 11.02.07, 23:51 emania29 napisała: Kiepskawo się czuje i już gila dostałam, ide napić się na > wieczór wiśnióweczki własnej roboty (którą widać na zdjęciu w kuchni w tych > dużych słoikach hi,hi,hi o ty łobuzie! )) wiśnióweczki się zachciewa? )))) mniam,mniam)) wiśnióweczka jest pyszna a wiśnie z takiej wiśnióweczki są jeszcze lepsze)))) ... ale kuruj się kochanie kuruj bo niedługo ruszasz z produkcją! pojedz skarbie troche czosnku Odpowiedz Link
emania29 Re: słoneczko??? 12.02.07, 12:30 blee czosnek feee!!!!!!!!!!!!! wiśniówka mniam!!!!!! ledwo żyje znów dziś nie poszłam do pracy... szukam jakiegoś lekarza internisty w internecie, nos mi odpada i wogle chyba mi się coś poprzesówa w cyklu bo dziś mam 9dc i zrobiłam test owu i wyszedł pozytyw ??? chyba polece na monitoring bo to jakaś anomalia a dopiero na czwartek jestem zapisana do Novum pozdrawiam Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko??? 12.02.07, 17:09 emaniu!!! )) to super! że wyszedł pozytywny teścior owulacyjny)))) pewnie przez to przeziębienie ci sie troche poprzesówało ale co tam bierzcie się za produkcje-do dzieła skarbie! )) trzymamy znowu mocno kciuki Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko??? 12.02.07, 17:11 dziewczyny co jest z wami??? dlaczego nic się nie odzywacie? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: daniczku:-) 12.02.07, 17:13 daniczku-skarbie odezwij się co u ciebie słychać? stęskniłam się już za tobą a ty nie dajesz znaku życia Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko??? 12.02.07, 17:14 beatko. a jak sprawy wyglądają u ciebie??? jak dexiu? pozdrawiam cię skarbie i pisz co u ciebie słychać Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko??? 12.02.07, 22:02 marioluś, oleńko, aniu, goko)) jak wasze maleństwa? Odpowiedz Link
emania29 Re: słoneczko??? 13.02.07, 14:45 hej mam do końca tygodnia zwolnienie a wczoraj to mnie kompletnie zmogło. Seksiku wczoraj nie było tylko dziś z rana przyatakowaliśmy Śmiejemy się że powinniśmy sobie kupić takie maski świńskie ryjki i uprawiać seksik żeby się nie zarażać oj co człowiek w gorączce potrafi wymysleć hi hi wieczorkiem chyba skocze na ten monitoring i zobacze co tam słychać i widać.... no nic miało być winko i upojne przytulanka a tu choroba dopadła i z buziaczków bez masek nici no dobra kończe bo zaczynam już głupoty wypisywać jeszcze ktoś to przeczyta papulki Odpowiedz Link
emania29 Re: słoneczko??? 13.02.07, 20:02 Jestem kompletnie ogłupiała po tym monitoringu i moich objawach. Od 6dc zaczoł mi się śluzik, dziś (10dc) rano to był typowy ślusik płodny. Wczoraj o godz 11 i 15 testy owu pozytywne, dziś o 11 już mniej pozytyw ale jeszcze, seksik z rana..... ... a na monitoringu endo 9mm, pęcherzyki od 6-9mm i niewielka ilość płynu w zatoce Dauglasa 8mm?????? z kąd ten płyn??? doktorek najpierw myślał że może owu faktycznie była ale później stwierdził że nie i to może być stan zapalny bo jestem przeziębiona??? tylko dlaczego miałam płodny śluz bolał mnie brzuch i testy wychodziły pozytywne???? paranoja!!! wciąż mnie coś zaskakuje. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko??? 13.02.07, 22:24 emania29 napisała: > Jestem kompletnie ogłupiała po tym monitoringu i moich objawach. > Od 6dc zaczoł mi się śluzik, dziś (10dc) rano to był typowy ślusik płodny. > Wczoraj o godz 11 i 15 testy owu pozytywne, dziś o 11 już mniej pozytyw ale > jeszcze, seksik z rana..... > ... a na monitoringu endo 9mm, pęcherzyki od 6-9mm i niewielka ilość płynu w > zatoce Dauglasa 8mm?????? z kąd ten płyn??? doktorek najpierw myślał że może > owu faktycznie była ale później stwierdził że nie i to może być stan zapalny bo > > jestem przeziębiona??? tylko dlaczego miałam płodny śluz bolał mnie brzuch i > testy wychodziły pozytywne???? paranoja!!! wciąż mnie coś zaskakuje. no faktycznie troche to wszystko się kupy nie trzyma, ale wiesz emaniu jak to jest. różnie to bywa a ciąża przychodzi w najmniej oczekiwanym momencie. więc monitoring monitoringiem a wy i tak się ostro starajcie, w końcu śluz masz skarbie płodny, testy wychodzą pozytywne, endo też jest ładne więc do dzieła kochanie trzymam mocno kciuki za ciebie Odpowiedz Link
emania29 Re: słoneczko??? 13.02.07, 22:48 hej słoneczko w tej sytuacji to chyba się wstrzymamy z przytulakami... szkoda marnować plemniczki i tak w czwartek o 8:20 mam wizyte w novum to się okarze jak to wygląda, a może ta ginka coś więcej powie? No babeczki co tam u Was???? co się nie odzywacie??? A ty słoneczko jak się czujesz? masz już jakieś dolegliwości ciążowe? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko??? 14.02.07, 14:31 emaniu masz racje-może lepiej poczekać do czwartku. ciekawa jestem co ci w klinice powiedzą????? co do mnie to ja czuje się od paru dni okropnie dopadły mnie mdłości. okropne uczucie. cały dzień jak tylko pomyśle o jedzeniu to wszystko mi do gardła podchodzi bleee coprawda nie wymiotuje ale cały czas mam mdłości. czy jest jakiś sposób na te mdłości czy poprostu trzeba to przetrzymać??? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko??? 13.02.07, 22:15 witam was kobitki)) a tu widze jak była cisza tak jest nadal. jedynie emania i ja nadrabiamy. oj nieładnie dziewczynki nieładnie Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko??? 13.02.07, 22:17 emania29 napisała: > hej > mam do końca tygodnia zwolnienie a wczoraj to mnie kompletnie zmogło. Seksiku > wczoraj nie było tylko dziś z rana przyatakowaliśmy Śmiejemy się że > powinniśmy sobie kupić takie maski świńskie ryjki i uprawiać seksik żeby się > nie zarażać oj co człowiek w gorączce potrafi wymysleć hi hi wieczorkiem > chyba skocze na ten monitoring i zobacze co tam słychać i widać.... no nic > miało być winko i upojne przytulanka a tu choroba dopadła i z buziaczków bez > masek nici no dobra kończe bo zaczynam już głupoty wypisywać jeszcze ktoś to > > przeczyta > papulki hi,hi,hi)) może być i z ryjkami najważniejsze że przytulanka były a co za tym idzie produkcja ruszyła)))) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: wszystkiego najlepszego z okazij WALENTYNEK! 14.02.07, 15:10 DLA WSZYSTKICH. WSZYSTKIEGO NAJ, NAJ, NAJ LEPSZEGO W TYM PIĘKNYM DNIU! )))) Odpowiedz Link
bea1978 Re: wszystkiego najlepszego z okazij WALENTYNEK! 14.02.07, 22:58 hej hej Walentynki )) nadrobiłam forum i poprawię się jutro... sorki ale z czasem krucho u mnie i kupa roboty słonko, dzidzi gratuluję, ważne żeby zdrowo rosła, kawał byka, 2 mm ... )) emaniu, usmiałam się z tymi ryjkami to już was widze )) ciepło pozdrawiam i napisze więcej jutro ale jestem jestem cały czas z Wami, całuski!!! Odpowiedz Link
emania29 Re: wszystkiego najlepszego z okazij WALENTYNEK! 15.02.07, 09:58 hej po dzisiejszym badaniu jestem jeszcze bardziej ogłupiała chyba mi się trafił cykl bezowulacyjny nic już nie rozumiem? pęcherzyki nie urosły i endo zmalało??? albo co lekarz to co innego widzi??? w 10 dc endo 9mm a teraz 5,8??? ide jeszcze w sobote ale jakoś czarno to widze! winko kupione, przytulaki zaplanowane a tu niewiadomo o co chodzi? Odpowiedz Link
danik1 Re: wszystkiego najlepszego z okazij WALENTYNEK! 15.02.07, 14:11 Sloneczko jeszcze raz gratuuuuuluje fasolki!!!))) Ja jestem chora od tygodnia a na dodatek mam @. Piaty dzien a ze mnie leci jak z kranu, tak nietypowo az sie martwie. Napisze cos wiecej pozniej bo teraz jestem sama w domu z Danielkiem i on chce sie bawic, wiec i tak nie moge sie skupic na pisaniu. Troszke poczytalam. Bea przytulam Cie mocno i mam nadzieje, ze i tym razem wszystko prowadzi do dobrego. Ci co pod kims dolki kopia , sami w nie wpadaja. Emaniu nie trac wiary. Goko ma core z cyklu bezowulacyjnego. Buziaczki dla Was!!!!!!!!!!!!!! )))))))))) Odpowiedz Link
emania29 Re: wszystkiego najlepszego z okazij WALENTYNEK! 15.02.07, 14:22 Witaj Daniczku w klubie chorych! Szkoda że @ przylazła do ciebie Ja jestem zła już nie z samego cyklu bo jestem przeziębiona i mogło się coś poprzestawiać ja tylko nie lubie jak kazdy lekarz co innego mówi i widzi bo nie wiem któremu wierzyć i co mi jest? Czuje się jakbym była po owu śluzik zanikł i zaczynają mnie boleć cycki a objawy owu miałam 2 dni temu. Nikt nie umie mi powiedzieć czy ta owu była czy nie? Zkąd płyn w zatoce? i jeden lekarz widzi śluzówke 9mm a ta z novum prawie 6mm. Jeden lekarz twierdzi że płyn w zatoce może się pojawić bo jestem przeziębiona a ta z Novum się śmieje że płyn nie ma z tym nic wspólnego! i bądz tu człowieku mądry! och jak ja nie cierpie lekarzy!!! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: wszystkiego najlepszego z okazij WALENTYNEK! 15.02.07, 21:00 emaniu. co do tego płynu to powiem ci że ja też go kilka razy miałam ale mi profesor nic na niego nie mówił a ja się w sumie nawet nie pytałam co to za płyn i skąd się on tam wział i czy to jest normalne ale chyba mi profesor powiedział gdyby to było coś złego i zawsze nawet jak miałam ten płyn to i tak mi sie kazał starać i nawet raz czy 2 iui miałam jak ten płyn był. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: wszystkiego najlepszego z okazij WALENTYNEK! 15.02.07, 20:56 danik1 napisała: > Sloneczko jeszcze raz gratuuuuuluje fasolki!!!))) > > Ja jestem chora od tygodnia a na dodatek mam @. Piaty dzien a ze mnie leci jak > z kranu, tak nietypowo az sie martwie. daniczku kochanie ty moje)) nie dziękuję za gratulacje bo nie chce jeszcze zapeszyć chociaż mam wszystkie objazy ciążowe więc mam nadzieję że moja dzidzia się dobrze rozwija a ciebie kochanie mocno przytulam do siebie kurcze! może idz do swojego ginka jak tak bardzo mocno krwawisz??? ale głowa do góry bo przyszedł następny cykl a z nim nowa nadzieja ja nadal trzymam kciuki Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: wszystkiego najlepszego z okazij WALENTYNEK! 15.02.07, 20:50 emaniu skarbie. to faktycznie jakieś to dziwne wszystko??? ale może mimo wszystko starajcie się w tym cyklu. a może ,,nóż-widelec" będziecie się starać na luzaka, bez stresowo i bez nadziei na ten cykl i może być niespodzianka (*) nigdy nic nie wiadomo ja tak czy siak i tak MOCNO TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE oczywiście za daniczka,kattrin,beatke i siube również mocno trzymam cały czas kciuki ja dzisiaj zaczełam żygać jak kot ale może i lepiej bo przez ostatnie 3 dni było mi cały czas niedobrze i calutki dzień od rana do nocy miałam mdłości-to było nie do wytrzymania nawet się dziwiłam dlaczego to się nazywa ,,poranne mdłości" jak mi było niedobrze przez cały dzień??? a dzisiaj już było lepiej bo żygłam sobie kilka razy do południa i popołudniu już wszystko było ok więc się przynajmniej nie męczę przez cały dzień Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: wszystkiego najlepszego z okazij WALENTYNEK! 15.02.07, 20:51 bea1978 napisała: > hej hej Walentynki )) > słonko, dzidzi gratuluję, ważne żeby zdrowo rosła, kawał byka, 2 mm ... )) > emaniu, usmiałam się z tymi ryjkami to już was widze )) nie dziękuję beatko)) żeby jeszcze nie zapeszyć Odpowiedz Link
anie5 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 18.02.07, 10:24 hej dziewczynki, co slychac??? Sloneczko - nie dostala zadnych zdjec...jak sie czujesz? u nas sliczna pogoda, maly teraz spi ale zaraz jak sie obudzi to robimy wychodne Bea - jak sprawa pieska? trzymam kciuki!!!!!!!! postanowilam wylaczac komp. ja k Raf jest w pokoju, bo denerwujaco dzial na mnie i pewnie na niego tez. Ja cigale zagladalm brrrrrrrr nie wiem, czemu ale mam wrazenie, ze to jakas choroba??? koniec - bede tylko zagladac wieczorkami :- ) buziaki Odpowiedz Link
anie5 Daniczku!!! 18.02.07, 10:25 Prosze odpowiedz mi na to moze glupie pytanie czym rozni sie grod (z "o" lamane) od vaelling???? ktore to kaszka, a ktore kleik? z gory dziekuje Odpowiedz Link
olka9917 Hejka 18.02.07, 20:34 Hej dziewczyny dlugo mnie niebylo,sorrki,ale tak jakos wyszlo.Z moim malutkim Misaczkiem juz niechodze na gimnastyke po 3 razie jak Mis tak plakal na widok tej baby,i ona prubowala mi wmowic ze to niemozliwe ze w domu nieplacze.Trzymala go 15 min na kolanach a on biedaczek tylko plakal,wzielam go i poszlismy do pediatry rzeby jeszcze raz skontrolowala Arbiego i jezeli potrzebna mu ta gimnastyka to nich da nam inny adres bo tam Arbi nic nicwiczy tylko sie stresuje.Niebardzo jej sie to podobalao.Chodzi o to ze Arbi nic niejes ani skrzywiony a nic takiego poprostu chetniej w prawo patrzy,a ta gimnastyka to o kase chodzi,bo sie znaja.Bo wyslala nas tak daleko,a ja znalazlam 3min drogi od domu,tez taka ngimnastyczke,ale teraz to Arbiemu juz niejest potrzebna ginastyka,w innym miejscu,wystarczy jak w domu bede go wiecej na brzuchu kladla.Wlosy mam ciemny blad,fotki wysle jak zrobie,ostatnio na nic niemam czasu. Odpowiedz Link
olka9917 Musze sie pochwalic;) 18.02.07, 20:36 Arbiemu 13.02.przebil sie zabek,dolna lewa jedynka,oczywiscie ja znalazlam ha ha bo mu juz od jakiegos czasu dziaselka smarowalam zelem na zabkowanie,bo mial spuchniete dziaselka,ja mialam pierwszy zabek jak mialam 3 miesiace. Odpowiedz Link
olka9917 Hejka;) 18.02.07, 20:40 A i robialm badania ze wzgledu na to moje cisnienie i mam podwyzszone,nietragicznie ale jednakWszystkie wyniki badan bardzo dobre,wiec niewiadomo czemu mam takie cisnienie,ale bede musiala brac leki na obnizenie: (((((niemozna wtedy karmic piersiaKurde tak mi szkoda tego mojego Miska,narazie rozmawialam z lekarzem i mu powiedzialam ze 2 miesiace to napewno chcem karmic jeszcze,to sie zgodzil.Trochew szoku bylam i nic sie niewypytalam,musze jeszcze raz do niego isc.A tak sobie planowalam Abiatko do roku czasu karmic((((((( Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Hejka;) 19.02.07, 18:23 witam was dziewczynki oleńko z tymi lekarzami to tak jest zamiast wysłać arbiego jak najbliżej domu na tą gimnastyke to jak zwykle wszystko robią pod górke dla pacjenta. ale najważniejsze że arbiemu już nie są potrzebne te ćwiczenia no i GRATULUJE PIERWSZEGO ZĄBKA SUPEROWO!!!!! )))) aniu zaraz się poprawie i ci wyśle zdjęcia wybacz mi, nie wiem jak to się stało musiałam cię poprostu ominąć. ale zaraz się poprawiam ci ci wysyłam ja czuje sie tragicznie. całe dnie mam mdłości i co troche puszczam pawia bleeeee tylko powiedzcie mi dlaczego to sie nazywa ,,poranne mdłości" jak mi jest niedobrze cały dzień?! może znacie jakieś sposoby na złagodzenie mdłości? czy nie ma nic takiego i poprostu trzeba to przetrzymać? DORADZCIE MI DZIEWCZYNY BO WY JESTEŚCIE JUŻ DOŚWIADCZONYMI MAMUŚKAMI PROSZĘ BO SIĘ WYKOŃCZĘ! teraz w czwartek jade na kolejne usg i musze się też profesora zapytać o te moje mdłości. Odpowiedz Link
olka9917 Re: Hejka;) 19.02.07, 23:22 Sloneczko ja tez mialam cae dnie mdloscimi pomagaly kwasne rzeczy,np.kiszone ogorki,kapusta.itp..Jadlam tez paluszki.Wiem ze to okropne uczucie,ale to dobry znak,to znaczy ze Malenstwo ma sie dobrzeCzas szybko leci a od 3 miesiaca ustepuja jak reka odjal.Pozdrawiam pa Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Hejka;) 20.02.07, 15:22 dzięki oleńko za dobre rady)) mi ostatnio najlepiej wchodzi suchy chleb lub chleb z białym lub żółtym serem. przez jakiś czas miałam faze na chleb z pasztetem i właśnie kiszonym ogórkiem i w kółko jadłam to samo teraz cały czas biały ser z chlebkiem. dziś niby czuje się ciut lepiej ale wczoraj to był ze mnie wrak człowieka wiem że mdłości to w sumie są bardzo dobre oznaki ciąży ale strasznie jest to męczące. czekam jak na zbawienie na koniec tego 3 miesiąca ciąży i pózniej mam nadzieję że już tylko będzie dobrze, że w końcu będę mogła normalnie coś zjeść. czyli w sumie to na wiosne powinnam już czuć się dobrze Odpowiedz Link
danik1 Re: Hejka;) 22.02.07, 08:53 Sloneczko no to sa niestety uroki ciazy!!! Na pocieszenie powiem Ci, ze ja mialam tak samo, od 7tc zygalam jak kot, dalej niz widzialam i trwalo to do 9 miesiaca. Zmniejszalo sie to jednak bo bywalo, ze i dwa tygodnie mialam przerwy juz tak od polowy ciazy, ale do konca nie odpuscilo. Mam nadzieje, ze u Ciebie szybciej sie zakonczy. Podobno trzeba rano zanim jeszcze wstaniesz z lozka cos zjesc, najlepiej grzanke, sama bez niczego i nie dopuszczaj, zebys byla glodna. Jedz czesto a mniejsze ilosci. Fajnie tak czytac o Twoich objawach bo tak jak dziewczynki pisza to dobry znak!!! ))) Aniu slonko ja nie pamietam juz. To bylo tak dawno u mnie. Postaram sie to sprawdzic i wtedy dam Ci odpowiedz. Buziaczki dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!! ))))))))) PS. A gdzie jest Jola??????????????? Odpowiedz Link
olka9917 Re: Hejka;) 22.02.07, 13:48 Hej dziewczynyco tu taka cisza??Sloneczko jak tam samopoczucie?Lepiej Ci?JA i moj Malutki Mis zlapalismy wirusamamy zawalone gardla i katar,Misiaczek to nawet ma kaszel,biedaczek tak sie meczy.A zlapalismy tego wirusa na poczekalni u lekarze,jak bylismy wtedy zapytac czy naprawde potrzebuje gimnastyki.Ale bylismy wczoraj u lekarza i mamy tylko krople do nosa podawac,i mascia z majeraku smarowac nose,bo plucka czyste.Ten katar go meczy najbardziej bo ma zamkniety nosek,ale niemarudzi,spiewa dalej tylko jak wyspiwuje wysoki tony to kaszeUwazajcie na siebie papap Odpowiedz Link
olka9917 Re: Hejka;) 22.02.07, 13:50 A mieszkana macie super Sloneczko i Emaniu. Mariolka co tam u Ciebie?? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Hejka;) 23.02.07, 18:04 witam was dziewczynki)) my wczoraj byliśmy u profesorka na usg i tych wszystkich kontrolnych badaniach i musze się wam pochwalić że mój dzidziuś ma już 12mm )) byku! co? rośnie jak na drożdzach! )) bo przecież 2 tygodnie temu miał 2mm, więc niezle śmignoł przez te 2 tygodnie no i słyszeliśmy już bicie serduszka:'-) i oczywiście się poryczałam jak usłyszałam bijące serduszko mojego kochanego skarbeńka wczoraj mi w końcu profesor założył karte ciąży i termin porodu mam na 10 pazdziernika)) a na te moje mdłości to przepisał mi jakieś czopki i powiem wam że te czopki działają cuda bo dziś czuje sie o niebo lepiej! w końcu po raz pierwszy od 2 tygodni mogę w miare narmalnie zjeść i napić sie i nie wymiotowć)) ja naprawde nic a nic nie mogłam jeść ani pić i zaczynało się to już robić grozne bo przez to moje żyganie to schudłam 4kg. w ciągu tygodnia. no i jeszcze przez te moje wymioty profesor kazał mi odstawić hormony ,,dhupaston" a luteine mam nadal cały czas brać po 6 dziennie. no i mi powiedział że jeśli mi te czopki nie pomogą to położy mnie do szpitala i będą mi robić jakąś akupunkture-podobno to pomaga na mdłości. no ale mam nadzieję że ten szpital jednak nie będzie potrzebny. tylko martwie się już czy mi te mdłości czasami nie wrócą jak mi się czopki skończą bo ich jest tak mało w opakowaniu że starczą mi tylko na 3 dni! a biore 2 dziennie. no ale zobaczymy? mam nadzieję że będzie ok daniczku jak przeczytałam o tym twoim 9 miesięcznym żyganiu to mnie troche przeraziłaś!!! ja bym tego chyba nie wytrzymała! staram się robić tak właśnie jak mi napisałaś, czyli nie wstawać z łózka na głodniaka (koło łózka mam postawioną paczke sucharków i tak sobie je cotroche podjadam) nie jem też nic ostrego ani tłustego-to podobno tez pomaga. oleńko skarbie , bardzo wam współczuje tego przeziębienia szybciutko mi razem z arbim wracajcie do zdrowia! ale mnie rozśmieszyłaś z tym śpiewaniem arbiego)))) cholera! może z niego jakiś śpiewak wyrośnie? hi,hi,hi no i musisz nam koniecznie wysłać zdjęcia z jego 2 ząbeczkami musi być rozkoszny z tymi ząbeczkami)) Odpowiedz Link
goko1 Re: Hejka;) 23.02.07, 22:18 cześc kobietki! sorki, że mnie tak długo nie było, ale wóciłam do pracy i po przyjściu z niej już nie mam ochoty patrzeć na komputer...a w pracy na pełnych obrotach (bo pracuję krócej), więc nawet nie zaglądam Słoneczko wielkie gratulacje wiedziałam, że Ci sie uda i bardzo się cieszę. Eryczko tez wielkie gratulacje widziałam pewnego dnia piękny napis na Twoim GG "córeczka jest już z nami" czy "córeczka jest już na świecie" - super. dzisiaj padam z nóg, ale zajrzę w weekend czy coś ważnego się jeszcze wydarzyło, obiecuję zaglądać częściej chociaż raz lub dwa na tydzień. dobrejnocy Wam życzę Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Hejka;) 24.02.07, 12:50 witaj goko)) dziękuję za gratulacje super że do nas w końcu zajrzałaś)) ty pracuś jesteś skarbie niesamowity jestem dla ciebie pełna podziwu, najpierw prawie do końca ciąży pracowałaś a teraz rachu-ciachu i już nasz gokuś w pracy Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Hejka;) 24.02.07, 12:52 beatko kochanie, proszę cię napisz co u ciebie słychać? jak sprawa z dexiem? mam nadzieję że się chociaż troche uspokoił ten wasz narwany sąsiad? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Hejka;) 24.02.07, 12:55 ja wczoraj i dzisiaj czuje się dobrze i nawet ani razu nie wymiotowałam to zasługa tych czopków-one są super! )))) tylko najgorsze jest to że one mi sie już jutro rano skończą i mam nadzieję że te cholerne wymioty nie wrócą bo sie chyba pochlastam!!! no ale puki co to się bardzo cieszę że nie wymiotuje i że mogę normalnie zjeść i się napić Odpowiedz Link
olka9917 Re: Hejka;) 24.02.07, 14:50 Hej to super Sloneczko ze Ci lepiej,My z Misiaczkiem dalej chorzy jestesmy: (Arbi ledwo oddycha noskiem i ten kaszelBiedaczka meczy,wczoraj bylismy na pogotowiu bo niemogl flegmy odkaszlec tak duzo jej mial,i chcielismy zeby go jeszcze raz skontrolowali,i plucka czyste,mymy wirusa.I oprucz tego co juz mamy nic nowego nam niedaliTak mi go szkoda.Nawet juz 2 dzien niespiewabo co zacznie i prubuje to kaszlenasz spiewak narodowy.Musze konczyc bo Mis sie denerwuje.Puzniej wpadne.Pozdrawiam papa Odpowiedz Link
olka9917 Re: Hejka;) 26.02.07, 09:36 Hej Arbiemu juz lepiej,))))))))))))))))))))))jeszcze troche kaszel i ma lekki katar,ale juz jest lepiej,i mam nadzieje ze mu to dziadostwo wkoncu przejdzie.Przeslalam wam pare aktualnych fotek Pozdrawiamy papapa Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Hejka;) 26.02.07, 14:57 olka9917 napisała: > Hej Arbiemu juz lepiej,))))))))))))))))))))))jeszcze troche kaszel i ma lekki > katar,ale juz jest lepiej,i mam nadzieje ze mu to dziadostwo wkoncu > przejdzie.Przeslalam wam pare aktualnych fotek > Pozdrawiamy papapa to superowo!!! już idę je oglądać Odpowiedz Link
emania29 Re: Hejka;) 26.02.07, 20:22 słoneczko a kiedy ty jedziesz oglądać swoje mniejsze słoneczko(*)???? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Hejka;) 27.02.07, 14:59 emaniu skarbie)) ja już byłam w tamtym tygodniu w czwartek oglądać moje maleństwo wszystko opisałam w poście 23.02. o godz.18)) w skrucie powiem ci emaniuś że wszystko z moim malutkim słoneczkiem jest ok mój maluszek ma już 12mm więc szybko śmignoł przez te 2 tygodnie bo cały centymetr no i słyszeliśmy już bicie serduszka-to było przecudne uczucie i oczywiście poryczałam się ze szczęścia jak usłyszałam bijące serduszko mojego maleństwa)) teraz mamy przyjechać na usg genetyczne 27 marca (wtorek) wtedy będę w 12 tygodniu ciąży)) a musze się wam pochwalić że dokładnie dzisiaj kończe 2 miesiąc ciąży! jak ten czas leci-conie? niedawno czekałam na zrobienie bety normalnie szok! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Hejka;) 27.02.07, 15:04 emaniu a co u ciebie??? kiedy teraz działacie? opisz nam szybciutko sytuacje żebyśmy wiedziały kiedy trzymać kciuki coś czuje że jak ostatnio miałaś cykl bez owulacyjny i twoje jajka odpoczeły sobie to teraz pewnie ruszą do pracy z podwójną siłą)) ciekawa jestem co u daniczka? nic się do nas nie odzywa(( i beatka to samo(( już nie mówie o mariolce,kattrin i goko(( całe szczęście że oleńka i emania od czasu do czasu coś napiszą bo tak to by znowu był kryzys na naszym wąteczku Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Hejka;) 26.02.07, 14:56 olka9917 napisała: > Hej to super Sloneczko ze Ci lepiej,My z Misiaczkiem dalej chorzy jestesmy: > (Arbi ledwo oddycha noskiem i ten kaszelBiedaczka meczy,wczoraj bylismy na > pogotowiu bo niemogl flegmy odkaszlec tak duzo jej mial,i chcielismy zeby go > jeszcze raz skontrolowali,i plucka czyste,mymy wirusa.I oprucz tego co juz mamy > > nic nowego nam niedaliTak mi go szkoda.Nawet juz 2 dzien niespiewabo co > zacznie i prubuje to kaszlenasz spiewak narodowy.Musze konczyc bo Mis sie > denerwuje.Puzniej wpadne.Pozdrawiam papa tak mi go szkoda biedactwo malutkie mam nadzieję że wam szybko przejdzie to wstrętne choróbsko! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: wakacje:-))) 27.02.07, 15:21 ja mam do was takie pytanie odnośnie wakacij)) wiem,wiem pewnie sobie teraz myślicie: czy ona zwariowała? przecież mamy luty a ona o wakacjach? ale postanowiłam że już teraz musze znaleść jakieś fajne miejsce nad morzem i już z góry coś zaklepać my zawsze jeśli jechaliśmy nad polskie morze to jechaliśmy w ciemno i zawsze się jakiś nocleg znalazł ale często-gęsto nie był to taki nocleg jak ja bym sobie wymarzyła. w tym roku nie chce jechać w ciemno, tylko chce już z góry mieć już coś zaklepane i jechać bezstresowo tymbardziej że w tym roku pojedziemy z dzidziusiem w brzuszku)) tylko teraz tak: zastanawiam się jakie wybrać miasto??? chodzi mi ostatnio po głowie sopot, bo jeszcze nigdy nie byłam w sopocie na wakacjach. coprawda sopot widziałam ale byłam tam tylko na krótkich wycieczkach albo przejazdem. sopot też dlatego chodzi mi po głowie bo jeśli będzie brzydka pogoda to w sumie jest tam co robić. zawsze można gdzieś połazić, coś pozwiedzać a w takiej malutkiej miejscowości już jest to troche ograniczone. a może wy mi dziewczyny coś podpowiecie? może znacie jakieś przeurocze miasto lub miasteczko na wakacje nad morzem? a może w samym sopocie znacie jakąś fają kwatere gdzie by można było sobie miejsce zaklepać??? poradzcie mi coś nigdzie za granice nie chce jechać bo się troche boje o moje maleństwo. no bo samolotem nie zabardzo można jezdzić a znowu gdyby niedaj boże coś się zaczeło dziać to bym się nawet nie dogadała z lekarzami za granicą. coprawda mój mąż biegle mówi po angielsku ale ja bardzo słabo. dlatego w tym roku chciałabym wybrać polskie morze a wy już myślałyście o wakacjach? Odpowiedz Link
emania29 Re: wakacje:-))) 28.02.07, 20:14 coś mi się wcisnęło za wcześnie faktycznie słoneczko przegapiłam twój post i nie wiem jak to się stało :o bardzo się ciesze że twoje maleństwo ma już 12mm i ładnie rośnie myśle że za jakieś 3-4 tygodnie przejdą ci te wymioty i będziesz mogła się cieszyć z każdego dnia ciąży. A powiedz jak tam brzuchalek?? widać już coś? pewnie nie skoro tak chudniesz..? a do pracy wracasz? Jeśli chodzi o wakacje to ja nie przepadam za polskim morzem i zdecydowanie wole Chorwackie morie, lub polskie mazury. Ja jak wyjeżdżam to wole takie odludne miejsca bo wtedy odpoczywam. Jeśli chodzi o moje staranka to dziś dostałam @ i ciesze się z niej bo ten cykl był kompletnie pochrzaniony. Wydaje mi się że miałam tą owulke tylko bardzo wcześnie bo w 9dc z małego pęcherzyka i z małym endo a wszystko przez jakiegoś wirusa... tak czy siak dziś mój 1dc i wielka nadzieja... bo marzec, a ja już 2 razy zaszłam w ciąze w marcu... może za mnie jest taka dzika kotka Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: wakacje:-))) 01.03.07, 14:14 emaniu ty nasza dzika kotko)) dziś 1 marca więc mam nadzieję że tym razem do 3 razy sztuka i skaro już 2 razy zaszłaś w ciąże w marcu to teraz musi się w końcu udać!!! co do mojego brzuszka to troche już widać, szczególnie wieczorami jest większy )) chociaż ja już taki brzuch dostałam przy tych zastrzykach stymulujących do ivf. wszystko te hormony coprawda jeszcze się spokojnie mieszcze w swoje spodnie coprawda nie wszystkie ale jeszcze mi jedne (moje ulubione) zostały w które się mieszcze dostałam już jedne fajne dzinsy od mojej siostry takie biodrówki z gumą na brzuch-są bardzo fajne ale skoro jeszcze się mieszcze w moje stare ubrania to narazie nic typowo ciążowego nie kupuje zresztą taka najwyższa ciąża to u mnie będzie latem w wakacje więc pewnie dopiero kupie kilka ubrań na lato ciążowych Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: wakacje:-))) 01.03.07, 15:05 emaniuś a co do wakacij to ja też zawsze wolałam ustronne miejsca na wakacje ale jakoś w tym roku wole troche bardziej rozrywkowe miasto bo siedze cały czas w tym domu jak ten burek i brakuje mi kontaktu z ludzmi a co do pracy to jestem na zwolnieniu lekarskim cały czas od samego transferu a w sumie to już 2 tygodnie przed transferem byłam na zwolnieniu lekarskim bo wtedy byłam ostro przeziębiona i chciałam się wykurować przed transferem. teraz do końca ciąży nie zamierzam wracać do pracy. nie chce narażać mojego dziecka. u mnie w pracy od marca zaczyna się BARDZO! BARDZO! PRACOWITY OKRES i zawsze jest straszny kocioł, poprostu zaczyna się u nas w pracy pracowity sezon, i ja jeszcze przed ciążą to wracałam wykończona z pracy-poprostu padałam na pysk! i teraz podejżewam że by było jeszcze gorzej bo odeszła od nas z pracy moja koleżanka więc ja bym miała poprostu pełne ręce roboty. a teraz nie wyobrażam sobie żebym mogła tak intensywnie pracować. nie chce poprostu bezsęsownie ryzykować dla kilku groszy. chociaż nie powiem ale brakuje mi pracy i moich klientek ale przetłumaczyłam sobie to tak: że są rzeczy ważne i ważniejsze. a w tym momencie najważniejsze jest dla mnie moje dziecko. teraz zamierzam zrobić wszystko co w mojej mocy żeby urodzić mój skarb cały i zdrowy, odchować troche a pózniej zobacze, albo wrócę do starej pracy albo otworze własny gabinecik kosmetyczny-to jest moje marzenie! no ale zobaczymy jak to wszystko będzie Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: wakacje:-))) 03.03.07, 11:20 witam was dziewczynki jak wam mija weekend? ja wam się musze pochwalić że właśnie wczoraj znalazłam przecudne miejsce nad morzem w sopocie po tygodniu poszukiwań w końcu znalazłam to co szukałam zarezerwowaliśmy sobie termin w lipcu na 10 dni)) w zacisznym miejscu, w domku odrazu przy plaży-mówie wam bajka! )) już nie mogę się doczekać tylko mam nadzieję że będę się wtedy dobrze czuła bo przecież w lipcu będę już w 7 miesiącu ciąży)) no ale mam nadzieję że wszystko będzie ok pozdrawiam was dziewczyny bardzo serdecznie i życze wam udanego weekendu Odpowiedz Link
jolanta8 Re: słoneczko 04.03.07, 21:46 tez byłam w 7 m-cu nad morzem w Sopocie czułam sie nawet dobrze ale ucisk na dół brzucha był już duży wiec długie spacery odpadały życzę udanych wakacji Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: słoneczko 05.03.07, 12:10 witaj joluś)))) super! że się do nas odezwałaś co u was słychć? jak oliwierek? przeprowadziliście się już? Odpowiedz Link
jolanta8 Re: witam :) ! 04.03.07, 18:29 Serdecznie Was witam po długiej przerwie mam nadzieje,że się nie gniewacie na mnie ale ostatnio tyle się wydarzyłow moim życiu, ze czasu nie miałam zbyt wiele na kompka Gratuluje wszystkim szczęsliwym mausiom no i tym mamusiom, które noszą od niedawna serduszko małe pod swoim za reszte trzymam kciuki, no bo w końcu to marzec )) mój Oliwierek ma już zaczęte 17 m-cy :-0 jest duży jak n asój wiek i bardzo madry grzeczny chłopczyk, sam sie bawi i nie dokucza mamie śpi całą noc, czasami dokarmiam go ok północy, ale to rzadko sie zdarza poza tym mam zakończoną sesje egz. na uczelni, mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu do marca 2008 ( wyprowadziliśmy sie od tesciów), ponieważ kupiliśmy mieszkanie w Tychach 3 pokojowe i wtedy własnie maja nam oddać klucze do niego, jeszcze blok jest w trakcie budowy osiedle jest zamkniete , monitorowane oj ,mam tylko nadzieje, ze nie zapomnaiłyście o mnie ps pozdrowienia od Izutka i Portki Odpowiedz Link
jolanta8 Re: witam :) ! 04.03.07, 22:16 przepraszam,ze jestem niedoinforomowana w czytniu ale na jakim etapie starań jesteś daniczku? statystyki macie nieuzupełnione a juz nie jestem w stanie przeczytać wszystkiego Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: witam :) ! 05.03.07, 12:13 pewnie joluś że nie zapomniałyśmy o tobie! ale myślałam że już się do nas nie odezwiesz bo jak jest już oliwierek duży to już się troche zapomina o tym forum- niestety no ale najważniejsze że się odezwałaś fajnie że kupiliście własne mieszkanko i że w końcu masz teściów z głowy Odpowiedz Link
olka9917 Re: witam :) ! 05.03.07, 16:53 Hejka,pisze jedna reka bo Arbi mi spi na kolanach.Co do urlopu to my tez juz planujemy hi hi.Wyjezdzamy na poczatku czerwca do macedoni,bo to pieny kraj,jest goraco i co najwazniejsze mamy tam dom.Do macedonii jedziemy na 5 lub 6 tygodni,i do polski na tydzien lub 2.W polsce wole do mnie do rodzinnego domu,bo zadko sie widujemy,a teraz jeszcze jest Arbi to juz wogole kazdy na nas czeka z utesknieniem.<Fajnie ze macie miejsca zaklepane juz Sloneczo,napewno bedzie fajnie,tylko zeby wam pogoda dopisala.A my teraz na wielkanoc tez jedziemy na tydzien do polski.Juz sie doczekac niemoge. U nas ostatni tylko pada i pada.... Mariolka co tam u Ciebie?>>Odezwij sie bo sie martwie... Bea mam nadzieje ze sasiad sie uspokoil´,i ze juz dal wam spokuj.Jak tam dexsio>? Goko i Anie to ja podziwiam juz dziewczyny pracuja,a ja tam nawet niemysle o pracy,taki len ze mnie ha ha Ale i Arbiego by mi bylo szkoda zostawic w domku.Raczej do pracy predko niewruce,a mi tez sie mazy wlasny gabinet hi hi. Ale najpierw dzieci hi hi a puzniej kariera hi hi Odpowiedz Link
olka9917 Re: witam :) ! 05.03.07, 16:55 Fajnie Jolus ze sie odezwalas,no i gratuluje mieszkanka,i bedziecie miec spokoj niema jak to na swiom,polowe problemow odpadnie hi hi Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: witam :) ! 05.03.07, 22:09 oleńko)) fajnie masz z tymi wyjazdami ja w sumie to tylko będę wyjeżdzać latem na weekendy na działke nad jeziorem no i już sie nie mogę doczekac tego wyjazdu nad morze)))) mówie wam jak tam jest pięknie a pogodom to sie tak bardzo nie martwie bo przecież i tak się opalać nie będę byle by nie padało no ale zobaczymy jak to będzie jaka pogoda będzie to będzie w polsce trudno jest trafić na odpowiednią pogode byle bym się czuła dobrze oleńko a kim ty jesteś z zawodu? jaki gabinecik ci się kochanie marzy??? Odpowiedz Link
olka9917 Re: witam :) ! 06.03.07, 15:53 Hej Sloneczko,faktycznie byle by niepadalo,zapomnialam ze ty juz w 7 miesiacu bedziesz hi hi,to nawet lepiej jak by bylo cieplo a niegoraco.Ja jestem fryzjerka,i tak planujemy jak kupimy kiedys domek to z piwnicy zrobic salon,hi hi i do pracy brdzie blisko,a w miedzy czasie ´cos w domu mozna zrobic.U nas piekna pogoda,bylismy 2 godz.na spacerku,pozdrawiamy Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: witam :) ! 07.03.07, 00:34 olka9917 napisała: > Hej Sloneczko,faktycznie byle by niepadalo,zapomnialam ze ty juz w 7 miesiacu > bedziesz hi hi,to nawet lepiej jak by bylo cieplo a niegoraco.Ja jestem > fryzjerka,i tak planujemy jak kupimy kiedys domek to z piwnicy zrobic salon,hi > hi i do pracy brdzie blisko,a w miedzy czasie ´cos w domu mozna zrobic.U nas > piekna pogoda,bylismy 2 godz.na spacerku,pozdrawiamy oleńko)) jesteś fryzjerkom??? to super! teraz się nie dziwię dlaczego ty tak beztrosko kombinujesz bez przerwy z tymi swoimi kudełkami hi,hi,hi)) w takim razie mamy pokrewne zawody które praktycznie jeden dopełnia drugi i na odwrót ty fryzjerka ja kosmetyczka i obie olki ale się złożyło co? a taki gabinecik jak byś miała we własnym domku to super sprawa pod tym względem że oszczędzasz na płaceniu czynszu ale z grugiej strony to zawsze prace masz w domu i wiesz jak to nieraz jest z klientkami? nawet jak już jesteś po godzinach pracy to zawsze się ktoś może trafić kto cię jeszcze poprosi o twoją usługę i wtedy non stop jesteś w pracy. mam taką koleżanke fryzjerke która właśnie ma gabinet w swoim domu i mówi teraz że to był jednak błąd. że nieraz to ma już tego dosyć bo z pracy to by poprostu wyszła do domu i jest wtedy po pracy a jak masz pracę w domu to wtedy praca się nie kończy no ale zawsze jest tak że są dobre i złe strony wszystkiego ciekawa jestem czy spełnią się kiedyś nasze marzenia o własnym gabinecie? mam nadzieję że tak tego oleńko życze z całego serca tobie i sobie Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: wszystkiego naj! naj! z okazij DNIA KOBIET:-D 08.03.07, 13:42 witam was dziewczynki ale wiosne mamy śliczną co? )) kurcze aż się chce żyć!!! )) ja od przedwczoraj bezprzerwy siedze na dworze zabieramy z moją przyjaciółką jej syneczka na spacerki do parku, na plac zabaw itd. itp. JEST SUPER! Odpowiedz Link
emania29 śmieszne :) 08.03.07, 17:28 dostałam to meilem i się obśmiałam student.agh.edu.pl/~priest/LOL.jpg Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: śmieszne :) 09.03.07, 16:44 emaniu przeczytałam to oczywiście i też się niezle uśmiałam:'-)))))))))))))) ale swoją drogą to niesamowite jakie ludzie potrafią opowieści opisać w necie. normalnie szok! )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) a tak swoją drogą to emaniu kiedy staranka??? Odpowiedz Link
olka9917 Re: śmieszne :) 10.03.07, 18:00 Hej co slychac?My dzis caly dzien na dworze spedzilismy,bo ladna pogoda byla,Arbi spi mi na kolanach,on jest taki slodki ze az niechce mi sie go odkladac do luzeczka hi hi,troche go rozpieszczam hi hi.Teraz slodko spi z otwarta buzia hi hi.Porobilismy nowe fotki jak wsadze na kompa to wam przesle,bo teraz klikam z laptopa Miska.Sloneczko a co tam u twojej siostry?A Ty jak sie czujesz>?>To Ty tez bedziesz pazdziernikowa mama,fajnie.<ide poczytac wiadomosci.pozdrawiamy pa Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: śmieszne :) 11.03.07, 13:24 witaj oleńko)) już sobie wyobrzażam tego twojego małego skarba jak śpi z otwartą buzką u ciebie na kolankach hi,hi,hi)) to musi być słodki widok)))) koniecznie prześli nam nowe wasze zdjęcia pytasz się mnie skarbie co u mnie? ja czuję się dobrze, już prawie wogóle nie wymiotuje teraz tylko nieraz sobie puszcze pawika jak mi soś zaśmierdzi)) a pozatym to wszystko jest ok. coprawda ostatnio dostałam jakiegoś stanu zapalnego w pochwie ale myśle że to przez te wszystkie leki. mój misiek zadzwonił do profesora i on kazał mi brać takie tablety dopochwowe przez 3 dni i po mnich ma mi przejść. w sumie to biore je dopiero pierwszy dzień i już czuje ulge ja już się niemogę doczekać kolejnej wizyty a raczej kolejnego usg żeby znowu zobaczyć ten mój kochany skarb ale to dopiero za 2 tygodnie a u mojej siostry też wszystko jest ok)) malutka rośnie jak na drożdzach już jest z niej taki fajny mały pulpecik jest naprawde słoda no i oczywiście wszyscy ją rozpieszczamy jak możemy)) ja cotroche jej kupuje nowe sukieneczki na allegro. ostatnio kupiłam jej fajową kurteczke wiosenną ale jeszcze nie przyszła ale w tym tygodniu przyjdzie napewno ja wczoraj byłam z moim miśkiem w kinie na ,,testosteronie" film taki sobie, ale w sumie może być. na początku strasznie się ciągną ale pózniej się rozkręcił i można się było troche pośmiać a po kinie wyciągłam mojego misiaka na zakupy! )) było extra! kupiłam sobie 2 bluzki, spodnie, buty i torbe nałaziliśmy się jak cholera ale ja uwielbiam robić zakupy)) jak chyba każda kobieta Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: śmieszne :) 11.03.07, 13:25 życze wam wszystkim milutkiego weekendu! )) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: oleńko dziękuję za zdjęcia:-) 13.03.07, 10:40 oleńko)) arbi jest śliczniutki i taki kochany)))) rośnie ci jak na drożdżach ma super! mine na tym zdjęciu z miśliem)) hi,hi,hi))))))))))))))))))))) już widze jak go wybawi twoja rodzina jak go zobaczy na święta)) chyba non- stop będzie u kogoś na ręcach Odpowiedz Link
emania29 Re: oleńko dziękuję za zdjęcia:-) 13.03.07, 16:16 No słodki dzidziusiek z Arbiego A ja to mam już dosyć tego Novum naprawde nie wiem jak tam można wogle się leczyć!!!!!??? co lekarz to gorzej!!!! Ostatni cykl miałam do bani i wszystko jasne byłam chora i coś się pokręciło. W tym cyklu poszłam do novum w 11 dc do innej lekarki bo moja na urlopie wizyta trwała może 5min no i gin stwierdziła że nic z tego cyklu nie będzie bo pęcherzyk 11mm a endo 5,5mm i nic ani co robić ani dlaczego tak a nie inaczej i dowidzenia. Załamka wyszłam z płaczem że znów nie mam owu itp. W 13dc poszłam na USG gdzie indziej do lekarza do którego wcześniej chodziłam i pęcherzyk urósł do 18mm i endo 8mm! Ide dziś w 14dc do Novum znów do innego lekarza a ten to już szczyt chama ale to pomijam... i u niego pęcherzk 16mm? Wizyta może 3min, chyba mu w czymś przeszkodziłam? nie wiem? Ogólnie jestem strasznie zawiedziona Novum oni chyba specjalnie doprowadzają pacjętki do obłędu żeby nie miały wyjścia i zrobiły inv!!!!!! albo mnie tak traktują bo widzą w karcie że ja nie miałam problemów z zajściem w ciąże!!! nie wiem co mam robić ? już nawet przytulaka mi się odechciało, nie wiem czemu w 13dc pęcherzk 18mm a w 14dc 16mm? nie wiem czy? albo kiedy będzie owu?, a w związku z tym kiedy brać luteine...?jesli w tym cyklu nam się nie uda to w następnum mam brać clo i nie wiem czy mam iść znowu do tego novum czy nie? Chciałabym znaleźć jakiegoś dobrego lekarza który będzie mnie traktował jak człowieka, ale nasza rodzina ma cholernego pecha do lekarzy i dlatego ja nie trafiam na tych dobrych... i tyle wyżaliłam się ((( Odpowiedz Link
kattrin1 Emanio 14.03.07, 07:53 Emanio kochana polecam Invimed - ta kazdy lekarz podchodzi bardzo osobiscie do pacientki i mysle ze powinnas byc zadowolona Trzymam kciuki za Ciebie mocno Odpowiedz Link
emania29 Re: Emanio 14.03.07, 19:46 hej wiesci z ostatniej chwili bo własnie wróciłam z USG od tego doktorka co ma gabinet obok mojego domu i jestem po owu !!!!dobre co???? !!!!!!!! Według lekarzy z novum to jutro powinnam wziążć wieczorem zastrzyk pregnyl na pęknięcie pęcherzyka a seksik za 2-3 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mogłabym się seksić tak w nieskączoność a i tak by z tego nic nie wyszło. Wcale się nie dziwie że tam kobiety mają problem z zajściem w ciąże..... Na uSG wyszło że owu była niedawno jest płyn w zatoce i ciałko żółte troche małe endo bo 9mm ale chyba nie aż takie złe???? Na szczęście choć nie wiem czy nie za późno seksik był dziś rano i tyle... czekam na efekty!!!! Dzięki Katrin, a kogo byś w szczególności poleciła? I co tam słychać u ciebie? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Emanio 15.03.07, 08:01 Emanio dobrze ze seksik był, teraz niech tylko sie wszystko dobrze dzieje w srodeczku i kruszynka sie zagniezdza co do lekarzy moge polecic 3 osoby bo je znam: dr Karwacka, Dr Dworniak i Dr Rokicki, wszyscy świetni fachowi i bardzo pomocni Gdybys miała pytanka dawaj bede odpowiadac wg swojej wiedzy, ja sie lecze w Inwimedzie juz 1,5 roku i jestem zachwycona a u mnie wszystko ok dziekuje Odpowiedz Link
olka9917 Hej 15.03.07, 19:52 Wyslalam wam nowe fotki,musze leciec bo Arbi wstal.Popisze ´jak bede miec chwile.pozdrawiamy pa Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Hej 16.03.07, 11:42 olka9917 napisała: > Wyslalam wam nowe fotki,musze leciec bo Arbi wstal.Popisze ´jak bede miec > chwile.pozdrawiamy pa to ja ide je zaraz oglądać tego małego śmieszka)) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Emanio 16.03.07, 11:40 emania29 napisała: > hej > wiesci z ostatniej chwili bo własnie wróciłam z USG od tego doktorka co ma > gabinet obok mojego domu i jestem po owu !!!!dobre co???? !!!!!!!! > Według lekarzy z novum to jutro powinnam wziążć wieczorem zastrzyk pregnyl na > pęknięcie pęcherzyka a seksik za 2-3 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mogłabym się > seksić tak w nieskączoność a i tak by z tego nic nie wyszło. Wcale się nie > dziwie że tam kobiety mają problem z zajściem w ciąże..... > Na uSG wyszło że owu była niedawno jest płyn w zatoce i ciałko żółte troche > małe endo bo 9mm ale chyba nie aż takie złe???? Na szczęście choć nie wiem czy > nie za późno seksik był dziś rano i tyle... czekam na efekty!!! no to niezłe jaja!!! )) to widze że się znają w tym novum na owulacij jak cholera!!! najważniejsze że sexowanko było i napewno wszystko będzie ok czekamy na dobrą wiadomość za 2 tygodnie)) (*) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: emaniu. 16.03.07, 11:37 emaniu skarbie. jestem w szoku! po twojej opowieści o novum:-0 przecież oni mają tak dobre notowania? ale z drugiej strony słyszałam już od nie jednej osoby że novum to fabryka która nastawia się szczególnie na ivf (bo pewnie z tego mają największą kasiore). ale tak czy siak to nie powinni cię tak przedmiotowo traktować! co z tego że ty zachodziłaś w ciąże bez problemu jak problem tkwi gdzie indziej. oni powinni ci pomóc w zajściu w ciąże a pózniej cię pilnować jak oka w głowie żebyś spokojnie donosiła dzidziulka do samego końca ciąży. NAPRAWDE JESTEM W SZOKU!!! ja jeśli bym ci miała polecić jakiegoś dobrego lekarza to poleciła bym ci tego mojego profesora Radwana z ,,gamety" w ŁODZI. on jest naprawde super! lekarzem i nie mówie to tylko dlatego że dzięki niemu udało mi się zajść w ciąże ale ogólnie nigdy nie czułam żeby mnie zle potraktował na wizycie i zawsze czułam że on naprawde się stara żebym w końcu zaszła w ciąże. tylko tyle że byś musiała jezdzić do niego na wizyty do łodzi. a gdzie ty emaniu mieszkasz? a co do twoich pęcherzyków to chyba nie jest to możliwe żeby on zmalał, tylko może jak ci go mierzyli na innym sprzęcie to jakoś tak inaczej wyszło ja i tak bym na twoim miejscu się nie poddawała i próbowała bym w tym cyklu znowu. nie ma co tracić cyklu! szkoda jest czasu. więc głowa do góry emaniu kupcie dobre winko i do dzieła)) ja trzymam kciuki za was Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: :-D 16.03.07, 11:51 ja ostatnio jak było tak ciepło we wtorek to się niezle przeziębiłam na dworze. normalnie szok! przecież było tak ciepło, ja byłam normalnie ubrana, a jednak organiz jest jakiś słabszy chyba bo jak już wróciłam ze spacerku to mnie gardło zaczeło ostro boleć a na drugi dzień poprostu umierałam całe 2 dni mi łep pękał z bólu, gardło mnie strasznie bolało, nos cały zapchany że szok i żyganie co 5 minut. myślałam że zdechne za moment i bałam się o dzidzie moją. mam nadzieję że mojemu skarbowi nie zaszkodziło to moje przeziębienie leki brałam tylko takie homeopatyczne i połkłam jedną tabletke paracetamolu na ten mój straszny ból głowy ale za chwile ją wyżygałam więc chyba i tak nie zadziałała. dziś jest pierwszy dzień kiedy czuje się w miare dobrze już mnie głowa i gardło nie boli. teraz tylko mam cały czas nos strasznie zapchany i jeszcze wymiotuje od czasu do czasu ale już nie tak często jak ostatnio więc chyba zdrowieje Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: :-D 16.03.07, 11:54 pozdrawiam was wszystkie i prosze was piszcie więcej nie wiem co się stało z daniczkiem, beatką, mariolką, goko??????????????????? całe szczęście że się odzywa oleńka, emania, katrin od czasu do czasu ania to już chyba zupełnie o nas zapomniała jola a co u ciebie? Odpowiedz Link
olka9917 Re: :-D 16.03.07, 21:58 Hejka.Sloneczko,ale sie zaprawilasale dobrze ze Ci juz lepiej,kuruj sie,bo wiosna idzieJa dzis sama,Misiek w pracy jeszcze a Arbi juz po kapieli spi w luzeczku,a ja go podsluhuje z elektryczna niania,musze powiedziec ze jestem zadowolaona,niemusze tyle razy latac miedzy sypialnia a miejsce gdzie jestem jak Arbi spi.Oczywiscie pare razy do niego zaglam,bo bym niewytrzymala.Sloneczko ja bym pisala i pisala,gdybym miala wiecej czasu,a teraz jak ladna pogoda to wychodzimy na dluuuuugie spacery,puzneij zaby,karmienie,przewijanie,znowu zabawy.Pranie prasowanie,gotowanie itp..Ostatnio nawet wydaje mi sie ze Miska zaniedbujeKurde ciezko wszystkto razem pogodzic,ale staram sie i nienarzekam,i o siebie tez wmiare mozliwoasci dbam))))))))Sloneczko mowie Ci spij ile sie da,odpoczywaj ile tylko mozesz i ogladaj duzo tv bo puzniej niema czasu na takie rzeczy jak juz Bobas bedzie.A wszystkie madre ksiazki o wychowywaniu,dzieciaczkow,i o tym co moze sie stac i co jest normalne u niemowlakow,czytaj teraz,bo po porodzie potrzebna jast wiedza a na czytanie niema czasu,w wolnych chwilach albo masz cos do zrobienia,albo odpoczywasz.Ja niebyam taka madra i z lektorami czekalam na puzniej i w praktyce czytam je dopiero teraz,w parku jak Arbi spi,a duzo rzeczy i to ciekawych przydalo by mi sie wiedziec wczesniej.....To tak tylko napisalam moze Ci sie przyda,ale naprawde wypoczywaj i spij ile tylko dasz rade;D U nas w pozdaku,powoli robimy zakupy na swietaI znowu jedzenie,kurde ja tych kg to chyba nigdy niezgubiena regularne cwiczenia tez nieraz niemam czasu: (Wlosy juz jak na fotkach widac mam blad,juz sciagam ta ciemny blad,juz mi sie znudzilaWe wtorek mam ostatnia wizyte u dentysty i juz mam wyleczone zebybo w ciazy troche mi sie popsuly,tzn 2 ulamaly.A dentysta zawsze jeszcze cos wynajdzie.Ale naszczescie juz koniecKupilam sobie szczoteczke elektryczna,ale wydaje mi sie ze strasznie wolno to trwa,hi hi reka szybciej mylam,takie przynajmniej mam wrazenie. Odpowiedz Link
olka9917 Re: :-D 16.03.07, 22:03 Wyslalam,bo balam sie ze mnie wyloguje i Sloneczko niebedziesz miala co cztac)))))))))No nic powoli bede leciec.Sorki za bledy,ale straszniue szybko pisalam.A co do dziewczyn to Anie pisze bloga,wiec tam na biezaco mozna cztac.Goko w pracy to napewno biedna zaganiana i czasu na net niema.A co do Mariolki,to boje sie ze sie bardzo choroba tesciowej przejela,i niema sily nawet tu pisac.A Bea biedna moze z tym narwanym sasiadem walczy.Poczekamy,napewno sie odezwa,juz nieraz byla taka cisza a puzniej bylo pelno postow jak za starych dobrych czasow.Tylko Daniczek niewiem co porabia??? No dobra juz lece.Dobranoc.I Milego weekendu))))))))))Pozdrawiamy i piszcie dziewczyny papapapapap Odpowiedz Link
olka9917 Aha wyslalam wam fotki. 16.03.07, 22:05 A jeszcze inne mamam na kompie,bo teza laptopa daje czadu)))))))bo ten komp to warczy i harczy a Arbiego niechcem obudzic,a tam wlasnie mama fotki co widac zabki na nich i Arbi jak siedzi w siedzonku,w ktorym bedzie jadlJak uczen wyglada hi hi.Dobranoc Odpowiedz Link
emania29 Re: Aha wyslalam wam fotki. 17.03.07, 11:05 Szlicznie oleńko wyglądacie! Arbi jest słodki, a to imie na czapeczce to sama wydziergałaś??? Chyba schudłaś, wyglądasz super fajnie!!!! pozdrawiam Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Aha wyslalam wam fotki. 17.03.07, 12:25 olka9917 napisała: > A jeszcze inne mamam na kompie,bo teza laptopa daje czadu)))))))bo ten komp > to warczy i harczy a Arbiego niechcem obudzic,a tam wlasnie mama fotki co widac > > zabki na nich i Arbi jak siedzi w siedzonku,w ktorym bedzie jadlJak uczen > wyglada hi hi.Dobranoc wyśli oleńko koniecznie te z ząbkami)))) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: :-D 17.03.07, 12:24 olka9917 napisała: > Wyslalam,bo balam sie ze mnie wyloguje i Sloneczko niebedziesz miala co > cztac)))))))))No nic powoli bede leciec.Sorki za bledy,ale straszniue szybko > pisalam.A co do dziewczyn to Anie pisze bloga,wiec tam na biezaco mozna > cztac.Goko w pracy to napewno biedna zaganiana i czasu na net niema.A co do > Mariolki,to boje sie ze sie bardzo choroba tesciowej przejela,i niema sily > nawet tu pisac.A Bea biedna moze z tym narwanym sasiadem > walczy.Poczekamy,napewno sie odezwa,juz nieraz byla taka cisza a puzniej bylo > pelno postow jak za starych dobrych czasow.Tylko Daniczek niewiem co porabia??? > No dobra juz lece.Dobranoc.I Milego weekendu))))))))))Pozdrawiamy i piszcie > dziewczyny papapapapap oleńko ja właśnie też tak myśle że beatka walczy z tym walniętym sąsiadem mam nadzieję że z nim wygra! NIE DAJ SIĘ BEATUŚ! mariolka to też tak pomyślałam że może z teściową jest gorzej i nie ma czasu lub nastroju żeby coś tu napisać goko to w sumie się nie dziwię że się nie odzywa bo podziwiam ją że to wszystko ogarnia:praca, dom, 2 dzieci, mąż. gokuś jesteś dzielną babą! )) tyko martwie się o daniczka i bardzo za nią tęsknię bo zawsze nam się fajnie rozmawiało a teraz ona się wogóle nie odzywa nie wiem co się z nią dzieje??? napewno nie chce się nakręcać w staraniach i woli nas nie czytać-ja to rozumiem ale tęsknie za nią daniczku kochany odezwij się! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: :-D 17.03.07, 11:48 oleńko co do książek o dzieciaczkach to mam takie fajne dwie i jedną już zaczełam czytać, ale ja do czytania książek to jestem raczej ostatnia nie bardzo lubie czytać. ale te 2 książki mino tego że są strasznie grube postanowiłam że przeczytam do końca ciąży powiem ci że na zdjęciach wyglądacie z arbim super! i nie wiem gdzie ty widzisz u siebie te swoje kg??? przecież ty wyglądasz super! a arbi jest słodki to zdjęcie z czapką z daszkiem na bok, jest świetne)))) i w tej drugiej czapeczke ze swoim imieniem też wygląda fajowo wogóle co tu dużo mówić-oboje razem wyglądacie czadowo)) co do mojej choroby to już całe czszęście dziś czuje się w miare dobrze tylko jeszcze cały czas wymiotuje ale już nie wiem czy to jest związane z moim przeziębieniem czy może poprostu wróciły poje ciążowe żyganka??? ale jakoś to przeżyje w końcu wszyscy mówią że to może potrwać do 3 miesiąca ciąży, więc jeśli tak jest naprawde to jeszcze mi zostało 10 dni do końca 3 miesiąca ciąży a tak swoją drogą to zapiernicza ten czas jak djabli!!! )) w sumie to tylko się boję żebym nie miała tak jak daniczek, bo ona pamiętam że mówiła że jak była w ciąży z danielkiem to wymiotowała przez całą ciążę Odpowiedz Link
olka9917 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 20.03.07, 09:05 Hej my juz wstalismy,a raczej Misiek nas obudzil jak przyszedl z nockiA Arbi jak go zobaczyl to usmiech od ucha do ucha i nieblo molwy o spaniu.Teraz siedzi jeszcze w pizamkach i sie buja na hustawce i gryzie grzechotke,a ja pije cappucino i chcialam zobaczyc co u was a tu cichutkoDzieki za mile slowa na temat fotek.Co do mojej wagi to wszystkie kg,a chyba ich jest z 5,to siedza mi na brzuchu(((((((((((((niestety,ale te 5 to po ciazy jeszcze,a niewspomne ze 3 lata temu wazlam 18kg mniej.Ja niewiem ajk sie tak zapuscilam,a teraz ciezko mi to zgubicto znaczy oprucz tych 5 z ciazy to mam na plusie jeszcze 13kg nadwagi,jejku jak ogladam zdjecia to az niemoge uwierzyc ze to ja.Chcialabym schudnac,niejem juz wogole slodyczy,jem owoce normalne i suszone,powoli przerzucam sie na wode mineralna,ale niemam czasu i sily cwiczyc(((((Chociaz jak tych 5kg.sie pozbyje to juz bede szczesliwa.no nic pomarudzilam troche,ale lepiej mi.Fotki mam na kompie a ja z laptopa pisze jak znajde chwilke to wysle.Bo dzis kotlety mielone robie,to troche mi to potrwa)))))))))Milego dnia pozdrawiamy papapap Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 20.03.07, 17:14 oleńko)) nic się nie martw! wszystkie nadmierne kg. zgubisz napewno tylko to musi troche potrwać ja też jak popatrze nieraz na moje stare zdjęcia to aż mi się niechce wierzyć że to ja)) ale tak to już jest, jesteśmy coraz starsze i tryb życia też prowadzimy inny i to dlatego tak się zmienia nam figura. ale co tam)) w końcu nie możemy całe życie wyglądać tak samo Odpowiedz Link
goko1 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 20.03.07, 20:10 cześć kobietki! dawno mnie tu nie było, ale pamietam o Was i często sobie obiecywałam zajrzeć, ale jakoś nie wychodziło... przepraszam, myslami jestem z Wami i aż wstyd już mi prosić o streszczenie, ale nie dam rady przeczytac wszystkiego., jak któraś znajdzie chwilę napiszcie, co u Was? Oleńko dziękuję za fotki,śliczne, a Arbi jaki duży!, nie przejmuj się kg (przeczytałam kilka postów wstecz), moje tez wróciły i mimo, że ćwicze (2x w tygodniu) to i tak mam na plusie po ciązy co nieco, a powiem szczerze miałam juz mniej... ) i i tak mam ok. 3-4 na wadze więcej i brzuszek taki czasami spory, tyle, że ja mam prace siedzącą pewnie tez ma to wpływ no i czasami madzie noszę na brzuchu lub biodrze a tedy tez te mięsnie nie ćwicza jakis leniwy ten mój brzuch, spoko przyjdzie wiosna lato może sie uda. poza tym ja jeszcze karmię, hihi jedna cycką, bo Madzia chce tylko lewą, więc mam jeszcze cycki nierówne czasami ale nie mam siły z nia walczyć, karmię ok 3-4 razy dziennie butle i tak juz dostaje wieczorem i rano po cycu. W niedziele znalazłam pierwszy zabek, wyszedł bezboleśnie, poza tym siedzi ładnie, raczkuje wspak czyli cofa sie do tyłu i samodzielnie wstaje w łózeczku przy szczebelkach. A ze złych wieści ma na coś alergie i nie wiem czy na cos co ja jem czy coś innego ja uczula. mamy już maść i krem i walczymy, zmieniłam tez mleko na Nan Ha -paskudne w smaku, do tej pory miała bebiko, ale metodą prób będę szukac czynnika, jeszcze nie wiem gdzie dgo szukac, bo może to w ogóle nie pokarm tylko np. odzież, zobaczymy jak coś odkryje dam znać. a Madzia wąży 6400 (mój kręgosłup zaczyna to czuć), to dane z ub. tygodnia, poza tym rośnie strasznie szybko, odzież nosi na ok. 74-80, wyrasta ekspresowo ze wszystkiego. pozdrowienia i całusy Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 21.03.07, 19:33 witajcie dziewczyny gokuś skarbie fajnie że się do nas odezwałaś)) i superowo! że twoja madzia tak ładnie się rozwija a co do streszczenia to tu nie ma zabardzo co streszczać bo dziewczyny bardzo mało się odzywają-niestety Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 21.03.07, 19:36 ja teraz 2 dni będe sama w domu bo mój misiek pojechał na szkolenie do krakowa. niecierpie być sama w domu a w nocy to już wogóle! no ale jakoś wytrzymam w sumie to tylko 2 dni. Odpowiedz Link
olka9917 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 22.03.07, 08:45 Hej dziewczynyFajowo Goko ze wpadladas,bo juz myslalam ze i Ty o nas zapomnialas,ja to cie podziwiam,pracujesz,masz 2 dzieci,ja to chyba bym niedala rady,przy jednym ledwo nadarzam)))))))))))))A jak bym teraz do pracy poszla to mieszkania bym niepoznala hi hi.Co do mojego Arbiatka to ostatnio puszcza takie smierdzace "Baczki"ze szok))))))))wsumie niewiem po czym to moze byc.28.03 mamy znowu kontrol z Arbim,wazenie mierzenie itp...A ja bylam wczoraj u dentysty i juz mam wyleczone zeby,ale dolny prawy zab madrosci,wyrusl mi krzywo i pcha innego zdrowego zeba,i trzeba go drania usunac,i wyobrazcie sobie ze dentysta tego nierobi,tylko mam skierowanie do chirurga,30.03 o 11:00 trzymajcie za mnie kciuki,bo niewiem jak to wytrzymam,a jeszcze puzniej rzadnych przeciwbolowych niebede mogla brac bo karmie((((((((juz sie trzese na sama mysl.Ale mam stracha.A Arbi lezy na dywanie i siewa)))))))))))))JA tez Sloneczko niecierpie byc sama w domu,a moj MIsiek ma teraz nocki,a ja do odwaznych nienaleze,dobrze ze mam Malutkiego Misiaczka do obrony)))))))))))))))U nas spadl snieg,i to nawet nawet,a moj Misiek juz, zmienil opony na letnie,bo ma 20 cali felgi i niemogl wytrzymamc ze leza w piwnicy))))))))))a teraz pewnie zeby jechac do polski znowu bedzie musial zmieniac nna zimowe,ah ci faceci to jak dzieci,a mowilam ze zima ma sie wrucic to niechcial wierzyc))No nic lecimy sie szykowac z Arbim,bo idziemy na spacerek,a Arbi to uwielbia jezdzic na siedzaco,bo duzo widzi a lezec niezabardzo no chyba ze zasnie,co rzadko sie zdarza na spacerach bo on chce wszysko zobaczyc,i tylko sie rozglada,a jak go wyciaglam w parku i siedzielismy na laweczce i widzial jak dzieci graly w pilke to chcial mi z kolan zeskoczyc tak sie wyginal,on jak widzi dzieci to az piszczy z radosci.POzdrawiamy i milego dnia papapap Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 22.03.07, 16:53 oleńko już ci skarbie współczuje tego wyrywania zęba bryyyyyyyyyyyyyyyyyyy a arbi coś musiał zjeść że puszcza takie ,,śmierdziele" )) hi,hi,hi)))))) a co do opon to mój misiek też zmienił w tamtym tygodniu jak było tak ciepło na letnie, a w tym tygodniu poniedziałek i wtorek też mieliśmy śnieg. ale nie śpieszcie się oleńko z tą zmianą opon znowu na zimowe bo u polsce podobno od tej soboty ma się zrobić już wiosna na dobre i ma być bardzo ciepło. oby tak było fajnie by było gdyby święta były cieplutkie)) a kiedy oleńko przyjeżdzacie do polski? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 22.03.07, 16:56 ja dzisiaj czuje się nienajlepiej coś mnie głowa pobolewa i jakaś taka rozlazła jestem. wogóle nie mam apetytu, a jak już coś zjem to wymiotuje szlak by to trafił! mam do was pytanie: nie wiecie czy w ciąży w 11 tygodniu można brać ,,rutinoscorbin" ??? bo ja ostatnio straciłam swoją odporność, wszystko mi dzidziuś zabiera Odpowiedz Link
olka9917 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 23.03.07, 08:46 Hej niewiem Sloneczko czy mozna brac rutinoskorbin,spytaj lepiej lekarza.Do Polski jedziemy juz 06.04 i mamy tydzien wolnego to tam posiedzimy.Wczoraj wyslalam wam fotki.Jest ladan pogoda zaraz sie szykuje i idziemy na spacerek.Pozdrawiamy i milego dnia.Kurde trzymam kciuki zeby juz Ci sloneczko bylo lepiej,ale idzie wiosna to wszystko odrazu inaczej az chce sie zyc))))Pa Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 23.03.07, 17:47 oleńko u was dziś jest piękna pogoda a u nas wręcz okropna!!! strasznie wieje i do tego pada no i jest strasznie pochmórno i zimno. ale podobno u nas od jutra ma być już słonecznie chociaż jak patrze na tą dzisiejszą pogode to aż mi trudno w to uwierzyć no ale zobaczymy co do ,,rutinoscorbinu" to tak mi przyszedł do głowy bo kiedyś go brałam na zwiększenie odporności jak przychodziła wiosna lub jesień ale teraz nie wiem czy go mogę brać. napewno nic nie weznę bez konsultacij z lekarzem. a tak wogóle to się ostro zastanawiam nad zmianą lekarza bo profesora bardzo często nie ma w klinice i oni tam bardziej skupiają się nad leczeniem niepłodności a jak już się jest w ciąży to oni już tak się w to nie wczówają. no i profesor jest w szpitalu na zupełnie innym oddziale (na oddziale ,,rozrodczość") a na porodówce i tak bym go nie miała. no ale narazie się zastanawiam nad tym, jeszcze nie wiem co zrobie. Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 23.03.07, 17:50 oleńko skarbie ja już wczoraj oglądałam twojego ślicznego arbiego)) jest uroczy i ząbeczki ma śliczne jak mały wampirek hi,hi,hi)) no i rośnie ci jak na drożdżach Odpowiedz Link
emania29 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 23.03.07, 19:27 hej babeczki U mnie dziś 24dc objawów jak zwykle sporo ale spokojnie czekam... wtorek, środa się wyjaśni słoneczko ja też myśle że powinnaś się rozejrzeć za lekarzem tzn profesorka możesz sobie zostawić jakby co? ale drugi lekarz pod ręką musi być! Dzidziulek rośnie i trzeba go częściej teraz obserwować. Pozatym te dojazdy są męczące a im większy brzuchalek tym ciężej... Jeśli chodzi o rutinoskorbin to nie wiem? ale napewno możesz już brać witaminy dla kobiet w ciąży (ja brałam feminatal) powinnaś też co miesiąc robić morfologie i mocz (nie piszesz że robisz dlatego pisze)dzidziulek wiele wyciąga... A kiedy słoneczko masz wizyte u profesorka???? Odpowiedz Link
emania29 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 23.03.07, 19:33 Dziewczyny poprzesyłajcie jakieś fotki swoich pociech!!!!!!!! My tu się zachwycamy Arbim, który jest przesłodki no ale chętnie bym zobaczyła Joli synka jaki już duży, goko, mariolki, anie.... słoneczko ty możesz zaprezentować brzuchalek jeśli już coś widać Odpowiedz Link
goko1 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 23.03.07, 19:58 słoneczko jak nic jeść nie możesz to spróbuj chociaż owoce, a może mrożone Ci pomogą na mdłości mi bardzo pomagały wisnie, maliny, pożeczki itp mrozone wcinałam nawet takie zimne. i woda z sokiem cytrynowym i imbirem tez była pomocna. Co do rutinoscorbinu to też nie wiem, ale od 3 m-ca ciaży to spokojnie chyba witaminy można łykac te dla ciężarnych. A może spróbuj coś naturalnego, pamiętasz jak ja wcinałam rzeżuchę, (własnie muszę sobie posadzić, może jutro kupię i wysieję), szczypiorek własny już mamy na parapecie. A ta rzeżucha świetnie tez morfologię podnosiła, wiem, że nie miałam żadnych problemów, teraz bym musiała sprawdzić, bo chyba wszystkie soki ze mnie Madzia wyciagnęła, poza tym jakaś taka do niczego jestem, czyżby przesilenie wiosenne, a tygodnie leca błyskawicznie, jakieś okna chyba trzeba by przetrzeć na święta...kiedy nie wiem, nie mam siły... Olka, ja z tym czasem, to mam teraz taki sajgon, wszędzie go za mało, ale jak jest ładna i słoneczna pogoda to rzucam wszystko i też idę z Madzia na spacer, również lubi jeździć na siedząco bo wszystko widzi. Podobno już ma byc od jutra coraz cieplej z dnia na dzień. W nioedziele zmiana czasu, a moja niunia juz zaczyna po 6.00 się budzić, chyba zacznę chodzić wczesniej spać, bo nieprzytomna chodzę. Dzisiaj to nawet w nocy próbę głosu robiła, nauczyła sie głosno krzyczeć aaaaaaaa i tak sobie smiesznie pokrzykuje jakby tonacje wypróbowywała, nie jest to płacz a krzyk, co nie daje mi niestety spać, dzisiaj w nocy jej tłumaczyłam, że jest noc i trzeba spać, nawet nie wiem która godzina była bo za oknem było ciemno, więc napewno jeszcze noc. Co tam u innych kobietek, faktycznie niedużo nas tutaj ostatnio, wszystkie pewnie zaganiane.Emania fotki mojej Niuni znajdziesz w mojej sropce, tylko przełącz sie na inne dalsze strony np. 7 chyba najbardziej biezżąca w tej chwilii. pozdrawiam ------ Madzia ma Madzia dzień po dniu Odpowiedz Link
emania29 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 23.03.07, 21:27 och... jaka ta madzie śliczna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i te wieeelkie ciemne oczka, zakochałam się Dzieciaczki są bardzo do Ciebie podobne widać to po synku, oczy , kształt twarzy cała Goko Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 24.03.07, 10:10 gokuś skarbie)) wiesz co? coś w tych mrożonych owocach jest bo ja też wszystko co jem to jest zimne a najchętniej jak jest lodowate bardzo mi teraz smakują lody owocowe)) i teraz tak sobie przypomniałam że mam w zamrażalce mrożone truskawki mniam,mniam chyba je zaraz wyciągne i musze mojej mamie podebrać z zamrażlki mrożone śliwki, które też zawsze jej podkradałam jeszcze przed ciąży i jadłam takie zamrożone i lodowate prosto z zamrażalnika np. z ciepłego jedzonka czy picia to tak niebardzo mi wchodzi Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 24.03.07, 10:19 gokuś)) właśnie zobaczyłam sobie zdjęcia twojej madzi)) jest kochana! i jakie ma duuuże oczy! )) śliczna z niej dziewczynka Odpowiedz Link
anie5 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.03.07, 14:20 kochane laseczki....dzis Olka zagoscila na moim blogu i skomentowala - ale mi milo bylo Olka Twoj chlopak jest taki kochany i duzy - wiekszy niz Raffaele - gratuluje!!!!! Sloneczko - to juz niedlugo bedziesz wiedziala, czy chlopak czy dziewczynka - jakie masz przeczucie? Emania - tak bardzo Ci zycze aby teraz wszystko sie udalo - trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Goko - nie moge wejsc na Twoja strone - a tak chcialabym zobaczyc Madzie!!!!! a co u Mariolki i NATALKI? CO u reszty dziewczynek? u mnie wszystko sie uklada, Rafciu rosnie i skonczyl wlasnie 6 miesiecy na moim blogu (sygnaturka pod tekstem) sa zdjecia i newsy!!!! buziaki Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.03.07, 15:28 witaj aniu ja twojego raffaela też podglądam jest śliczny i ma przepiękne oczy-chyba po tatusiu co? ja już się nie mogę doczekać żeby się dowiedzieć co tam u mnie w brzuszku siedzi chłopczyk czy dziewczynka)) ja mam przeczucie że to będzie chłopczyk ale kto wie? a u wy dziewczynki w którym tygodniu ciąży wiedziałyście co tam u was w brzuszku siedzi? czy na tym usg połówkowym już wiedziałyście co będziecie miały? Odpowiedz Link
anie5 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.03.07, 17:37 na polowkowym juz wiedzialam - tzn, wlasnie sie dowiedzialam a na kiedy masz termin? ja polowkowe mialam dopiero na poczatku maja. buziaki! Odpowiedz Link
olka9917 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.03.07, 21:23 Hej ja czytam regularnie Twoj blog Anie,hi hi i dopiero dzis sie skapalm ze da rade tam pisac komentarze hi hi.Arbi juz spi a ja mam troche czasu na net podsluchuje go Babyfonem.Ja tak na 80% wiedzialam ze bedzie chlopczyk jeszcze przed polowkowaym,jakies 2 moze 3 tygodnie,na badaniu kontrolnym u gin,ale ona glowy by niedala wiec czekalismy do polowkowego i tam juz na 100%wiedzielismy ze to mezczyzna)))))))i wtedy zaczal sie szal kupowania rzeczy w kolorze niebieskim hi hi,ale i u mnie cala rodzina miala przeczucie ze to chlopczyk bedzie.Ja tez jadlam kwasne rzeczy mowia Odpowiedz Link
olka9917 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 25.03.07, 21:25 Kwasne na chlopczyka slodkie na dziewczynke Odpowiedz Link
olka9917 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 26.03.07, 09:52 Ja tez niemoge obejrzec Madzi wyskakuje mi error.PA Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 26.03.07, 10:48 olka9917 napisała: > Ja tez niemoge obejrzec Madzi wyskakuje mi error.PA wiecie co? ja jak kiedyś chciałam obejrzeć madzie to też niemogłam ale wczoraj mi się udało-nie wiem jakim cudem? ale mi się udało)) Odpowiedz Link
goko1 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 30.03.07, 15:02 witajcie, niestety stronka sie wywaliła i problemy z jej naprawieniem chyba trzeba zrobić nową ((( Odpowiedz Link
olka9917 ;( 30.03.07, 19:36 Hej dziewczyny czuje sie okropnieJak bym wiedziala co mnie czeka to bym nieposzla!!!!!!!Tego zeba musieli wyzynac z pod dziasla,on wogole niewyszedl nigdy na swiatlo dzienne.Dali mi takie "konskie "znieczulenie ze nic nieczulam.Kazali mi sie polozyc na lozku,na twarz zalorzyli mi "maske" no jak u hirurga tylko z otworem na usta:=/matko juz wtedy sie wystraszylam,a jak zaczeli pilowyc,ciac,i po kawalku wyciagac tego zeba to malo zawalu niedostalam ze strachu!!!!!!Ale nic niebolalo,ale co to byly za dzwieki,a ja do odwaznych nienaleze.Ale mile byly,bo to kobiety byly,wszystko tlumaczyly itp...Ale sie balam;/dawno niemielam takiego stracha,no muwie wam jak jakis koszmar:/Jak jeszcze raz uslysze o hirurgu,to zwieje od dentysty bez slowa.Znieczulenie trzymalo dlugo,nawet poszlam na spacerek z Arbim,ale jak wrucilismy i znieczolenie puscilo szok!!!!!!!!!!!!!!WSzystko mnie boli,cala lewa strona,no bo mam poszyte te dziaslo.W poniedzialek na zdjecie szwow.A boli,szok,mam goraczke,a przez to ze karmie Arbiego to tylko paracetamol moge,a on slaby jest.A Misiek w pracyA napuchnieta jestem:/jak by mi ktos bombe strzelil.No to sie wyzalilam,koncze bo Arbiatko sie dopominaAle jak patrze na niego to odrazu mi lepiej.Sloneczko doczekasz sie szybciej niz myslisz takiego Brzdaca i TY bedziesz nam opisywac co Nowego,jak rosnie i tez napewno bedzie zaskakiwal Cie umiejetnosciami Akrobatyckimi.Sorrki za bledy ale niekontaktuje z ta goraczka,jakis ciezki umysl mam.Pozdrawiamy pa.DZieki za kciukasy Odpowiedz Link
olka9917 Hej;) 30.03.07, 19:37 A zapomnialam z tego wszystkiego napisac ze Arbi ma juz 3 zabekgorna prawa dwojka,)Pa Odpowiedz Link
olka9917 Re: Hej;) 30.03.07, 19:38 A i nic niemoge jesc bo usta dam rade tylko na slomke otworzyc;/ Odpowiedz Link
emania29 Re: Hej;) 30.03.07, 22:25 zapraszam na nowy wątek bo ten coś już szwankuje forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20897&w=60013475 Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Hej;) 01.04.07, 08:16 olka9917 napisała: > A i nic niemoge jesc bo usta dam rade tylko na slomke otworzyc;/ ale cię urządzili bryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Hej;) 01.04.07, 08:15 olka9917 napisała: > A zapomnialam z tego wszystkiego napisac ze Arbi ma juz 3 zabekgorna prawa > dwojka,)Pa gratuluję)))) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: ;( 01.04.07, 08:14 oleko szczerze ci współczuje z tym zębem bryyyyyyyyyyyyyyy nawet nie chce sobie tygo wyobraża-to faktycznie musiał by koszmar!!!!! no i najgorsze jest to że teraz jak cię tak strasznie boli to nie możesz wziąś mocniejszej tabletki. powiem ci że ja też jestem wogóle nie wytrzymała na ból no ale mam nadzieję że już dzisiaj czujesz się lepiej? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 26.03.07, 10:39 oleńko właśnie co do jedzenia to ja jem więcej teraz chyba słodkich niż kwaśnych. więc jeśli wy patrzeć na jedzenie to raczej jem jak na dziewczynke ale coś mi się wydaje że to będzie chłopczyk)) moja siostra też mówi że to będzie chłopczyk tylko mój mąż mówi że on obstawia dziewczynke no zobaczymy kto trafi w ,,10" mi jest to naprawde wszystko jedno kiedyś bardzo chciałam mieć dziewczynke a pózniej jak wszystkie moje koleżanki po kolei rodziły chłopców i ja miałam z nimi styczność to uważam że chłopcy są super! i przeważnie chłopcy to mamuni synkowie takie przylepy więc naprawde wszystko mi jedno Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 26.03.07, 10:34 aniu ja mam termin na 10 pazdziernika więc jeszcze troche musze poczekać na badanie połówkowe aniu to zdjęcie twojego rafcia jak nurkuje jest poprostu niesamowite!!! pewnie z niego niezły pływak będzie a powiedz mi czy ten basen jest jakoś specjalnie przygotowany dla niemowlaków??? czy to jest normalny basen dla wszystkich tylko zajęcia są akurat dla niemowlaczków? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 24.03.07, 10:02 emania29 napisała: > Dziewczyny poprzesyłajcie jakieś fotki swoich pociech!!!!!!!! My tu się > zachwycamy Arbim, który jest przesłodki no ale chętnie bym zobaczyła Joli synka > > jaki już duży, goko, mariolki, anie.... słoneczko ty możesz zaprezentować > brzuchalek jeśli już coś widać ok emaniu. zrobie sobie sesje brzuszka wieczorem bo wtedy jest większy bo rano to nic nie widać)) a wieczorem zawsze wyglądam jak bym się przejadła hi,hi,hi ciekawa jestem jakie duże teraz będzie już moje maleństwo na usg we wtorek będę dokładnie w 12 tygodniu ciąży)) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 24.03.07, 09:59 witam was dziewczyny emaniu kochanie)) ciesze się bardzo że już wtorek,środa wszystko się wyjaśni)) i że objawki są)))) superowo!!! MOCNO TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE! a co do zmiany lekarza to masz emaniu racje-musze znaleść jeszcze jakiegoś innego z którym będę miała stały kontakt. powiem ci że ja non stop o tym myśle i przez to moje myślenie aż mi się dzisiaj śniło że rodziłam-to był koszmar! w sumie to troche się dziwie sama sobie że już mam takie schizy jeśli chodzi o poród, przecież ja dopiero jestem w 3 miesiącu ciąży. myślałam że takie myśli będą mnie zadręczać pod koniec ciąży a nie na początku, ale to wszystko jest przez to że nie wiem w którym szpitalu chce rodzić, jakiego lekarza wybrać i wogóle strasznie się boję tego wszystkiego. może też dlatego że moja siostra miała strasznie trudny poród i ja się teraz panicznie tego boję. a jeśli chodzi o witaminy emaniu to ja ,,feminatal" biore cały czas. brałam go długo, długo przed ciążą i odrazu po transferze też profesor kazał mi odrazu brać witaminy dla kobiet w ciąży. coprawda profesor zalecił mi brać witaminy ,,elevit" ale ja jakoś nie przysfajam tej witaminy zawsze jak tylko ją połknełam to odrazu mi się wymiotować chciało i starałam się zawsze jak najdłużej powstrzymać żeby ona zdążyła się rozpuścić ale zawsze średnio mi to wychodziło przeważnie wytrzymałam 5, 10 minut i leciałam do kibelka wymiotować i zmieniłam je spowrotem na ,,feminatal" i jesat ok więc coś w tym musi być. zresztą ta tabletka ,,elavit" jest taka ogromna że szok! zawsze mi w gardle staneła bleeeee. a teraz wizyte u profesorka mam we wtorek 27 marca i teraz mam usg genetyczne i chcemy je nagrać na CD. a morfologie i mocz robiłam miesiąc temu i teraz je powtórze więc jest ok Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 26.03.07, 10:57 emaniu już niemogę się doczekać na dobrą nowine od ciebie wtorek już jest jutro)) trzymam mocno kciuki! (*) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 26.03.07, 11:04 ale dzisiaj jest super! pogoda co? ja postanowiłam że dzisiaj musze się w końcu wziąść za siebie: ufarbować w końcu włosy bo odrosty już mam takie duże że jeszcze w życiu nie miałam takich dużych odrostów! )) ostatnio farbowałam włosy dokładnie dzień przed punkcią jajek i do tej pory ani razu! a to już mineły 3 miesiące-szok! :-0 nie chciałam przez pierwsze 3 miesiące truć mojego malutkiego skarba farbami do włosów ale dziś już musze w końcu je ufarbować bo wyglądam okropnie! i jak ja mam się jutro profesorowi pokazać? hi,hi,hi)))) więc dziś mam w planie ufarbować włosy, zrobić sobie henne brwi, wąsik, manikir i przydał by się też pedicir ale nie wiem czy mi się jeszcze będzie chciało najwyżej jutro na badaniu będę w skarpetkach)))) hi,hi no ciekawa jestem co z tych moich planów zrealizuje Odpowiedz Link
emania29 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 26.03.07, 21:57 hejka słoneczko trzymam kciukasy za twoje jutrzejsze podglądanie dzidziulka!!! ciekawe ile urósł? Jeśli chodzi o smaki to raczej się nie sprawdza! ja przeważnie jadłam słodkie i był chłopczyk.... choć ja od początku czułam że będzie chłopak! A u mnie na 99% dupa z (*) od wczoraj tempka spada i zanosi się na jutrzejszy rzęsisty okres zwany @!!! Plusy są tego takie że sezon rowerowy czas zacząć i troche z ładnej pogody skorzystać i zrzucić troche tłuszczyku po zimie!!! Może na wekend majowy na mazurki skoczymy ? jak w następnym cyklu się nie uda! Musze pomyśleć nad zmianą lekarza i w tym cyklu chce spróbować z clo- 1/4 tabletki od 5 do 9dc, tylko nie wiem co dalej bo owulka wypadnie mi w święta i nie będzie jak skontrolować tych pęcherzyków po stymulacji i nie wiem czy np przy Clo trzeba brać pregnyl na pęknięcie czy można bez???!!!!! do novum raczej nie pójde i ogólnie jestem w kropce... Pozdrawiam wszystkie mamuśki, dzidziuśki i całą reszte wesołej gromady Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 27.03.07, 09:24 emaniu szkoda że ta chorerna tempka ci spadła ale może jeszcze nie wszystko stracone? dopuki nie przyjdzie ci skarbie @ to ja trzymam kciuki i nie puszczam co do rowerów to też bych chętnie troche pojezdziła ale się boję-wolę nie ryzykować. w tym roku zostają mi jedynie spacerki zazdroszcze wam tego wyjazdu na mazury)) fajnie macie a co do clo to możesz go braż bez pregnylu na pęknięcie jajek. ja przynajmniej też tak brałam na początku, i to profesor mi tak przepisywał. jak pojechałam do niego na pierwszą wizyte to właśnie na samym początku kazał mi brać clo po 1 tabletce od 2 do 6 dnia cyklu no i bez sprawdzania pęcherzyków mieliśmy się sexić takich cylki z samym clo mieliśmy 4 bez monitorowania (robiłam tylko testy owulacyjne). no ale jak wiesz nam się nie udało mimo to. no ale z tobą to jest zupełnie inna bajka ja miałam wrogi śluz (jak się zresztą pózniej okazało). a ty emaniu bez problemu zachodzisz w ciąże tylko musisz trafić w dopowiedni dzień i musisz mieć ładne endo i jajeczka ja bym na twoim miejscu spróbowała z samym clo + testy owulacyjne żebyś trafiła w dobry dzień. trzymam mocno kciukasy za ciebie a ja dziękuję ci że trzymasz kciuki za moje dzisiejsze usg my pewnie dzisiej znowu wrócimy bardzo pózno więc napisze wam wszystko jutro rano co i jak u mojego malutkiego skarba)) pozdrawiam was wszystkie i życze wam milutkiego dnia)) pa,pa Odpowiedz Link
anie5 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 27.03.07, 10:07 Sloneczko pytalas o basen - to jest taki z wieloma basenami naraz - i ta czesc, jest przeznaczona tylko dla niemowlakow z mamai - z podgrzewana woda mi tez wszystko jedno bylo czy chlopiec czy dziewczynka - a teraz nie wyobrazam sobie miec dziewczynke....Chlopcy sa przekochani (gdybym miala dziewwczynke myslalabym na odwrot ) Emania trzymam nadal kciuki!!!!! Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 27.03.07, 22:53 dziewczyny ja właśnie wróciłam od profesorka)) dziś miałam robione usg genetyczne i wszystko z dzidziusiem jest ok jest cały i zdrowy i straszny z niego urwis)))) machał rączkami i nóżkami i wiercił się strasznie mówie wam jak super wszystko było już widać)) extra! i oczywiście przez całe usg (które trwało chyba z 30 minut) uśmiech mi z twarzy nie schodził to niesamowite że taki mały ludek w brzuszku u mnie siedzi i sobie wymachuje rączkami i nóżkami)) mój dzidziuś ma już 66mm byku-co? Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 27.03.07, 22:54 aaa i zapomniałam wam powiedzieć że nagraliśmy sobie to usg na płytke którą oczywiście zaraz sobie włącze-mam nadzieję że się fajnie nagrało)) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 27.03.07, 22:56 anie5 napisała: > Sloneczko pytalas o basen - to jest taki z wieloma basenami naraz - i ta czesc, > > jest przeznaczona tylko dla niemowlakow z mamai - z podgrzewana woda to super! macie aniu z tym basenem u nas w mieście są niby 2 baseny ale takie ogólne dla wszystkich więc bałabym się iść na taki basen z niemowlakiem Odpowiedz Link
olka9917 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 28.03.07, 08:31 Hej to super Sloneczko ze z Dzidzilkiem wszystko ok))))A rosnie hi hi jak na drozdzach.Moj malutki Mis lezy na macie i mruczy jak kociatko,a ja pije kawke i czytam,to nasz codzienny rytual,ale zaraz musimy sie szykowac,bo dzis Arbi ma kontrolna wizyte u pediatry.Pozdrawiamy pa Odpowiedz Link
olka9917 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 28.03.07, 19:19 Hej wszystko Prima jak to mowi nasza doktorka)))))))))Arbi wazy 10kg.MA 70cm i juz rzadnej gimnastyki niepotrzebujei juz moze jesc bo mleko raczej mu niestarcza bo je co 2 godz.najgorzej w nocy bylo a na dodatek "ida"mu wszystkie zabki,cale dziaselka ma napuchniete biedaczek i tylko wszystko gryzie,smaruje mu dziaselka zelem,i widac ze taki spaokojniutki jest,tylko przytulka sie biedaczek.A dzis dostal pierwsze jedzonko bananka z jablkiem i opylíl pul sloiczka)a jak sie do lyzki wyrywal to szok jak by juz dawno jadl,i nawet niewypluwal,tylko lyzki z oka niespuscil,slodki byl taki umorusany)A od jutro marchewka na obiadkipozdrawiamy papapap Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 29.03.07, 11:20 witam was dziewczynki oleńko. świetnie że z twoim arbim wszystko jest ok duże chłopisko jest z niego)) i już sobie go wyobrażam takiego wymorusanego w jedzeniu)))) musiał faktycznie słodko wyglądać zrób mu kiedyś zdjęcie jak je tak śmiesznie emaniu skrbie a co u ciebie? przyszła ta wstrętna @ czy jeszcze jest nadzieja na (*) ? mam nadzieję że @ jeszcze nie przyszła i że nie przyjdzie przez kolejne 9 miesięcy. ja wczoraj miałam super! dzień pojechałam rano do mojej pracy zawieść zwolnienie i spotkałam mnóstwo znajomych i mnóstwo moich klientek które mówiły że teraz nie mają do kogo chodzić i że czekają na mój powrót do pracy z niecierpliwością)) to było bardzo miłe pózniej odwiedziłam jeszcze moją przyjaciółke z którą poprostu nie mogłyśmy się nagadać i mówiłyśmy jedna przez drugą i i tak nam czasu zabrakło bo ona musiała iść do pracy pózniej poszłam do moich rodziców którzy już czekali na mnie z obiadkiem mniam,mniam)) i za chwile przyjechała moje siostra i poszłyśmy pociekać po sklepach no i w końcu się trochę obkupiłam w kosmetyki i w staniki jednym słowem było superowo! )))) ale wróciłam do domu taka wykończona że szok! prawie odrazu zasnełam dziś postanowiłam że siedze w domu, bo nie chce przesadzać z tym ciekaniem żeby nie zaszkodzić dzidzi)) dziś zrobie pranko i zaraz idę jeść piccę)) pozdrawiam was dziewczynki i życzę wam milutkiego dnia Odpowiedz Link
olka9917 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 30.03.07, 08:43 Hej dziewczynyFajowy dzien mialas Sloneczko,no widzisz klientki beda czekac to znaczy ze jestes bardzo dobra w swoim zawodzieA i zakupki,niema to jak humorek zakupami sobie poprawic,to chyba kocha kazda kobieta))))My taz z Arbim wczoraj bylismy na zakupach,kupilam mu czapke z daszkiem,i taka fajna chuste na szyjke,bo u nas nawet jak jest cieplo to wieje czasami dosyc mocno.A teaz powiem a raczej napisze wam cos smiesznego.Dzis obudzil mnie Arbi o 07:00 na jedzonko,pojadl,polozylam go i spi,to ja tez usypiam,za pare minut slysze jak stuka lapkami po szczebelkach i lezy na boku i jedna reka sie juz trzyma szczebla a druga koniecznie chcial zlapac szebel i tak stukalwkoncu sie zlapal i nogi tez miedzy szczeble wlozyl.Polezal i zasnal,puscil sie szczebli,a nogi musialam mu delikatnie popchnac,i zasnelismy,budze sie za jakis czas i patrze a zamiast glowy to Arbi ma stopy;0 malo z luzka niespadlam,niewiem jak on sie okrecil,matko a ja nic nieslyszalam,ale rzadnych sladow walki z luzeczkiem niemaDzis mu opuszczamy luzeczko jeden poziom nizej,kto wie co on jeszcze wykombinuje.A teraz lezy na dywaniku i spiewaja pije kawke i zaraz sie bede szykowac,bo dzis ide tego zeba madrosci wyrwac,a tu oni mowia na te zeby "mleczaki"Pozdrawiamy i Milego dnia.Emaniu trzymamy kciukasy.Pa Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: A reszta dziewczyn????Odezwijcie sie........ 30.03.07, 10:01 no właśnie dziewczyny! gdzie wy się podziewacie??? napiszcie chociaż pare słów co się u was dzieje? pozdrawiam was serdecznie Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 30.03.07, 09:53 hej! oleńko, to faktycznie lepiej mu opuście dziś łóżeczko bo widze że z twojego arbiego jest niezły akrobata)) powiem ci że uwielbiam czytać jak opisujesz co tam arbi znowu ,,zmalował" musisz mieć z niego niezły ubaw)) i fajnie tak patrzeć jak się własne dziecko rozwija)))) i co troche pokazuje ci nowe umiejętności ja już się nie mogę doczekać aż moje maleństwo będzie mnie zaskakiwało cotroche ale na to jeszcze musze troche poczekać co do mojej pracy to ja jeszcze nie wiem jak to będzie ale chciała bym bardzo w końcu otworzyć swój własny gabinet kosmetyczny. troche się tego boję to jest duże ryzyko, bo teraz mam stałą pracę i wszyscy czekają na mój powrót ale ja chciałabym zaryzykować i spróbować sama. nie chce do końca życia pracować u kogoś. zresztą kto nie ryzykuje ten nie ma! oczywiście w mojej pracy jeszcze nikt o moich planach nie wie i nie dowiedzą się do samego końca, bo to jeszcze różnie może być. musze najpierw zdobyć pieniądze na nowy gabinet a to łatwe nie będzie. ale spróbuje)) Odpowiedz Link
sloneczko271 Re: Słoneczkujemy razem :) zapraszam 30.03.07, 09:59 oleńko współczuje ci skarbie z tym zębem bryyyyyyyyyyyyyyy ale chyba cię znieczulą-co? niecierpie chodzić do dentysty! coprawda zawsze regularnie chodziłam bo nie chciałam sobie nigdy narobić jakiś dużych dziur w zębach ale zawsze szłam do dentysty jak na skazanie teraz ostatnio byłam u mojej pani dentystki już jakiś rok temu i w sumie to powinnam się teraz z nią znowu umówić chociaż na sprawdzenie ale jakoś to tak odkładam i odkładam. trzymam kciuki za ciebie oleńko-mam nadzieję że cię nie będzie bolało. Odpowiedz Link